Sarri: „Nem csak a védők miatt vagyunk olykor sebezhetők”

sarri_maurizio_palya_mellett_ordit.jpgMaurizio Sarri szerint a Juventus képes úgy 4-3-3-ban, mint 4-3-1-2-ben működni, miután a Brescia ellen az Öreg Hölgy 1-0-ról felállt, és végül 2-1-re nyert.

Alfredo Donnarumma találatával kezdődött a meccs, négy perc után ünnepelhettek a hazaiak, azonban egy öngól és Miralem Pjanić találata nyomán végül a vendégek örülhettek három pontnak örülhettek a vendégek.

A bianconero csapatnál Cristiano Ronaldo kimaradása nyomán kisebb változások voltak a kezdőcsapat felállásában, így Aaron Ramsey trequartistát játszott Paulo Dybala és Gonzalo Higuaín mögött.

„Sokat fejlődtünk a passzjáték tekintetében, és jobban irányítottuk a meccset, de javulnunk kell a védekezés tekintetében.

Láttam előrelépéseket a támadásépítés tekintetében is, lényegében három tisztázás is volt a gólvonalról, és nem voltunk egyszerű helyzetben, hiszen négy perc alatt hátrányba kerültünk egy szenvedélyes közönség előtt.” - értékelt a mester a DAZN mikrofonja előtt.

A mestert ezt követően arról kérdezték, hogy miért módosította a felállást 4-3-3-ról 4-3-1-2-re Cristiano Ronaldo nélkül, aki pihenőt kapott a hétközi fordulóra.

„Úgy gondolom, hogy jelenleg mindkét taktikára készen kell állnunk. Vannak egyes gondok a hátvédek tekintetében, és mivel sok a támadó középpályás, megpróbáltuk kihozni a legtöbbet a rendelkezésünkre álló erőforrásokból.

Ha a szezon során az összes hátvéd nagyszerű formában lesz, akkor majd megfontolhatunk egy másik megközelítés alkalmazását is, de fontos, hogy készen álljunk az összes forgatókönyvre.

Már gondolkodtam Juan Cuadrado beküldését a második félidőre, de aztán Danilo sérülése felgyorsította ezt az egészet.

A szezon elején Douglas Costa jelentette a különbséget számunkra, és szerettem volna a legtöbbet kihozni a formájából. Paulo Dybala jól teljesített mostanában, ezért helyes döntés volt őt bevetni ma este.

A trequartista posztra leginkább Aaron Ramsey alkalmas jelenleg, azonban Adrien Rabiot is rendelkezésre áll. Biztos vagyok benne, hogy egyes meccseken Paulo Dybala segíthet minket trequartistaként, azonban véleményem szerint pár méterrel előrébb hasznosabb tud lenni.

Paulo Dybala nagyon minőségi futballt nyújtott, jól tudott adott sebességen együttműködni Aaron Ramsey-vel, aki egy kisebb rúgást kapott, és emiatt le kellett cserélni, majd meglátjuk, hogy ő milyen állapotban van.

Matthijs de Ligt fejlődik, azonban vele kapcsolatban egy kis türelemre van szükség, mivel nagyon fiatal, és egy nagyon más futballstílust képviselő Ajaxtól érkezett. Fenomenális játékos, de még nem áll készen. Ne feledjük, hogy Kalidou Koulibaly is nehéz hónapokat élt át a Serie A első pár hónapjában a Napolinál.

Egy karizmatikus játékos esett ki a védelemből Giorgio Chiellini lesérülésével, aztán Mattia De Sciglio, ma pedig Danilo sérült meg. Olykor sebezhetők vagyunk a védekezés során csapatként, és erről nem csak a védők tehetnek. Meg akarom még nézni a ma esti bekapott gólt, de szerintem ez nem teljességgel a védőnégyesünk miatt történt.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr5415164348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Juventino86 2019.09.25. 09:12:14

Támadásban nem voltunk rosszak, amíg Ramsey pályán volt. Végre van egy olyan játékosunk, aki érti a játékot, és okos passzokkal helyzetbe tudja hozni a csatárainkat. Mindenképpen jó irány tehát a 4-3-1-2. Sokat szoktam ekézni Dybalát, de ez a felállás nagyon jól állt neki.Bár nem szerzett gólt, szerintem elég jól nyomta. Az lenne a fontos véleményem szerint, hogy maradjon a kétcsatáros felállás, de Higuain helyett természetesen Ronaldóval. Higu sajnos több komoly helyzetet is kihagyott tegnap. Meggyőződésem, hogy Ronaldo ezekből legalább egyet be tud lőni meccsenként. Ha a kapuhoz közel játszana CR, akkor rengeteg gólt tudna szerintem szerezni, felesleges őt a szélre kikényszeríteni. Ebben a felállásban mindig adták magukat a passzopciók. Nem volt még kellően olajozott a gépezet, Rabiot pl. eléggé idegen még a csapatjátékban, de lesz ez még jobb is.

Rikoo 2019.09.25. 09:28:56

Kevés, de volt néhány olyan dolog amire lehet építeni.
Először is végre nem 4-3-3 volt a felállás, egyáltalán nem szeretném újra látni.
A 4-3-1-2 már Allegrinél is nagyon feküdt a csapatnak, ezzel sikerült majdnem triplázni és a játék képe is ennél a felállásnál volt a legjobb.
A támadásépítéseknél Ramseyre és Dybalára is lehetne építeni, kiemelkedően játszottak tegnap a mezőnyben, igaz csak a Brescia volt az ellenfél.
A középpálya, viszont ismét tragikus volt, igaz most nem labdabirtoklásban és támadások segítésében, hanem védekezésben. Mint kés a vajon, úgy mentek át rajta Tonaliék.
4-3-1-2 esetében a középpályára kell építeni ugye és itt jól jön Ramsey b-t-b játéka, viszont Emre Can nélkül el sem tudom képzelni mi lehet az ötlet a középpályás védekezésben.
Én mindenképpen elfelejteném a Khedira-Pjanic-Matuidi tengelyt.
Lehet, hogy Emre Can, Rabiot és Bentancur fiatalabbak, de őket kellene hosszútávon beépíteni.
Látom most volt kritika Bentancur felé is. Én nem tartom ennyire gyenge játékosnak, egyszerűen csak el kellene fogadni, hogy ő vkp. és nem regista vagy b-t-b.
Szerintem Allegri és Sarri is mást vár el tőle, mint amik a pozitív tulajdonságai.
De Ligt fejlődését öröm látni, viszont nehéz helyzetben van, mert a középpálya hiányai miatt sokkal nagyobb a teher rajta.
Alex Sandro pedig egy jó munkás lett.:D
Viccen kívül, megbízható és ez a lényeg, szinte mindig jól játszik, nagyon stabil szintet hoz.

spaolo1981 2019.09.25. 09:58:17

@Rikoo: Sandro nekem eddig kellemes meglepetés, szerencsére maga mögött hagyta a lélektelen játékát, talán a legjobb formában lévő játékosuk per pillanat. Ami aggaszt, hogy nincs helyettese. DS tud még bal oldalon játszani, esetleg Chiellini, ha minden kötél szakad, de most mindkettő sérült, a Capitano ráadásul jó pár hónapig még tuti nem lesz bevethető és DS is igen sérülékeny.

Szili072 2019.09.25. 10:04:24

Ha CR és DC játszik,ez a meccs 4-1 ide.A gól a lengyelé volt,Ramsey beválik Rabiot nem biztos.A keret nagyon erős,rengeteg védekezési hibával és kapott góllal is hozzuk ezeket a meccseket.

2019.09.25. 10:15:16

Annyi történt,hogy Sarri kényszerből meglépte,hogy szélső nélkül,irányítóval fociztunk,ráadásul Dybala is sokszor lépett vissza a középpályásokhoz labdáért,így,amit láthattatok és előrelépésként könyveltek el,az igazából még csak nem is az alapfelállásunk. Ráadásul még csak jók se voltunk,full akadozott a gépezet most is,csak volt egymás környékén három olyan ember,aki tud bánni a labdával,így néha tudtak párat kicsibe játszani(Pjanic,Ramsey,Dybala). Egyébként ők is annyira esetlenül mozogtak,hogy hihetetlen,botlogtak a labdába,annyira meg voltak lepődve,ha terület volt előttük. Elképzelni nem tudom továbbra sem,hogy mik Sarri elképzelései,de szerintem egy a miénkhez hasonló éles stílusváltásnál pont fordítva kéne a lovon ülni és inkább szarrá hajtani a fiúkat és lehet,hogy a szezon is rámenne,de ez így,hogy folyton az a lényeg,hogy győztünk,a csapat meg kínlódik a pályán,ez megvolt Allegrivel is.
Talán inkább megnézném a Sarri focit végre,ha ugyan létezik és türelmes leszek,ha végül nem nyerünk vele...

Juvegaspy 2019.09.25. 10:40:37

@fire06: gyoztunk s folyamatosan ekezed a csapatot.. El tudom kepzelni mennyire lennel turelmes ha meg a 3pontok se jonnenek

venember83 2019.09.25. 10:51:49

@Szili072: igen, De Cegliét én is sokszor visszasírom.

Nathas 2019.09.25. 11:03:41

@fire06: bocsánat, de akkor igazán parázs vita lesz itt a blogon, ha már Te is a türelmesek közé fogsz tartozni XD

2019.09.25. 11:44:20

@Juvegaspy: Hát mert csúfoljuk a futballt baszki...

peti78 2019.09.25. 12:18:50

@Rikoo: megnézném a csapatot 4321ben csúcsban cr mögötte ramsey és dybala

steven.h 2019.09.25. 12:34:02

@fire06: Bár mostanában elég komor hangulatú kommenteket írsz, mégis egy részével egyet kell hogy értsek a legnagyobb részével a hozzászólásodnak. Nagyjából ennyi várható ettől a 4-3-1-2-től, hogy ha Ronaldo nincs akkor ezt felteszi a Mister kényszerből...A SPAL ellen újra nézhetjük majd a 4-3-3-at Dybalával és Ramseyvel a padon.........

The king of alibis 2019.09.25. 14:53:14

Jelenleg 4-3-1-2 passzol legjobban a kerethez

György Érsek 2019.09.25. 16:34:22

Sarti eddig csak rontott a Júvén, de merem remélni, hogy összerázódnak. Mandzsukics elengedése, sokba fog kerülni. Nagyon hiányzik. Ruggani miért nem játszik? Pár hét múlva többet tudunk. De azt jól lehet látni, hogy most nem erősödött a csapat! Allegri ezt nem tette volna a csapatával. Ő egyéniség, más minőség. Sarti, nem lesz sok ideig a Júve mestere.

del pipi 2019.09.25. 16:55:25

@fire06: Bár mostanában amolyan EMO-s kommenteket írsz, de mégis úgy nagy részével nem értek egyet, hát basszus olyan vagy mostanában mint a kutyánk, annak sincs ideje, nem tud várni , egyből akarja a kaját és mindig! Úgy emlékszem hogy focizol, annyit azért tudnod kell hogy ez legalább fél év és ha szar játékkal behúzzuk a meccseket (ami már alapból jobb mint a tavalyi) akkor azért ne akasszuk fel magunkat a fogasra, nem? Hát ne csináld már együtt üldöztük el Allegrit !

del pipi 2019.09.25. 16:58:20

@György Érsek: De ha mégis hosszabb ideig marad Sarri a padon azért ne felejtsd el meggyónni a : Sarri csak rontott a Juvén sületlenséget Atyám! Ámen!

Trieszt120506 2019.09.25. 17:46:34

Ezzel a kerettel mást kell játszatni, mint amiből Sarri már "jelesre" vizsgázott a korábbi klubjainál. Egy rakat pénz volt kialakítani a mostani garnitúrát, és az átlagkor miatt pedig eredménykényszerben vagyunk..
Ezért nem tartom továbbra sem jó ötletnek Sarrit, az ő focijához idő, és egy csomó új játékos kellene.

NagyonJuve 2019.09.25. 19:42:26

@Rikoo: nem lehet hogy ezt a felállást most ronaldo hiánya meg a pálya szélessége indokolta. Nagyon keskeny pálya amin nem igazán lehet széthúzni a játékot. Ez is szerintem a brescianak kedvezett. Én nem lennék meggyőződve hogy sokat fogja sarri alkalmazni ezt a felállást.

JuventusFanatikus 2019.09.25. 19:48:16

@NagyonJuve: Szerintem nem volt keskenyebb, mint a másik, csak eléggé rosszul állt a kamera:) Tényleg úgy nézett ki, mint, ha egymás hegyén-hátán lettek volna.

NagyonJuve 2019.09.25. 19:48:42

@fire06: azon nem ártana elgondolkodni hogy allegri 5 évig mérgezte az agyukat. Ne várd el hogy 2 hónap alatt ezt ki lehet törölni. Sarri is már lenyilatkozta egyszer hogy nehéz az akaratát atadni a csapatnak mert mint futkosnak vissza ahelyett hogy magasan letámadnának. Sok energiát vesztve. Futkosnak fel le.

NagyonJuve 2019.09.25. 20:06:16

@JuventusFanatikus: az is lehet. Bár a szabályok megengedik. Úgy tudom 64m nek kell lenni a minimum 72 a max vagy valami hasonló.

Shyr Kahn 2019.09.25. 21:57:14

Sokan magasztaljak Dybala-t es Ramsey-t. Utobbi sztem eleg gyenge volt. Rengeteg labdat adott el vagy tovabbitott rossz helyre. Annyival nyujtott tobbet, mint Rabiot, hogy az O mozgasa nem tunt csapatidegennek. Persze ez a csapat meg osszeszokoban/fomralodoban, de sztem nem jatszott ehhez kepest sem kimagasloan. Dybala egy fokkal jobb volt, csinalt szep dolgokat, de az ures teruletekre futas neki se ment tul jol. Sokkal tobb volt benne. Igazabol akit ki tudnek emelni az az elso felidoben Khedira (tudom szentsegtores es en sem gondoltam volna, hogy ezt valaha is leirom). Kifejezetten jol mozgott es jo teruletekre futott be. Sajnos a kora ellenere azt kell, hogy mondjam, O volt az egyeduli, aki jol teljesitett (sokat probalkozott jatekba hozni elol a tarsakat, kereste a labdat es eleg jo teruletekre futott be). Osszessegeben CR nelkul a tamadojatek eleg esetlegesnek tunt. Nem tudom, hova fejlodnek meg a sracok, de remelem ennel joval jobb produckiora lesznek kepesek hamarosan, mert ez hosszu tavon sztem keves lesz a bajnoki cimhez (a BL-rol ne is beszeljunk).

JuventusFanatikus 2019.09.25. 22:26:22

@Shyr Kahn: Pontosan fordítva láttam, de ez az elemzésben majd kiderül.
"Rengeteg labdat adott el vagy tovabbitott rossz helyre"

Olyan játékosról írtad, aki 96%!!! pontossággal passzolt.

2019.09.26. 06:37:46

@del pipi: Először is,leírtam,ha játékban végre előrelépés történne,türelmes lennék az eredményekkel szemben. Másodszor meg,ugye mind ismerjük a viccet,azt a bizonyos állásinterjúsat...
-Mennyit lehet itt keresni?
-150,ami később emelkedni fog!
-Okés,akkor visszajövök később!
És amúgy ja,focizom is,megyei szinten...azt gondolom,hogy amikor ilyen szintű játékosok vannak egy csapatban,akkor már látszódnia kellene néminemű változásnak is,hacsak nem Sarri mester elméjét mérgezte meg ugyanúgy a Juventus,mint mondjuk Allegriét,aki lehet,hogy amúgy szép focit akart,csak itt mindig fontosabb volt,hogy valahogy kikínlódjuk az eredményeket,mint az,hogy szemre is látványosan tudjunk játszani. Ki tudja?!

del pipi 2019.09.26. 16:37:12

@fire06: Tudod nagyon ritkán nem vagyunk egy platformon , tényleg iszom a szavaidat és mint mondtam az utolsó éves Allegri focitól együtt hánytunk be, és arról álmodtunk hogy valaki támadó focit játszasson a csapattal, most Sarri hivatott erre. De azt ne gondold hogy akiknek megkellet tanulniuk a futball csalni azok varázsütésre elkezdenek Sarriballozni . Amúgy Allegri első 4 éve abszolút nézhető volt, szerintem már nem tudott újat kitalálni plusz Ronaldo mindig játszatása is megoldhatatlan feladat elé állította. És bocs viccre vicc! Már bocs de most te is ilyen vagy pár kollégával egyetemben, ismered azt a viccet amikor a nyuszika megy a vakondhoz kölcsön kérni az ásóját...? Ha nem ismered akkor később le írom! Forza Juve!

alexGicamo 2019.09.26. 17:35:54

@Juventino86: Remek meglátások ! Osztom !

alexGicamo 2019.09.26. 17:42:55

@peti78: Azt én is megnézném !

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3376) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (857) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9900) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2427) meccsek (4145) mercato (4134) nyilatkozat (7426) Olasz Kupa (321) összefoglaló (408) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása