Sarri: „Hat játékosnak ki kell maradnia a BL-keretből”

sarri_maurizio_melegitoben_borostasan_padon.jpgMaurizio Sarri szerint kínos helyzet állt elő a Juvenutsnál, mivel több játékosnak mindenképpen ki kell maradnia a BL-keretből, illetve elmondta, hogy az ő véleménye Paulo Dybala kapcsán egyáltalán nem számít.

A mester rendkívül őszintén beszélt az Öreg Hölgy helyzetéről az Atlético Madrid ellen elszenvedett 2-1-es vereség után, amely barátságos meccset a stockholmi International Champions Cup keretén belül játszották a felek.

„Viszonylag elégedett vagyok a teljesítménnyel, és tetszett a hozzáállás, különösen az első félidőben, és mindezt egy olyan csapat ellen, amelyik nálunk jobb fizikai állapotnak örvend.

Az alapelképzelésünk kezd formát ölteni. Például járatjuk a labdát, de az apróbb dolgok még nem működnek, pedig ezek jelentik a különbséget, például a labdaérintések, a védekezési szakaszban való feljavulás. De elégedett vagyok azzal, ahogy a srácok átveszik a meccs irányításának és a labdabirtoklásnak a fogalmát.

Douglas Costa olyan játékos, aki mindenféle futballban hasznosnak tud bizonyulni. Nagyon jó állapotban találtam itt rá a keretben, keményen és céltudatosan, határozottan dolgozik, méghozzá rengeteget. Ha ezt a hozzáállást tanúsítja a jövőben, és még jobb fizikai állapotba kerül, ő olyan futballista, aki meccseket tud eldönteni.

A végéig harcoltunk az újonnan érkezett játékosokkal, és voltak egyesek, például Sami Khedira és Douglas Costa, akik régóta nem futballoztak. Bizonyos helyzetek olvasásában még le vagyunk maradva, ilyen volt a második gól, amilyet soha nem kaphatunk, de ez is részét képezi a szezon előtti felkészülésnek és az edzésnek. Az első félidőben jól mozgattuk a labdát, és eddig nem láttam, hogy ezt tette volna a csapat ilyen hosszú ideig.”

Maurizio Sarrit kérdezték az elképzeléseiről is, már ami az igazolni vagy eladni kívánt játékosokat illeti, de a mester azonnal helyre tette a riportert.

„Olykor elképedek, amikor beleolvasok a lapokba. Beszélnek Maurizio Sarri opcióiról, aztán Fabio Paratici opcióiról.

Ránéztek önök a Juventus keretére? Hat játékosnak ki kell maradnia a BL-keretből, erről pedig egyik lapban sem olvastam. Ellenkező esetben meg az opciók elég hajmeresztőnek tűnhetnek.

A jelenlegi keretből hat játékost el kell távolítanunk, ami igencsak nehéz helyzetbe hoz engem. A mercato utolsó húsz napja nem lesz egyszerű számunkra. Kínos helyzetben vagyunk, mivel olyan játékosok rekedhetnek a BL-kereten kívül, akik nagyon magas szintet képviselnek.

Ezt a helyzetet meg kell oldanunk, és nem csak az edző vagy a klub által kedvelt opciók számítanak.”

Paulo Dybala közel állt ahhoz, hogy eligazoljon a Manchester United, majd a Tottenham Hotspur együtteséhez, de aztán meghiúsult a klubváltás, ezért megkérdezték a mestert, hogy mi a véleménye La Joya helyzetéről az aktuális keretben.

„Paulo Dybala csak két edzésen vett részt a vezetésem alatt, ezért bármilyen kiértékelés korai lenne. Egyértelmű, hogy nem lehet fizikai képességeinek a csúcsán, ez pedig hatással van arra, hogy mire képes hamis kilencesként.

Szerintem az ő jellemzői erre a posztra predesztinálják őt, de majd meglátjuk, hogyan tudjuk kitölteni a területet a tizenhatoson belül ezzel a megoldással.

Amint mondtam, beszélhetek én Paulo Dybalával, amennyit és ahogy csak akarok, a piac vesz egy adott irányt, az én véleményem pedig pontosan semennyire sem számít. Hat játékostól búcsút kell mondanunk, és ez a szomorú helyzet.

Szeretnék mindenkit megtartani, de a gond az, hogy nincsenek játékosaink, akik a klub saját nevelései lennének, csak egy ilyen futballista van, ezért a teljes BL-keretünk mindössze 22 személyre terjedhet ki három kapussal. Ezért olyan döntéseket kell meghoznunk a piacon, amiket amúgy egyáltalán nem szeretnénk meghozni.”

A mestert kérdezték arról is, hogy véleménye szerint készen lesz-e a Juventus a szezon első meccsére, amikor is a Parma ellen lép pályára a csapat augusztus 24-én.

„Általában nem kezdtem túl jól a szezonokat. A Chelsea-től eltekintve, ahol azt hiszem, hogy rekordot állítottunk fel a vereség nélküli bajnokságkezdés tekintetében, de Olaszországban mindig nehezebb volt az első pár hét.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr5215004312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MdewC 2019.08.11. 09:39:18

Köszönjük a cikket.

Cannavaro 2019.08.11. 10:01:10

Nem egyszerű a helyzete, de én nagyon bízok benne! Focit akarok látni, 2 évnyi "sakkvizilabda" után, de ez azzal járhat, hogy nem lesz kész a csapat az elejére, és az feszültségeket kelthet! Remélem türelmesek lesznek vele a vezetőségben, és hagyják végig vinni az elképzeléseit, és eredmény is érkezik minél hamarabb! Forza Juve Forza Sarri!

2019.08.11. 10:16:07

Pjaca és Perin biztos, hogy benne lesznek a 6-ban. Rajtuk kívül meg lehetne úszni a dolgot egy Pellegrini, Khedira, Mandzukic, Matuidi névsorral, ami azért annyira nem vágna földhöz minket szerintem. És még egy Icardi-Higuain/Dybala cserét is lehet eszközölni a BL keretben...

Persze érdekes lesz az egész szezon 3 szélsővédővel és Cuadradoval. Ha megsérül 2 ember innen akkor elég nagy bajba kerülhetünk. De úgy látszik, hogy Pellegrini mindenféleképpen kölcsön lesz adva.

2019.08.11. 10:19:13

@Il Pjanista: Matuidi helyett még inkább Ruganit lehetne kihagyni.

Grinta 2019.08.11. 10:41:51

Nagyon teszik a nyilatkozata.Mind a játék felépítéséről,az apróságok döntőfaktoráról például.Nehéz dolga lesz,mert ez a melyik ujjamba harapjak bele,melyik ujjamba haraphatok bele! a mercato függvényében.
Tegnapi mérkőzésen is lehetett látni a kis játékból apró momentumokat-biztatóakat.Összefog ez a játék állni pofásan,kicsit hibridizációban a Juventus féle célfutballal.De mindig a trófea a döntő egy ekkora csapat szezonjában.Kívánom Sarrinak,hogy találja meg itt a számítását.Forza Juventus!
Dybalát kiválóan ítéli meg(erősségét)-de ezzel körülbelül el is dől(t) a dolog véleményem szerint.Mert hogy amíg Cristiano Ronaldo itt van,és játékra jelentkezik-addig Ő a büdös életben nem fog hamis kilencest játszani.

Rocky80 2019.08.11. 10:59:01

1. Nem kell készen legyünk a nyitányra, de győzni, azt kell.

2. "nincsenek játékosaink, akik a klub saját nevelései lennének"... Tudom, hogy erre tart a foci, de ezt azért emészteni kell...

3. Nem igaz, hogy nem számít a véleménye Dybalával kapcsolatban! Döntsék már el, hogy megy vagy marad.

4. Fájdalmas lesz a hatosnak, még az is lehet hogy nekünk is.

5., Meddig kell a BL keretet leadni?

6. Az meg egy vicc, hogy eladni kell mindig hogy igazolni tudjunk. Hogy folyamatosan azon kell agyalni, hogy idén melyik drága játékosunkat adjuk el hogy legyen pénzünk.

7. A legnagyobb vicc pedig az, hogy ennyien vagyunk. Hogy nem tudjuk eladni a "felesleget", mert a kutyának sem kell, vagy mert mindenki maradni akar. Mondjuk ez az utóbbi szívmelengető, de akkor is.

gomorra21 2019.08.11. 11:00:06

Elment Maxi, oda a bullshitelés.

Rocky80 2019.08.11. 11:01:28

@Grinta: te eladnád?

Mert a jelenlegi, hamis tízes pozíció senkinek sem jó.

Juventino86 2019.08.11. 11:09:27

A vereség egyéni hibák miatt jött... :( Szerintem nem játszottunk rosszul, viszont De Ligt egészen amatőr módon hibázott a második gólnál. Nekem Demiral játéka sokkal jobban tetszik.
Korrektül és őszintén kommunikál Sarri, ez mindenképpen pozitív. Fontos, hogy a szurkolók felé a mester így kommunikáljon. Én nagyon bírtam Allegrit, de ő sokszor gyakorlatilag a semmiről adott interjút.
Ennyi kapura lövésből több gólt kell majd szerezni éles meccseken. Szerintem nem rossz az irány, csak védekezésben nem férnek bele ennyire durva egyéni hibák.

2019.08.11. 11:27:22

Dybala sorsa kb eldöntetett Sarri szavai alapján...csak ki a tököm veszi meg, ha egy Tottenham sem jutott egyezségre image jogok kapcsán, naná majd az Inter...kivéve persze, ha lemondanak róla.

Jelen formában gondolom Perin, Pellegrini, Rugani és Khedira az alap kimaradók.

del pipi 2019.08.11. 11:35:59

@hellan: Ezt tisztán lehetett látni a tegnapi meccsen az arcán, remélem inkább a Párizsi vonatra száll fel , szurkolok neki !

venember83 2019.08.11. 13:22:43

Ha olyan magas szintet képviselnének a BL-keretből valószínűleg kiszoruló játékosok, akkor a vevők is tolonganának értük. De nem éppen ez a helyzet.

János Lohner 2019.08.11. 17:19:08

Lehet,hogy jó edző Sarri, de nem juve szintű.

kovta23 2019.08.11. 17:21:50

@hellan: A Spurs azert nem tudta megvenni az imaget jogok miatt mert ott mások a törvények. Nem birtokolhatja harmadik fél. A psg-nel vagy az internél nem lenne ilyen gond.

kovta23 2019.08.11. 17:23:14

@János Lohner: Köszönjük János! További jó szurkolást.
Talán egy kis időt adhattál volna neki.

Mi ez a sok új név?

kovta23 2019.08.11. 17:25:18

@venember83: Nem tudjuk mennyi vevő kopogtat,lehet nem kevés de egyesek sorba dobják vissza az ájanlatokat. Dybala,Mandzu..

Bagg10 2019.08.12. 02:10:38

Sziasztok.
Pedig még Neymar érkezik augusztis végén, mert egyszerűen nincs más megoldás az ügyre. Leonardonak Dybala kell, ezen megy a háttérben az egyeztetés.
Real kitárazott 300 milliot, Barca 2 emberre 220at, nem kivitelezhető, angoloknál zárt a bazár, csak ez az opció maradt.
Gondolom Dybala + Matuidi + 100millio 2 évre elosztva lesz nagyjából a Deal.
Emberünknek meg nem lesz választása , megembereli magát, beáll a sorba és élete formájában tolja majd.
Rugani, Cuadrado, Mandzu, Dybala, Matuidi Off.
Ha Higuaint is elviszik érkezhet 40 millioért Icardi Augusztus 31.én éjfél előtt 30 perccel kb. Amikor már Kobráék pszichózist kapnak.
Sarri meg csinálja azt amihez ért és alázás lesz.

Őszinte leszek srácok, többen meg fognak kövezni érte, de nem érdekel a bajnoki cím.... 1991óta vagyok függő, de most először nem érdekel. Nekem elég lesz azt látni, hogy mindenki (afrikaiak, buzeránsok, munkások, fővárosiak) beszart fejjel fog ellenünk pályára lépni, hogy csak 5 alatt ússzuk meg!
Hatalmas rohamok lesznek itt :)

Dartagnanxy 2019.08.12. 10:36:08

@Bagg10: Én ezt simán alá is írnám, Icardi nélkül. Viszont honnan lesz 100 milliónk Neymarra és évi 30-40 milliónk a fizetésére?

gomorra21 2019.08.12. 13:21:16

@Bagg10: @Dartagnanxy: srácok, bilibe lóg a kezetek;) egy fix játékosunk van, C.Ronaldo, bárkit le lehet cserélni, csak őt nem. Erre rekord áron majd jön egy játékos, aki pont a posztján játszik? Szerencsére teljesen irreális. Szerencsére, mert én szégyenkeznék, ha Juve mezet gyalázná meg a dupla rittbergeres elgurulásaival, és az aranymálna díjas fetrengéssel.

Dartagnanxy 2019.08.12. 13:53:48

@gomorra21: Valahogy én nem érzem, hogy ütné a játéka CR7-ét. A gurulásokról meg azt gondolom, amit Tevezről is: nálunk gyorsan rájönne, hogy más a rendszer. Tevez is egy botránycsászár volt előtte, a Juventusban pedig jól állt rajta a 10-es. Jobban mint azóta bárkin.
Neymar egyébként sok esetben valóban azért gurul, mert megölik a pályán. Aztán megszokta, hogy minden belépőre feltűnően kell gurulnia, különben a sporik hagyni fogják, hogy meghaljon. Lásd, a vb-n kettétört gerincét.

gomorra21 2019.08.12. 14:31:20

@Dartagnanxy: pont azon megy a matek, hogy ki tudna CR alá játszani, erre hoznál egy vagyonért, vezéráldozatok árán egy pökhendi kis szimulátort, aki CR posztján játszik - ugyanakkor valahogy mégsem ütné a játékát? Azt hogy? De most komolyan? Eljött a brazil a Barcából, mert nem akart másodhegedűs lenni Messi mögött, aztán rájött, hogy a PSG-be száműzte magát, mert abból a csapatból sosem lesz ő a világ legjobb játékosa.
Erre vajon ő azt fogja lépni, hogy eljön a Juventusba, ahol az olasz védők minden meccsen át fogják alakítani a csöp kis vádliszerkezetét? A Juventusban kereshetne magának valami olyan szerepkört, amiben még alárendeltebb szerepet játszik, mint a Barcában Messi mögött? Játszik majd vonalszélsőt a jobb oldalon? Vagy bemegy középre, a darálóba, ahol nem marad más neki, mint a reménytelen bukfencezgetés? Ugyan már. Neymar vitathatatlan tehetsége a bal szélre korlátozódik, a szutyok, arrogáns mentalitása az, ami a pálya minden szegletében érvényes.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (909) elemzés (40) előzetes (857) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9904) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2428) meccsek (4146) mercato (4135) nyilatkozat (7431) Olasz Kupa (323) összefoglaló (408) pletyka (4165) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása