Allegri: „Nem szeretnék kihagyni egy évet”

allegri_massimiliano_milan_ellen_1.jpgMassimiliano Allegri az Atalanta elleni 1-1-es döntetlent követően az újságírók kérdésére beszélt az elmúlt napokról, illetve a jövőt illető terveiről.

„Beszéltem az elnök úrral az Ajax elleni meccs után, és a folytatásban egyeztünk meg, de az elmúlt kb. hat hét után összeültünk, és végül ugyanarra a következtetésre jutottunk.” - mondta a mester a Sky Sport Italia mikrofonja előtt.

„Egyszer sem jutottunk odáig, hogy szerződéseket vagy ilyesmiket beszéljünk meg, de megértettem, hogy a Juventus érdekében jobb, ha továbbállok és változtatok. Ellenkező esetben a következő szezonban szeptemberben vagy októberben problémákkal találhatnánk magunkat szembe, tehát jobb volt a csúcson abbahagyni.

Pénteken reggel tájékoztattak a döntésről. Amikor a csütörtök esti megbeszélést elhagytam, akkor már tudtam, hogy nem vagyok a Juventus edzője. Nem mondta nekem senki, de egyszerűen tudtam.

Ami a jövőt illeti, nem tervezek egy év kihagyást. Csak abban az esetben lesz hosszabb szabadság, ha az elkerülhetetlen, azonban a cél, hogy olyan projektet találjak, ami meggyőző. Az élet tele van meglepetésekkel, és készen kell állni bármire.

Az edzést örömmel és szórakozva végzem, mert ha nem győz meg a rendelkezésemre álló keret, akkor próbálok változtatni, új posztokon kipróbálni egyes játékosokat, és keresek valami más alternatívákat, hogy ne unatkozzak.”

A jelöltek kapcsán olyan nevek merültek fel, mint Simone Inzaghi, Maurizio Sarri és Siniša Mihajlović, azonban a mester azt mondta, hogy nem tudja, ki lesz az utódja.

„A klub nyilvánvalóan meghozza a legjobb döntést ahhoz, hogy ezzel a győztes kerettel folytassa a győztes sorozatot. A BL kemény volt, az Ajax elleni két meccset rengeteg sérült mellett kellett lejátszanunk.

Nem mondom, hogy az Atlético Madrid elleni meccs után választanunk kellett, de az volt a cél, hogy minél hamarabb bebiztosítsuk a bajnoki címet. Az Atlético Madrid elleni visszatérés megismételhetetlennek tűnt, aztán a Liverpool megismételte mindezt a Barcelona ellen…

A szezonban rengeteg izomsérülés és egyéb sérülés volt, és arra kellett koncentrálni, hogy mi fog történni, és ki kellett választani a prioritásokat. A prioritásunk a scudetto bebiztosítása volt. Az emberek az Atlético Madrid elleni meccsel kapcsolatban kérdezgettek, de én a Bologna elleni meccsen gondolkodtam.

Amikor ilyen nagy keret áll rendelkezésre, meg kell hozni bizonyos döntéseket. Azt hiszem, hogy 37 különböző felállással játszottunk 38 meccsen, tehát rotálnom kellett, hogy mindenki lehetőséget kapjon, illetve hogy játékra kész legyen.

Az emberek azt mondják, hogy könnyű nyerni, de ez egyáltalán nem igaz, különösen sorozatban egy nyolcadik bajnoki címet. Csupán a játékosok a valósnál egyszerűbbnek mutatták az egészet.

A keret képes egy nagyszerű BL-menetelésre, a pályán és azon kívül is folyamatos fejlődés volt megfigyelhető. Úgy gondolom, hogy a kulcsfontosságú dolog a BL-lel kapcsolatban, hogy örömmel és aggodalom nélkül kell pályára lépni.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr9414836504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nathas 2019.05.20. 09:20:22

"A jelöltek kapcsán olyan nevek merültek fel, mint Simone Inzaghi, Maurizio Sarri és Siniša Mihajlović" Ezt azért nehéz komolyan venni :-D

pedronegroo 2019.05.20. 10:08:29

Gondolom még jó darabig ez lesz a téma...

karesssz 2019.05.20. 10:18:14

nem lesz itt előrelépés. nemtudunk komoly edzőt idehozni.

pedronegroo 2019.05.20. 10:40:56

@del pipi: Azt hiszem elfogunk veszíteni pár divatszurkolót... nem lesz meg zsinórban a "századik" scudetto, micsoda szarcsapat na keressünk másikat....

del pipi 2019.05.20. 11:04:43

@pedronegroo: A blöff című film jut eszembe : elvesztettük George babát! - mi az hogy elvesztettétek George babát?! Hát nem egy zsebi baba hogy elveszítsétek! Amúgy meg itt néhányan már tényként kezelik hogy nem nyerjük meg jövőre a scudettot meg nagy lejt menet jön... én ezt nem tudom értelmezni , nehogy kapjunk egy besztliges edzőt azt szét rohangáljuk itt az ellenségeket...nehogy már esélyünk legyen a Bl-ben is...ugye?

Barolo4 2019.05.20. 11:10:59

@del pipi: +1
A keretünk még mindig nagyon erős olasz viszonylatban (pláne). Ráadásul a korábbi évekhez képest nem arról van szó, hogy valamelyik alap emberünket mindenképpen el fogják vinni (Pogba,Vidal), hanem lesznek olyan távozók, akik idén elég motiválatlanok voltak, tehát innen nézve jó eséllyel inkább erősödni fog a keret, mint gyengülni (sőt még akár az is előfordulhat, hogy valaki egy új edzővel/módszerrel magára talál majd azok közül akik még sem mennek). A scudetto megnyerése egyáltalán nem egyértelmű és csak utólag fogjuk helyén kezelni ezt a zseniális időszakot,de még ha a c terv lesz edzőben és a két riválisunk erősödik is, akkor is jó eséllyel fogunk neki futni sztem.... de egyáltalán nem lesz könnyű. Forza Juventus!

The king of alibis 2019.05.20. 11:11:25

@karesssz: Conte előtt és után is ezeket a dolgokat hallottuk
De amúgy honnan tudjuk, hogy egy Guardiolaval nem fürödnénk be, vagy egy Inzaghi és Pocchettino nem válik be?!

rockitbaby 2019.05.20. 11:13:22

@del pipi: Egy okot mondj, amiért egy besztlíg top edző idejönne a kánaánból?

del pipi 2019.05.20. 11:18:16

@rockitbaby: Új motiváció? Lehet hogy valami nem sikerült ott ami a Juvával sikerülhet?

del pipi 2019.05.20. 11:24:27

@Barolo4: Nem is azt állítom hogy nyerni könnyű, sőt izgalmakat akarok ,jobb ellenfeleket verseny helyzetet, de mi tudunk nyerni csak most majd másképp kell. Biztos vagyok abban is hogy ha egy Dybala velünk marad akkor egészen másképp fog játszani mert ez a szezon sajnos nálam is kuka. Viszont tényleg vannak akiket el kell engedni és természetes hogy az edző cserénél nem szabad megállni minimum 5 alapembert kell még szerezni. Bár szerintem ezt majd az új edző is eldönti, hogy ki marad ki jöjjön.

rockitbaby 2019.05.20. 11:26:41

@del pipi: Tény, hogy olasz bajnok a besztlígben nem lesz, de Klopp speciel nem látom miért keresne új motivációt, lévén még nem nyert meg minden létező angol trófeát. Guardiola éa Poch dettó.

Barolo4 2019.05.20. 11:31:15

@rockitbaby: Azért a Tottenhamhez képest mindenképpen előrelépés a Juventus kispadja. Idén kijött nekik a lépés (pláne ha véletlenül esélytelenebbként még a bl-t is behúznák), de jövőre megint azon fognak küzdeni, hogy a végére sikerüljön a top 4-be jutni. Szerintem top külföldi edzők közül reálisan csak Pochettinora van esélyünk, viszont olaszországból gyakorlatilag bárkit el tudnánk hozni, ha akarnánk. Forza Juventus!

Krisztian Keresztes 2019.05.20. 11:33:59

@del pipi: Sajnos igaza van, mert nincs senki komolyabb edző. De van nekünk egy Pirlónk. Miért ne? Ilyen erővel kipróbálhatnánk őt is. :D

rockitbaby 2019.05.20. 11:34:20

@Barolo4: Poch olyan drága lenne kivásárolni és fizetni évente, hogy majd azt lehet mondani nem feltétlen érné meg. Nekem is szimpi a fazon, de amekkora költséget felemésztene, az már már nekünk túl sok.

Ne legyen igazam, de besztlíg top edző ide csak szerződése lejárta után fog jönni.

Rikoo 2019.05.20. 11:39:35

@Krisztian Keresztes: Először szerezzen tapasztalatot, aztán lehet róla szó.

Rikoo 2019.05.20. 11:41:55

@rockitbaby: Mondjuk a Tottenham BL győzelme mindent megváltoztatna, mert akkor lehetséges, hogy elengednék és nem kellene kivásárolni őt.

rockitbaby 2019.05.20. 11:45:47

@Rikoo: Ez tény és való, de azt is mondhatják, hogy akkor tessék még egy valag pénz és akkor most tovább folytatva az építkezést lehet menniba bajnoki címért. Sajnos ezbattól még kétesélyes.

Mindettől függetlenül én Kloppnak örülnék. Bár azt is tudom, míg a 'pool nem nyer bajnokságok, ő maradni fog.

del pipi 2019.05.20. 11:53:33

@rockitbaby: Az új motiváció nem csak akkor ér ha valaki szétnyerte magát nem?@Krisztian Keresztes: Rikoo-nak igaza van. Amúgy tele vagyunk lehetőségekkel ki így ki úgy értékeli.

Rikoo 2019.05.20. 11:55:04

@rockitbaby: Pochettino eddigi nyilatkozataiból kiindulva ez nem tűnik annyira valószínűnek. Szerintem tisztában van azzal, hogy számára ez a szezon a csúcs a Tottenham edzőjeként.
Klopp a megbízható források szerint elutasította áprilisban a Juventus érdeklődését.

venember83 2019.05.20. 12:22:27

@pedronegroo: elfogunk, b+, elfogunk!!! De mikor tanuljuk meg az igekötők helyesírását?

karesssz 2019.05.20. 12:31:09

@The king of alibis: Jogos. Allegriről se gondoltam h ilyen eredményes lesz. én csak tartok attól h ez megszakad. nekem nagyon bejön, hogy mi vagyunk az urak olaszba :)

giorgio007 2019.05.20. 12:35:15

@venember83: Ez a kérdés engem is foglalkoztat :D

rockitbaby 2019.05.20. 12:38:17

@del pipi: Lehet, de addig minek keressen Klopp új motivációt, ha még van az, hogy megnyerje a PL-t. Minek keressen Guardiola újat, ha még van, hogy megnyerje a BL-t a City-nek - amiért hozták alapvetően. Ha van még mit nyerni, akkor nem kezd az ember feltétlen új után kutatni.

@Rikoo: Tudom, én is olvastam, hogy ha mindennek vége leülnek és megbeszélnek mindent. Pont, mint mi szoktuk. De nincs kizárva egy folytatás sem. Lehet ezzel csak én vagyok így, de szerintem ez a Tottenham még nincs kimaxolva. Lehet erősíteni is és még van bőven elérhető cél.

del pipi 2019.05.20. 12:43:30

@rockitbaby: Mér mér? Mert a hentes mér a zöldséges mér és a gyógyszerész is mér!:)

del pipi 2019.05.20. 12:48:45

@pedronegroo: Hehe! Téged nagyon oktatnak mindig! Mondjuk én sem tudok se írni se olvasnise szöveget értelmezni...öööö....üdv a klubban !

Peruzzi 2019.05.20. 12:50:44

Üdv!Nem kell ahhoz feltétlenül top edző hogy meglegyen a bl, a bajnoki cím, olasz kupa. A védelembe se kell a legnagyobb név ami letezik. Az az egyveleg hiányzik ahol minden poszton megvan a vezér és amellett a jó "munkásemberek". De ez is csak egy vélemény.

Type-R 2019.05.20. 13:13:25

Nagyon egyszerű a képlet.
Ha smucig a vezetőség és nem látja be, vagy nem tud kifizetni jelentős erősítéseket (amiért talán Maxi is távozott), akkor ide akár Mezey György vagy bármilyen edzőpápa is jöhet, pont úgy pofára esünk, mert nem Allegri volt a szűk keresztmetszet.
Viszont ha egy tehetséges tréner érkezik, akár nem is a top 10ből és mellé kap használható játékosokat, akkor a friss szemlélet és a váltáskor szokásos lendület miatt nagyot futhatunk jövőre.

rockitbaby 2019.05.20. 13:33:15

@del pipi: Gratulálok! Épító jellegű hozzászólás, szépen felépített érvrendszerrel! Csak így tovább :)

Rikoo 2019.05.20. 14:14:15

@rockitbaby: A többi csapatot is figyelni kell illetve a motivációs szintet. 5 év után én úgy látom nagyon érik a pihenés vagy a váltás. Allegrinél is érezhető volt ez, mégha én szomorú is vagyok emiatt.

pedronegroo 2019.05.20. 14:42:03

@del pipi: :) Próbálkoznak, de reménytelen vagyok :) ha szólnak se tudom mi volt a gond. Színötös voltam nyelvtan és irodalomból, kiválóra érettségiztem, majd megadom a nyelvtantanárom elérhetőségét ott kellene reklamálni! :) Mondjuk nem mostanában érettségiztem :)

rockitbaby 2019.05.20. 15:53:17

@Rikoo: Azért az angoloknál mégsem fogy el sem a türelem a menedzser irányába, sem pedig a motiváció. Ők ott valahogy mindig másképp gondolkoztak ezzel kapcsolatban, úgy vélme lenne mit tanulni tőlük.

A többi csapat persze lehet olasz is, de a csizmában ezt maximum Inzaghi-ról tudnám elképzelni. Na ő tényleg kimaxolta a Lazio-t. Ott ennél tovább nincs. Tavaly BL hely, idén kupa. Több ott nem terem.

Rikoo 2019.05.20. 16:37:36

@rockitbaby: Teljesen más a két nép. Nem is feltétlenül az angol példát kell figyelni, de komoly változások kellenek Olaszországban ez tény.
Inzaghinak nem tudom mi lehet a következő lépcsőfok. Egy topszint alatti klubot elvállalhatna, csak nem igazán kell senkinek.

rockitbaby 2019.05.20. 17:22:27

@Rikoo: A Lazio is már top szint alatti csapat. Így szerintem ezen a fokon már túl van. Készebb edző már most, mint Conte, amikor megkapta a kispadot. Fiatal olasz edzők között senki mást nem látnék. A klb története alapján 46 edzőnk volt, ebből 33 olasz. Annyira nagyon nem foghatunk velük mellé.

JuventusFanatikus 2019.05.20. 19:28:37

@rockitbaby: Azt is érdemes megemlíteni még, hogy Inzaghi Laziója verte már meg a Juventust, nem is egyszer. Azt hiszem ilyen legutóbb majdnem 20 éve történt ilyen, hogy a Lazio legyőzte a Juvét.

rockitbaby 2019.05.20. 19:44:04

@JuventusFanatikus: Ráadásul ha jól emlékszek, nem is kicsit. Szóval ha csupán a hazai terítékből gondolkoznak, és a BL-t hagyják kicsit későbbre, akkor talán Ő lehet a legjobb opció. Én Sarri-t nem akarnám, Miha csodát tett a Bologna-val, de ez még nem garancia. Conte megy a sInterbe - komoly csalódás benne.

del pipi 2019.05.20. 20:16:10

@rockitbaby: Nagy volt nem? Igyekszik az ember! Már nem tudtam mit válaszolni úgy bekérdeztél, mondom is magamban lehet hogy a srác a rendőrségen dolgozik, hát engem ugyan nem vallat ki! :)

del pipi 2019.05.20. 20:29:25

@pedronegroo: Annyira tudtam hogy reménytelen vagy , jössz itt mindig a hülyeségeiddel pl besztliges rohangálós foci stb...

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9859) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4124) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4152) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása