Allegri: „Nincs értelme folyamatosan beszélni a rasszizmusról”

allegri_massimiliano_mutogat_2.jpgA Juventus mestere nem tartja túl okos húzásnak, hogy Moise Kean ünneplésével provokálta a Cagliari szurkolókat, de a mester véleménye szerint a megoldás elérhető, azonban a hatóságok nem akarnak lépni.

Az Öreg Hölgy mezében gólt szerzett Leonardo Bonucci és Moise Kean, azonban Blaise Matuidi és Moise Kean folyamatos kifütyülése nagy visszhangot generált, és a meccset követően is inkább erről szóltak a nyilatkozatok, és legkevésbé a meccsről.

„Szilárd teljesítményt nyújtottunk, bizonyítottuk kiváló technikánkat, és nem engedélyeztünk lehetőségeket a Cagliari számára, ami elég ritka dolog itt Szardínián.” - mondta a mester a Sky Sport Italia munkatársának.

„Tudtam, hogy agresszívebb hozzáállásra van szükség, mint amit az Udinese és az Empoli ellen mutattunk.”

A mester beszélt Moise Kean teljesítményéről és gólünnepléséről is.

„Újabb gólt szerzett, és a második félidőben jobban is teljesített, miközben az első félidőben nagyjából mindig rossz döntést hozott.

Nem hallottam a nézőtérről érkező füttyszót, mivel a meccsre koncentráltam. Ezeket a helyzeteket intelligensen kell megoldani, és nem tartom helyes dolognak a szurkolók provokálását. Ez persze nem jelenti azt, hogy a nézők között lévő idióták megléte és a reakciójuk indokolt lenne.

Mint az életben mindig, vannak idióták, akik buta dolgokkal foglalkoznak, és elrontják mások napjait. Nem gondolom, hogy segítene, ha folyamatosan beszélünk a rasszizmusról. Nem gondolom, hogy a játék leállítása segítene, mivel a stadionban korántsem mindenki viselkedett elítélhető módon.

Használnunk kell a kamerákat, meg kell találnunk a tetteseket, és meg kell büntetnünk őket. Nagyon egyszerű a feladat, azonosítást követően azonban nem egy- vagy kétéves kitiltás a stadionból a megfelelő büntetés, hanem élettartamra szóló kitiltás. Megvan a technológia a megoldáshoz, ez kivitelezhető, ha a hatóságok ezt akarják. A probléma az, hogy ők nemigen kívánnak tenni semmit.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr6914735381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Il Principino 2019.04.03. 09:41:53

Meglepően jól játszottunk tegnap,talán Bernardeschi volt kicsit haloványabb..Uraltuk a meccset,tényleg nem lehetett érezni,hogy itt gólt kapunk :)
Remélem kapnak pár zárt kapus meccset a szárdok,náluk is van színes bőrű játékos,mint szinte mindegyik csapatban,ilyenkor nem tudom mit érezhetnek ezek a barmok!
Mindenesetre Kean góllal,Matuidi jó játékkal viszonozta ezt :)

Knob 2019.04.03. 10:44:13

A rasszizmusról valóban felesleges beszélni, már az is elmondta a véleményét, aki nem is akarta.

Viszont vita kezdeményezéstől távol tartandóan szeretnék kérdezni valamit Tőletek:
Értem én, hogy Kean fiatal és a testbeszéde valóban nem a "szeretni való" kategória, de most miért az a baja sokaknak itt, hogy van egy 19 éves, saját nevelésű, olasz papírokkal rendelkező csatárunk, aki (és most jönne a dobszóló) csatár létére gólokat szeretne szerezni. Az mellékes, hogy szerez is. A tegnap esti meccsen vérbeli csatár gól volt. Sokan azzal jönnek, hogy önző. Így van, ÉS??? Ronaldo is önző, az volt, és az is. 19 évesen Kean-től sokkal önzőbb volt. Azért, mert egyéni elismeréseket akart nyerni és azzal ha minden labdát lepasszolsz, nem tudsz gólkirály lenni. Amíg zsinórban nem megy el 3-5 meccsünk azon, hogy Kean gólt szeretne szerezni (csatár létére, a bolond kis naiv gyerek), addig én pont leszarom, hogy önző. A másik, hogy közkívánatra ne hagyjam ki ha csak példaként is Mandzukicot, a sokak szerint az egyetlen valamire való támadónkat. Azon lépjünk túl, hogy mi a véleményem a játékáról, az már unalmas. Viszont kérdem én, hogy a Barca, a Man. City, vagy a Bayer München, hogy a picsába tud nyerni és trófeákat gyűjteni, ha nekik csak olyan csatáraik vannak akik gólokat szereznek és nem csak arra jók, hogy lefoglaljanak 1-2 védőt és csak nézői legyenek a játéknak?

Összefoglalva, miért baj az, ha egy csatár gólt akar szerezni? Miért baj az, ha egy saját nevelésű, 19 éves srác helyet kap egy csapatban és azt gólokkal hálálja meg? Miért baj az, hogy bár nem tudhatja senki, hogy mi lesz belőle, de jelenleg megy neki és mi, a Juventus és sokan mások csak nyernek ezzel? Miért nem tudjuk kiélvezni, hogy végre van valaki legelöl, aki nem csak arra jó, hogy sétálgasson és tátott szájjal, széttárt karral értetlenül, és bambán nézelődjön?

jeneiPALI 2019.04.03. 10:45:19

Nem is gondoltam volna ilyen favágó és bunkü szurkilotábora van ennek a csapatnak a játékosai meg csak a szabálytalanságot keresték még jó hogy nem sérült meg komolyabban senki remélem Casares se, Forza Juve, Kean egy tavaszi királyunk lesz!

horvathimi2 2019.04.03. 11:42:10

@Knob:
A kérdésedre a válasz szerintem az, hogy ez egy csapat sportág és nem egyéni verseny. Az hogy vannak egyéni díjazások egy dolog. Érthetőek az egyéni célok is, de azok nem írhatják felül a csapat érdekeit. A gól szerzési vággyal nincs gond, amíg az azt a célt szolgálja, hogy a csapat győzzön, akár nagy gólkülönbséggel. Viszont, ha csak arról szól, hogy Én vagyok a király, na az baj. Mert igenis van olyan szituáció, amikor egy csatárnak is le kell passzolnia, mert a másik jobb helyzetben van mint Ő. Főleg, ha ez egy tétmeccs döntő szituációjában van. Pont ezért nem kedveltem soha Ronaldot és nem fogom megszeretni akkor se, ha vele nyerünk négy BL-t egymás után, mert Ő pont ilyen. Elismerem a tudását, képességeit és az elért eredményeit, de ennyi. Ő sosem a csapatáért küzd, hanem csak magáért. Ez eléggé sajnálatos és sajnos manapság ez már követendő példa és egyre több fiatal és tehetséges játékos választja ezt az utat. Sajnos kezd elveszni ennek a sportágnak a lényege. :(
Mandzukicot lehet szidni, mert tényleg nem azt csinálja amit egy csatárnak kéne, de elhiheted, hogy ezt nem Ő találta ki magának. Évek óta Ő végzi el a piszkos munkát a csatársorban mások helyett. Mikor lehetne egy Ronaldot(Az általad említett csapatok támadóiról ne is beszéljünk) megkérni arra, hogy mostantól játszon szélsőt, ahol inkább csak védekező feladatai lennének. Soha! Na ezt hívják csapatszellemnek és csapatjátékosnak. Ő feláldozza magát a csapatért. Azért meg nem elővehető, hogy nem marad ereje a támadásokra, miután megbírkozik a védőkkel Ronci helyett, meg visszajár védekezni.
Én így látom ezt a helyzetet.

.Bulldeo 2019.04.03. 12:25:29

@horvathimi2: "Mikor lehetne egy Ronaldot(Az általad említett csapatok támadóiról ne is beszéljünk) megkérni arra, hogy mostantól játszon szélsőt, ahol inkább csak védekező feladatai lennének".

Szélsőt, akinek inkább csak védekező feladatai lennének? Mármint Ronaldot a Chievóban akarod játszatni? Kb. ott fordulhat elő, hogy egy szélsőnek inkább csak védekező feladatai vannak. Én nem tudom Ronaldot azért megkövezni, ha nem akar a Chievóban játszani, és szerintem a Chievo is jobban járna Ronaldo helyett egy izlandi focistával.
Amúgy, ha az emlékezetem nem csal, Del Piero sem játszott soha hátvédet. Talán most derül ki, hogy nem is volt igazi csapatjátékos. (Jól lebuktál, Alex!)

horvathimi2 2019.04.03. 13:10:12

@.Bulldeo:
Úgy érzem félre értettél. Én most kimondottan Mandzukicról és a Juventusról beszéltem csak és nem a Chievoról.
Emlékeim szerint az elmúlt két szezonban bal szélső hiányában Mario többségében azt játszott. Viszont sokkal többet védekezett is mint támadott. Főleg miután kezdett elfogyni az ereje az aktuális szezonban. Idén pedig Ő bírkózik Ronaldo helyett, hogy neki meg legyen a területe és még védekezni is visszajár. Ezek extra feladatok a saját pozíciójához tartozók mellett. Olyasmi van tőle elvárva, ami nem egy csatár dolga. Ez olyan mint Dybala idei irányító szerepköre. Semmi köze hozzá szerencsétlennek és ez meg is látszik a teljesítményén.
Lehet ítélkezni Mandzukic felett, csak felesleges, mert ebben a helyzetben nem sok olyan játékos van a világon, aki ezt jobban meg tudná ezt oldani nála. Na például ezt nem bízhatnád Ronaldora, mert nem tudná megoldani a feladatot. Védekezni nem tud és nem is nagyon akar. Azért engem az fel szokott idegesíteni, amikor játszik, hogy mindenki visszazár fegyelmezetten védekezni a csapatból, Ő meg ott lézeng egymagába valahol és veri a gyíkot. Az idei 19 gólját nem azért érte el mert akkora pluszt jelent a csapatnak, hanem azért mert meg kell vele rugatni gólokat, hogy ne hisztizzen be. Ezeket a gólokat eddig megrúgták ugyanúgy mások is. Nem lett több a rúgott góljaink száma 19-el a tavalyihoz képest. Ronaldo nem pluszt tesz hozzá a csapathoz, inkább csak elvesz. Egy két meccset(Atleti elleni)leszámítva ez így volt végig a szezonban és így volt ez Realnál is.
Igazából nem is ez a lényeg, hanem az, hogy más csapatokkal és játékosokkal kár párhuzamot vonni. Mivel Ők más focit játszanak más taktikával. A Mi szeretett csapatunk sajnos ezt játsza, mert a Mester ezt kéri. Hiába szeretnénk azt, hogy játszák azt mint a Barca, City, Pool, Bayern satöbbi. Ez már nem rajtuk múlik. A keretben benne van ez a lehetőség, de ha nem hagyják, hogy így játszanak, akkor pont azt látjuk viszont, amit az idei szezonban kapunk.
A Del piero-val pedig párhuzamot vonni végképp felesleges. :)
Forza Juve!!!

Knob 2019.04.03. 13:12:06

@horvathimi2: Nagyon sok mindenben igazad van. Én sem szeretem nézni az önzőséget a pályán. Rondalot sem kedveltem soha, mindemellett, hogy ahogyan Te is, én is elismerem a munkáját. Viszont én azt írtam, hogy addig miért kell ekézni valakit az önzőség miatt, amíg abból a csapat is profitál? Pont leszarom, hogy miért szerez gólt amíg mi nyerünk vele.

A másik, hogy ezt a Mandzukic dolgot nem értem. Légy szíves nevezz meg még egy(!) azaz 1 olyan csatárt, aki a csapatával trófeákat nyert, Ő állandóan játszott (persze kivéve mikor sérült volt), de közben az a befejező csatár 23 meccsből 8 gólt szerzett, ebből a nyolcból 5 rohadtul nem rajta múlt és ezen kívül csak áll és néz, meg "birkózik", miközben meccsenként átlagban 5-15 beadás megy kizárólag neki. Még mindig úgy érzem, hogy egy top csapatban luxus csak azért tartani egy játékost, hogy ott álljon egy helyen és kész. Sem fejelni, sem kapura lőni, sem futni, sem cselezni, sem passzolni nem tudó labdarúgó nettó emberhátrány még a SPALnak is.

És mielőtt le lennék osztva mondjuk a fejelési kvalitásainak hiánya miatt, szerintem fejelni mondjuk Bonucci tud. Jó ütemben felugrani, irányítani a labdát fejjel és erőből kapura fejelni, helyezve, pontosan. Na most horvát barátunknak a derékmagasságban történő fejelési (?) kísérleténél Isten őrizte, hogy nem fejelte le a saját térdét, illetve 3 méterre a kaputól az oldalról érkező labdába beletenni a fejét, és az a szerencsétlen labda lehullás közben a védő hátáról a kapuba kerül....ez kész! Ez nem fejelés, ez hülyéskedés az utcán 10 évesen.

A többi szerintem nem szorul magyarázatra.

Knob 2019.04.03. 13:17:07

@horvathimi2: Még egy apróság. Értem én, hogy ez Mandzukic feladata, de hogy van az, hogy nélküle is megnyerjük a meccseket? Miért tudnak akkor is gólt szerezni a játékosok, ha Ő közben nem "birkózik" a védőkkel? Miért nem kapunk több gólt azokon a meccseken, mikor az Isteni Mandzukic nincs ott védekezni?

Ádi93 2019.04.03. 13:49:15

@horvathimi2

Nagyon sok helyen hallottam, olvastam már ezt a fajta vélekedést, mondhatni, tömegvéleményt arról, (jelen esetben CR-röl), amikor egy játékosnak fontos és küzd az egyéni elismerésekért.
-szerinted, ha kicsit belegondolsz... akkor egy csapatsportban a csapat nem profitál-e abból, ha egy játékos rengeteg egyéni elismerést szerez? Ha így visszetekintesz az elmúlt 15 évére CR-nek, akkor vitte valamire azért? A csapatai vitték vele valamire? Támadó képességeiböl profitáltak csapatai is valamicskét, vagy csupán ö? Ès tud úgy egyéni díjakat nyerni egy játékos, 15 éven át, évröl évre, hogy eközben a csapata ennek nem látja hasznát?

Amit te is itt írsz, az egy végtelenül leegyszerüsített "érvelés" erre az önzöség dologra. Jelen esetben, Ronaldónak nem az a feladata, hogy hátul védekezzen, meg irányítson, hanem hogy pl az Atleti elleni továbbjutást, elképesztö labdatámadási képességével, vérbeli center létével elösegítse. Persze emellett a bajnokságban sem kezdte rosszul elsö szezonját, 34 évesen, sem gólok, sem gólpasszok tekintetében.

Szerintem ott tévedsz, hogy, mivel ez egy csapatsport, így szerinted ez egy ördögtöl való mentalitás, amit CR képvisel, amivel oda jutott, ahova...
Pedig szerintem nyilvánvaló, hogy ha minden poszton olyan minöségü játékos lenne egy csapatban, mint CR a sajátján, na az lenne a tökéletes csapat. Ès lehet szidni Mbappét is(sokan teszik is), aki Kean-hoz hasonlóan, szintén CR-en "nevelkedett", aztán majd visszatekinteni 15 év múlva rá, hogy hova is jutott és mit ért el egyénileg és a csapataival... Az igazság az, hogy az élet és az eredmények, a számok ezeket a maximalista, gépként hajtó gólgyárosokat igazolja és ezért is marad ez példa a fiatalok elött, továbbra is.

Az számomra a legabszurdabb, mikor valaki (Nem TE) Messit hozza fel példának, hogy hát így is lehet... :) Ja, lehet. 20 évente egy ilyen talentum ha születik és kerül be a futball világába. Azért ne egy UFÒ-t vegyen már senki alapul, hanem talán az emberek között kellene szemezgetni és akkor ismét oda lyukadunk ki, hogy az a megszállottság és szellemiség, ami CR-t jellemzi, az az út, ha valaki a legnagyobb akar lenni és ezt Mbappé is tudja, tapasztalja.

Èn pedig így látom. Persze tévedhetek és biztosan vannak téves gondolatok ezek között amiket írtam.

Ádi93 2019.04.03. 13:55:33

Kean pedig szerintem be fog érni, sokkal összeszedettebb, koncentráltabb lesz, csak kell neki még egy kis idö, hogy mentálisan és fizikálisan is felérjen, vagy inkább hozzászokjon ahhoz a teherhez, amit ezen szinten viselni kell.

.Bulldeo 2019.04.03. 16:37:59

@horvathimi2: nem értettelek félre. Egy Juventus szintű csapatnál olyan nincs, hogy egy szélső csak védekezik. Abszurd. A világ egyik legjobb támadóját pedig még abszurdabb lenne főként védekező feladatokkal megbízni. Csöppet sem csodálkoznék, ha nem tetszene neki az ötlet, ahogy a csupa szív Bernardesci sem örülne, ha mától ő lenne a Juventus kapusa.

Ronaldo nem attól lesz csapatjátékos, hogy olyan dolgokat csinál, amihez nem ért - ahelyett, amiben ő a legjobb. Hihetetlen sokszor adogat be a szélről a kapu elé érkező, nála kevésbé technikás csapattársainak, egyáltalán nem csak a személyes gólszerzés motiválja. Ha Ronaldot igazolta le a Juventust egy halom pénzért, akkor ne akarjuk őt átnevelni Sturaróvá, akkor inkább hozzuk vissza az eredetit bagóért.

Ronaldo nem szerel becsúszva, de igenis vissza tud zárni, és presszingel. Csak nem megy vissza annyira mélyen, mint Mandzukic. De ha mindenki a saját tizenhatosnál tömörül, akkor lemondunk a támadásról, ami mindig életveszély. A matracosokat is azzal vertük, hogy egy pillanatra nem mondtunk le a támadásról.

Nem állítom, hogy Ronaldo tökéletes; a szadrúgásokat például át kellene adnia Pjanicnak, az valóban neverséges, hogy a sztár elveszi a lehetőséget a világ egyik legjobb szabadrúgás specialistájától, de én mindössze ezt az árnyoldalát látom a CR7 jelenségnek.

alexGicamo 2019.04.03. 17:28:18

Jól beszólt Maxi a hatóságoknak ! :-)

Il Principino 2019.04.03. 17:29:13

@Knob: Tankzukic rangadók sorát döntötte el az idei szezonban(Napoli,Roma,Milan,Inter,Torino tizi),de mondhatnám az utolsó bl döntős gólunkat(Real),vagy épp a Valencia ellenit idén ami fontos volt..Általában ott áll ahol kell és örökös légi veszély,jól tartja és készíti le a labdákat,emellett nem rest néha hátrajönni védekezni..Ha kell balszélsőt játszik mint az elmúlt szezonban,igazi csapatember!Viszont mostanában nem jönnek a gólok tőle,de pont azért csapatjáték,hogy valaki mindig vigye előre a szekeret..Ez szinte minden szezonban megfigyelhető a Juventusnál.1-1 jó periódussal mindenki tol azon a bizonyos szekéren a maga módján,legyen az Dybala(bl gólok),Ronaldo,Mandzu,tavaly ilyenkor Costa most épp a pici Mózesünk :)
@.Bulldeo: Ha jól tudom 1 nyamvadt szabadrúgás gólunk van ebben a szezonban Pjanic révén..Talán az első 2 hónapban volt jellemző az,hogy mindent CR lőtt.Azóta a helyzet változott,de sokkal nem lettünk eredményesebbek szabik terén,emlékszem 1 CR nélküli meccsünkre ahol Pjanic és Dyabala is a sorfalat lőtte telibe kiváló szögből,de már Berna is megkapta a lehetőséget a portugáltól többször is. Sztem szabik terén már nem beszélhetünk önzőségről Ronaldo tekintetében :)

alexGicamo 2019.04.03. 17:33:38

@Knob: Osztom a véleményed Keannel kapcsolatban .
A rasszizmust meg egyszerűen butaságnak tartom . Számomra is vannak olyan népcsoportok, akiket mondjuk kevésbé kedvelek vagy egyenesen nem szeretek, de attól még nem kezdem el ocsmány módon ország - világ szeme / füle látrára / hallatára ócsárolni . Mindez pusztán intelligencia kérdése szerintem .

pott70 2019.04.03. 17:52:03

@.Bulldeo: Én úgy emlékszem, bár már elég halványan, hogy volt egy válogatott meccs, amikor a sok sérült miatt Alex jhv-t játszott,valamilyen tornán(vb-eb).Úgy rémlik, korrekt színvonalon megoldotta.

.Bulldeo 2019.04.03. 18:44:50

@Il Principino: tavaly sem lett Pjanicnak minden szabadrúgásából gól, de nagyon szép hatékonysággal dolgozott, ahogy Dybala is. Ronaldo hozzájuk képest egy dúvad ezen a téren. Most nem fogom megkeresni, de szerintem valaki már ide a blogra is linkelte azt a statisztikai táblázatot, ahol a szabadrúgás gólok, és próbálkozások arányában voltak listába szedve a játékosok. Pjanic is, Dybala is magasan Ronaldo előtt végzett tavaly.
Ronaldo nálunk a madridi szériáját folytatja, míg Pjanic néha megkapja a lepattanót. Nyilván máshogy áll oda a játékos, amikor tudja, hogy talán öt-tíz meccs múlva kap megint jó helyről lehetőséget. Pjanic sokszor áll a labda mögé, amikor már túl nagy a táv, de közel a kapuhoz, jobb oldalról, és középről nagyon kevésszer jut lehetőséghez.
Ilyen téren Dybala és Bernaredschi még mindig jobb helyzetben vannak, mert balról Cristiano sem hiszi el, hogy van keresni valója.
@pott70: ez elég meglepően hangzik. Ha igaz is, azért örülök, hogy ez nem vált általánossá.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9859) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4124) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4152) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása