Galeone: „Allegri még nem tette túl magát a menesztésén”

allegri_massimiliano_mutogat_2.jpgGiovanni Galeone nemrégiben arról beszélt, hogy Massimiliano Allegri elárulva érezte magát a menesztése miatt, és az egykor számos ismert és kevéssé ismert klub mellett a Serie B-ben 1997 novemberétől 1998 februárjáig a Napoli padján is megfordult szakember szerint Maurizio Sarri nincs felkészülve a felmerülő egyes helyzetekre.

A szerződésbontást követően a livornói mester egy képet tett közzé az egyik közösségi hálózatban, amelyben éppen Giovanni Galeonével és az azóta az AC Milan padjára került Marco Giampaolóval étkezik.

„Massimiliano Allegri nagyon csalódott volt, és úgy érzi, hogy a Juventus elárulta őt. Úgy érzi, hogy különösen cserbenhagyta Andrea Agnelli.” - mondta Giovanni Galeone a római Il Fatto Quotidiano munkatársának.

„Még nem tette túl magát az eseményeken, de én évek óta mondom neki, hogy hagyja ott a Juventust. A Juventushoz már 1958 óta igencsak rossz érzések fűznek… arrogáns klub, amely úgy tesz, mintha minden az övék lenne.

A Juventus soha nem hívott volna engem mesternek, de szívesen edzősködtem volna a Dino Viola által fémjelzett Románál vagy Diego Maradona Napolijánál.”

Massimiliano Allegrit a Chelsea-t végül elhagyó Maurizio Sarri váltotta, és természetesen róla is megvan a véleménye az azóta visszavonult mesternek, akit egyébként úgy Massimiliano Allegri, mint Marco Giampaolo igencsak nagyra tart.

„Kicsit kaotikus személy, és nincs felkészülve egyes helyzetekre. Amikor olvastam néhány tavalyi nyilatkozatát, igencsak elgondolkodtam azon, hogy ezek mennyire szerencsés kijelentések.

Folyamatosan munkálkodik benne az érzés, hogy bizonyítsa a baloldali érdemeit, de erre semmi szükség. Marco Giampaolo igazi régimódi mester, Bertinotti és a Rifondazione baloldali pár híve, de soha nem beszél erről. Nemrég a jobboldali egykori miniszterelnök és az AC Milan tulajdonosa Silvio Berlusconi hívta meg egy beszélgetésre.

Ha olyan edzőt kellene mondanom, akit valamiféle géniusznak tartok, akkor Gian Piero Gasperini neve ugrana be, zseniálisnak tartom őt. Már játékosként is kiválóan mozgott, mindig oda, ahova kellett, és mindig jó helyen volt a súlypontja. Olykor borzasztóan dühös, és nehéz természet, de rendkívül tehetséges.

Gasp már a pályán is edző volt, ez pedig alapvető fontosságú, egy szakembernek tudnia kell értelmeznie a meccset. Massimiliano Allegri is körülbelül ugyanilyen ember, ő volt a legjobb.”

A hetvennyolc éves mestert természetesen a modern kor legjobbjáról is megkérdezték.

„Ha Lionel Messi és Cristiano Ronaldo közül kell választani, bármikor Lionel Messire szavaznék. A játékosok mostanában azt csinálnak, amit csak akarnak, túlzott hatalommal bírnak a szerződéseik révén, ezért nem csak a saját dolgukkal törődnek. Aztán így történhet meg olyasmi, mint ami Mauro Icardival történt, hogy a játékos beszélni akart az Inter elnökével.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr1214907762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jeneiPALI 2019.06.23. 17:21:39

Pedig vége, kezdje Meg szokni pihenj ki magát és majd menjen edzeni valami csapatot, juve más irányba fordult, nyűg volt nézni egy mecset az utóbbi egy évbe allegri alatt,

Grinta 2019.06.23. 17:25:06

Az utálkozással nincsen semmi gond.De ugyan meséld már el mit tett ellened a Juventus 17! éves korodban?Ugyanis ennyi voltál 58'ban : /

hieronimus 2019.06.23. 17:51:22

Real Madrid szurkolóként egy pár szót a mesterről...
Egy végteleneűl szimpatikus,hatalas tudással rendelkező intelligens edző Allegri,ez számomra nem kérdés..
Miért is ment el?--szerintem egyszerűen elfogyott a levegő körülötte,megszünt a kémia ő,és a játékosai között,és lehet akkor a világ legjobb edzője is,egyszerüen nem működnek a dolgok semmilyen szinten..
Azt gondolom Ronaldo leigazolása is csak egy plusz teher volt számára,mert óriási várakozás mellett,óriási teher mikor megkap egy ilyen kaliberű játékost,és ezzel egyidejűleg elképesztően nagy elvárások lettek irányába...

Amellet persze szépen elsiklott mindenki,hogy a csapat egy része alkalmatlan fizikálisa,mentálisan nagyobb célok eléréséhez..
A mester akit én nagyon tisztelek,egyszerűen felőrlődött,és képtelen volt kezelni ezt a hatalmas nyomást,és éppen ezért ki merem jelenteni,hogy Ronaldo leigazolása óriási hiba volt//nem gazdaságilag//,mert a játékosok egy része ,és sajnos az edző sem tudta kezelni ezt a helyzetet..

A MU ota követem ezt a ""Madeirai kölyköt"",és bátran ki merem jelenteni,hogy hasonló mentalitásokkal rendelkező játékos,szinte nincs is most a labdarúgás palettáján..
Nem a gólok,cselek,elért címek érdekelnek engem,ha nem az amit közvetít mérkőzésről mérkőzésre meccsein,//persze van mikor kevésbé jól//de olyat,hogy ő nem akar,vagy kedvetlen,esetleg alibizik,én még nem láttam tőle..

Egyszerűen agyon nyomta az edzőt,játékosokat személyiségével mentalitásával...
És itt egy picit megállnék,mert ha valakit ez arra sarkall,hogy sértődött legyen,esetleg keresztbe tegyen a játékosnak,és nem arra hogy felveszem a kesztyűt,és harcolok akkor ott nagy baj van...
Én egyes játékosoknál ezt láttam ebben az idényben,és ki merem jelenteni azt is,hogy így ebben a formában felesleges a Juventusban Cristiano.
Képtelen volt a csapat,és az edző kiaknázni azt a hallatlan nagy potenciált ami benne lakozik..
Fogalmam sincs arról,hogy Sarri képes lesz-e hasznosítani ezt a tudást,mert a """Kepa""" dolog óta egy picit kételkedem ebben..

Minden esetre nagyon sok szerencsét kívánok a csapatotoknak, a következő idényben mind a bajnokságban,és persze a Bajnokok Ligájában is //remélem a döntőben találkozunk//,és az összes negatívumok ellenére egy szebb,jobb,eredményes évad következik nektek..
Sok szerencsét hozzá...
Tisztelettel...

Grinta 2019.06.23. 18:02:53

@hieronimus: Én soha nem kedveltem igazán,de a tudását elismertem.Itt a Juventusnál óriási főhajtás jár Neki-és aki pedig nem akarja felvenni ezt a fajta munkamorált-annak meg kell köszönni.Nem pedig fordítva,hogy itt se legyen,mert akkor nem látszik a különbség

Csak Csucsu 2019.06.23. 18:09:58

@hieronimus: nyilvánvalóan számodra az lenne a legjobb, ha bebizonyosodna, hogy mindkét félnek rosszul sült el a váltás. De ez nem igaz. Köszönhetitek Pereznek. Nem véletlen most ez a bűnbánó nagy költekezés nálatok.

Tomy81 2019.06.23. 18:20:10

@Csak Csucsu: Nekem nem nyilvánvaló!Ahogy nálunk Allegrinek úgy a Realnál Roninak járt le az ideje.

hieronimus 2019.06.23. 18:25:03

@Csak Csucsu:
Azt gondolom semmit nem értettél meg abból amit írtam...
sajnálom...

Grinta 2019.06.23. 18:40:12

@Tomy81: Azt gondolom hogy Ronit elcseszte a Real, @Csak Csucsu: és most jelenleg "előremenekülnek" más esélyük nincs is.Másrészt @hieronimus: egy szóval nem mondta azt amit bele akarsz látni,sőt! teljesen korrekten szurkol a Juventusnak.Grande!!

hieronimus 2019.06.23. 18:54:12

@Grinta:
Örülök,hogy te értetted amire kihegyeztem a mondanivalómat..
Semmit sem jelent az,hogy én a Real Madridnak szurkolok,és te a Juventusnak,mert ettől egyikőnk sem lesz bennfentes,így az is lehet hogy te jobban látod ami Madridban történik,illetve én ami Torinóban.
Köszönöm szépen válaszodat,és további sok szerencsét csapatotoknak..
Üdv..

Grinta 2019.06.23. 19:18:43

@hieronimus: Dühöngőbe ha átfáradnál,ott kérdeznék Real ügyben!
Lehetséges?

MdewC 2019.06.23. 20:12:00

@hieronimus: ebben sok nagy igazság van, különösen a játékosokkal kapcsolatban, azt vitatom, hogy nem kellett volna leigazolni.

Még tud a klub javítani, sztem fog is és baromi király, hogy itt van nálunk Roni. :)

Király, hogy írtál.

Juve!

hieronimus 2019.06.23. 20:27:02

@MdewC:
Nagyon régota követem ezt a labdarugót,és nem megyek bele ki a jobb Lionel-Cristiano relációba,mert annyira szánalmas,és alantas..
Amit leírtam nem azért tettem mert rosszindulatú vagyok,és baromira sajnálom,hogy eljött a Realból,ha nem egyszerűen csak azért mert amit látok,láttam,hogy nem tudták kihasználni azt a pluszt amit ez a labdarugó tud.
Ezért írtam,hogy kár volt,ha nincs kiaknázva az a potenciál ami benne van..
Remélem Sarri """szót ért vele"",de legföbbképpen csapattársaival,mert ha ugyan az a séma lesz mint az elmult idényben akkor minden értelmetlen..
Sok szerencsét nektek mind igazolás terén,mind bajnokság,és BL-ben egyaránt..
Üdv..

steven.h 2019.06.23. 20:40:42

@Grinta: biztos kiraktak a Juve U17-es csapatából, vagy valami hasonló trauma. Netalántán jól elvertük a kedvenc csapatát

Nathas 2019.06.23. 21:45:36

Furcsállom, hogy meg van sértődve, azt hittem neki is egyértelmű, hogy vége van. Egyébként 5 évig volt itt, ez abszolút nem rövid idő, sőt.

Leram7 2019.06.23. 23:46:37

Nem tudom, hogy tettek már ki edződ ilyen mutatókkal (top bajnokságban) a történelemben?

5/5 bajnoki cím.
5/4 olasz kupa
2 szuperkupa
2 Bl döntő

Ez azért nem semmi, ez sokaknak alap és tény, hogy hozzászoktunk, de ez nem természetes, ezért keményen meg kellett dolgozni.

A sikerei mellett uriember volt, jó arc, szimpatikus. Nem ezt érdemelte. A játék a vége felé tény, hogy nem volt vonzó, sokszor unalmas volt.

Már mind1, én a szépre emlékszem és köszönök neki mindent!

Rocky80 2019.06.24. 01:14:24

@Leram7: engem is ez zavar, de végtelenül, hogy ilyen eredménysor ellenére így kell elbúcsúzni egy edzőtől.

Oké, aláírom, lehet hogy megfáradt a kapcsolat, de így elválni? És így megoldani az utódlást? Semmi koncepció?

Milyen üzenetet hordoz egy jövendőbeli edző felé? Ha Allegri ilyen eredmények után ezt érdemelte?

Még az is lehet, ezért csak egy Sarri az edzőnk. (nem lekicsinyelve őt)

MdewC 2019.06.24. 01:21:13

@hieronimus: sztem jobb helyen van itt, mint bárhol máshol. :)

alexGicamo 2019.06.24. 05:26:58

@hieronimus: Köszönöm a véleményed ! Főleg a tiszteletteljes, intelligens stílusát . De a tartalmát tekintve is úgy érzem, jól látod a tényállást !

alexGicamo 2019.06.24. 05:31:38

@Leram7: Szívemből szóltál ! De tény , hogy mennie kellett , akármennyire is kedveltük .

Mitya10 2019.06.24. 06:45:15

@Leram7: Az eredmènyei tèny h magukèrt beszèlbek de abban nem èrtek egyet hogy csak a vège felè lett ilyen ötlettelen semmilyen jàtèk. Èn kb a Real elleni BL döntő òta làttam siralmasnak a "taktikàt vagy "motivàciòt". Lehet Allegri jobb edző mint Sarri DE amire most a Juvènak szüksège az pont Sarri stìlusa lehet. Ronaldonak igenis sokat szàmìthat ha nem csak a vèdekezès a lènyeg nem elfelejtve azt is termèszetesen.

jeneiPALI 2019.06.24. 07:08:18

Bl döntö óta nem volt játékunk se, évi három mecs kb ezt igy nem lehetett tovább elnézni hiába az 5 scudetto de nem kellett magunkat megeröltetni érte ezt pont idén láthattuk milyen játékkal tudtuk behuzni mert a keretunk sokkal jobb a töbinél minöségileg, nem tudta kiaknázni a támadó potenciált ami ebbe a csapatba van ha at Atletico ellen kiesunk már akkor elkudték volna be is adta akkor ha jól emlékszem a lemondását, én sose birtam öt de elismertem amit nyertünk vele , de ennek itt volt a vége ujj fejezet kezdödik ujj játékoskkkal nem kell aggodni amit vele megnyertunk az meglesz Sarrival is minöségi játékosok jönnek ahogy hallani lehet khedira helyett Ramsey De ligt , meg még ki tudja szép jövö vár ránk Allegrinek köszönök mindent de elég volt belöle enyi részemröl és jövö szezonba érdemes legyen már végig nézni egy mecset mert kinlodás volt minden mecs majdnem idei szezonba, egy Juventuskaliberü csapattol ahol tele van sztárjátékosokkal akeret ez mindent elmond nem tudta kezelni már a helyzetet Forza Juve. szebb jövöt!elkell kezdeni gyomlálni is a csapatba Sarri elkezdte !

biancineri101 2019.06.24. 09:17:59

Azért egy valamit tartsunk észben: Allegri mindig úriemberként beszélt a bírókról, ellenfelekről és a távozásakor is úgy viselkedett. Ha ez a csávó valóban a barátja volna, nem nyilatkozna ilyeneket a nevében...

Roland Máté 2019.06.24. 10:03:16

@Mitya10: Teljes mértékben egyet értek. Az első időkben teljesen lenyűgözött, de a 2. BL döntő alatt is már szerintem, nagyon kiesett a gyeplő a kezéből.
Már akkor elkezdődtek a nézeteltérések. Mintha akkor Allegri megtört volna.
Azt követő 2 évben oké meglett az olasz bajnokság. De már nem látszott az a nagy taktika, rossz felállás, a cserék rosszul sültek el, elkezdődtek a haragoskodások, a beszólogatások. Én úgy vélem, hogy az elmúlt két évben a csapat, a játékosok hozták az eredményt, edzőnek sok köze nem volt hozzá.
De ez csak saját vélemény! Köszönöm, hogy elolvassátok!

Szép napot kedves szurkolók! :)

Leram7 2019.06.24. 11:14:15

@biancineri101: +1

valamint előző évben a nagyon komolyan érdeklődő real madridot is elutasította.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9859) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4124) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4152) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása