Kiszemelt: Hamed Junior Traorè

traore_hamed_tapsol.jpgA Juventus vezetősége nem csak a klub jelenére, hanem a jövőjére is folyamatosan gondol. Ennek legékesebb bizonyítéka, hogy már nyár elején azon dolgoznak, hogy megszerezzék a tehetséges, fiatal játékosokat, akik a Juventus jövőjét jelenthetik. Ilyen Cristian Romero, Merih Demiral, vagy éppen Hamed Junior Traorè.

Az ifjú középpályás jelenlegi klubjánál, az Empolinál nevelkedett. 2015-ben lett az U17-es csapat tagja, amelyben tizenkét meccs alatt négy gólt szerzett.

Ez annyira kiemelkedő teljesítménynek számított, hogy egyből felkerült a Primavera együttesbe, amelyben 55 mérkőzésen léphetett pályára, 14 találatot szerzett és 12 gólpasszt osztott ki.

A 2017/2018-as szezon óta számítanak rá a felnőtteknél, amikor még a toszkán gárda a Serie B-ben vitézkedett. Összesen 43 összecsapáson segíthette együttesét, két gólt és két gólpasszt jegyezhet fel. Egy biztos, az elefántcsontparti nem fog visszatérni az olasz másodosztályba, ugyanis  a Juventushoz szerződik, erősítette meg az Empoli elnöke. Még nem számítanak rá Torinóban, ezért kölcsön fog kerülni egy másik Serie A-s együtteshez, a Sassuolót és a Cagliarit emlegetik, mint lehetséges célállomás.

Adatai:

  • Kor: 19 év
  • Nemzetiség: elefántcsontparti
  • Poszt: középpályás
  • Magasság: 184 centiméter
  • Erősebbik láb: nincs különbség, mindkettőt egyformán tudja használni
  • Értéke: 14 millió euró (a Transfermarkt szerint)

kepernyofelvetel_102.pngJátékstílusa: Nehéz lenne válaszolni arra kérdésre, hogy melyik az a szerepkör, amelyben igazán otthonosan mozog. Karrierje során a védekező középpályástól kezdve a szélsőig mindenhol megfordult már. Jelenleg leginkább középső középpályásként számítanak rá. Egy fáradhatatlan játékos, aki rengeteget robotol, kiválóan szerel és megelőzésekben is remekel. Rendkívül gyors és fürge, labdaszerzés után egyből nekiiramodik, hogy kontratámadást vezessen. Technikás játékos, jól kezeli le a labdákat és a lövései is veszélyt jelentenek az ellenfél kapujára. Jól tud passzolni (bár ez a statisztikáin nem látszik meg), különösen jól tudja átívelni a labdát a pálya egyik feléből a másikba. Nem egy cselgép, nem használ pimasz cseleket, csak az egyszerűbbeket, de azokat hatásosan.

Ugyan nem egy alacsony játékos a maga 184 centiméterével, a fejpárbajokban mégis igencsak gyenge.

Mentálisan erős, jól tud nagy nyomás alatt, fontos meccseken is jól teljesíteni.

Eléggé sokszínű futballista, sok tulajdonsága kiemelkedő, ezért nehéz megítélni a pontos szerepkörét. Figyelembe véve, hogy védekezésben is tud nagyon jó teljesítményt nyújtani, hatalmas munkabírása van, ezért véleményem szerint jó box-to-box játékos válhat belőle.

Ugyan statisztikái elég gyatrának tűnnek, de csak egy 19 éves játékosról beszélünk. Nem mellesleg nem véletlenül tartja a Goal.com Traorèt a világ 25.-ik legtehetségesebb fiataljának.

15 millió euróért bőven megéri leigazolni, olyan hatalmas kockázatot nem vállal vele a klub. Ha a Sassuolóhoz, ha a Cagliarihoz csatlakozik, jó helyen lesz, remélhetőleg majd Juventus mezben is láthatjuk az elefántcsontpartit, mert nagy szükségünk lenne egy ilyen típusú játékosra.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr8614896604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Joseph Toser 2019.06.17. 03:21:35

Sziasztok!

Egy fiatal tehetség a kp-ra. Erősödik, akkor egy jó box to box kp vagy egy jó kvk, vagy ha jó lesz mentálisan,akkor akár regista is lehet belőle..??!!!

Panther77 2019.06.17. 09:44:14

Miért nem lehet,hogy itt játszon nálunk,ha tényleg annyira jó a srác akkor felnő a feladathoz,ha meg nem üti meg a juve szintjét akkor mehet is.Én úgy gondolom egy Khedira szintet simán tudna hozni.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (911) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9907) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4149) mercato (4136) nyilatkozat (7434) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4166) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása