Nosztalgia: a másodosztályba száműzött csapat tagjai

juventus_serie_b.jpgNem sokkal több mint 10 év telt azóta, hogy a Juventus ismét feljutott az első osztályba, miután előtte megkérdőjelezhető körülmények között a Serie B-be száműzték.  Akkor talán a csapat legvérmesebb szurkolói sem sejtették, hogy nem sokkal később milyen sikersorozat veszi kezdetét.

A sorozatban nyert bajnoki címek és egyéb trófeák után tavaly a világ egyik legjobb játékosa is Bianconero lett, idén pedig az egyik legkeresettebb tehetség csatlakozott a csapathoz, jelezve, hogy a klub reputációja és vonzereje ismét a csúcson van.

Ebben a helyzetben érdekes visszatekinteni a másodosztályú csapat tagjaira; egyrészt könnyes szemmel nosztalgiázhatunk, másrészt elmerenghetünk azon, mennyit változott a világ 10 év alatt.

A Planetfootball cikke nyomán azokat a játékosokat vesszük sorra, akik legalább 10 meccset játszottak a Serie B-ben.

Gianluigi Buffon

Nincs sok olyan játékos a felsorolásban, aki még ma is aktív, de Buffon köztük van. Mindössze 5 meccset hagyott ki a Serie B-ben és valószínűleg nagyon kevés olyan másodosztályú csapat van a világon, amelynek kapuját a regnáló világbajnok hálóőr védené.

Alessandro Birindelli

Birindelli 31 éves volt 2006-ban és már közel egy évtizede a klub szolgálatában állt. 37 meccsen lépett pályára és volt csapatkapitány-helyettes is. 1999 után újra bajnoki gólt lőtt. A feljutás után, Ranieri alatt már jóval kevesebbet játszott és 2008-ban vissza is vonult.

A fia, Samuele szintén védő és a Pisa csapatában játszik.

Giorgio Chiellini

Chiellini mindössze egy szezont töltött el a Juventusnál a calciopoli előtt, de követte a csapatot a másodosztályba. Azóta történelmet írt, csapatkapitány lett és 2019-ben már az 500. meccsét játszotta fekete-fehérben.

Jean-Alain Boumsong

Boumsong a Newcastle-től érkezett, akik jelentős veszteséggel adtak túl rajta. A Juventusnál sem ragadt meg, bár a másodosztályban még 30 meccset játszott, 2008-ban távozott és a karrierje további részét Franciaországban és Görögországban töltötte.

Robert Kovač

Kovač 2005-ben érkezett a Bayern Münchentől és 2007-ben már távozott is. Németországba tért vissza, a Dortmundhoz, 2010-ben pedig visszavonult. A korábbi horvát válogatott játékos 2018 óta a Bayernnél edzősködik, bátyjával, Nikóval együtt.

Nicola Legrottaglie

A jól sikerült Sienánál töltött szezon után Legrottaglie 2006-ban tért vissza a Juventushoz, de csak tízszer lépett pályára a másodosztályban. Egészen 2011-ig maradt a csapatnál, majd a Milanban és a Cataniában játszott. 2014-ben vonult vissza, azóta edzőként dolgozik, jelenleg a Pescaránál.

Jonathan Zebina

A sokoldalú francia védő több, mint húsz alkalommal lépett pályára a Serie B-ben. Ő már Capello alatt is a csapatnál játszott és az akkori világválogatott keretben is meglehetősen sokat szerepelt, különösen a 2004-2005-ös szezonban. A Juventus szurkolói néhányszor kikezdték hibái miatt – utolsó évében például piros lapot kapott a Fulham elleni EL-elődöntőben.

Federico Balzaretti

A másik torinói gárdától a Juventushoz érkező Balzaretti volt a kezdőcsapat balhátvédje a másodosztályban. Legjobb évei mégis azután következtek, miután távozott. Huzamosabb ideig játszott a Palermónál, majd a Románál.

Az olasz válogatottba is behívták, játszott például a 2012-es EB-n is.

Cristiano Zanetti

Zanetti az Intertől érkezett, hogy a középpályán valamennyire pótolja a távozó Vieira és Emerson védőmunkáját.

A feljutás után már kevesebbet játszott és 2009-ben a Fiorentinához távozott. Három évvel később visszavonult, azóta edzősködik.

Giuliano Giannichedda

Giannichedda, a másik védekező középpályás, karrierje végén csatlakozott a csapathoz, 2005-ben. Emerson és Vieira mögött érthető okokból csak csere volt, de a csapattal maradt a calciopoli után is. 2007-ben még egy évet játszott a Livornónál, majd visszavonult.

Pavel Nedvěd

Nedvěd már korábban is Juve-szurkolók kedvence volt, de valóságos hőssé vált, miután követte a csapatot a másodosztályba. A cseh játékost visszavonulása után is rendszeresen láthatják a szurkolók, hiszen az igazgatótanács tagja lett és a meccseken rendszeresen felbukkan a lelátón.

Claudio Marchisio

A Juventus akadémiájáról kikerült játékos számára a calciopoli jelentette a nagy lehetőséget, hiszen 2006-ban mutatkozhatott be a felnőtt csapatban és a szezont már mint rendszeres kezdőjátékos fejezte be. Az Arezzo elleni 5-1-re végződött meccsen gólpasszt adott Del Pierónak – ez a meccs volt az, amelyiken matematikailag is biztossá vált a csapat feljutása az első osztályba.

A játékos egészen 2018-ig a csapatnál maradt és a szurkolók kedvencévé vált.

Mauro Camoranesi

Buffon egyik csapattársa volt a világbajnok olasz válogatottban és a feljutás után is a Juve kötelékében maradt. Szerződése lejártával a Stuttgart igazolta le 2010-ben. 2014-es visszavonulását követően edzősködni kezdett, jelenleg Mexikóban dolgozik.

Matteo Paro

Legrottaglie csapattársa volt a Sienánál, mielőtt a Juventus érvényesítette volna visszavásárlási opcióját 2006-ban. Ezzel együtt, a másodosztályú éve volt az utolsó a klubnál, hiszen 2007-ben eladták a Genoának. Utána számos kisebb csapatban játszott, mígnem 2016-ban visszavonult.

Marco Marchionni

Marchionnit mint olasz válogatott játékost sikerült meggyőzni arról, hogy csatlakozzon a Juvéhoz a másodosztályban. A feljutás után még két évet töltött a csapatnál, később a Fiorentinánál és a Parmánál játszott.

Raffaele Palladino

A fiatal szélső szintén az akadémiáról került ki és a megelőző éveket kölcsönben töltötte. 2006-ban a felnőtt csapat keretének tagja lett. A feljutás után a válogatottba is behívta Donadoni, ahol Feröer-szigetek ellen debütált.

Későbbi karrierje azonban nem igazolta a korábbi várakozásokat és inkább kisebb csapatokban játszott, miután a Juventus 2008-ban eladta.

Valeri Bojinov

Marchionnihoz hasonlóan Bojinov is 2006-ban érkezett, bár csak kölcsönbe, a Fiorentinától. Öt góllal segítette az Öreg Hölgyet a feljutásban. 2007-ben a Manchester City vette meg a bolgár játékost, de ott sem maradt sokáig és azóta feltűnően sok országban és klubban megfordult. Többek között játszott Angliában, Olaszországban, Portugáliában, Szerbiában, Kínában, Svájcban és Horvátországban. Még mindig csak 33 éves és jelenleg is aktív, Bulgáriában játszik.

Alessandro Del Piero

Ő is egy olyan játékos, akit nem kell mutatni. A Capitano „természetesen” a csapattal maradt a kizárás után is, sőt, a Serie B gólkirálya lett. Ezt megismételte a feljutás után is, hiszen az első osztályban rögrön gólkirály lett. Del Piero a Juventus legtöbbször pályára lépett és a legtöbb gólt szerzett játékosa. Ugyan Buffon idén megelőzheti, ami a bajnoki meccsek számát illeti, de az összes meccset tekintve nagy valószínűséggel Del Piero marad az élen.

David Trezeguet

A Juventus egy újabb ikonja, aki követte a Juvét a másodosztályba. A karrierje vége felé ezt egy másik klubbal, az argentin River Plate-tel is megtette – ennek a klubnak gyerekkora óta szurkolója volt, hiszen maga is Buenos Airesben nőtt fel.

A feljutás évében 15 gólt lőtt, az azt követő évben pedig 20-at az első osztályban, amivel Del Piero mögött második lett a góllövőlistán.

Marcelo Zalayeta

Zalayetának több emlékezetes pillanata is akadt a Juventusnál, például a Real Madrid és a Barcelona elleni győztes gólok a BL-ben. (A Barcelona ellen az a Birindelli adta neki a gólpasszt, aki maga is a Juventusnál maradt a calciopoli után).

Zalayetának a 2006-07-es szezonja volt az utolsó az Öreg Hölgynél, de utána egészen 2016-ig, 37 éves koráig játszott.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr9014972640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mitya10 2019.07.21. 11:39:31

Most ez a nosztalgia rendesen hanyatt vàgott. Az emlèkek h kerestem a steamelet , egyes nevekről nem is beszèlve màr alig emlèkszem ràjuk xD Kèsőbb szerencsère minden a helyère àllt ès az Öreg Hölgy visszaüllt a trònszèkbe. Ahol jò ideje ül màr :P

Marvin88 2019.07.21. 13:12:20

Imádtam azt a vb-t. Egyrészt, mert az olaszok megnyerték, másrészt meg: Caromanesi, Canomaresi, Camonaresi, stb. a közvetítéseken a kommentátorok végtelen kreativitását bizonyította :-)

Matteo89 2019.07.21. 13:18:20

En arra emlekszem, hogy 2006-ban azert meg nem volt annyira konnyu jo minosegu streamet talalni, igy volt olyan meccs, amelyiken csak ugy nagyjabol tudtam kovetni a labda utjat. :) De emlekeim szerint nem nagyon hagytam ki akkor sem meccset, visszatekintve izgalmas egy szezon volt, en szemely szerint nem eltem meg annyira tragikusan az egeszet, mint amennyire valojaban az volt.

Oriasi dolog az, hogy ma ott tartunk ahol. Szerintem 2006 kornyeken kevesen fogadtak volna arra, hogy 10 ev elegendo lesz arra, hogy behozzuk a tetemes lemaradasunkat az europai top csapatokhoz kepest. Es ezert nagyon halasak lehetunk a klubnak, mert ez egy egeszen elkepszto teljesitmeny volt.

Egyebkent ha nincs a calciopoli akkor meg ki tudja ma hol tartanank ... valoszinuleg mar 2-3 bl gyozelemmel gazdagabbak lennenk.

spaolo1981 2019.07.21. 13:19:48

Maximális respekt azoknak a játékosoknak, akik a csapattal maradtak és azoknak is akik épp a Calciopoli idején érkeztek, pedig gyakorlatilag bármelyik európai topbajnokság élcsapataiba is igazolhattak volna. És tisztelet Deschamps-nak is, hogy elvállalta az edzőséget.
Bojinov meg csak 33 éves? Valamiért az maradt meg bennem, hogy már érett játékosként csatlakozott hozzánk, de most, hogy utánanéztem,kiderült hogy még csak 20 éves volt akkor.

del pipi 2019.07.21. 16:21:58

Ezek a nagy dolgok! Respect!

CR7juve 2019.07.21. 18:26:34

Bojinov-ról mindig a 2007-es FIFA játék jut eszembe, ugyanis abban az egyik legnagyobb tehetség volt, nagyjából Messi szinten értékelték. Látjuk, mi lett belőle...

ZecH 2019.07.21. 19:26:36

Megoregedtem basszameg... :( lenyeg hogy nagyon szepen visszajottunk az erkolcsi megsemmisulesbol. Emlekszem mit kellett kiallnom akkoriban a baratok ismerosok nyomtak a savazast rendesen. Most hol vagytok??? Nulla a Milan, az inter... :D Az elet igazsagot szolgaltatott!!!!

Contelegend 2019.07.21. 19:46:21

@ZecH: nem az élet szolgáltatott igazságot, hanem a megérdemelt büntetést megkapta a Juventus , leülte, és onnan jutott el erre a szintre amire szerintem igen csekély számú csapat lenne képes csak a világon. Hova tovább , számomra nincs semmi meglepő Nedved lojalitásában, Dél Pierorol nem beszélve. Nem szeretem a régen minden jobb volt dumát , de nagyon elszomorít , hogy esély se lenne most már hasonló attitűddel rendelkező játékosokat találni ekkora mennyiségben egy csapatban. Pavelek valóban szerették ezt a klubot , volt/van/lesz a szavaik mögött tartalom. Ezért röhögök minden leigazolt játékos finomra hangolt bemutatkozó interjujan a mostaniak közül . "Gyerekkorom óta nagy rajongója vagyok a klubnak" de azért dupla fizuert simán eligazol.

Rikoo 2019.07.21. 20:08:57

@Contelegend: De akkor legalább kapta volna meg a többi csapat is a büntetést.
Mai politikához hasonló korrupt sz@r tárgyalások voltak, amiben a két milánói klub nagy szerepet játszott.
De nincs is értelme komolyabban beszélni, mert egy olyan országról van szó ahol hosszú ideig Berlusconi lehetett a miniszterelnök...
Az biztos, hogy a Juventus szurkolók sosem felejtik el, hogy milyen szinten összefogott mindenki a Juventus ellen 2006-ban, miközben teljesen nyilvánvaló, hogy nem egy klub generálta ezt az egészet, hanem egy rendszer volt.

Grinta 2019.07.21. 20:16:53

8x bajnok egymás után.Lehet a többieknek ízlelgetni.Még egyet hozzácsapunk,és a fele! a két milánói riválisnak.ez a nem semmi.

Marvin88 2019.07.21. 20:27:43

@Rikoo: A spanyoloknál sem jobb a helyzet jelenleg, ruletteznek, piros, vagy fekete alapon, csak 20évente kijön a zöld (Atlético, Valencia, Deportivo).

Contelegend 2019.07.21. 20:56:50

@Rikoo: teljesen egyetértek veled , és jól is látod szerintem. Nem fogom az Intert sem fürdetni egy percig sem. Mindenki sáros volt kisebb nagyobb mértékben. És ez a mai napig is így van az UEFA-nak nevezett szervezetben is, meg ki tudja hány bajnokságban. Lehet az a kérdés hol nem. A korrupció nagyon hálás tud lenni személyeknek. Kluboknak már kevésbé , erre a Juve az élő példa. De legalabb a ti legendaitok tényleg legendák. Főleg az ilyen sztorikkal , mint amikor elkíséri a mindenki által korbeudvarolt Nedved a csapatot a b-be. A poszt miatt viszont eszembe jutott egy kérdés . Kizárólag szakmai szempontból megközelítve a jelenlegi támadókat ( Ronaldo, Dybala, Mandzukic etc) és támadóbb szellemű kozeppalyasokat elcserelnetek az akkoriakra?

gomorra21 2019.07.21. 21:12:49

@Contelegend: Nedved bármelyik Juventusnak húzó embere lenne, legyen az a múlt valamely csapata, a jelenlegi, de a jövőben sem tudom elképzelni, hogy a tudása már ne lenne kompatibilis a focival. Érte bármelyik játékosunkat beáldoznám. Ha egy nevet kell mondani, én őt mondom.

ZecH 2019.07.21. 22:52:45

@Contelegend: A 2005os Capello fele csapat volt a valaha legjobb Juve... Szerintem, szigoruan szubjektiv ertelemben. Persze akkor meg nem volt igy felallitva a Ronaldo-Messi fele csucs kategoria, sok (tobb) vilagklasszis jatekosunk volt. Az utobbi evek Juventusa a spirito es a jol megvalasztott edzok tokeletes elegye volt. Ez 2 eve kezdett megvaltozni, most mas iranyba megyunk. Galaktikusok akarunk lenni... Nehez kerdes. En nem cserelnek mert atalakult a futball es a mai csapat modernebb, alkalmasabb egy jo eredmenyre mint a regi lenne ma.... de azert hianyoznak. Ahogy a 20as eveim is rohadtul :D

Cannavaro 2019.07.21. 23:35:27

@Contelegend: Én úgy olvastam, amikor felmentettek minket, hogy az egészet egy Morattihoz közel álló nyomozóiroda, vagy minek is nevezik generálta, és az Inter csak azért nem lett azóta büntetve, mert "elévült" Lényegében az irigy Moratti volt a fő bűnöse annak, hogy másod osztály lett belőle! Egy bohózathoz hasonlították a tárgyalást, aminek egyetlen célja volt, hogy megszabaduljanak az egyeduralkodó Juventustól, és egy kicsit a Milantól, csak ott volt egy Berlusconi, aki ha nem indulhat a BL ben a csapata, vagy kizárják az első osztályból megvonja a közvetítési pénzeket, a Rai tulajaként!

Cannavaro 2019.07.21. 23:45:05

@Cannavaro: Ja, és persze csak, hogy rendesen tönkre tegyék a visszatérésünket, láss csodát, amint Conte sikeres lett, előkerült ez meg az róla, majd következett Carrera is, valami múltbéli hibája miatt, amit természetesen nem keveset lehetne találni máshol is, de persze a Juve lefejezése volt a cél, ez nem is kérdés! Rendesen működik a Milano maffia Olasz honban! Attól félek lesz még ilyen próbálkozás, csak már Andrea Agnelli már más kaliber, mint az akkori vezetés volt az öreg Gianni halála után!
Lényeg, hogy nem intézném én el ezt egy legyintéssel! Remélem Milano egyszer még rendesen megfizet a 2006 ban történtekért! Jelenleg is bűnhődik a bajnoki vergődésével, de lehet az még jobb is! ;)

Ádám.84 2019.07.21. 23:46:44

@Cannavaro: +1!!

@ZecH: ez így van, itt van a büntetésük, 8 zsinórban!! Fino alla fine!!

Contelegend 2019.07.22. 00:46:39

@Cannavaro: erről a véleményem már kifejtettem korábbi poszt alatt , nem akarom , hogy itt is a calciopolirol szóljon minden ezért a fenti válaszokat köszönöm a többieknek , te meg engedj meg annyit , hogy más véleményen legyek. Az hogy Moratti féle nyomozóiroda legalább olyan önmosdatás és más besározása mint amiket te említesz. Az én szempontból alaptalan , és hiteltelen, csupán sok Juventus szimpatizáns orgánum tézise, ami jobban cseng annál minthogy: igen csaltunk, igen megbüntetettek minket, igen megcsináltuk, igen azóta meg mi csináljuk a legjobban. ( Olaszorszagon belül , de világszinten is ) . Szerintem el kell fogadni emelt fővel , nem visszamutogatni, vagy mindig szétharsogni hogy dögöljön meg a szomszéd tehene is. De ez kizárólag az én véleményem. Hidd el minden szurkolói körnek igaza van , és mivel ez a tiétek elfogadom, hogy ez a véleményed, és nem cáfolom, csak a saját szempontjaim alapján válaszolok. A cikk szempontjából pedig teljesen mindegy a calciopoli miértje, elvégre a sportemberi teljesítmények a szempontok, és en is arról kérdeztem :)

Camoranesi90 2019.07.22. 08:25:25

@ZecH: Ne is mondd!

Nem néztem utána, csak emlékezetből, de talán a Rimini ellen kezdtünk egy 1-1es X-szel. Roma és Inter szimpatizáns ismerőseim folyamatosan szívták a vérem, hogy hogy lehet a másodosztályú bundásoknak szurkolni, akik még ráadásul a Riminit sem tudják megverni.... azóta mondjuk csöndesebbek, ha szóba kerül az olasz foci... :D

A témához pedig csak annyit, hogy az akkori csapatnak maximális tisztelet járt akkor is és utólag is. Camoranesi, DP, Buffon, Nedved, Trez, a mai napig legnagyobb kedvencek és gyerekkori hősök.

A mi lett volna ha - típusú mondatokat nem szeretem, de csak a kezdő környékéről távozott akkor ha jól emlékszem Zlatan, Thuram, a pályája csúcsán lévő Zambrotta, akit szerintem azóta sem nagyon közelített meg minőségben senki olasz szélsőként, és Vieira, Mutu, Cannavaro, csak hogy a sort befejezzem...

De ennek hála kaphatott lehetőséget Marci, DC, Gio akik közül utólag nyilván Marchisio csak aki be is váltotta azt, ami benne volt. Ugyanígy említhető Conte edzősködése, aki pályakezdőként nem biztos hogy a vonal mellé kerül nálunk, ha az a keret nem esik szét akkor.

Viszont következő posztnak javasolnám, hogy a Calciopoli óta leigazolt összes kapufás igazolásunkat is gyűjtsük össze, mert abból sem lenne rövid a lista... :D Amauri és Tiago aki elsőre beugrik, de Martinez (talán a Cataniból??) neve sem utolsó.... :D

alexGicamo 2019.07.22. 09:25:58

Micsoda névsor ! A szememben ők mindannyian hősök ! :-D

Ádám.84 2019.07.22. 09:36:34

@Cannavaro: minden szavaddal egyetértek és teljesen igazad van, szegény internek muszáj volt már valahogyan (1989 után!!) scudettohoz jutnia...

Lanzafame 2019.07.22. 11:16:08

Nagyon sajnálom, hogy Balzaretti nem futott be nálunk. Szuper balhátvéd volt.

Lanzafame 2019.07.22. 11:22:21

@Camoranesi90:
Chimenti
Motta, Knezevic, Andrade, Molinaro
Poulsen, Tiago
Krasic, Martinez, Marchionni
Amauri

.Bulldeo 2019.07.22. 12:36:10

@Camoranesi90: Zambrotta nekem személyes kedvencem. Sajnálom, hogy ő nem kerülhetett be a hősök közé, pedig nyilatkozta anno, hogy nem ment volna el, ha a klub nem akarja eladni.

Ádám.84 2019.07.22. 13:18:54

@.Bulldeo: ez pontosan így van, mégis sok tudatlan árulózza a mai napig.

babo0410 2019.07.22. 13:25:56

@Rikoo: Csodálkozol egy olyan országban (amit politikától függetlenül imádok, ahogy az olaszokat is), ahol két szélsőjobbos párt lehet kormányzó erő, kormányfő meg Matteo Salvini?
Én egy ilyen országbsn n e m lepődök meg semmin. Csak az volt a cél a calciopolival, hogy minket megállítsanak. Ha akkor, mikor még ennyire nem fajult el a futballpiac, hatalmas márkává emelik a Juventust, olyan gazdagságra tettünk volna szert, hogy nincsen aki megállítson. Hiszen a pénz mellett itt szakértelem is volt/van.
De az eredmény asz lett, hogy a projekt csúszott egy picit, de most megvalósul. A Juventus volt, van, lesz mindörökké!
De vajon a Milan miért nem bünhődött, miközben Galliani nem csak sportigazgató volt, de a bíróküldő bizottság elnöke is?

Contelegend 2019.07.22. 13:48:47

@babo0410: most akkor Galliani volt a bíróság küldöttje vagy Moratti ? :D :D vagy hogy volt? Galliani volt a főbíró , Moratti meg küldte a kis bírókat és ügyvédeket , hogy mindenféle alaptalan dolgot kitaláljanak a Juventusrol mert ha nem sikerül a b-be küldeni akkor örökké a Juve lesz a bajnok és azóta már lenne 2-3 BL cím is? Nem nagyon vagyok képben azokkal a hivatalos dokumentumokkal amiket a Juve szimpatizánsok kaptak csak meg miután ELÉVÜLT ( ezt a szót nagyon szeretik) az ügy . Az eredeti , de akkor úgy látszik kamu dokumentumokban nem nagyon esik szó sem Morattirol , sem Gallianirol, pedig független szakértőkkel vizsgálták az ügyet. Nos a legfelsőbb bíróság korrupciojahoz nem tudok hozzászólni , de tegyük fel , ha a Juve számottevően több meccset befolyásolt , ( nem csak azokat amik mások szerint már tét nélkül zajlottak , bár jobb ezt hinni ha a szíved csücske a Juve) akkor miért ne lett volna hozzá meg a hatalma a klubnak, hogy a bíróságon ők is megússzák a dolgot. Mondjátok mekkora volt a gazdagság , stb , Agnellieknek van a legnagyobb vagyona , vannak ndragheta kapcsolatok is köztudottan.. akkor nem ertem.. :) Azért annyira nem szabad szemellenzővel élni.

JuventusFanatikus 2019.07.22. 13:57:27

@Contelegend: Galliani a játékvezetőket küldte, Guido Rossi, pedig az inter elnökségének volt tagja, ugye ő vezette a vizsgálatokat. Nem a levegőbe beszélünk, úgy általában...

Ádám.84 2019.07.22. 13:59:55

@Contelegend: te már csak tudod öregem, rajtad kívül mindenki hülye itt...
És bárhogy vergődsz itt, igenis később is tudomásra jutottak bizonyítékok, csakhogy addigra az ügy elévült, mert képzeld, ilyen jogintézmény is létezik, még ha neked fingod sincsen róla.
"és azóta már lenne 2-3 BL cím is?" Ilyet meg senki nem állított, csupán annyit, hogy a legerősebbet nem tudták máshogyan megállítani, csak a calciopolival, amiben egyébként az összes nagyobb klub érintett volt!

Contelegend 2019.07.22. 14:03:54

@JuventusFanatikus: én nem a ti szavaitokat mondom hiteltelennek , egyszerűen elképzelhetetlennek tartom , hogy demokratikus országban ez ilyen nyíltan megtörténhessen , és hát független véleményeknél ahol nem dönt klub szimpátia , nem is hallok ilyen dolgokat mint Juve körökben . Szerintem ez szurkolói hovatartozás kérdése ki mit hisz el, vagy mit akar elhinni.

gomorra21 2019.07.22. 14:07:58

@Contelegend: @Ádám.84: szerintem a calciopolinak egy kifejezetten bizarr része, hogy az, amivel a Juventust vádolták, a szabályok szerint csak pontlevonással és pénzbírsággal büntethető. A kizáráshoz eladott meccs is kell, ami fel sem merült, csak a bírók befolyásolása, ami kisebb vétség.
Szóval, ha igazak a vádpontok a Juventus ellen, azért akkor sem a kizárás lett volna a korrekt büntetés.

Contelegend 2019.07.22. 14:10:25

@Ádám.84: Matteo 89 írta feljebb a 2-3 BL címet :) arra reflektáltam , nem a te kommentjeidre. Nem is akarok rájuk , túl indulatosan, egysikúak. Juve drukkerhez ez nem méltó szerintem. De jópofa vagy azért , hogy próbálsz belemrugni , úgy hogy én nem sértegetni akarlak , csak egy eszmecsere részét kepezed azzal, hogy megszolitottal. :)

Sztovicska 2019.07.22. 14:11:26

@Contelegend: @Rikoo: szerintem tévedtek. Egyrészt semmilyen megérdemelt büntetést nem kaptunk. Legalábbis nálam az a megérdemelt büntetés amit be bizonyítanak és kétséget kizáróan bizonyítható a vétség. Nálunk semmiféle érdemleges tárgyalás nem volt. Nem volt semmiféle korrupt tárgyalás. Konkrétan be lett adva A vád majd rögtön a csapatra húzták a vizes lepedőt. Semmiféle érdemleges tárgyalás nem volt egyszerűen csak azon ment a vita hogy az eredetileg tervezett harmadosztály vagy a másodosztály legyen ahova visszadobnak minket. Egyszerűen csak el akarták söpörni a csapatot mert féltek attól hogy uralni fogjuk a Ligát. Mint ahogy meg is történt. De semmiféle értelmes tárgyalás is jogos büntetés nem volt. Rengeteg bizonyíték nem volt terhelő és rengeteg bizonyítékot telefonbeszélgetést még csak ki sem vizsgáltak.

Ádám.84 2019.07.22. 14:17:18

@Contelegend: dehogynem érted, ezzel is oda akartál kilukadni, hogy a Juve drukkerek milyen nagyképűek...
Egyébként meg jobb lenne ha végre visszatérnél a férgek homokozójába játszani. Semmi keresnivalód itt, ráadásul finoman szólva rossz szájízű, hogy pont a dögevők egy drukkere írogat egy calciopolis poszt alá, ha elég eszed lenne, belátnád, hogy ez nem megy.
Ha jól tudom megkért már más is szépen, hogy ne írogass ide többet...

Ádám.84 2019.07.22. 14:18:40

@Sztovicska: a férgek már vért pisáltak, hogy 1989(!!) után újabb scudettojuk legyen, megszerezni a pályán nem tudták, így hát loptak egyet...

Contelegend 2019.07.22. 14:20:15

@Sztovicska: de ez is egy olyan érv , amit egy Martha Bence féle cikkből tudsz kiragadni. Nyilván vamivel alakell támasztani az artatlansagot. De azért ez nem egy olyan piti ügy , mint mikor pistabacsi kertjéből elloptak egy biciklit. Nézd a szezon nagyon közeledett , természetesen ilyen esetben alig van idő , mert döntést kell hozni , és a bizonyítékok alapján hamar lehetett döntést hozni. A Juve nem tudott minden vádpontért fellebbezni, pedig ők is kivárásra játszottak. Tehát mindenki számára ebből a tanulság hogy hamar intézik az ilyen ügyet , hogy egyáltalán elkezdodhessen a bajnokság rendesen. Egy Juve drukker szempontjából nyilván szemét a bíróság , időt se hagyták hogy direkt ezzel is nehezitsek a Juve dolgát. Lassan tényleg ott tartunk hogy mindenki a Juve ellen volt és konkrétan ártatlan volt a csapat csak a többiek irigykedtek. Ilyen sztorik az 5 évesek közt vannak a homokozoban.. azért tényleg , ha becsületesen szemléljük senki nem vethetett keresztet nyugodtan abban az időben. Ha ezt nem hajlandó belátni egy Juve drukker , pl ez az Ádám fiú, az azt jelenti hogy még hosszú tanulási folyamat várja az elet és az önkritika területén . Ennyit akartam kihozni, akinek nem inge.. peace

JuventusFanatikus 2019.07.22. 14:25:12

@Contelegend: Márpedig Guido Rossi nemhogy csak vélhetően volt inter szurkoló, direkt azért választották, mert az ügyben "semleges" csapathoz kötődött. Aztán ezt szépen ki is használta, kezdve azokkal a hangfelvételekkel, amiket SOHA nem hallgattak meg.
Agnelli maffiához való köze pedig hallatlan, nemhogy nyílt titok. Meglett vele gyanúsítva, de ártatlannak titulálta a bíróság.
@gomorra21: A Milan meg mehetett volna a Serie D-be, mert visszaesők, de ezt is szépen elintézték... Ezért nem utálom a Milant, mert nekünk nem ártottak, ellenben az interrel...

Srácok, ezen poszt alatt zavarjuk le a témát, több helyt a jövőben nem szívesen olvasok erről:)

Sztovicska 2019.07.22. 14:27:20

@Contelegend: igen persze ebből az irányból is meg lehet közelíteni. De szerintem helyénvaló ez az örök igazság hogy amíg nincs bizonyíték ellened addig ártatlan vagy. És konkrétan terhelő bizonyítékot nem tudtak felmutatni. Rengeteg bizonyítékot még csak ki sem vizsgálták. Persze biztos az idő szűke miatt de lehet ezt te sem fogadnád el magyarázatnak ha mondjuk ilyen módon gyilkossági váddal lecsuknak téged. Mert egy ilyen esetet ami rengeteg pénzzel, a hírnév ről nem is beszélve és hasonló kárral jár lehet egy kicsit jobban ki kellett volna vizsgálni. Nem mondom hogy ártatlan a csapat úgy ahogy a többit sem az aki ellen bizonyítékot találtak de az hogy mindenki pontlevonást kapott Minket meg konkrétan hátra soroltak egyértelmű volt hogy ennek az egésznek mi volt a célja. Ha tetszik ha nem ha belátod ha nem itt a legfőbb cél az volt hogy eltűntessenek minket

Contelegend 2019.07.22. 14:27:56

@Ádám.84: igazából csak te szenvedsz ezen ennyire , mással tok jókat beszélek, többek közt a cikkben említett nevek közül is nem egyet tisztelek maradéktalanul.. Normális Interes körökben is van respectje Pavelnel, Del Pieronak. Valamint leírtam hogy a magyar juve blogok közül ez a legminosegibb és legtermékenyebb . Szeretem olvasni pont. Mindenki eltudja dönteni a saját értékítélete szerint , hogy viazonyuljon bármilyen nemű kommenthez. Nulla jogod van megmondani mit csináljak itt barátom :D olyan vagy mint egy kiskakas aki egész nap kukorekol, mindenkibe beleakadt csípni aki nem tetszik neki, de senkit nem érdekel ez pedig szanaszét frusztrálja. Nyugi, mondom hogy peace :D a férgek nevében is

Contelegend 2019.07.22. 14:29:46

@JuventusFanatikus: minden csapatnak van szerintem ilyen olyan módon közé a maffiahoz, nem specifikusan a Juvera gondoltam jelen esetben.

JuventusFanatikus 2019.07.22. 14:30:00

@Contelegend: Az UEFA megfenyegette a FIGC-t, hogy ha nem rendezik időben az ügyet, akkor az olasz csapatok nem indulhatnak az európai kupákban, ezért is csapták össze az egész ügyet.

JuventusFanatikus 2019.07.22. 14:32:32

@Contelegend: "Mondjátok mekkora volt a gazdagság , stb , Agnellieknek van a legnagyobb vagyona , vannak ndragheta kapcsolatok is köztudottan.."

Erre gondoltam a maffiás résznél.

Contelegend 2019.07.22. 14:32:59

@JuventusFanatikus: de igazad van, én sem akarok ilyesmiről beszélni itt, ez a poszt pont azoknak a dicsőítésérol szólna akik megérdemlik.

Ádám.84 2019.07.22. 14:52:17

@Contelegend: húúúúúúúúúúúúúúúúú, ezt most jól megmondtad, te oktatsz ki másokat, jópofa vagy, te a mindent mindenkinél jobban tudó, a bölcs, az egész olasz focit maximálisan átlátó non plus ultra. Szánalmas!
Ja és neked is nulla jogod van megmondani nekem, hogy mit és mikor írok ide, de látom már a szép szóból sem értesz! Én csak annyit állítottam, hogy az egész eljárás koncepciós volt és a Juve kinyírására ment ki a játék, ezt csak a hülye nem látja, de tudom, te mindent jobban tudsz... :D Másnak ne is legyen véleménye, mert olyat csak a gyerekek mondanak a homokozóban. Ha pedig olvasod a blogot, akkor láthatod, hogy kötözködni járok ide, csupán rohadtul idegesít, hogy itt ebben a kioktató stílusban terjeszted a baromságaidat, leírtuk már máskor is szépen, hogy húzz el innen! Ha valaki itt nagyképű, akkor az pont te vagy barátom!

Ádám.84 2019.07.22. 14:54:13

@Sztovicska: "Nem mondom hogy ártatlan a csapat úgy ahogy a többit sem az aki ellen bizonyítékot találtak de az hogy mindenki pontlevonást kapott Minket meg konkrétan hátra soroltak egyértelmű volt hogy ennek az egésznek mi volt a célja. Ha tetszik ha nem ha belátod ha nem itt a legfőbb cél az volt hogy eltűntessenek minket."
Megfogalmaztad a lényeget, hatalmas +1!

Contelegend 2019.07.22. 15:13:33

@Ádám.84: nos, tisztelt Ádám , több sort tudnék idézni tőled amiben engem sértegetsz, meg takarodjak stb. Azzal semmi baj, hogy azt írod , hogy férgek mert ez a ti blogotok, nem is szólhatnék érte . De azt engedd meg , hogy szóvá tegyem ha személyesen engem támadsz nonstop. Eddig igyekeztelek ignoralni , pedig már vagy 5-6 kommentet kezdemenyeztél felém hasonló stílusban a korábbiakban . Szerintem kiderült jó néhány korábbi kommentemből , hogy nem bosszantani járok ide , és szívesen beszélek olyanokkal , akikkel lehet. Veled sajnos nem lehet pedig gondolom mindketten egy monitor/ telefon mögött ülő ember vagyunk. A sport ellenszenv természetes de amit te csinálsz az csupán falusi indulat. ( Félig falun nőttem fel , ezért ezt sem sértésnek számom, de ott láttam mindig a csekélyebb értelmű emberektől ezt az izzó irracionális haragot, amivel valamelyik saját gyenge aspektusukat próbálták kompenzálni.) Próbálsz itt +1 ezni, támogatást remélve , alig várod hogy más is elküldjön a francba , hogy utána vallveregetest remelj te is. Ha a 84 a nevedben a születési datumodra utal , akkor nagyon szégyellem magam minden középkorú férfi nevében helyetted is. Részemről a téma lezárva, ha baj van , írj a dühöngőben. Pedig milyen egyszerű lett volna ha normálisan válaszolsz egy baráti kérdésre , hogy ki férne be szerinted közülük a mai Juventusba, vagy bármi hasonlo. EPITŐ jellegű dolog. Persze én is hozzaszoltam a calciopolis témához a saját szemszögemből de nem nagyképűen ahogy te itt sikertelenül próbálsz beállítanj. Neked viszont csak destruktiv dolgok omlenek a kommentjeidbol. Sajnálom, lehetnél akár jófej is .

Contelegend 2019.07.22. 15:29:10

@Sztovicska: az utolsó sorod annak tükrében ahogy Te taglaltad a dolgokat , simán el tudom képzelni egyébként.

Ádám.84 2019.07.22. 15:30:30

@Contelegend: Nos Kedves álnév mögé rejtőzködő! Baromira nincsen igazad, nálad az értelmes eszme csere abban merül ki, hogy osztod az észt és pökhendi stílusban becsméreled szeretett csapatunkat, nagyon el vagy tévedve, ha ez szerinted így normális, egyszerűen fogalmam sincs, hogy ez neked miért jó. Egyébként meg nálam városibb embert keresve sem találhatsz, úgyhogy nyugodtan parasztozhatsz :D
Visszatérve a lényegre, a hozzászólásaidat a legkevésbé sem érzem építő jellegűnek, leírod a véleményed, aztán meg ha valaki netán mást ír, akkor a modoros stílusodban kioktatod, ez minden, csak nem baráti párbeszéd az "ellenséggel", ahogyan te nevezed.
Ja és nem próbálok semmi hazugságot beállítani, szerintem egyszerűen nagyképűen írogatsz ide, és pont emiatt idegesít a kommentelésed, egyébként soha senkit nem támadok!
Csak ismételni tudom magamat, jobban tennéd, ha nem járnál ide heccelni az embereket, de látom nem érted, pedig már más is megkért erre szépen.

.Bulldeo 2019.07.22. 15:42:33

@Contelegend: figyelj, ezt a leereszkedő, kioktató arrogáns stílust máshol erőltesd, légy szíves. Erre a blogra Contelegend néven regisztráltál, miután leült Conte, a Juventus legendája az inter padjára. Nem Zanettilegend néven jelentél meg, miközben szerintem a normálisan Juve drukkerek döntő többsége abszolút respektálja Zanettit, hanem a mi hősünket vetted elő, aki éppen húzott egy olyat, amit nekünk érthető okokból nagyon nehéz megemésztenünk.
Szerintem az, akinek van egy kis sütnivalója, tudja, hogy interesként egy ilyen nevet csak akkor választ Juve blogra, ha a célja az amúgy viszonylag szofisztikált megfogalmazású provokáció.
És a kommentjeid nagyon szépen illeszkednek ehhez. Megpiszkálod a calciopolit, ami nyilván nekünk fájó emlék, ironizálsz a felkészültebb blogolók kijelentésein (" most akkor Galliani volt a bíróság küldöttje vagy Moratti ? :D :D"), de amikor érvek merülnek fel a véleményed ellen, akkor már nem reagálsz rájuk, hanem inkább kipécézel egy kommentelőt, aki szerinted téged sértegetett, és elkezded a lehető legtenyérbemászóbb stílusban kioktatni.

Mi, a blog Juventusos olvasói elég sokféleképpen látjuk a klubunkkal kapcsolatos történéseket, keményen el tudunk ezeken egymás között vitatkozni. Amikor jön pár vállaltan más klubhoz tartozó kommentelő, ha tisztelettel vannak a klub felé, akkor vendégül vannak látva. Te nagyon elegánsan jársz ide fingani. Ne tedd. Biztos vannak interes blogok is, nekem eszembe nem jutna ezekbe beleolvasni.

Contelegend 2019.07.22. 15:43:44

@Ádám.84: ne többes számban beszélj , ezzel sem fogaz szimpátiát elérni. Van neked is egy saját véleményed amit tiszteletben tart mindenki, köztük én is. Abszolút nem parasztoztam, de mindenki magából indul ki. Ilyen agresszív, kötekedő stílussal nem is nagyon engednék internet közelbe embert. Ismétlem, a múltkori balhé is miattad volt, miattad szólt más , és miattad van most is pedig előtte is írtam ide , ezt mások is jelezték neked, majd igyekeztem utána normálisabb stílusban kifejteni a velemenyem. Egy szóval nem mondtam hogy én makulátlan vagyok.Azért elnézést tőled is, ha a stílus nem olyan , amilyet elvarsz néhány hozzaszolasom esetében, tényleg nincs mögötte támadási szándék. A kérdésed hogy miért járok ide , már régen megválaszoltam. A fórum minősége miatt, amit igazából csak te rontasz le, engem beállítva bűnbaknak. Ha én ide mocskolodni járnék , nem lenne egyszerűbb azt is tenni? Becsmerelem szeretett klubod? Nézd már meg miket írok ŐSZINTÉN Nedvedekrol.. csak a rosszat akarod meglatni. Gondolkozzz már ember. Kezdesz tényleg nevetséges lenni, és már engem felbasz hogy szetbaszod ezt a cikket is a sirasoddal hogy takarodjak innen. Ennyit a modoros stilusomrol te... buta.

Attila F 2019.07.22. 15:48:29

Kérem, mindenki higgadjon le és mellőzze a személyeskedést. A másik érveit lehet támadni, a személyét nem. Mindezt kulturált stílusban.

Contelegend 2019.07.22. 15:53:09

@.Bulldeo: gondoltam , hogy a nevem előkerül, hidd el poén volt , semmi bántás, többek tudnak erről, el is magyaraztam. Hova tovább nekem nem is szimpatikus ez a Döntés vonal az Internel, és válaszolni nem azért nem válaszolok mert nem tudok, hanem mert megkertek rá hogy ezt a témát hagyjuk, és én ugyanúgy személyes véleménnyel tudnék alátámasztani dolgokat mint mindenki más. Senkinek nincsenek meg a hivatalos bírósági dokumentumok, sőt senki nem volt ott a targyalasoknal ha nem tévedek. Ez egy olyan vita aminek sosem lesz vége és szinte mindent lehet cáfolni és támadni benne , valamint tényként fogalmazni meg dolgokat. Pl tehetek én róla , hogy az Inter lett akkor bajnoknak mondva? Nem... Én sem örülök ennek az egész calciopolis szarnak, simán elviseltem volna ha nincs, és évekig ugyanúgy csak dobogó alsó fokára jó az Inter. Csak abba kötöttem bele hogy sokszor olyan bennfentes információk vannak tényként elkönyvelve , hogy az eszem megáll. Most tényleg ennyire irritáló , ha valaki más véleményen van? Ez annyira magyar mentalitás :D meg Olaszországban sincs ekkora utálat a szurkolók között , nem nagykepuskodom de tudom , hogy meghallgatják egymás véleményét , és egyutt tudnak külön csapatnak szurkolni. Sok hungaroolasz aki 1 meccset nem látott életében meg azt hiszi erkölcsi kötelessége lekopni a legnagyobb ellenfél szurkolojat. Röhejes

Ádám.84 2019.07.22. 15:59:36

@Contelegend: hagyd már abba ezt a butaságot, senkinek a szimpátiáját nem akarom elnyerni, ez csupán a véleményem, ennyi.
"nem is nagyon engednék internet közelbe embert." Na látod, ez a modorosságod! Ki vagy te, hogy eldöntsd, ki mit hova ír? Zsebedben a bölcsek köve? Ezzel is csak állításomat igazolod :D
"A fórum minősége miatt, amit igazából csak te rontasz le" Ez ugye vicc, ember, olvasd már vissza az első mondatodat amit ide írtál, azonnal visszaszólsz valakinek. Lássuk:
"ZecH: Az elet igazsagot szolgaltatott!!!!
Erre te: nem az élet szolgáltatott igazságot, hanem a megérdemelt büntetést megkapta a Juventus." Magyarán az inter nem hibás semmiért, nem ők intézték a Juve meghurcolását, semmi igazságtalanság nem történt, hanem a Juve egy mocskos csaló, aki megérdemelten megkapta a büntetését. Ezek után erre ne írjak semmit? Ezt most komolyan gondolod, hogy te baráti csevejre jársz ide? Ne vicceskedjél már...
Én sírok? Te rinyálsz, hogy megbántalak, szegény. Nem a rosszat akarom meglátni, olvasom amit írsz és a nagyképűséget látom benne, sajnálom, ez van.
Látom talált amit írtam, azért húztad így fel magad :DD
Ha meg nem érted amit írok, akkor teljesen felesleges a további párbeszéd, mert egyszerűen nem akarod megérteni, amit mondok.

Ja, és egyébként ajánlom figyelmedbe .Bulldeo kolléga fenti kommentjét, meglehetősen sok igazság van benne!

Ádám.84 2019.07.22. 16:04:28

@Contelegend: "Olaszországban sincs ekkora utálat a szurkolók között"
Amikor szarral dobálják meg az ellenfél szurkolóit, illetve mondvacsinált okokból nem engedik be a ellenfél szurkolóit a düledező stadionjukba, és a játékosokat szállító buszt kővel dobálják meg? Ez neked normális hozzáállás az olasz szurkolók között, ezt te sem gondolhatod komolyan.

Contelegend 2019.07.22. 16:13:24

@Ádám.84: te ultrakrol beszélsz :) amúgy nem én mondom meg ki mit és hova írhat hanem te. És nekem ki yilik a bicska a zsebemben ha ilyet látok hogy az Inter tehet arról hogy a Juve a b-be került.. ezt a szemellenzot akartam megbojgatni pár kérdéssel és ők nálad indulatot szült , másnál nem. Azt nehéz feldolgozni , hogy a szeretett klub nem volt makulátlan, és ha a te véleményed vesszük alapul, mások , akik olyan mértékben nem voltak bűnösök és tudták hogy megússzák ,mivel a pályán nem ment, megpróbálták a zöld asztalnál elintézni a csapatot. Tehát te olyan ember vagy akinek ha lesz gyereke aki ellop 10 csokit a boltból , míg valaki másik gyereke csak 1-et de nem bukik le, akkor először azt hajtogatod hogy dehát a másik gyerek is lopott, évek múlva meg azt hogy igazából a te gyereked nem lopott hanem a másik gyerek rakta bele a csokikat a zsebébe. Mind1 jót szórakoztam rajtad , köszönöm Ádám :)

Grinta 2019.07.22. 16:14:56

@.Bulldeo: Csak az utolsó mondatodra:Én például rendszeresen olvasom.

Ádám.84 2019.07.22. 16:37:15

@Contelegend: Én csak kértelek hogy menj vissza az inter blogjára, de ebben sem voltam egyedül. És megint tévedsz, nem csak nekem nem tetszik amiket írkálsz, megint csúsztatsz.
Ez a példád pedig egészen szánalmas, nem is értem mit akarsz vele, ráadásul óriási baromságot írsz, értelme sincsen. Ja és semmi érdemit nem reagálsz arra, amit írtam, terelsz.
Hazugságot pedig ne adj a számba, egy szóval sem mondtam, hogy a Juve ártatlan volt, annyit állítok, hogy mindenki csalt, de érdekes módon csak egyet soroltak vissza, és ezt azok intézték akiknek a legerősebb az útjában állt.
Ja és nagyon szívesen te álnév mögé bújkáló, te legalább mindig emlékeztetsz arra, hogy miért is utálom az intert!

KINGovHELL 2019.07.22. 16:39:19

@Grinta: Én is, mert hatalmas élvezet olvasni a kínlódásuk. Minden szezon előtt hozzánk mérik magukat, aztán marad a csalózás, majd a teljes letargia. Imádom. :D

.Bulldeo 2019.07.22. 16:40:11

@Contelegend: nem az a baj veled, hogy interes vagy. Van nekem nagyon jó interes barátom. Az a baj, hogy sunyi módon provokálsz. Ennek a posztnak nem arról kellene szólnia, ami felé te vitted el. Nekünk az egy egyezményes sérelem, ami a calciopolinál érte a csapatunkat. Erre idejössz ezzel a baromi vicces, szerinted nem bántó névvel, és kijelented, hogy a Juventus büntetése jogos volt, majd ironizálsz az ellenérveken. Sőt, még meg is vádolod az egyik kommentelőt, hogy ő b*szta szét ezt a posztot, amihez már tényleg vastag bőr kell.

Olyan ez, mintha elmennél egy Holokauszt vagy Trianon megemlékezésre, és ott alapvető dolgokban kezdenél el vitát generálni. Lehet történelemről vitatkozni, sőt, kell is, de meg van annak a helye. Ha egy megemlékezésen vonsz kétségbe alapvető dolgokat, akkor valószínűleg provokálni mentél oda.

@Grinta: jó neked;) Nincsen semmi bajom az olvasással, de írni csak az írjon a rivális csapat szurkolói oldalára, aki tud viselkedni.

Ádám.84 2019.07.22. 16:41:29

@KINGovHELL: melyiket érdemes olvasni?

KINGovHELL 2019.07.22. 16:45:01

@Ádám.84: Én a nerazzurriblog-t és az internazionale-t szoktam. :D

Grinta 2019.07.22. 16:53:33

Hegemónia.Én azt gondolom,hogy a Juventust-ki kellett iktatni.Gyakorlatilag bármilyen módon.Az hogy ez ki(k)nek állt érdekében-az nem olyan nehéz kérdés.Nem a rómaiaknak.És igen,visszanyal a fagylalt-mert kétszer annyira vagyunk extra motiváltak,mint azelőtt.
És kétszer annyira fog fájni amott,mint annak előtte.

Contelegend 2019.07.22. 16:56:33

@.Bulldeo mivel nem tudom aterezni ezt a sérelmet , ezért igazat adok. Nem akarok én itt sebeket feltepni , csak sokan szerintem kepzavarban vannak , és demonizalnak egy olyan csapatot , akikkel most nem lenne még mélyebb a gyűlölet ha mindenki mindent szabályosan csinál. Ha ez sértő vagy zavaró mégegyszer mondom hogy bocs , nem az a cél hogy negatívumot generáljak. Szinte mindenhol előkerül a calciopoli és nagy ritkán hozzászólók a huszadik olyan komment után hogy a köcsög Inter tehet mindenről, férgek , moratti volt a bíró stb. És én is érdeklődöm hogy ezt most mégis hogy kell elképzelni + a személyes véleményem amit nem tartok az igazságnak , elmondom. Van itt 1-2 ember de inkább 1 aki a frusztracioit ami egész nap éri rám vetíti és nem tudok véletlenül se olyat írni amibe ne latna bele valami ellenszenveset vagy rosszindulatút a részemről. Tehát az is baj ha valasztekosabban, káromkodás nélkül próbálok vitázni, és az is ha levegőt veszek miközben ezeket a sorokat írom. Ezzel a szintű butasaggal nem tudok mit kezdeni de néha van bennem annyi küldetés tudat hogy probaljak valakivel megegyezni, vagy legalább a véleményén finomítani ha teljes baromsagnak ítélem meg. Persze nem kizárt hogy az enyém a baromság de ezt soha nem is tagadtam. Lehet utálni az intereseket de ha szerintem valaki 1 normálisabb fórumra beirna egy calciopolis eszmecserehez pár mondatot hogy szerinte ez hülyeség de ez az ő véleménye , vagy a véleményét tényleg alá tudja támasztani, akkor mindenki örömmel reflektálna. Persze ott is lenne pár barom de hol nem.. viszont én ebben a témában mindig csak azt akarom cáfolni hogy szinte ártatlannak van kikiáltva a csapat, + azt hogy Moratti intézett mindent, mert kb ilyen kommentek után szoktam komolyabban hozzászólni. Erre jönnek olyan válaszok hogy dehát elévült , meg hivatalos iratok... Ezt kb Mártha Bence írta le egy blogjában , akinek miért ne lenne érdeke a saját csapatát védeni , de kérdezem ki látta ezeket a bírósági iratokat , ki volt a tárgyaláson, hogy lehet tényként állítani olyat amit csak azért harsogunk mert valamelyest tisztáz minket és odabök az ellenfeleknek. Szerintem mindenki csak átvette a számára szimpatikus történetet és már maga is elhitte hogy úgy van . Ennyi . Azért nem cafolok, mert nincs mit megcafolnom, mert én nem tudok biztosan állítani semmit , csak azt, hogy sajnálom , hogy nem az a kommentem ragadt meg amiben szívesen beszélnék a régi nagy arcokrol, vagy bármi.. és nem ujjal mutogatok Ádám de kb 4-5 másik poszt alatt is nekem cincogtal , csak nem akartam reagálni. Most csak azért tettem hogy boldoggá tegyelek hogy abbahagyhasd de nem ért célt. A többiektől pedig tényleg elnézést emiatt

Grinta 2019.07.22. 17:00:27

@.Bulldeo: Nem gondolom provokátornak,abban az értelemben biztos nem-amiket a saját oldalunkon is tapasztalunk néhányszor.Van Neki egy ellensége-nem új keletű dolog-nincs is ezzel különösebb baj,amíg normális a hangnem.Abban viszont maximálisan iagaza van,hogy elmondott dicséreteket is,nem is kicsiket! már már bókokat,mégis a beszélgetés kevéske rossz ízére haraptunk rá ahelyett,hogy nyalattuk volna a seggünket vele kicsit-jogosan,mert jók vagyunk,jól csináljuk,el is ismeri nagyon korrekten!-okos módjára.Bocs Legend ; ) de érted?! nem rosszból írom

Grinta 2019.07.22. 17:03:29

@Contelegend: Egy dolog jut csak eszembe-lehet írtam már.
Ha egy klub elnöke,képes a saját csatárát lehallgattatni,akkor..

KINGovHELL 2019.07.22. 17:06:00

@Grinta: Hát, mondhatom én az asszonynak, hogy nem nagy a segge és ő a legszebb, ha előtte jól pofánvertem. Nem lesz az igazi. :D

Contelegend 2019.07.22. 17:11:21

@Grinta: persze értem de nem arról szól hogy puncsoljak nektek, egyszerűen ez tény . Gazdasági szempontból a Juve példaértékű , örülnék ha felé ennyire lettünk volna jók az elmúlt években . Az ikonok közül pedig ahogy írtam , válogatott meccsen ugyanugy ott ült a mosoly az arcomon ha Del Piero odaállt szabadot rúgni a 16 ostol pár méterre... az a bal lab..Na meg nekem azok voltak a nagy meccsek a 2 csapat között , és látszott az is , Zanetti és Piero is mennyire tiszteli a másikat. Ezek jól eső emlékek. De ugye arra is reagáltam amire elvileg nem szabad , mert csak jóra szabad , úgyhogy ezt elcsesztem.

Ádám.84 2019.07.22. 17:22:27

@Contelegend: semmilyen frusztrációm nincsen, elég csak megnézned a többi kommentemet és láthatod. De látom képtelen vagy ezen túllépni, nem baj, meghagyom erzt neked, legyen minek örülnöd, egyszerűbb ezt így megmagyaráznod, mint válaszolnod.
Ott vannak feljebb az állítások, akkor cáfold őket, miért nem tetted?
"Galliani a játékvezetőket küldte, Guido Rossi, pedig az inter elnökségének volt tagja, ugye ő vezette a vizsgálatokat."
"Márpedig Guido Rossi nemhogy csak vélhetően volt inter szurkoló, direkt azért választották, mert az ügyben "semleges" csapathoz kötődött."
Ja és bármibe le merem fogadni, hogy egy interes oldalon két hozzászólásig nem jutnék, és sokkal keményebbeket kapnék, mint te itt.

Contelegend 2019.07.22. 17:27:07

@Ádám.84: ezzel a stílussal sokat mondtál azzal a 2 hozzászólással :)

Ádám.84 2019.07.22. 17:32:16

@Contelegend: ez a mondat értelmetlen, meg tudod fogalmazni úgy, hogy mások számára is érthető legyen?
A kérdés pedig, valóban Galliani küldte a játékvezetőket, és Guido Rossi, az inter elnökségének volt tagja, vezette a vizsgálatokat?
Ha mindent olyan jól tudsz, akkor nyilván erről is van véleményed.

Contelegend 2019.07.22. 17:43:42

@Ádám.84: szerintem nem értelmetlen, másnak majd leesik úgyis. Gondolkozz kicsit. A kérdésre válaszolva, igen Ádám Galliani küldte a bírókat , igen Ádám Guido Rossi Inter drukker. Igazából kikellett volna zárni az egész serie a -t és téged közvetíteni egész évben a meccsek helyett meg ezt a csodalatos műsort amit előadsz. Na jovan egyél egy giroszt a blahan aztán nyugodj meg, pihenj le, ne én legyek a kedvenced.

Ádám.84 2019.07.22. 18:00:45

@Contelegend: Tényleg ilyen jó vagy?? :DD
Öreg, nem először fordul elő, hogy nem használsz írásjeleket, de ha te mondod biztosan szuper ez így is.
Viszont te olyan okos vagy, ékezetek és írásjelek nélkül is osztod a népet, tartsál már valahol valami calciopolis előadást, hiszen te mindent "is" tudsz!
A lényegre visszatérve, nem kellett volna kizárni mindenkit, csupán mindenkit, aki visszaélt a bíróküldéssel, egyformán megítélni, továbbá mind a két év eredményeit törölni. (nem csak az elsőt)
Ja és nem a Blahán szoktam gyroszt enni, annál vannak jobb helyek is :D

del pipi 2019.07.22. 18:22:26

@Contelegend: Hát milyen gyrosra gondolsz? Állítólag én vagyok itt a primitív Gyrosos a Blahán! A Del Piero jobb lábas volt tehát a szabikat jobbal rúgta, az más kérdés hogy a bal lába is csodaszámba ment, egyébként tőlem írhatsz ide, ugyanolyan hülye vagy mint én, ugyanúgy belemész az értelmetlen vitákba . :)

del pipi 2019.07.22. 18:24:04

@Ádám.84: Na na! Milyen jobb helyek?

gomorra21 2019.07.22. 18:27:01

@del pipi: ahol Khedira méri a kebabot.

Contelegend 2019.07.22. 18:29:43

@del pipi: hogyne tudnám hogy jobb lábas volt , egyszerűen csak kiegeszitesnek írtam oda , hogy " az a bal láb " . Szerintem az ő esetében bőven beszélhetünk amúgy két lábas focistarol.

del pipi 2019.07.22. 18:34:51

@Contelegend: bizony-bizony ezt soha ne feledd el! :) @gomorra21: Neki nem Stuttgartban van? Van Pesten is?

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (909) elemzés (40) előzetes (857) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9904) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2428) meccsek (4146) mercato (4135) nyilatkozat (7431) Olasz Kupa (323) összefoglaló (408) pletyka (4165) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása