Allegri: „A Juve jövőre is nagy valószínűséggel bajnok lesz”

allegri_massimiliano_milan_ellen_1.jpgMassimiliano Allegri szerint a Juventusnak nyolcvan százalékos esélye van a címvédésre nélküle, illetve a Sampdoria elleni meccset követően a mester gratulált Fabio Quagliarellának a capocannoniere címhez.

A Juve 2-0-ra veszített a Sampdoria ellen vasárnap este, a mester utolsó meccsén, azonban véleménye szerint a csapat továbbra is a siker útján fog maradni.

„Egy győztes csapatot hagyok hátra, amely nyolcvan százalékos valószínűséggel meg fogja nyerni a scudettót, illetve a Bajnokok Ligájában is jól fog teljesíteni.

A győztes ciklus egyértelműen nem ért véget; a Juventus kész ismét nyerni jövőre. Nem bántam meg semmit a távozás kapcsán, mivel a döntést a klubbal együtt hoztuk meg.

Szeretnék mindenkinek köszönetet mondani, aki a klubnál dolgozott, a szertárosoktól a fizioterapeutákig, az  orvosoknak, a szakembereimnek és az összes szurkolónak, akik közel álltak hozzánk, és szenvedélyesen szurkoltak nekünk.

Szeretnék köszönetet mondani a klubnak, különösen mivel nagyszerű játékosokat edzhettem, és erős keretet biztosítottak a számomra.

Győztes csapatot hagyok hátra, amely erősebb a többi együttesnél, és ismét ők lesznek azok, akiket mindenki le akar majd győzni. Talán egy kicsit több szerencsével a csapat a Bajnokok Ligáját is megnyerheti.

Örülök, hogy végül együtt az elválás mellett döntöttünk az adott időben, mert ha a szezon utolsó meccséig vártunk volna, az Atalanta elleni utolsó hazai meccsig, akkor nem tudtunk volna elköszönni.

Ezért köszönettel tartozok Andrea Agnelli elnök úrnak, aki lehetőséget adott arra, hogy elbúcsúzzak a szurkolóktól.”

A bajnokcsapat három év alatt harmadjára veszít meccset a Marassi gyepén, Fabio Quagliarella pedig megelőzött mindenkit a góllövők listáján, beleértve Cristiano Ronaldót is.

„Az életben történnek dolgok, amiket mintha már előre megírtak volna. Itt nem voltam még edző, de emlékeztettek rá, hogy itt nyertük meg az első scudettónkat, most pedig ebben a stadionban köszönök el az ötödik cím megnyerése után.

Ma este jól játszottunk, és sajnálom, hogy nem tudtunk nyerni, de egy olyan csapattal, amely állítólag megkezdte a nyaralását, a szezont egy korrekt teljesítménnyel zárjuk.

Annyit szeretnék hozzátenni, hogy Fabio Quagliarella megérdemli a capocannoniere címet, mivel kimagasló profi futballista, és nagyszerű szezont tudhat maga mögött.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr8514863412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2019.05.27. 09:07:26

Kösz mindent Mester,kár ezért az utolsó két évért,több volt benne. Sok sikert a továbbiakban!

pedronegroo 2019.05.27. 09:40:47

Aham, csak ez a győztes csapat szépen kihátrált mögüled mert már Ők is hánytak a saját játékuktól. Természetesen a játékosokat is ezért jól picsán kéne rúgni mert nem ezért kapják a fizetést, de Te erre is képtelen voltál mert körberöhögtek! Amúgy csáó, jó nyaralást!

Csóró CR nem tudta hogy a serie a-ban ilyen komoly támadók vannak mint a "40 éves" Quagliarella, meg Milik és Zapata....

delpi0823 2019.05.27. 10:38:12

@pedronegroo: Hat igen ez az egesz jatekunkat mutatja hogy meg egy Crbol se tudunk golkiralyt csinalni......Egy 36golos higanybol is tudtunk csinalni egy 20-22golos jatekost.......es ne mondja nekem senki hogy ez nem az edzo hibaja.....

Bodnar Daniel 2019.05.27. 10:58:22

@pedronegroo: Del Neri kell neked, meg Krasic úgy látom, hogy valódi okod is legyen panaszkodni. Tiszteletlen vagy és úgy néz ki feledékeny is. Azt se tudod mi történt, ahogy mi sem. Viszont az eredményt mindenki tudja. Szar is bajnoknak lenni minden évben és kétszer BL döntőzni.... Rühellem az ilyen hozzászólásokat. És azt, ha nem tisztelik az elválást. Ráérsz fröcsögni, majd a meccsek után vagy közben. Most légyszíves tiszteld meg azt, aki az egyik, ha nem a legjobb periódusát szolgáltatta a Juventus történelmének.

Ha meg téged semmi nem érdekel, csakhogy a számodra legszimpatikusabb pletykákat halld, és hogy szemre hogy játszik a csapat, vannak kézenfekvőbb bajnokságok és csapatok számodra.

juve1982 2019.05.27. 11:18:41

@Bodnar Daniel: Én értem ezt a "tiszteljük meg Allegri eredményeit"-dumát... de mi van , ha a saját játékosai sem tisztelik... vagy pusztán tiszteletből tesznek le ilyen teljesítményt, mesterük búcsúmeccsén/meccsein? Örökbecsű közhely: a tiszteletet kiérdemelni kell, nem követelni... még egy ilyen "egyszerű" szurkolói blogon is.

pedronegroo 2019.05.27. 11:33:22

@Bodnar Daniel: Ha nem tetszik lépj tovább! Én meg az ilyen hozzászólásokat rühellem aki csak a másik kommentjeibe tud belekötni! Te tiszteld a másik véleményét!!! Az enyém az hogy szar munkát végzett Allegri és ennyi, senki ne mondja meg nekem hogy mi tetszik és mi nem, én se mondom meg másnak!!!

Spider81 2019.05.27. 12:28:14

@pedronegroo: En mar elore felek mi lesz Sarrival...az hogy szar munkat vegzett a Mister azt azert cafolnam,teny hogy nem a foci legszebb elemeivel nyertunk bajnoksagokat es kupakat.
Kivancsi leszek mi lesz majd sarrival...talan a jatek szebb lesz, de mi lesz ha nem jonnek az eredmenyek?Taktikaliag a top edzo elit siman zsebrevagja majd Sarri Juventusat.

pedronegroo 2019.05.27. 12:38:57

@Spider81: Ha nem jönnek az eredmények akkor majd lecseréljük, persze nem egyből az első nehézségek után, Allegri is kezdte úgy a szezont hogy a tabella hátsó felében voltunk, kell a türelem mert Sarri egy teljesen juve-idegen futball filozófiával rendelkezik, de nálam nem kérdés hogy ebbe az irányban kell elmozdulni, nem lesz könnyű feladata mert ugye itt berögződött hogy csak az eredmény számít. Ez okés is, de egy bajnokságban ahol abszolute erőfőlényben vagyunk nem lehet a szurkolók szemét kiszúrni ezzel a kamufocival, meg a JUVEBRAND se épülhet erre! Sarri annyit csináljon meg mint egy soványabb kerettel rendelkező Napolival, azt a munkát tegye bele és akkor nem lehet gond. Mercato-t persze várjuk még meg mert volt/van egy-két játékos aki bicskanyitogató hozzá állással hétről-hétre szégyent hoz a mezre!

delpi0823 2019.05.27. 13:04:01

@pedronegroo: Csak Jorginhot ne hozza magaval,mert semmi szuksegunk meg egy alibi kozeppalyasra.......

Il Principino 2019.05.27. 14:09:23

Majd jövőre kiderül hogy a játékosokkal volt baj,vagy tényleg szar munkát végzett e Allegri..
Az meg Sarriról sokat elmond,hogy a napolyi szép játékkal semmire nem ment,míg Allegri már évek óta játszatott nézhetetlen fossal bajnok lett sokadjára :)
Kihátráltak Allegri mögül a játékosok..?Páran lehet.
De akkor milyen tekintélye lesz a nyeretlen füstös-bagós Sarrinak,amikor egy taknyos Kepa megtagadta a cserét.....
Én már most aláírnám a scudettot ha lehet!

Il Principino 2019.05.27. 14:12:47

Félreértés ne essék,én imádtam Allegrit,de tényleg kell egy új edző most már.
Di Francesco és S.Inzaghi is jobban illett volna a Juve jelenlegi arculatához sztem,ha már olasz edző jön..

Isti Kis 2019.05.27. 16:16:57

Szerintem mindenkinek lehet véleménye,ha valakinek nem tetszik az lépjen tovább.Nekem az a véleményem hogy Allegri egy nagy rakás szar edző.Sokszor nem azokat játszatta akiket kellett volna,hanem a kedvenceit,(DS,Khedira,Matuidi stb), remélem őkis mennek vele együtt.

2019.05.27. 16:59:08

@pedronegroo: Szar munkát azért nem végzett. 5 év alatt 5x lett bajnok, meg párszor kupagyőztes, 2x bl döntő, stb. Azért ezt nem nevezném szar munkának. A mutatott játék volt a szar. Ami sajnos az elmúlt 2 szezonban eléggé kidomborodott. Kár ragozni, ez a kapcsolat kihűlt. Ez olyan, mint amikor van egy csajod, 1000 éve együtt vagytok és már csak muszályból szexeltek és már az is szar. :D

.Bulldeo 2019.05.27. 20:28:39

@Il Principino: "Sarriról sokat elmond,hogy a napolyi szép játékkal semmire nem ment"

Nem akarok kötekedni, de ez egy visszatérő gondolat, amiben én semmiféle logikát nem látok. A Napoli és a Juventus kerete között elég nagy volt a különbség, és a Napoli legerősebb időszakában a Juventusnál nem csak a pad volt jóval hosszabb, és voltak nemzetközi tapasztalattal is bíró játékosaink, de a mély keretben ott voltak a mára sajnos egyre inkább kikopott juventinók, mint Buffon, Marchisio, a BBC (utolsó évben Bonucci nélkül), akiknek a hite, tartása számokban nem mérhető. Sarri utolsó szezonjában nagyjából pont annyival nyertük meg a bajnokságot, amennyivel Chiellini nagyobb, jobb, és legfőképp profibb játékos, mint Koulibaly (lásd. Fior-Napoli).

A Napoli nem a szép játékkal veszített, mondhatni a szép, és hatékony játék ellenére. A Napolinak nem voltak igazi bajnok játékosai; pl. az egyik nagy spílerük Callejon, aki amúgy még Serie A viszonylatban sem egy kifejezetten nagy név.
Cuadrado nálunk az első szezonjában nyerő ember volt, aztán lassan elszürkült. Nálunk a hosszú pad második felén ücsörög, míg a Napoliban megkerülhetetlen lenne. Sarrinál a középpályán néha Diawara meg Zielinski féle játékosok szolgáltatták a "szép játékot", akikről a futball iránt érdeklődő, de olasz focit nem néző emberek azt sem tudják, hogy kicsodák. Nem mintha Allan annyival nagyobb név lenne. Szóval korántsem arról van szó, hogy (amolyan olajcsapatosan) nagy nevű labdazsonglőrök játszották Sarri alatt a szép, de nem hatékony játékot, hanem korrekt játékosok játszottak egy erős koncepció alapján, ami végeredményben még látványos is volt.

steven.h 2019.05.27. 23:19:19

Itt a blogon azért vannak gondok... elég fura, hogy hirtelen 11 kupával 5 év alatt Allegri egy szar edző lett, míg máskor az a vélemény egy másik edzőről hogy semmi eredményt nem tud felmutatni emiatt szar edző....

babo0410 2019.05.27. 23:57:58

@pedronegroo: Hánytak a saját játékuktól? Vajon ki tiltotta meg nekik, hogy menjenek előre? Vagy pl. az Ajax ellen Allegri kérte, hogy bekkeljenek? De lenne még kismillió példa, mikor nagyon látványosan leáll a csapat, és Allegri a meccs után ki is jelenti, hogy ő ugyan nem kérte, hogy álljanak le ilyen korán, még gólokat kellett volna lőni. Legalább hülyeségeket ne írjunk. Tudom te soha nem kedvelted Allegrit, de akkor is tény, hogy Allegri soha nem mondta a csapatnak, hogy nem támadhatnak. Pláne nem 1 gólos vezetésnél.
@delpi0823: CR7 első szezonja volt a Serie A-ban, ehhez képest nem rossz szerintem az a gólmennyiség, amit termelt. Pláne úgy, hogy CR7 maga is elmondta, hogy itt sokkal nehezebb gólokat lőni, mert sokkal jobban védekeznek a csapatok, és jobban figyelnek rá, míg a spanyoloknál sokkal szabadabban tudott kapura törni.
Higu meg azért tudott a Napolinál 36 gólt szerezni, mert szinte csak ő lőtte a gólokat, a Juvénál meg ez teljesen megoszlott a csapatban. Dybala is rengeteg gólt szerzett pl.
@Spider81: Pont ettől félek én is. Sarrinak nagyon fognak örülni sokan, mert hú micsoda támadó foci lesz, csak kérdés taktikailag is rendben lesz? És nem fogják rendre tönkreverni? Mert félek nem Sarri az akit mi keresünk, de aztán cáfoljon rám, ha ő jönne.
@Isti Kis: "Sokszor nem azokat játszatta akiket kellett volna, hanem a kis kedvenceit" De szeretem az ilyen szakértőket, akik jobban tudják az edzőnél, hogy melyik meccsen kinek kéne játszania, és, hogy azzal mennyivel jobb lenne minden.
Mint a mercatok idején. Ha igazolunk valakit az mindig sz@r, és miért nem az jött, akit ti akartatok?

Rocky80 2019.05.27. 23:59:37

@steven.h: +1 Jesszus, kik ezek...

Watakuki 2019.05.28. 00:51:25

@babo0410: Dybala 5 gólt szerzett. Szerintem az minden, csak nem rengeteg.

del pipi 2019.05.28. 05:37:07

@Watakuki: @babo0410: Amúgy meg csak úgy érdekesség, a szét hypolt Roni 21-et lőtt míg tavaly Dyba 22-őt , tehát ő sem nyújtott valami óriásit, de egy új edzővel talán megint mind ketten ott lesznek a toppon. Azzal a különbséggel hogy az Argetínt újra fel kéne építeni.

juve1982 2019.05.28. 06:28:49

@babo0410: "Vajon ki tiltotta meg nekik, hogy menjenek előre?"
Fordítsuk meg a dolgot... ki az, aki nem tudta rávenni őket, hogy előre menjenek?
Úgye-ugye??!!!
A lényeg: ha Allegri kérte, hogy túlon-túl védekezzenek, akár már 0-0-nál is (előfordult jópárszor), akkor az egy Juventus esetében hiba, ha viszont hajtotta (volna) a játékosait előre, de azok sz@rtak az edzői parancsra (mint ahogy te feltételezed), akkor még nagyobb a baj...
Egy szó, mint száz, ebből a Mister nem tud már jól kijönni... hacsak nem hivatkozunk újfent a két elvesztett BL döntőre...

babo0410 2019.05.28. 10:12:31

@Watakuki: Nem idénről beszélek, hanem Higuról írtam, hogy Dybala is sok gólt szerzet, meg nem rá voltak elsősorban kihegyezve a támadások.
@del pipi: Roni nem az edző személye miatt nem tudott sok gólt lőni, hanem amiatt, mert elmondása szerint sokkal nehezebb a Serie A-ban érvényesülni, mert a védők sokkal jobban figyelik. Sokkal inkább visszaállnak, és nehezebb megbontani a védelmeket. Tehát én egy 35 éves CR7-től nem várom el, hogy elkezdjen harcolni egy Serie A-ban az aranycipőért. Szerintem első évében teljesen rendben volt a 21 gól.
@juve1982: Egyáltalában nem szartak Allegrire, ezt sose vettem észre. Az baj is lett volna, ha nem figyelnek oda mit kér az edző. Nem erről van szó. Csak sajnos sokszor azt láttam, hogy a csapat nagyon elhiszi, hogy 1 gólos előnyből már megvan a meccs. De nem egyszer fordult elő pl, hogy a 2. félidőre már sokkal jobb, pörgősebb játékkal rukkoltunk elő.
Allegri remek edző szerintem, de sajnos idén valami eltört a csapat és Allegri kapcsolatában. Kár érte. Sajnos ez a váltás kellett. Remélem a megfelelő edző fog érkezni.
@pedronegroo: ...

del pipi 2019.05.28. 13:18:22

@babo0410: Túl komplex kérdés hogy mi miért történt, ha most belemegyek elkések a munkából. Majd legközelebb elmesélem azt is hogy Roni érkezése milyen hatással volt Allegrire is bár a végeredményt már ismerjük. Én azt állítom még mindig hogy Ronaldo érkezése károsabb volt mint a haszna.

Bodnar Daniel 2019.05.28. 14:13:58

@pedronegroo: A vélemény dologban igazad van, kicsit hirtelen mentem neked. Elnézést.

Úgy összességében volt kellemetlen olvasni a sok negatív gondolatot, a spekulálgatást. Egy dolog biztos, az eredmények. Ez marad meg, erről lehet vitázni. Azt senki nem vitathatja, hogy jók voltak. Persze, mindenki látja, hogy eljött a váltás ideje. Semmi gond nincs ezzel, szerintem is. Mint ahogy az is igaz, hogy legalább 10-szer álltam úgy fel a meccs elől, hogy többé nem ülök vissza az kurvaisten.

Volt 5 eredményes év, ebből 2 igazán nézhetetlen. Tehát arányaiban jobb dolgok történtek, mint rosszak. Az, hogy feltételezünk valamit, hogy az öltözőben és más emberek fejében mi megy 1300 kilóméterre tőlünk az nem hiszem, hogy elég erős tárgyalási alap. Erre akartam célozni, csak nem ment túl objektíven. Bocsi még egyszer.

Szép napot!

Bodnar Daniel 2019.05.28. 14:17:10

@juve1982: "de mi van , ha a saját játékosai sem tisztelik..."

De mi van, ha igen? :D

Az egyik esetben tiszteletlenül nyertek neki egy halom kupát, a másik esetben tisztelettel tették.

Változtat valamin?

steven.h 2019.05.28. 15:22:53

@del pipi: Ezzel a véleményeddel szerintem nem vagy egyedül, pontosan tudtuk, hogy nem elől kell ezt a csapatot erősíteni, hanem inkább középen és a védelem tengelyében.

Másrészről, azért ha visszatekintesz a Serie A gólkirályaira akkor látható, hogy a Juventus játékos elég ritkán a legeredményesebb, mivel általában a csapatként győz:

Legutóbbi gókirályaink:
2007-08: Del Piero 21 gól
2001-02: Trezeguet 24 gól
1984-85: Platini 18 gól

Még mikor Európa legerősebb csapata is volt a Juve 95-98, még akkor sem produkált a csapat gólkirályokat

pedronegroo 2019.05.28. 16:09:22

@Bodnar Daniel: Semmi probléma, megbeszéltük. :) Szép napot! :)

del pipi 2019.05.29. 07:50:13

@steven.h: Egy kicsit erre szerettem volna utalni, hogy idén azért csapatilag sem voltunk olyan erősek mint általában. Mert a tradíciók feladása , Ronaldo megvétele és most egy kicsit megvédem Allegrit , egyszerűen ezt a kérdést nem tudta kezelni. Igazából nem Dybala nem fért bele az ő elképzeléseibe hanem Ronaldo, és ezzel nem bírt megbirkózni mert Ronaldot mindenképp játszatni kellet.Csak közben megváltozott minden, a taktika a felállás a csapat egység, mert azt hitték a Juvénál hogy ha alá rendelik a csapatot Roninak akkor majd max Ő intézi a többit. Most pedig egy kicsit megvédeném Ronexet is, mert ha a szívünkre tesszük a kezünk akkor a védelmünk sem volt olyan erős mint általában(majd most valaki írja mi kaptuk a legkevesebb gólt)de hát láthattuk hogy a nagyok is mennyit hibáznak, nem volt gerince a csapatnak tehát középpálya. Nemhogy valaki ossza a gólpasszokat Ronaldonak.Még szerencse hogy legalább mi nyertük a Scudettot, de ennyire ötlettelen focit még nem láttam a Juvétól, és hidd el 1000 Juvét láttam már. Viszont itt az ideje új impulzusokat kapni, egy jó mercatot csinálni, nagyon jól erősíteni és szerintem ősztől jobb és szebb játékkal ott leszünk a csúcson.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1850) bajnokság (3372) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (856) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1646) játékosokról (9897) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2426) meccsek (4140) mercato (4134) nyilatkozat (7423) Olasz Kupa (321) összefoglaló (407) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása