Dybala: „Nem elhanyagolható pszichológiai hatása van a vírusnak”

dybala_paulo_golorom_csikos_mez_uj_logo.jpgA Juventus csatára, Paulo Dybala nemrégiben beszélt a koronavírussal vívott harcáról, és természetesen az interjú részét képezte úgy Lionel Messi, mint Cristiano Ronaldo is, az Argentin Labdarúgó-szövetségnek adott interjút a Calciomercato.com tolmácsolta Európa számára.

„Volt egy csúnya köhögésem, fáradt voltam, és amikor aludtam, akkor fáztam. Először nem feltételeztem, hogy koronavírusról lenne szó, de aztán két csapattársamnál diagnosztizálták a betegséget, végül pedig nálam is pozitív lett a teszt. Volt fejfájás, de azt javasolták, hogy semmit ne szedjek. A klub adott vitaminokat, és idővel javult a helyzet.

A betegség pszichológiai hatással is rendelkezik. Az ember először megijed, de most már minden rendben. Mostanában nem voltak már tüneteink. Könnyebben elfáradtam. Edzeni akartam, de öt perc után már nem kaptam levegőt. Ekkor jöttünk rá, hogy valami nincs rendben, majd a tesztek bizonyították, hogy a vírus jelen volt bennünk.

Itt naponta sokan meghalnak, a helyzet nagyon rossz. Nem tudják már fogadni az új eseteket, ezért jöttek orvosok számos egyéb országokból. Ez nem hazugság, vigyázni kell. Fontos, hogy az emberek otthon maradjanak.”

Régebben Paulo Dybala elszólta magát, amikor azt merte mondani, hogy nem egyszerű Lionel Messivel együtt játszani, most pedig korrigálhatott.

„A rá vonatkozó mondatom? Másképp kellett volna fogalmaznom, soha nem célom kritizálni a csapattársaimat. Beszéltem vele is ezzel kapcsolatban. Taktikailag nagyon hasonlóak vagyunk. Lionel Scalonival is úgy dolgoztunk, hogy ne legyünk együtt a pályán. Szerettem volna többet segíteni Argentínának, és jobb eredményeket elérni a csoportban és személyes szinten. Nagyon kevés lehetőséghez jutottam a világbajnokságon és a Copa Americán. De mindig tiszteletben tartottam az edző döntéseit, a válogatott komoly presztízst képvisel.”

Ezt követően Cristiano Ronaldóról, aktuális csapattársáról kérdezték.

„Ő nagyszerű, nagyon közvetlen személy, nagyon csendes úgy az öltözőn belül, mint azon kívül. Nagyszájú ember benyomását kelti, de ez egyáltalán nem igaz. El is mondtam neki, hogy ezért nagyon utáljuk őt Argentínában, ő pedig jót nevetett ezen.”

Végül az argentin csatár a Juventusnál foganatosított bércsökkentésről is beszélt.

„Giorgio Chiellini beszélt az elnökkel, aztán a kerettel. Megbeszéltük a dolgot, voltak különböző vélemények, s voltak egyes játékosok, akiknek hiányzott egy vagy két meccs adott szerződésbeli kikötés teljesítéséhez, de ez volt a helyes lépés.”

Paulo Dybala közel állt ahhoz a nyáron, hogy a Premier League-be igazoljon, azonban mostanra kulcsjátékossá lett Maurizio Sarri csapatában, összesen 34 meccsen lépett pályára, 2077 játékpercet gyűjtött össze, ez alatt pedig 13 gólt és 12 gólpasszt jegyzett.

A csatár aktuális szerződése 2022-ig érvényes, és a La Gazzetta Dello Sport értesülései szerint Fabio Paratici és a játékos ügynöke, Jorge Antun közvetlenül és gyakran egyeztet egy szerződéshosszabbítás kapcsán.

A klub célja, hogy Paulo Dybala a Juventus szimbólumává emelkedjen hosszabb távon, megkapja a csapatkapitányi karszalagot is, és Alessandro Del Pieróhoz hasonló ikont faragnának a vezetők belőle.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr2715580762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JuventusFanatikus 2020.04.01. 16:18:46

Végre, ezt a nyilatkozatoz most olvasom először magyarul úgy, hogy nincs benne semmi félrefordítás. Köszönjük!:)

Lanzafame 2020.04.01. 19:42:36

Jó ilyeneket olvasni Dybala klubon belüli helyzetéről, Chiellini tekintélyéről és arról, hogy Ronaldo tök jó arc :)

GodPiero 2020.04.01. 21:29:44

Nekem nagyon nem szimpi a kis rinyagép.....

alexGicamo 2020.04.02. 03:49:44

@Lanzafame: Egyetértek !
FORZA JUVE PER SEMPRE !

del pipi 2020.04.02. 05:38:45

@GodPiero: Nekem meg nagyon igen! :)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (909) elemzés (40) előzetes (857) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9904) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2428) meccsek (4146) mercato (4135) nyilatkozat (7431) Olasz Kupa (323) összefoglaló (408) pletyka (4165) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása