Beharangozó: a Bayer Leverkusen elleni meccs

bayer_leverkusen_logo.jpgA Juventus számára már lényegtelen ez a meccs, míg a németek foggal-körömmel fognak harcolni, hogy sikerüljön nekik a továbbjutás. A mérkőzés szerdán lesz, 21 órától veszi kezdetét, a helyszín a leverkuseni BayArena, a játékvezető pedig a francia Benoît Bastien lesz.

A Bayer a Bajnokok Ligájában igencsak összekapta magát, mert az utolsó két fordulóban sikerült legyőzni az Atlético Madridot és Lokomotiv Moszkvát is, így már csak egy pont a különbség a németek és a spanyolok között. Annak ellenére, hogy a gyógyszergyáriak mindössze a hatodik helyet foglalják el Bundesliga tabelláján, elég sok pontot gyűjtöttek össze, szám szerint huszonötöt, az első Borussia Mönchengladbachnak van harmincegy egysége. A leverkuseniek pont az első helyen tanyázó Gladbachtól kaptak ki legutóbb, az utolsó négy összecsapásukon nem találtak legyőzőre, még a Bayern Münchent is meg tudták verni.

Peter Bosz mindössze Mitchell Weiser és Joel Pohjanpalo játékára nem számíthat. 

A Juventus keretébe alapból nincs nevezve Mario Mandžukić, Giorgio Chiellini és Emre Can, de rajtuk kívül még nem utazik Németországba Matthijs de Ligt, Aaron Ramsey, Rodrigo Bentancur, Sami Khedira és Douglas Costa.

  • Védelem: Buffonnak jár ez a meccs a Bajnokok Ligájában, a Sassuolo ellen ugyan potyázott, de spongyát rá. Rugani és Demiral számára itt a lehetőség, hogy bizonyítsák, hogy nekik helyük van ebben a csapatban, ez különösen a török számára lesz nagy lehetőség. Alex Sandrónak sosem árt egy kis pihenés, míg Danilo játszatása meg ésszerű, mivel Cuadrado most vélhetőleg más poszton lesz kipróbálva.  Mit ne mondjak, eléggé gyenge így a védelem, ráadásul ez a négyes még soha nem is játszott együtt, és könnyen lehet, hogy többet nem is fog. Biztos vagyok benne, hogy kapott gól nélkül nem hozza le ezt a meccset a Juventus.
  • Középpálya: Legelőször úgy tűnik, mintha a Sky Sports Italiánál porszem került volna a gépezetbe, és össze-vissza lennének felrakva a játékosok, de nem így van, könnyen megeshet, hogy Rabiot lesz a regista, Cuadrado az egyik középpályás, Pjanić pedig ismét az eredeti szerepkörében játszhat, igaz, a bal oldalon. A kolumbiai számára nem újdonság a középpályán való szereplés, a franciából véleményem szerint jó kis regista lehet, a bosnyákra nagyon kíváncsi leszek a középpálya bal oldalán, míg Bernardeschi számára ismét itt egy lehetőség. Összességében az egész középpálya nagyon érdekes lesz.
  • Támadók: Dybalának nem árt egy kicsit ülni a padon, pihenhet egy picit, meg addig talán összeszedi magát fejben, és visszatér a földre. Ronaldo számára most van itt a lehetőség, hogy gólt, gólokat szerezzen, növelje az önbizalmát, és visszakerüljön minden a régi kerékvágásba.

 

Remélem, hogy tényleg nagy változásokat láthatunk, hogy Sarri egy kicsit kísérletezget és abban is bízom, hogy több játékos is megmutathatja a legjobb tudását. Jó lenne győzni is, mert a Juventus számára csak ez az elfogadható, meg egyébként sem kellene két meccsen is kikapni egymás után. Tippem: 1-2

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr315346878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Grinta 2019.12.10. 20:09:42

Alapesetben benne van a vereség,nem is lenne tragédia.Szívem szerint el is engedném ezt a meccset,de a Juventus nem nagyon van hozzászokva ahhoz,hogy kétszer egymás után kikapjon.Leverkusen biztos fel lesz tüzelve,mennek addig amíg nem áll úgy a másik mérkőzés,hogy az Atletico biztos továbbjutó.Becsüljük meg azt hogy a Juventus az utolsó fordulóban nem az életben maradásért küzd.Mint mondjuk ma este a Liverpool.Ugyanis jelenleg fél óra választja el a mennyet és a poklot.Mire leírtam menny : )

Roland Máté 2019.12.10. 20:42:18

Szép estét Mindenkinek!

Majdnem 500 ezer forintot nyertem volna tipmixen, ha nyer a Juve a Lazio ellen. Sajnos nem jött.
Dybalát én átkoztam, köpködtem ... Aztán mutattam a barátomnak az összefoglalót, s már nem hibáztattam azért, mert nem passzolt. Igazából odakerül a labda, nyomában volt a védő, kapu előtte, mostanában megy is azért a lövés: érthető, hogy elvállalta. Csak hát nagyon rossz lövés volt, lapos f*s. Ronaldora futott egy védő, s amúgy is: ki néz körbe, ha a kapus odarúgja neki a labdát? Azonnal tüzelni kell vissza. Gondolom én, megyei focista. Azután pedig lehorgasztott fejjel bandukolt hátra. Szóval nem értem minden cikkben miért írjátok, hogy nagyképű, vagy nem a földön jár. Mostanában nem lehetett rá panasz. Ezen a meccsen ez tényleg egy pocsék lövése volt, viszont pár másik meccset megnyert. De, hogy pont nem ezt ... nekem sokba került. Majd írok neki, hogy utaljon. :)

Leverkusen meccsről is: Demiralra én is nagyon kíváncsi lennél. A válogatottban nagyon jól játszik folyamatosan. Nálunk egy meccsen nem jött ki neki a lépés, azóta nem is játszik. Ez biztos nem tesz jót neki. Pedig nagy potenciál van benne /szerintem/.

Grinta 2019.12.10. 20:51:26

@Roland Máté: Örülök hogy felhoztad ezt a nagy arc témát!Én sem értem honnan került ez most elő?!Kőbe vésett szentírásként ráadásul.
Meccshez még,hibának tartom Gigi kezdetését a mérkőzésen,benne lesz az ordas hibája a múltkorról-és itt pedig könnyen kinéz(het) egy vereség.Fordítva kezdetném őket.Wojciech a CL-ben,Gigi otthon a bajnokin.De ez csupán az Én véleményem.Belső kettős még leírva is életveszélyes,döntetlent tippeltem,pozitívan : ) ,de lehet ez egy újabb római este is.
Legyen igaza a cikkírónak a végeredményt tekintve!

JuventusFanatikus 2019.12.10. 21:03:16

@Grinta: Az elemzésben is megemlítettem, mindent kapura küldött, a szögletektől kezdve a szabadrúgásokig. Szerintem ez nem egy mindennapos viselkedés.

Alex8610 2019.12.10. 22:28:50

En nagyon kivancsi leszek erre a felallasra.Kulonosen a kpra.

Roland Máté 2019.12.10. 23:20:03

@JuventusFanatikus:
Ajánlom megnézni a visszajátszást mindenkinek!
Nem akarok védeni snekit, mert nekem a győzelem számított volna nagyon!
De Ronaldo sem passzolt egy jó szituációban, inkább Berna fejére ívelt. Akkor ő úgy döntött, Dybala meg úgy döntött akkor kapura lő.
A szögleteink meg mostanában említésre sem méltók. Talán jobb is, ha kapura lőtte. Ha jól rémlik a 3. gólt egy pocsék szögletből kaptuk.

Összegezve: számomra semmi sem utalt arra, hogy Dybala önző, és nagyképű. Kérlek benneteket ne legyetek ti is elfogultak, elég hallgatni a kommentárt a mérkőzés alatt.
Tényleg jó szándékból: ajánlom Mindenekinek az összefoglaló megtekintését!

Szép estét! Jó éjszakát minden kedves Juve szurkolónak!

JuventusFanatikus 2019.12.10. 23:31:31

@Roland Máté: Tudom azt a szituációt, valahol meg is említettem, hogy abban a helyzetben CR is rossz döntést hozott. Csak az összefoglalóból nem jön át az, hogy Dybala milyen felfogásban játszott, és szerintem, ha csak annyi történt volna, hogy abban a helyzetben nem passzol, akkor nem igazán kapná azokat a jelzőket, hogy önző, vagy nagyképű. Ez nem elfogultság kérdése szerintem, mert én nagyon kedvelem a kis argentint, és kitartottam mellette a nehéz időkben is, egyszerűen az összkép arra ad következtetni, hogy túlságosan is a gólszerzés lebegett a szeme előtt és mikor kellett, akkor nem láttam rajta azt, amit az Atalanta ellen, hogy még a falon is átmenne a győzelemért.
Viszont kívánok jó éjszakát!:)

Juvegaspy 2019.12.10. 23:41:51

@Grinta: Gigivel kapcsolatban ez nekem is atfutott az agyamon.. De tapasztalatát figyelembe veve sztem rendben lesz

Roli84 2019.12.11. 00:55:24

Buffon játszhatna, a védelem akár egy Danilo-Demiral-Rugani-De Sciglio is lehetne most beleférne, a középpálya: Cuadrado-Rabiot-Berna (Őt ki kellene próbálni itt mert elől esélye sincs bekerülni annyira gyenge) Pjanicot is lehetne pihentetni mert Lazio ellen is annyira lassú és körülményes volt illetve tőle vették el a labdát a 2. vagy 3. gólnál és elől végre meg kellene nézni a Higu-Dybala-Ronaldo triót legalább 70 percig !!! nekünk ez a meccs abszolút tét nélküli, akinek görcsölni kell az a Lever ! Sarri azt a hülyeséget fújja , ,hogy nagyon offenzív trió lenne és akkor mivan? anno a Barcaban a Messi Suarez Neymar trióból ki járt vissza védekezni? senki de viszont ontották a gólokat.
Mi lenne a foci lényege ? egyel több gólt rúgni mint az ellenfél ☺️
Dybala-t nem kellene bántani, kapott tavaly eleget és lásd összekapta magát most pedig a legjobb támadónk.
Forza Dybala !
Forza Juve !

del pipi 2019.12.11. 05:14:43

@Roland Máté: @Roli84: @Grinta: @JuventusFanatikus: Higgyétek el nálam itt a Blogon senki sem kedveli, és hisz Dybalában jobban, tavaly amikor nekem szegezték a kérdést sokan hogy mit látsz benne? Én akkor is csak a szememnek hittem és azt mondtam különleges képességei vannak. Aki a teljes meccset látta az azt láthatta hogy az első félidőben jól játszott, de a második félidőben látni lehetett nem szimpatikus testbeszédet a részéről. A szituáció pedig nálam egyértelmű passz Ronaldonak még időben. De ha már előtte akkor ki kellet volna lyuggatni a hálót! Azt írtam hogy legalább ő lenne olyan intelligens hogy letegye a ZS-t ha már a másik erre nem képes! Majd ma megint jó lesz...ha játszik.

Norbis85 2019.12.11. 08:00:09

@del pipi: @JuventusFanatikus @Roland Máté @Grinta

Én azon is elgondolkodtam, hogy nem bizonyítási vágyról van-e szó Dybalánál. A tavalyi éve elég pocsék volt, az idei eddig egész jól néz ki. Nem lehet az, hogy egyszerűen góllövési kényszert érez magán (bocs, nem tudom jobban megfogalmazni), annak érdekében, hogy nehogy megint a kezdőn kívül találja magát? Mert ha ő dönti el a meccseket egy-egy góljával, akkor nehezebb kihagyni/lehozni őt a páyláról. Több meccsen értetlenül álltam az előtt, hogy hiába játszott jól, hiába lőtt gólt, amikor Sarri cserélt, akkor rendszerint lehozta őt. Olyankor láttam rajta a csalódottságot, mert akár mennyire jól játszott, lehozták. Közben pedig, aki meccsek óta nem ment nagyot, végig fennmaradt a pályán. Azt gondolom, hogy főként a bizonyítási vágy hajtja, és lehet, görcsös lesz emiatt. Arról nem beszélve, hogy a szezon előtt mindenáron el akarta adni a vezetőség, nyilván nekik is szeretne bizonyítani.

Ettől függetlenül írtam már a múltkor, hogy szerintem is passzolnia kellett volna.

Andras74 2019.12.11. 08:07:55

@Norbis85: nehéz megmondani, h tényleg le kellett volna passzolnia, vagy sem.
Gólhelyzetben volt, szerintem ezt senki sem vitatja.
Talán túl korán lőtte el, és biztos, h szarul.
Ha beveri, akkor senki nem vitatja, h jól döntött-e?
Ha lepasszolja, akkor sem biztos a gól.
Utólag könnyen okoskodunk. Ő volt ott. Így döntött.
Egy csatárnál belefér..... vagy mindenki döntse el maga!

Andras74 2019.12.11. 08:10:08

@Juvegaspy: sajnos, jelen pillanatban a Lengyel jobb formában van. Az Udinese ellen pedig élet/halál kérdése a 3 pont, és senki ne számítson könnyű meccsre!

JuventusFanatikus 2019.12.11. 09:20:50

@Norbis85: Ez is elképzelhető, de szerintem nem erről van szó, mert a szezon elején kifejezetten önzetlen volt, rengeteget passzolt CR-nek, meglepő módon. Azért is cseréli le Sarri, mert erőnlétileg nem igazán bírja végignyomni a meccset a kis argentin.

JuventusFanatikus 2019.12.11. 09:39:27

@Roli84: Csak először is Dybala nem szeret trequartistát játszani, meg Sarri sem igazán játszatta ott, másodjára pedig három csatárunk van, nem lehet egyszerre mind a hármat játszatni. Nem bírnál szuszzal, meg vészhelyzet esetén nincs is mit becserélni.

del pipi 2019.12.11. 12:53:23

@Norbis85: Itt minden apróság benne van a pakliban, de pont az az egyik baja a csapatnak hogy kevés gólt lövünk, és ilyen esetben kötelező passzolni! Remélem Sarri látja ezt és beszélt a két jómadár fejével. :)

Grinta 2019.12.11. 20:33:53

@JuventusFanatikus: Továbbra sem értem.Ami szabadrúgásokat kapura küldött,azok lövőhelyzetek,és volt az az egy darab szöglet-amit kiválóan! kapura tekert.Demagógiát Érzek amiatt az egyetlen elmaradt? passz miatt,és erre van felfűzve az egész szerintem! képzelt story.

JuventusFanatikus 2019.12.11. 20:37:59

@Grinta: Két szögletet küldött kapura, az a szabadrúgás meg eléggé távoli volt, onnan nem szokták ráküldeni a kapura.

Grinta 2019.12.11. 20:45:29

@JuventusFanatikus: Elfogadom amit írsz.Ma meglássuk mi lesz ezen a téren is.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (909) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9904) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2428) meccsek (4147) mercato (4135) nyilatkozat (7431) Olasz Kupa (324) összefoglaló (408) pletyka (4165) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása