de Ligt: „Sarri elképzelése nem tér el nagyon a holland modelltől”

de_ligt_matthijs_erkezes.jpgMatthijs de Ligt ismét nyilatkozott a legnagyobb holland napilapnak, az interjúban pedig a tanuláshoz tökéletes környezetként beszélt a Juventusról.

Az Ajax védője az első meccs után csalódott volt, mivel csak a padon foglalhatott helyet, ám a tegnap Giorgio Chiellini súlyos sérülést szenvedett, így a holland védő valószínűleg több lehetőséghez fog így jutni.

„Meglep, amikor kritikát olvasok azzal kapcsolatban, hogy nem játszottam, mivel ez természetes része azon folyamatnak, amelyen a fiatal játékosok átmennek egy top európai klubhoz igazoláskor.” - idézi a védő szavait a De Telegraaf.

„Mielőtt a Juventus szerződését aláírtam volna, hosszas beszélgetést folytattam Maurizio Sarrival. Ő elmondta, hogy mit vár tőlem, és hogy az első hónap a változásról szól, de ez az összes védőt érinti, aki az ő irányítása alatt dolgozik.

Érzem azt, hogy napról napra jobbá válok, jó formába kerülök, miközben erősebb játékos lesz belőlem. Nagyon sok színtéren kell bizonyítania a csapatnak ebben az évben, és az pozitívum, hogy öt nagyon komoly középhátvéd van a keretben. Nekem csak magamra kell figyelnem, és minden nap azt kell megkérdeznem magamtól, hogy mindent megtettem-e a fejlődésért.

A holland játékos további részletekkel szolgált a Juventushoz kapcsolódó élményeiről, amelyek nagyon mások, mint amelyeket az Ajaxnál tapasztalt.

„Csak maga az orvosi másfél órát vett igénybe, még a fogaimat is átnézték. Ami számomra a legérdekesebb volt, hogy a szakemberek a fizikai potenciálomat is kiértékelték. Kellemes meglepetés volt a következtetésük, mivel véleményük szerint még sokat fejlődhetek, és így legalább tudom, hogy a kemény munka meg fogja hozni a gyümölcsét. Az orvosi csapat elmondta, hogy potenciálom hány százalékánál tartok jelenleg, és hogy miképpen érhetem el a 100 százalékot.

Az edzésen is mindenki nyerni akar. Az elvégzett munka elsődleges taktikai jellegű, míg az Ajaxnál a hangsúly a helyezkedésen volt. A Juventusnál mindenki kiemelt figyelmet fektet a fegyelemre és a kétirányú megállapodásokra. Mindent részletesen megbeszélünk. Mivel egy vonalban védekezünk, a csapattársakkal a koordinációnak és a kommunikációnak tökéletesnek kell lennie.

Ez nagyon hasznos a személyes fejlődésem tekintetében, mivel így teljesebb védő lesz belőlem. Helyes döntés volt ehhez a klubhoz igazolnom, mivel szinte az összes jelentős klub, beleértve a Manchester City csapatát is, zónavédekezésre alapoz.

Alapjait tekintve Maurizio Sarri védekezést illető elképzelései nem térnek el nagyban attól a megközelítéstől, amit Hollandiában alkalmazunk. Magasra tolja a védősort a mester, és nem szabad visszahúzódnunk. Ezt várja tőlünk, és lényegében mindig is így játszottunk az Ajaxnál is.”

Természetesen Cristiano Ronaldo neve sem maradhatott ki az interjúból.

„Cristiano Ronaldo és az összes nagy sztár tökéletes tanár. Megmutatják, hogyan javulhatok, ha figyelek a szervezetemre, és kiaknázom a potenciálom.

Hihetetlen, hogy milyen őrület veszi őt körül, ez ezerszer nagyobb, mint ami engem ér. Amikor Ázsiába utaztunk, egy lépést tett az épületen kívülre, és az emberek lényegében megrohamozták, egyesek a hotel vészkijáratát próbálták áttörni csak azért, hogy egy pillanatra láthassák őt.

Ennek ellenére Cristiano Ronaldo időt szentel a rajongóira, és ez is fontos lecke számomra. Olykor azt gondolja az ember, hogy csak ne most, de lényegében ez kis erőfeszítés, amivel örömöt tud másoknak okozni. Nagyon sokat köszönhetünk a rajongóknak.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr815033390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Wizzurah 2019.08.31. 15:24:14

Mindjárt sirok ez olyan szép.

alexGicamo 2019.09.01. 11:51:08

Úgy fest, munkamorál és alázat tekintetében minden ok nála .
Hajrá, fiú !

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9860) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4125) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4153) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása