Menotti: „Tetszik ez a Juventus”

sarri_maurizio_melegitoben_borostasan_padon.jpgAz Argentínát 1978-ban vb-aranyhoz segítő mester, César Luis Menotti a minap nagyon pozitívan nyilatkozott a Juventusról és a csapat aktuális mesteréről, a futballt pedig a művészet egyik ágának nevezte.

El Flaco jövő hónapban tölti be a 81. életévét, és a La Gazzetta dello Sport munkatársának beszélt a futballról.

„Mindig a szépséget kerestem a futballban. Maurizio Sarri számomra nagy meglepetés a Juventusnál. Ha az emberek szellemi örökösömnek tekintik őt, az számomra megtiszteltetés és egyben hála.

Nagyon tetszik ez az új Juve, mivel sokkal fontosabb szerep jut a labda megjátszásának, mint a múltban. Tetszik az olyan edzők mentalitása, mint amilyen Maurizio Sarri és Pep Guardiola.

A futball a rendről és a kalandról szól. A Juventusra jellemző volt az előbbi vonás, most pedig az utóbbit is elsajátítják, ráadásul harmóniával és esztétikummal futballoznak.”

A már visszavonult sikeredzőt megkérdezték a Juve mottójáról is, amely a győzelmet helyezi az első helyre.

„Mit jelent ez egyáltalán? Olyan, mintha azt mondanák, hogy az életben a legfontosabb a lélegzés. Amikor reggel felkelek, akkor nem a lélegzésre akarok gondolni, inkább az élet élvezetére, a boldogság keresésére gondolok. Ugyanerre kell törekednünk a pályán is, mivel egyetlen játékos sem lesz boldog, ha az egyetlen motivációja a verseny maga. Én úgy akartam elérni a célkitűzéseket, hogy közben látványos is a csapatjáték. A futball a művészet egyik formája, és ezért esztétikailag is megnyerőnek kell lennie.”

Az edző argentin gyökerei nyomán természetesen szóba kerültek a Juventusnál futballozó argentin játékosok is.

„Maurizio Sarri a lehető legjobb edző Gonzalo Higuaín és Paulo Dybala számára. Nem akarok hallani semmilyen összehasonlításról Cristiano Ronaldo és Lionel Messi vonatkozásában, inkább élvezzük mindkettőjük játékát, mivel ők nagyon különböző futballisták. Az egyik fenomenális teljesítményt nyújt a kapu előtt, míg a másik teljesebb játékos a pálya egészét tekintve.

Figyelem Lautaro Martínezt is az Internél, és ő teljes játékosnak tűnik, azonban inkább Cristiano Ronaldóhoz hasonlít abban a tekintetben, hogy a kapu előtt nyújtja a legjobbját. Nincsenek kételyeim arra vonatkozóan, hogy bajnok válhat belőle.

Nem tudom, hogy mi történt Mauro Icardival, de nem feledkezhetünk meg arról, hogy milyen teljesítményt nyújtott az Internél, hiszen a csapatkapitánya és befejezőembere volt a milánóiaknak, és a klub szimbólumát testesítette meg.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr6215225364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JuventusFanatikus 2019.10.16. 09:05:42

"Nem tudom, hogy mi történt Mauro Icardival, de nem feledkezhetünk meg arról, hogy milyen teljesítményt nyújtott az Internél, hiszen a csapatkapitánya és befejezőembere volt a milánóiaknak, és a klub szimbólumát testesítette meg.”

Ez tökéletesen így van:D

rockitbaby 2019.10.16. 11:12:05

@JuventusFanatikus: Bár szerintem nem pont úgy ertette, ahogy Te gondolod ;)

Marvin88 2019.10.16. 12:56:22

@JuventusFanatikus: Még mindig a klub szimbólum, és remélhetőleg az is marad.

babo0410 2019.10.16. 14:14:52

Igaza van Menottinak nagy részben, elfogadom, egyetértek vele majdnem mindenben, de jelenleg még azért az igazi Sarrit nem láttuk. A védekezésünket jó lenne csiszolni, ott még van mit tanulni. És a kp-t is szeretném, ha stabilabb lenne. Jobb, mint tavaly, Khedira is jobb most, tavaly én is azt mondtam lejárt az ideje, de most ő is jobban teljesít. De még mindig nem tökéletes, és szerintem a kp-re kéne egy igazán jó szűrő, mert ez a gond ott. Ezen lehetne változtatni, és jó is lenne. Igaz elől is probléma, hogy hiába szép a játék, a tömörülő csapatokat még mindig nem tudjuk elég hatékonyan széthúzni, és sajnos a helyzetkihasználást is jó lenne javítani, mert a sok helyzet már megvan. De ha azt fogjuk látni a továbbiakban, amit az inter ellen láttunk, akkor nem lehet panaszra okunk. És bízzunk benne, hogy javulni fogunk. Habár kicsit félek is attól, hogy Ronaldo egyre jobban rá fog görcsölni arra, hogy gólt kell lőnie minden áron, és emiatt is olyan rossz a helyzetkihasználásunk, meg Dybala sincs még igazán jó formában. Mert ha ő belelendül, akkor ömleni fognak a gólok tőle, ebben biztos vagyok.
Egyelőre azt mondom, hogy az edzőváltás jót tett a csapatnak, és bízom benne, hogy Sarri a BL-ben is meg tudja mutatni a tudását. Remélem sikerül neki kicsit taktikusabbá is válni, mert szerintem a BL-ben arra nagy szükség lesz. Ott sajnos erőből nem fogunk tudni mindenkit lenyomni. Pláne, hogy korábban is láttuk a nagyok ellen, hogy ha nagyobb iramra kell kapcsolnunk, a végét már nem minden esetben bírjuk. Talán idén ez is változik.

FeriGjuve 2019.10.16. 21:25:53

Hát a mottónkat egy kicsit félreértelmezte a látványfutball nagymestere... :)

FeriGjuve 2019.10.16. 21:34:07

@babo0410: Azért a védelmünket tekintve,elég magasra lett téve a mérce
Allegri ideje alatt is,bár az utolsó néhány szezonban már nem volt mindig az a beton stabil falunk hátul,mint amikor tündökölt Conte 3 tagú BBC-je.
De úgy hiszem talán nem reális olyan stabil védekezést várni pusztán Sarritól.Nem fog talán soha többé úgy összeállni egyik Juve védelme sem,mint az volt.
Most egy teljesen más arculat formálódik,más a játék,más megoldások várhatóak védekezésben a kp-n és hátul is.Inkább arra kéne törekedni,hogy ne legyenek egyéni hibák,de ahoz meg kell tanulni elejétől a végéig koncentráltan vègigjátszani a meccseket.Főleg a fontosakat.

FeriGjuve 2019.10.16. 21:38:02

Habár a pontrùgások levédekezésének megtanulásában nagy szerepe lehet Sarrinak is.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (911) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9907) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4149) mercato (4136) nyilatkozat (7434) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4166) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása