A Cancelo-Danilo csere

danilo_megerkezett_torinoba.jpgAmitől rengeteg szurkoló tartott, bekövetkezett. Az még hagyján, hogy távozott a portugál szélső védő, aki aránylag jó szezont zárt, de a helyére olyan játékos érkezett, akit már többször összeboronáltak a Juventusszal, de csak most érkezett Torinóba. Bizony, Danilo Luiz da Silváról van szó.

Karrierjét az América Futebol Clube nevezetű együttesnél kezdte meg, még 2008-ban. Rá két évre le is csapott rá a Santos, 900 ezer eurót csengetett ki érte a brazil óriás. Egy szezont töltött a Peixe becenévre hallgató gárdánál, mire felfigyelt rá a Porto, és 13 millió euróért leigazolta a tehetséges védőt. Fél szezonra még ottmaradt hazájában, 65 mérkőzésen tíz gólt és négy gólpasszt ért el.

140 Porto-mezben lejátszott meccs után, amelyeken 12 gólt és 16 asszisztot jegyzett, felhívta magára a Real Madrid figyelmét, és a spanyolok le is igazolták 31,5 millió euróért cserébe, még 2015 nyarán. A madridi kaland korántsem sikerült olyan jól, a bemutatásán három dekázást nem tudott megcsinálni, talán ebben a pillanatban tört meg, és lett a nagy brazil tehetségből egy dél-amerikai középszer. Két év alatt 56 összecsapáson öltözött habfehérbe, három találatot szerzett, és kilenc gólpasszt osztott ki. Ekkoriban már a Juventus is felfigyelt a bukott brazilra, azonban a Manchester Citynek sikerült megszereznie a szélső védőt nem kevesebb, mint 30 millió euróért. Angliában már egy picit jobb teljesítménnyel rukkolt elő, de még így sem tartozott az alapemberek közé, 60 összecsapáson segíthette a Kékeket, négy gól és három assziszt fűződik a nevéhez.

Hazája válogatottjában is számítottak már rá huszonkét alkalommal, sem találatot, sem pedig gólpasszt még nem jegyzett.

Adatai:

  • Kor: 28 év
  • Nemzetiség: brazil
  • Magasság: 184 centiméter
  • Erősebbik láb: jobb
  • Poszt: jobb szélső védő
  • Értéke: 20 millió euró (Transfermarkt szerint)

Játékstílusa: karrierje során több poszton is megfordult, volt már középhátvéd, védekező középpályás, mindkét szélen szélső, de jelenleg elsődleges pozíciója a jobbhátvéd, egyébként a másik oldalon is tud szélső védő lenni. Támadásban eléggé hitvány, nem tud jól beadni, cselezésben sem igazán hatékony, azonban gyors, jól kezeli le a labdát és gólerős. Védekezésben azért jobb, mint az offenzívák segítésében, de ebben sem képes kiemelkedőt nyújtani. Szerelésekben jó, magasságának köszönhetően légi párharcokban is, és rendkívül labdabiztos, de nem igazán szeret kockáztatni. Összességében támadás szempontjából gyenge védő, aki védekezésben hatékonyabb, de abban sem feltétlen kifejezetten erős, azonban nagyon labdabiztos. Egy szürke vízhordónak mondanám, nem az a tipikus brazilos, technikás, kreatív, játékos srác. Igazából olyan a stílusa, mint az idei Alex Sandrónak, azonban Danilo jóval gyengébb minőséget képvisel, mivel minden képessége elmarad honfitársától.

67967854_2446314818789772_4304214064235544576_n.jpgHa cserejátékosnak érkezett volna, éppenséggel Cancelo mögé, akkor azt mondom, hogy rendben, arra megfelelne, de így, hogy helyet cserélnek, ez bőven rossz üzletnek tűnik. A dél-amerikai nem egy klubnál bukott meg, nem egy ligában, mondhatjuk úgy is, hogy négy éve nem játszott igazán jól, akkor is egyetlen egy európai együttesben. Arra, hogy a Juventusnál hirtelen megtáltosodik, arra igazán komoly esély nincs, persze nem lehetetlen. Annyiban megegyezhetünk azonban, hogy Darmiannál jobb megoldás, de én szívesebben hoztam volna el inkább Hysajt vagy Ricardo Pereirát, és ha esély mutatkozott volna rá, akkor Florenzit.

Cancelo elengedését továbbra is hibának tartom, ugyanis kiváló játékos, vele évekig meg lehetett volna oldani azt a posztot. Igen, védekezésben akadtak problémái, de leginkább a helyezkedéssel gyűlt meg a baja, ami fejleszthető, egy fiatal srácról beszélünk, akinek még sok rutint kell szereznie, nem mellesleg nem voltak olyan hatalmas hibái, mint például Bonuccinak; persze akadtak egyéni bakijai is, de sokkal kevesebb. Én mindenképp ragaszkodtam volna a portugálhoz, még egy szezont megérdemelt volna, ez kétségtelen. Akkor tudtam volna jó szívvel elengedni, ha minőségi pótlás érkezik a helyére, de ez nem történt meg, ezen a poszton bizony gyengült a Juve.

Rendelkezik a Bianconeri egy aránylag jól védekező De Sciglióval, egy labdabiztos Danilóval és egy nagyon támadó felfogású Cuadradóval. Nem egyértelmű, hogy ki lesz a kezdő jobb szélső védő, mert nagyjából ugyanazt a szintet tudják hozni, úgyhogy Sarri mester nyugodtan variálhat, persze attól függően, hogy melyik játékos lesz egészséges, mert mind a három arról ismert, hogy eléggé sérülékeny. Nagy küzdés lesz ezért a posztért, reméljük, hogy mindegyikük erőn felül teljesít, legalább annyira, hogy sikerüljön Cancelót pótolni.

Ha a transzfer üzleti részét nézzük, akkor még jobban elkeserítenek a számok. Danilóért 37 millió eurót kifizetni őrültség, nem ér ennyit, nem mellesleg az állítólagos 4 millió eurós fizetése is indokolatlanul magas. Cancelóért kapni 65 milliót az teljesen reális, és ha esetleg csak pénzt kapott volna érte az Öreg Hölgy, és ebből az összegből sikerült volna helyettesíteni, akkor én is azt mondtam volna, hogy távozhat. Azonban ez a Danilo+28 millió euró nagyon kevés, Danilo+40 millió lett volna véleményem szerint a reális, ugyanis a brazil nem sokkal ér többet 20 milliónál. Ha összehasonlítjuk a két játékost, akkor elcseréltünk egy fiatal, támadásban nagyon erős védőt, alacsonyabb fizetéssel (3 milliót tett zsebre évente), de védekezésben gyenge játékost egy olyan futballistára, aki egy örök tehetség, a két legnagyobb ligában megbukott, 28 éves (a brazilok hamarabb kiöregednek, így még aggasztóbb az életkora), sem támadásban, sem védekezésben nem kiemelkedő szélső védőt, tudásához képest magas fizetéssel, bőven áron felül, ellenben mind a két szélen bevethető. Lehet mérlegelni, hogy a Juventus vagy a Manchester City járt jobban ezzel a cserével.

Sajnos nem tehetünk mást, mint beletörődni a dolgokba, és bízni abban, hogy Danilónál hatalmas pálfordulást tapasztalhatunk. Cancelónak köszönjük, amit a Juventusért tett, míg a brazilnak sok sikert kívánunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr8614999694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rockitbaby 2019.08.08. 16:24:49

Csak elméleti síkon merengek. Mi van ha Sarri a jobb szélt a DS-Cuadrado, míg a balt a Sandro-Danilo párossal képzeli el?

Amúgy szerintem azért ő jött, mert egy védekezésben stabilabb védő kellett, elleben pl Hysajt horroráron adta volna a nápolyi, ha egyáltalán eladta volna nekünk.

gomorra21 2019.08.08. 16:28:30

Herótom van a brazil zsoldosoktól. Durva belegondolni, hogy ha Chiellini és Bonucci nem lesz elérhető, akkor Sarri logikája alapján lehet, hogy Alex Sandro lesz a csapatkapitány. Bár remélem, hogy ezt csak Bonucci miatt vezette így fel Sarri, és egy ilyen szituációban Pjanic kapná a posztot.
Jaj de szép lesz, amikor 3 brazillal, olaszok nélkül áll fel az Internacionale Juventus. Fc Mastercard.

2019.08.08. 16:48:05

Az év biznisze!...a Citynek...

Alex8610 2019.08.08. 16:48:32

Szerintem a Citynel meg most is csak pislognak hogy ezt a bizniszt letudtak hozni.Eladtak nekünk Danilot többért mint amennyiért ok vették és még kaptak is mellé egy Cancelot. Nagyon durva.

Juve91 2019.08.08. 17:00:01

Nem bántom a szerkesztőséget hisz a statisztika igazol így van. De ez egy erősen egyoldalú és nen független cikk. Miért irjuk le rögtön? Az esélyt megérdemli nem ?

kovta23 2019.08.08. 17:05:58

@Juve91: Egyetértek veled. Hagyjuk már hogy bizonyítson. Istenitik Cancelot aki védőnek pocsék szélsőnek meg nem kell.
Kicsit úgy érzem hogy túl sok az új vonalas Juve drukker akik nem bíznak senkiben csak a Nevek számítanak. Mondjatok egy nevet akit eladtunk a 8-9 év alatt és kár érte mert máshol kimagasló teljesítményt nyújt

Shyr Kahn 2019.08.08. 17:24:29

Cancelo eleg gyenge volt vedekezesben, igy eleg sok golt kaptunk rola. Danilo-val csak nyerhetunk szvsz (a vedekezes szempontjabol elsosorban).

JuventusFanatikus 2019.08.08. 17:28:30

@Juve91: A szerkesztőségét ne is bántsd, csak engem:) Az esélyt megkapja, miért is ne kapná meg? Az mindenkinek jár, és meg is követem magam, ha nem lesz igazam, mert előfordulhat, de lássuk be, erre jóval kisebb az esély. Nekem semmi bajom Danilo személyével, ahogy például Darmianéval sincs, csak egyszerűen nem tartom olyan jónak, hogy a Juventus kezdő szintű játékosa legyen. A napokban nagyon elszomorított imádott klubom, ezért is lehet, hogy pesszimistán állok Danilóhoz.

m.martin91 2019.08.08. 17:30:59

@Shyr Kahn: Danilo hasonlóképpen szarul védekezik, mint Cancelo. De Sciglio jobban védekezik mind a kettőnél. Magyarán olyan játékost igazoltunk Danilo személyében 37 millió euróért (ebből az összegből vígan kijött volna Hysaj, Sidibé, Florenzi, vagy szinte bárki, épkézláb játékos), akinél még De Scigliónak is nagyobb hasznát vesszük.

Bianconero 2019.08.08. 17:35:39

Mi van ha csatárnak jött? Dekázni ahhoz se kell tudni. :-)

Bianconero 2019.08.08. 17:39:44

nso: Lukaku az Interé

Komolyan, kik fogják a gólokat lőni nálunk CR-en kívül? Pipitában bízom, de ennyi. Mandzu nincs is elöl, Dybala ha marad akkor is hangulatember. Kean nincs.

Jön még valaki? Jajj, Icardi, ha már lett helyette Lukaku...?

venember83 2019.08.08. 17:44:14

@m.martin91: szerintem az árral kár foglalkozni, mármint azzal, hogy mennyiért jött Danilo, hiszen az egyetlen mértékadó dolog a két ár tekintetében a különbség, mivel ugyanúgy jött volna ki a bizniszből a Juve, ha Cancelót 228 millióért adja el, csak éppen akkor Danilo 200-ba került volna, de igaz ez 50/22 arányra is. Ez pusztán könyvelési részletkérdés szerintem egy ilyen csereügyletnél.

The king of alibis 2019.08.08. 17:45:09

DS, Cuadrado, Danilo

Ha más csapatnál olvasnám ezt a szélső védő repertoárt, könnyeznék a röhögéstől. De inkább most sírok
Bl győzelem... Muahahaha.

Matteo89 2019.08.08. 17:46:32

@kovta23: Vidal nyujtott a Bayernben. De Pogba is eleg jo, boven elferne itt.

kovta23 2019.08.08. 17:53:46

@Matteo89: Pogba nem nyújt és sose nyújtott 100+ milliós jatekot amennyiért eladtuk és amennyibe kerülne. Hát azért Vidal játékáról kérdezz meg egy münchen drukkert iszonyú hektikus volt. De ha mégis igazad van az akkor is max egy játékos. Az eladott 30-40 jatekoshoz képest

JuventusFanatikus 2019.08.08. 18:10:41

@m.martin91: Erről lenne szó, de sokaknál az, aki nem tud támadni (Danilo meg rosszabb ebben a műfajban, mint DS), az automatikusan nagyon jól védekezik. Pedig ez esetben nem feltétlen van így, nem rossz védekezésben a brazil, de többet lehetne elvárni tőle. Ő egy megbízható, labdabiztos, szürke játékos, és ennyi. Tudom, most hatalmas kőzápor fog rám zúdúlni, de leírom. Én előbb játszanám De Scigliót, mint Danilót.

Grinta 2019.08.08. 18:15:37

@JuventusFanatikus: Egyéni vélemény,úgy hogy nincs bajom DS összteljesítményével,de nála mindenki csak jobban tud támadni.Értem ezalatt Danilót is,meg bárkit gyakorlatilag.DS erőssége a szerelés,meg a pozíciós játék.Ennek második eleme jó a támadásoknál,de ellenfelét megverni gyakorlatilag képtelen.

Ádám.84 2019.08.08. 18:16:28

@JuventusFanatikus: az a baj az olasszal, hogy random képes lehozni értékelhetetlen meccseket, egyszóval megbízhatatlan, nem tudod, hogy aznap ügyes lesz, vagy totál béna.
Más, Danilo tud beadni?

epaska 2019.08.08. 18:19:07

Építkezik a Juventus... Nagy tarkónb@sz@st minden vezetőségi tagnak!

JuventusFanatikus 2019.08.08. 18:24:45

@Ádám.84: Nem tud beadni, jóval gyengébb ezen téren, mint De Sciglio, kulcspasszokban is le van maradva bőven.
@Grinta: Érdekes dolog, mert nem egy cselgép ez tuti (ám azt hiszem idei szezonjában jobban cselezett, mint Danilo, de valamelyik szezonban ez biztosan így volt), de DS egyébként meg tudja oldani, hogy a védelem mögé kerüljön, sűrűn kezdeményez háromszögeléseket. A felkészülési meccseken pedig nekem megmutatta, hogy igenis, tud Ő támadni, remélem ezt megmutatja élesben is. Ha nem láttam volna azt a két meccset, lehet belekötnék most saját magamba:D

Grinta 2019.08.08. 18:28:01

@JuventusFanatikus: Az Nekem nem gond,Én Beléd kötök anélkül is.Mármint a mondandódba.Namármost,valaki itt a napokban betett ide egy Danilo klasszikot.Olyanokat Ds ha kétszer születik se tud megcsinálni.Mindenféle bántás nélkül mondom ezt,csak hogy tegyük már kontextusba a dolgokat!

asvééd 2019.08.08. 18:28:56

kicsit olyan egy lépés előre kettőt hátra fílingem van...

asvééd 2019.08.08. 18:29:56

Bár ha Öcsi bácsit idézem, addig nincs baj amíg többet lövünk mint kapunk :)

Panther77 2019.08.08. 18:36:16

A következő pedig Dybala értékesítése lesz szintén áron alul...
Célunk a fiatalítás és az olaszosítás.Jó egyik sem volt olasz,de Kean igen akit szerintem szintén áron alul kótyavetyéltünk el...

Grinta 2019.08.08. 18:42:23

@Panther77: Mit kérsz/Mennyit vársz egy olyan játékosért,akit nem akartunk beépíteni,és egy éves szerződése van már csak?

Grinta 2019.08.08. 18:45:14

@asvééd: Kíváncsi lennék arra,hogy személy szerint Te hogyan ítéled meg Nedved munkáját?
Nyilván amit látunk belőle,az alapján.

JuventusFanatikus 2019.08.08. 19:03:22

@Grinta: Akkor bizonyára láttad azt is amit én linkeltem, a DS klasszikot is, amiben még benne sincs az egyetlen gólja, ami olyan Danilós volt.:D Nyílván voltak benne nagyon szép megmozdulások, de egy karrier során lássuk be, sokszor össze jön ez-az. Nagyon érdekes, hogy mennyire átváltozott a Porto óta, nem gondoltam volna, hogy ilyen játékos lesz belőle, pedig olyan tipikus brazil srác volt. Valamilyen szinten Sandro is átváltozott. De visszatérve, tényleg vannak benne jó momentumok, amit támadásban nyújtott, de jó barátaid, a számok nem ezt támasztják alá.

NagyonJuve 2019.08.08. 19:14:28

Canselot nem fogom megsiratni. Szezon elején azt hittem ő az év igazolása de utána nagyon instabil lett sok amatőr hibát csinált. Danilot nem tudom milyen de azt nagyon elszúrtuk hogy 20 ért nem vettük meg trippiert.

Grinta 2019.08.08. 19:16:36

@JuventusFanatikus: Én Alex Sandrót felpofoznám baráti szeretetből!

2019.08.08. 19:41:49

Semmi sértő vagy előre leíró nincs ebben a cikkben...Cancelo egy támadó felfogású szélső védő,fiatal,fejlődőképes még mind támadásban,mind védekezésben. Sok gólt kaptunk az oldaláról?! Hát sokat is tett hozzá a szerzett gólokhoz. Mi elméletileg a világ legjobb csapata vagyunk. Cancelo a világ egyik legjobb csapatának alapembere,sőt,még csak azt sem mondhatjuk,hogy rossz szezonja lett volna. Danilo közepes szintű minden tekintetben,talán valamivel,mondom talán valamivel lehet jobb a védőmunkája,de erősítést semmiképpen nem jelent.

JuventusFanatikus 2019.08.08. 19:45:32

@fire06: Köszönöm Kolléga, ha lesz pénzed igyál meg sört:P
@Grinta: Én is adnék neki egy két taslit, mert sokkal többre képes, motiváció pedig nincs benne. Nagyon felháborító tud lenni.

ToTTy-Juve 2019.08.08. 20:39:00

Van egy olyan érzésem, hogy Sandro kifejezett kérésére érkezett. Semmi mással nem igazán tudom magyarázni a leigazolását. Az idei Mercato - bár még nem ért véget - nekem nagy kudarcot vizionál a következő szezonra. Remélem nem lesz igazam.

Rikoo 2019.08.08. 21:33:34

@fire06: A hírek szerint Allegri után Sarrinak sem kellett, így pont jól jött a vezetőségnek az értékesítése, mivel magas a piaci értéke.

Grinta 2019.08.08. 21:40:50

@Rikoo: Ilyen esetekben csak Bennem merül fel,hogy egy jobban kvalifikált edző,ugyan miért is akarja ennyire??

Rikoo 2019.08.08. 21:42:36

@Grinta: Más az elképzelésük ezen a poszton.
Sarri inkább a védekezőbb típusú játékosokat szereti itt.

2019.08.08. 22:39:20

@Rikoo: Ehhez képest nem lett valami nagy kasza,gondolom Keanhez és Dybalához is ezért nem ragaszkodunk,kell a pénz lóvéra vagy mivan?!

Joseph Toser 2019.08.09. 05:02:13

Sziasztok!

Én azért állok pesszimistán hozzá,mert a statok nem azt mutatják, hogy egy jobb játékos érkezett Cancelo helyett, hanem egy egyoldalú játékos, aki ugyanazt a szintet hozza,mint DS. Ráadásul még idősebb is Cancelónál. :-((((
Abban lehet " reménykedni" , hogy Sandro és Danilo versengeni fog egymással a stabil védekezésben. Ki szerel többet vagy bármi... amit előirányoz nekik a Bagós, gondolok a taktikai feladatokra. Akkor talán újra kivirágoznak és megújulnak. A versenyhelyzet meglátjuk, hogy kire milyen hatással lesz??!!! Esetleg egy DS vs Danilo stabil kezdő helyéért küzdelem... lehet, hogy DS olyan oldalát mutatja, hogy leesik az állunk :-)))))) bár én ettől nem tartok,DE....

del pipi 2019.08.09. 05:36:02

@Joseph Toser: De már olyat is láttunk hogy valaki új környezetben kivirágzik, én bevallom nem figyeltem a srácot, már nincs annyi időm a focira. De remélem jól fogja tolni.

Joseph Toser 2019.08.09. 07:39:26

@del pipi: benne van,ahogy írtam is... eleinte biztos,hogy a bizonyítási vágy is fogja hajtani,aztán,hogy mit hoz ki magából és, hogy mit vár majd a Bagós tőle... ???? Azt majd a lejátszott mérkőzések és az edzéseken mutatott teljesítménye fogja megmutatni.....

Camoranesi90 2019.08.09. 10:45:30

Azzal nincs baj, ha valakit statisztikai alapon mutatunk be/neadj' isten hasonlítunk mással össze, de komolyan: egy szélső hátvédet a bemutatkozó dekázása és a gólok/gólpasszok száma alapján kell előzetesen megítélni???, (főleg, hogy a real eibar meg mallorca szintű csapatoknak úgy rúg 5-6 gólokat, hogy tökmindegy ki a kezdő, védekezni meg nem is kellett, a cityben meg nyilván walker mögött nem sok bizalmat és lehetőséget kapott Peptől)

Akkor már célszerűbb lenne a kapott gól nélküli meccsek, szerelési hatékonyság, stb. statok mentén elemezni, nem? Vagy egyszerűen csak - statok mellőzésével- megvárni, hogy mit mutat.

Én nem követtem eddig a pályafutását, de - mint ahogy eddig is, ha valaki hozzánk került, - megadom neki a bizalmat, mutassa meg, hogy nem alaptalanul került ide.

Lichtit sem azért szerettük, mert a fülén pörgette a labdát, mégis meghatározó figura tudott lenni a jobbszélen, évekig. És a világ legnagoybb baromsága minden posztra világsztárt venni (Liverpool kerete a legjobb példa - Robertson meg Milner típusú játékosok legalább olyan mértékű láncszemek, mint a sztárjaik)

Kancsinak sok sikert Angliában, Pep rendszerében simán el tudom képzelni, hogy egyszer sem fog klasszikus szélső védőt játszani, hanem egy fél - (szárnyvédő), vagy egy sorral feljebb, futóként számol vele - én nagyon kedveltem a robbanékony előre játékát, de a védelem sokkal stabilabb volt, amikor nem ő játszott. Gondolom - de legalábbis feltételezem, hogy egy ilyen volumenű döntést azért fent is megterveznek, (én mondjuk emlékszem arra is, hogy tavaly mekkora felhördülés volt Caldara elherdálásából is, az idő meg mégis azt mutatja, hogy lehet, hogy jól döntött a vezetőség.)

Egyébként is talán a legvékonyabb pozíció a jobbhátvédek piaca, ahol jó és elérhető játékost alig lehet találni. Én Danilonak mindenképp megszavazom a bizalmat, sokkal jobban érzem őt előzetesen, mint mondjuk Darmiant, akit évek óta mondogattak.

triplat 2019.08.09. 11:18:27

Azért a Juvéba jött néhány leírt játékos aki újra kivirágzott. Várjuk meg az első pár hónapot én azt mondom. pl.: Ds-t is hogy lehúzta mindenki és azért vajuk sokkal jobb volt mint ahogy vártuk.

JuventusFanatikus 2019.08.09. 11:23:49

@Camoranesi90: Ha jól értem, akkor ez nekem szólt, de fogalmam sincs, hogy hol van az leírva, hogy én gólok és gólpasszok, esetleg a dekázás alapján ítélem meg? A pályára lépések, gólok és gólpasszok jóformán minden bemutatott játékos esetén feltüntetem, míg a híres dekázása érdekességként lett megemlítve, anno jó nagy port kavart a médiában, ezért is emlékeztem rá. Sehol nem írtam azt, hogy azért nem jó igazolás, mert nem tud dekázni.
A statisztikákat kihagytam a szövegből, csak egy kép van, ami ezt tartalmazza, mert szemet ütött nekem, hogy mennyire nagy a különbség a két játékos között ezen téren, kommentárt nem fűztem hozzá. Egyébként is tegnap egy másik cikk alatt írtam, hogy hasonlítgatni két különböző ligában játszó játékost, amikor egyik messze nem annyiszor lépett pályára, mint a másik, érdemben nem lehet, mert sok értelme nincs.

Camoranesi90 2019.08.09. 11:46:37

@JuventusFanatikus: Hát, mivel a cikket te írtad... :) az indokolatlan és látatlanba történő negatív hozzáállást nem értem, illetve nem érzem jogosnak azt az elfogultságot, azt az ellenszenvet, amit kap. (De utóbbit már nemcsak tőled, hanem úgy általában)

Azt hogy mit meg hol írtál, nyilván ne kezdjünk bele, de ha mégis gondolod, akkor...:

"A madridi kaland korántsem sikerült olyan jól, a bemutatásán három dekázást nem tudott megcsinálni, talán ebben a pillanatban tört meg, és lett a nagy brazil tehetségből egy dél-amerikai középszer. Két év alatt 56 összecsapáson öltözött habfehérbe, három találatot szerzett, és kilenc gólpasszt osztott ki. Ekkoriban már a Juventus is felfigyelt a bukott brazilra, azonban a Manchester Citynek sikerült megszereznie a szélső védőt nem kevesebb, mint 30 millió euróért. Angliában már egy picit jobb teljesítménnyel rukkolt elő, de még így sem tartozott az alapemberek közé, 60 összecsapáson segíthette a Kékeket, négy gól és három assziszt fűződik a nevéhez."

Erre írtam azt, amit...

"Hazája válogatottjában is számítottak már rá huszonkét alkalommal, sem találatot, sem pedig gólpasszt még nem jegyzett." - miért fontos adalék ez egy jobbhátvédnél?

"Támadásban eléggé hitvány, nem tud jól beadni, cselezésben sem igazán hatékony, azonban gyors, jól kezeli le a labdát és gólerős. Védekezésben azért jobb, mint az offenzívák segítésében, de ebben sem képes kiemelkedőt nyújtani. Szerelésekben jó, magasságának köszönhetően légi párharcokban is, és rendkívül labdabiztos, de nem igazán szeret kockáztatni. Összességében támadás szempontjából gyenge védő, aki védekezésben hatékonyabb, de abban sem feltétlen kifejezetten erős, azonban nagyon labdabiztos. Egy szürke vízhordónak mondanám, nem az a tipikus brazilos, technikás, kreatív, játékos srác. Igazából olyan a stílusa, mint az idei Alex Sandrónak, azonban Danilo jóval gyengébb minőséget képvisel, mivel minden képessége elmarad honfitársától."

Nekem ez a pár kiemelt sor minden, csak nem objektív, és igenis fűzöl kommentárt, ha beismered, ha nem.
Minden csapatánál a gólok+gp-ok tekintetében van róla statod/kiegészítésed, amikor a védőmunkáját "elemzed" akkor meg leírsz random valamit, amit nem támasztasz alá semmivel.
De nincs ezzel baj, szubjektív véleményként abszolút legit, ha a dühöngőben, vagy itt komment-ben írod,az ég világon semmi bajom nem lenne ezzel.

Cikknek viszont erősnek és megalapozatlannak érzem. De maradjunk annyiban, hogy az idő úgyis igazolja, hogy jó döntés volt-e, vagy sem. :)

JuventusFanatikus 2019.08.09. 13:00:28

@Camoranesi90: Kezdjünk csak bele nyugodtan, először tessék itt egy szinte pont ugyanilyen tartalmú cikk:
juventuz.blog.hu/2019/06/30/zebrat_farkasra_avagy_a_spinazzola-pellegrini_csere

Úgy nézem nem egy új tag vagy, azt hittem egy év alatt sikerült megismerni az írási módszerem.

Mint írtam a híres dekázása egy érdekességként szolgál, és nem csak én említettem ezt meg:
www.origo.hu/sport/futball/20150709-spanyol-foci-real-madrid-danilo-meg-dekazni-sem-tud.html

De elemezhetem neked nyugodtan az általad kiemelt rész beleköthető szavait:
- ezt a bemutatás pillanatát azért említettem meg, mert mintha az az igazán jó Danilo ott tört volna meg, azóta nem a régi lássuk be. Ez pont olyan, mikor azt írom, hogy a Juventus a cardiffi döntőben tört meg, és azóta már nem a régi.
- elismerem, a középszer lehetséges, hogy erős kifejezés
- bukott brazil, ez a valóság, a Realnál megbukott
- az is szintén valós, hogy a Citynél nem lett alapember.

A fentebb linkelt cikknél is mindenhol meg van említve hány gólt és hány gólpasszt szerzett. Csak a rosszat látod bele, mert sehol nem minősítettem azt, hogy ez sok, esetleg kevés, mert a Portóban történő eredményessége kiemelkedő, de ahogy nézem Te azt veszed figyelembe, hogy a válogatottban nincs gólja, sem asszisztja. Egyébként, ha megnézed más oldalakon is cikkeket, néhány hely megvan említve, hogy a játékos abban a szezonban mennyi pályára lépéssel büszkélkedhet, és azokon mennyiszer volt eredményes.

Kommentárt a képhez nem fűztem hozzá, a játékoshoz természetesen, elvégre egy bemutató lenne, vagy mi a fene. Ajánlom figyelmedbe ismét a fentebbi linket, ami szintén nem tartalmaz statisztikákat. Ezeknek a cikkeknek a célja a játékosok legegyszerűbb módon való megismertetése, hogy a stílusát megismerje mindenki, aki esetleg nem sűrűn látta az egyént, ha minden statisztikát beleírnék, akkor itt lennénk estig, ezeket a cikkeket át is kell ellenőrizni, hogy hiba akad-e benne, és sokszor marad is. Ez még egy rövidebb. majdnem 800 szavas cikk, amely elkészítése nagyjából 200 percet vett igénybe a Word szerint, és ez bizony még rövid, mert egy kiadósabb általában meghaladja az 1000 szavat. Hidd el, nem olyan egyszerű, hogy én random beírkálok valamit. Komoly munka van ebben, jó pár meccsét látni kell, videók tömkelege, szurkolói vélemények, statisztikák, összehasonlítások, néhány esetben érdemes összehasonlítani a saját véleményem más szakíróéval. De nyitva áll előtted az ajtó, nyugodtan jelentkezhetsz szerkesztőnek, és írogathatsz random dolgokat, teljesen elfogulatlanul.

Camoranesi90 2019.08.09. 13:26:11

@JuventusFanatikus: Abszolút nem szerettelek volna megsérteni. Nem is a munkádba fektetett időt, vagy általánosságban az írásaidat vitatom, vagy kritizálom. Én csak és kizárólag ezt a mostanit. És ott sem feltétlenül az írást, hanem a mögötte meghúzódó elgondolást, elvet.

Egyébként nem vagyok új, csak nem gyakran szólok hozzá :) Sokszor nincs is mihez, mivel ugyanazt ne írjuk le többször, vagy a tényeket ne állapítsuk meg több oldalról. A véleményem írtam le, ugyanúgy mint te, csak én komment-ben, te cikk formájában. És van különbség, mert a kommentemet elolvassa pár ember, addig a cikket ennek sokszorosa.

"Ezeknek a cikkeknek a célja a játékosok legegyszerűbb módon való megismertetése, hogy a stílusát megismerje mindenki, aki esetleg nem sűrűn látta az egyént, ha minden statisztikát beleírnék, akkor itt lennénk estig, ezeket a cikkeket át is kell ellenőrizni, hogy hiba akad-e benne, és sokszor marad is. "

Ez pontosan a bajom. Hogy ebből a cikkből, aki egy mezei néző/aki tényleg semmit nem tud az új játékosról, eleve kétkedéssel fogadja majd a bemutatkozását. Mert ez a cikk ilyen formában előítéletet teremt.
Azt is elhiszem, ha elfogult vagy/voltál Canceloval, mert ehhez is megvan minden jogod. Nekem is van akivel elnézőbb vagyok, és van akivel kritikusabb. De amíg meg sem mutathatta magát, nem érzem jogosnak a negatív hangnemet. Ennyi.

"De nyitva áll előtted az ajtó, nyugodtan jelentkezhetsz szerkesztőnek, és írogathatsz random dolgokat, teljesen elfogulatlanul."

Most erre tényleg mit mondjak, természetesen (gondolom? :D) nyitva áll az ajtó, de egyrészt nincsenek ilyen ambícióim, másrészt időm. Tisztelem és köszönöm a munkátokat, amit a közösségért tesztek napról napra. (De ilyen gondolati síkon - ha nem értünk egyet egy-egy íráson/véleményen akkor mindaddig ne kommenteljek, amíg nem vagyok én is szerkesztő? :) )

JuventusFanatikus 2019.08.09. 14:32:44

@Camoranesi90: Semmi gond, de az a "random dolog" kiverte a biztosítékot rendesen:D Jó pár építő jellegű kritikát kaptam már, és szeretem is mikor tanácsokkal látnak el az emberek, sőt igénylem is, mert az olvasókért csináljuk ezt napról-napra, és az a lényeg, hogy nektek tetszen a munkánk. Csak a felesleges kötözködést véltem észrevenni a kommentedben, amiben teljesen kiforgattad a szavaimat, miközben azokban speciel semmi bántó nem volt Danilóra nézve, egyszerűen csak hozzátartozik az írói sémámhoz, amit használok. Olyan ez, hogy mindenki azt veszi észre, amit észre akar venni, és belelát olyan dolgokat, ami nem valós. 131 cikk során még egyszer sem találkoztam ehhez hasonlóval, ezért is reagáltam olyan vehemensen. Előfordulhat, hogy ha újraírnám, akkor talán finomítanék rajta, hogy kevésbé tűnjön olyannak amilyennek, de például a jellemzés maradna, mert véleményem szerint egy ilyen játékos, olyan nagyon durvát nem írtam róla. Amiben meg gyenge, azt pedig megemlítem, ilyen stílusban, például hiába bírtam Lichtsteinert a beadásokban rendkívül gyenge volt, szinte az ujjainkon meg tudnánk számolni, hogy hány volt pontos. Remélem összességében sikerült tisztáznom azt, hogy mire is gondoltam a cikk megírásakor, és nincs több félreértés:) Azt pedig, hogy nyitva áll előtted az ajtó, mint szerkesztő, az a végén nagyon kikívánkozott már belőlem, mert csak felesleges kötözködést láttam bele, nem azt, hogy valami építő jellegű lenne. Nyugodtan kommentelj, és írd le, ha valamivel nem értesz egyet, az én szavam ugyanannyit ér, mint a tied, nem tudom honnan jött, hogy ebben kételkedj:) Béke:)

Wizzurah 2019.08.09. 20:08:40

Szerintem nem lesz annyira rossz. Egy baj van, hogy brazil és a bár a legjobb korban van úgymond a focit tekintve, szerintem a brazil játékosok 90%-a pont 27-28 éves korban megy a kukába, nem tudom miért de a brazil az a népség, ahol a játékosok ebben a korban erőteljes hanyatlásnak indulnak tisztelet annak a néhány kivételnek, de azokat kb. legenda szinten kell emliteni, de én örülök hogy ilyen szintü vérfrissités zajlik le a csapatnál, csak a középpálya nagyon sovány és gyenge, csatárból meg túl sok van, bár én Higanyt mindenképp megtartanám és adnék neki egy esélyt.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9859) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4124) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4152) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása