De Laurentiis: „Előbb-utóbb scudettót nyerünk”

de_laurentiis_aurelio.jpgA Napoli elnöke a vasárnapi rangadó előtt számos témáról beszélt a sajtó előtt, így például összehasonlította a Juventus és a Napoli aktuális mesterét, és természetesen kicsit odaszúrt a Juventusnak is, miközben némi elismeréssel is szolgált az elmúlt években parádés teljesítményt nyújtó Öreg Hölgy számára.

„Amikor felhívtam még régebben Massimiliano Allegrit, még érvényes szerződéssel rendelkezett. Mire felszabadult a kötelezettségek alól, már kezet ráztam Rafa Benítezzel.” - idézi az elnököt a Corriere dello Sport.

„Megemelem a kalapom előtte a begyűjtött trófeái miatt, és azért, mert képes volt vezérnek maradni különböző helyzetekben.”

Az idei évben már Carlo Ancelotti vezeti az elnök csapatát, amely idén európai trófeát is begyűjthet akár.

„Nem hiszem, hogy Carlo Ancelotti és Massimiliano Allegri között túl sok közös pont lenne. Carlo Ancelotti szórakoztatóbb futballt játszat, miközben Massimiliano Allegri az eredmények megszállottja.

Számomra a legnagyobb ajándék az lenne, ha Carlo Ancelotti élete végéig a Napolinál maradna. Eddig adott életkorú sztárjátékosok szerződésére sem kényszerített. Igazoltunk néhány minőségi futballistát, egyesek már érett játékosok, míg másokat mi fedeztünk fel, és segítségükkel a csapat nemzetközi színtéren is bizonyított.”

Az elnök nyilatkozatából természetesen nem maradhatott ki a bírózás sem, és beszélt a VAR problémáiról is.

„Az elmúlt tizenöt évben rengeteg pénzt fektettünk a futballba, de amíg bele nem fáradok, továbbra is folytatom a klub olyan szintre emelését, amelyet megérdemel. A bajnokság főszereplői vagyunk, és azok is szeretnénk maradni, a jövő mindenképpen a Napolié.

Előbb-utóbb meg fogjuk nyerni a bajnoki címet. Az elmúlt szezonban elvesztett scudetto továbbra is nyílt seb számunkra, és szerintem ez így is marad még egy ideig. Sokan gondolják azt, hogy valami nincs rendben a liga irányításával kapcsolatban, nem csak én gondolom ezt. Továbbá az is igaz, hogy ez a probléma számos bajnokságra igaz.

Szeretnék egy dolgot egyértelművé tenni: a VAR a játékvezetői hibák megelőzésére készült. Ha a használata nem lelkiismeretesen történik, akkor természetes, hogy az emberekben negatív gondolatok fogalmazódnak meg. Az elmúlt szezonban pedig számos kételyem merült fel.”

Idén ismét a Napoli és a Juventus foglalja el a tabella első két pozícióját.

„Ez a legfontosabb meccs az olasz bajnokságban, és így van ez 10 éve. Mindkét klub képes volt megszabadulni a múlt problémáitól, a mi esetünkben a csődtől, míg a Juventus esetén a calciopolitól.

Mindkét csapat az európai top csapatokhoz tartozik, és sok nemzet irigykedhet ránk, de én szeretnék egy kevésbé diszkriminatív környezetben dolgozni. Nehéz nem észrevenni, hogy mennyire másként bánnak a szurkolóinkkal, mivel a nápolyi szurkolók a szezon elején nem utazhattak el Torinóba, miközben a Juventus szurkolói tiszteletüket tehették a San Paolóban.

Szép lett volna megengedni, hogy az utazni vágyó szurkolóknak megengedjék, hogy megjelenjenek a Juventus otthonában.”

A San Paolo nincs a legjobb állapotban, és Aurelio De Laurentiis sem fogja vissza magát, amikor a stadion állapotáról kell beszélni, azonban a helyi tanács pénzt különített el a nézőtér és a világítás fejlesztésére.

„Remélhetőleg hamarosan aláírhatjuk a papírokat a következő évtizedre, és megkezdhetjük a munkát egy olyan stadionon, amely reményeim szerint képes lesz tükrözni a csapat szintjét.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr914664593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Spider81 2019.03.03. 10:16:40

Inkabb utobb vagy soha! :D

giorgio007 2019.03.03. 10:37:46

Nem rémlik, hogy 10 éve ez lenne a legfontosabb meccs :D

2019.03.03. 11:02:37

Idegesítő. Pitiáner, álszent, provokatív bohóc.
- Nekünk ez 1 meccs a sok közül, ahogy mindig is volt.
- Nem kell bírózni, gyengébbek voltatok, mint ahogy mindig.
- A szarral dobálózó szurkolóikat? Beengedni?!? Én még Torinóba sem engedném be, nemhogy a stadionba.
- A ligavezetésben igaza lehet, de az mindig is az inter felé hajlott és nem a Juve felé. Ezt észrevehetné, ha már burkoltan csalózik. Elég a vizsgálatokra gondolni...
- A sok hülye, amelyik a Calciopolit emlegeti vele együtt, az tudhatná, hogy mi van ténylegesen mögötte és nem csak dobálózni folyton a kifejezéssel, nehogy VÉLETNELÜL feledésbe merüljön.

Sztovicska 2019.03.03. 11:16:38

Előbb utóbb lehet az empoli is bajnok. Ezek a provokativ rejtett utalások tiszta szánalom. Utalgat arra mintha csalással nyertünk volna eddig. Meg mi ez a duma hogy az elvesztett bajnokságok nekik nyilt sebek? Mintha reális esélyük lett volna. Persze maximum 2szer az elmúlt években. Ezt a szellemi fogyatékost nem értem minek engedik nyilatkozni

alexGicamo 2019.03.03. 12:20:47

@Dr. Grant: Szánalmas bohóc ! Figyelemre sem méltatnám ! Ők pont olyanok, mint a Roma és Michael Ballack : örök másodikok , " ezüst fiúk " . :-b

Juveboy92 2019.03.03. 12:27:39

"Eddig adott életkorú sztárjátékosok szerződésére sem kényszerített. "
Mindent elárul ez a mondat micsoda ambiciókkal építi a Napolit az öreg maffiózó... Én pontosan inkább azt érzem hogy az utóbbi években erős Napoli idén durván gyengült mert nem igazoltak rendesen a távozó játékosok helyére és hogy ígyis 2.ok az csak a bajnokság színvonalát minősíti

gomorra21 2019.03.03. 15:52:46

Kedvelem ezt a seggfejt. Unalmas lenne az ilyenek nélkül. Arról nem beszélve, hogy az abszolút becsülendő, ahogy a sz*rból felemelte a Napolit. Ha nincs Laurentiis, még nagyobb homokozó lenne a bajnokság.

GGábr81 2019.03.03. 16:00:12

Európa top csapatai közé tartozunk mint a Juventus.
Ez most valamit szív?
Ja a Fradi meg alig lemaradva az élmezőnytől.

Alex8610 2019.03.03. 16:00:40

En mindig jókat derülök ennek a bohocnak a nyilatkozatain.Orukok hogy megint hallatta magát.Kulon kiemelnem az "európai top csapat a Napoli is" kijelentést

Jamal Jamal 2019.03.03. 20:34:44

Ezen a dumán nem kell codálkozni ezek belülről is fúrják egymást..
Amúgy ennek a kukás hordának nincs is nagyon történelme. Az a két bajnoki cím és a két legnagyobb név (Maradona és Juliano) oszt ennyi...
Ez a faszi akkor fog infarktust kapni, amikor a Juve bezsebeli a sorozatban 10. bajnoki címet.

Nem is igazán értem hogy miért mindig a bírózás meg a riválisok vannak emlegetve (lehet hogy ezt a szerencsétlent mindig húzza az aktuális riporter???), többet kellene a saját csapatával foglalkozni és akkor lehet eredményesebb lenne a kukásbuli.

2019.03.03. 23:18:48

@Jamal Jamal: Pedig ez valószínűleg így lesz. A Juventus a Serie A-ban még régen is kiemelkedő volt és jobban ment a többi csapatnál, amikor nagyobb volt a verseny.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (911) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9907) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4149) mercato (4136) nyilatkozat (7434) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4166) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása