Del Piero: "Nem jelentett meglepetést az Atlético kiejtése"

del_piero_alessandro_mikrofonnal.jpgA Juventus legendája, Alessandro Del Piero a Marca munkatársának adott hosszú interjút, amely során elmondta, egykori csapata nyerheti a Bajnokok Ligája jelenlegi kiírását.

Számítottál arra, hogy a Juventus kiejti az Atlético Madridot a Estadio Wanda Metropolitanóban elszenvedett 2:0-ás vereséget követően?

"Az olyan embereknek, akik hozzám hasonlóan már egy jó ideje ismerik a Juventust, nem jelentett nagy meglepetést. Számunkra, akik ismerjük a klubot, a mentalitását és a játékosokat, ez olyan dolog volt, ami megtörténhet. Nem volt elképzelhetetlen. Nem volt egyszerű, de tökéletes mérkőzést játszottak. Bizonyos helyzetekben nagyszerűek voltak, az Atlético pedig eltűnt az idő előrehaladtával."

Még nagyobb fegyvertény ez, hogy Diego Simeone csapata volt az ellenfél?

"Igen, egyértelműen. A Juventus nagyon jól felkészült a mérkőzésre. Próbálta megtalálni az Atlético gyenge pontjait, ami nem egyszerű, mivel nagyon erős a védelmük."

A VAR-nak nagyon nagy szerep jut. Úgy látod, hogy az Ángel Correa ellen megítélt büntető hasonlított arra, amelyet a Luca Vázquez elleni szabálytalanság esetében ítéltek a Juventus Real Madrid elleni mérkőzésén az előző szezonban?

"Az első mérkőzésen a játékvezető  majdnem büntetőt ítélt az Atléticónak, de a VAR jelezte, hogy a büntetőterületen kívül történt a szabálytalanság. Azután nem adta meg Álvaro Morata gólját. A technológia végül gólt jelentett Ronaldo számára Torinóban. A technológia segítheti a labdarúgást. Nem szeretnék összehasonlítani két esetet, hiszen már megtörtént, s néhány év múlva minden tökéletes lesz, anélkül, hogy a labdarúgás lényege elveszne."

És azután jött a fordítás Ronaldo mesterhármasának köszönhetően... 

"A Juventus pontosan ezért igazolta. Egy bajnok, aki már megnyerte ezt a trófeát, s aki tudja, milyen ezeken a nehéz mérkőzéseken játszani, jó játékkal és gólokat szerezve. A célra összpontosít, a Juventus ezért igazolta, s eddig minden tökéletesen a tervek szerint történik."

Értetted a kritikát Ronaldo felé, amikor nem talált be?

"Amikor van egy játékos, aki átlagosan minden meccsen gólt lő, majd olyan mérkőzése van, amelyen nem talál be, akkor valami hiányzik. Ez előfordul. Nincsen olyan szabály, amely kimondja, hogy minden gólt neki kell szereznie. Számomra ez része a sportágnak, s nem kell foglalkozni vele, mert két-három mérkőzésen belül úgyis jön majd a gól."

Meglepett, hogy Ronaldo a Juventushoz igazolt?

"Igen, egy kicsit, de nem túlzottan. Ronaldo a világ bármelyik csapatához mehetett volna, s nagyszerű döntés, hogy a Juventust választotta."

Ki végzi jobban a szabadrúgásokat, te vagy Ronaldo?

"Ronaldo számos téren kiváló, míg én talán már nem edzek annyit. Csak viccelek! Ronaldo nagyon jó szabadrúgáslövő és nagyszerű mutatói vannak. Örülök, hogy így van. Most boldoggá teheti a Juventus szurkolóit, s bízom benne, hogy rengeteg gólt szerez majd szabadrúgásból, vagy bárhogyan máshogy, ahogyan azt tette."

Kudarcot jelentene, ha a Juventusnak nem sikerülne megnyerni a Bajnokok Ligáját?

"A kudarc egy erős kifejezés, én nem használnám. A projekt a Bajnokok Ligája megnyeréséről szól Ronaldóval, de négy évre szerződött. Ha már az első évben sikerülne megnyerni, az csak még jobb."

Az elődöntőben a Manchester City-vel kerülhet szembe a Juventus. Mit gondolsz Guardioláról?

"Ő egy zseni. Kivételes, amit Barcelonában alkotott, hat trófeát nyerve egyetlen év alatt. Nem csupán a győzelmek miatt, de azért is, ahogyan játszottak. Minden egyes mérkőzésen uralták a játékot, s élmény volt nézni a játékukat. Próbálja ugyanezt megvalósítani más országokban is. A Bayern Münchennel nem tudta megynerni a Bajnokok Ligáját, de nagy lehetősége van most erre a Manchester City-vel. Múlt évben több rekordot is megdöntött, kiváló játékkal."

Szeretted volna, ha edzőként dolgozott volna veled?

"Találkoztunk a pályán, s kemény volt. Igen, szórakoztató lett volna, ha az edzőm lehet." 

El tudnád képzelni, hogy Lionel Messi Olaszországban játsszon?

"Messi bárhol és bárkivel játszhat, akivel csak akar. Egy hozzá hasonló bajnok bárhol megállja a helyét." 

Jól ismered Zidane-t. Meglepett, hogy visszatért a Real Madridhoz?

"Egy kicsit meglepett, főleg azért, mert a vártnál hamarabb bekövetkezett. Zidane szereti a Real Madridot, s ott él a családjával. Erős szál köti a klubhoz. Nem volt nagy meglepetés, de nagyon hamar történt. Úgy gondolom, hogy Florentino Péreznek világos terve volt Zidane szerződtetésével, aki zsinórban három Bajnokok Ligáját nyert. Okos döntés volt a szerződtetése."

Szívesen láttad volna Zidane-t a Juventus élén?

"Zidane a barátom, bárhol szívesen látnám, akár egy sörre is! A Juventusnak már most is kiváló edzője van, aki jó teljesítményt nyújt. Mostanra pedig eldőlt, Zidane a Real Madridnál van."

Zidane a Real Madrid jelképe, de te is elismerést kaptál a klubtól. Hogyan emlékszel arra a napra, amikor állva tapsolt meg a Santiago Bernabéu közönsége?

"Meglepett. Nehéz időszakon mentünk keresztül, rengeteg sérülttel, s mi úgy utaztunk oda, hogy majd meglátjuk, mi történhet. Nagyszerű mérkőzést játszottunk, én pedig kétszer is betaláltam, s mikor a végén az edző lecserélt, igazán összpontosítottam. Egy ponton azonban azt kérdeztem magamtól, hogy a nézők vajon nekem tapsolnak? Különleges pillanat volt, hihetetlen. A győzelemért játszik az ember, de azért is, hogy boldoggá tegye a szurkolókat. Az csak még csodálatosabb, ha ilyesmi az ellenfél stadionjában történik. Sőt mi több, idegenben, a Bernabeúban, a Real Madrid otthonában. Egyedülálló volt, mint a trófea elhódítása."

Volt lehetőséged a Real Madridhoz igazolni, nem? 

"Különböző klubok próbáltak leigazolni a pályafutásom során. A végén inkább maradtam a Juventusnál, s boldog vagyok, hogy így döntöttem."

2006-ban világbajnokságot nyertél Olaszországgal. Mi történik most a válogatottal?

"Fejlődünk. Történetileg mi mindig abban hittünk, hogy kiváló védelemre van szükségünk. Még ha a legjobb védőkkel rendelkezünk is, az nem jelenti, hogy nem lehet megpróbálni fejleszteni a támadósort. A kettő elegye a győzelem záloga. Egy olyan nemzet számára, mint Olaszország, hogy lemaradunk a Világbajnokságról, az a rendszer hibája. Voltak gondjaink, most pedig megpróbáljuk kijavítani azokat."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr4314714761

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

venember83 2019.03.25. 12:39:07

Sajnálom, Alex, de hamarabb hiszem el, hogy a Föld lapos, minthogy ez ne jelentett volna számodra meglepetést. A Juve soha nem fordított meg ilyen eredményt a BL-ben, és ez nem jelentett meglepetést? Ennél okosabbnak és realistábbnak tartalak.

alexGicamo 2019.03.25. 13:23:02

ALEX ! IMÁDLAK !!!

Köszönöm a hosszú interjú eme remek fordítását ! Köszönöm a munkádat ! :-)

FORZA JUVE PER SEMPRE !!!

babo0410 2019.03.25. 13:45:19

@venember83: Mert Alex hisz a csapatban, és látja, hogy erős csapatunk van. És ő elhitte, hogy egy jó edző, egy jó csapattal képes erre. Alex jobban hisz a csapatban, mint néhány szurkoló. Engem se lepett meg, hogy fordítani tudtunk. Engem inkább az lepett meg, hogy két gót is kaptunk az odavágón anélkül, hogy legalább egyszer betaláltunk volna.

del pipi 2019.03.25. 13:47:56

@venember83: Bocsi nem megbántásként írok neked mert te legalább konzekvensen tartod a folyamatos negatív hozzáállásodat a csapathoz, én meg azt a tábort képviseltem akik hittek csapatban hogy tovább jut, vannak olyanok akik már decemberben kiejtették a csapatot a bl-ből aztán pedig a meccs után mintha mit sem mondtak volna hurrá hangulatban ünnepeltek , és vannak olyanok is akik azóta eltűntek a blog-ról mert idő kell nekik hogy megemésszék hogy nem lett igazuk és a legjobb 8 között vagyunk. Szóval Alex az megnyugtatlak hogy elég okos és reális akkor amikor azt mondja hogy a visszavágón egy tökéletes meccset játszottunk, és már bocsi mi elvileg a JUVENTUSNAK szurkolunk és nem a Duna Cipőnek nem? Akkor miért is ne lehetett volna hogy tovább lép a csapat? tisztelettel szeretettel!

Juvegaspy 2019.03.25. 13:54:11

@venember83: Del Piero azt mond amit akar. Haz az eg piros akkor piros. Vilagos?! :D

2019.03.25. 15:31:42

Bárhol, bármikor jó olvasni Del Piero nyilatkozatait. Köszönte érte. :-) Jó érzéssel, nosztalgiával tölt el. Függetlenül a témától, vagy attól, hogy a véleményét mondja valamiről, vagy esetleg csak a klub iránti szeretet és diplomatikusság irányítja szavait.

@Juvegaspy: :-D +1 Így van, neki mindent elnézünk. Meg az ellenkezőjét is. ;-)

ZecH 2019.03.25. 15:43:23

@Dr. Grant: Rohadtul igy van. Alex egy elo legenda... vagyis AZ elo legenda! Az egyetlen szar dolog ezzel kapcsolatban, hogy mar nem lathatom ahogy a sinternek betekeri a szabadokat 20rol... na az piszkosul hianyzik... egyszer valamikor a 2000es evek elejen egy fel kocsmat lebontottam egy ilyen gol utan sose felejtem el. (bar a pontos evszamra nem emlekszem sajnos mar... oregszem, de 2-1re nyertunk:)

NagyonJuve 2019.03.25. 16:23:42

@babo0410: engem is az lepett meg hogy milyen szarul játazottunk madridban. 3-1 re tippeltem nekünk ami 2-0 lett nekik. Következő meccseken is elég rosszul játszottunk majd jött az udine. Több játékos pihent akik meg ott voltak motiváltak voltak. Ott lehetett bizakodni. Lényeg továbbmentünk. 3-0 ra tippeltem itthon hogy nyerünk de hosszabítas után. Rámcáfoltak. Ezért nem haragudtam. :)

Csabuso84 2019.03.27. 16:59:49

@venember83: Nem így értette... Hogy nem meglepetés. Arra célzott, hogy nem lepődött meg! Mert ez előfordulhat két nagy klub között. Nem elképzelhetetlen. Ahogy nyertünk mondjuk tavaly Madridban 3-0ás vereség után 1-3ra (aminek mind tudjuk, hogy 0-3nak mkellett volna lennie). És a Juventusban ott van a lehetőség, hogy képes legyen egy ilyen fordítást véghez vinni. Mert mára az 5 igazán elit klub egyike vagyunk... Szerintem alapvetően erre gondolt Alex.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3352) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9861) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4118) mercato (4125) nyilatkozat (7392) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4153) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása