Morata: "A Juventus tisztel bennünket, mi pedig őket"

morata_alvaro_atletico_madrid.jpgA Juventus látogatása az Atlético Madrid otthonában érzelmes esemény lesz a spanyol csapat frissen igazolt támadója, Álvaro Morata számára is, aki a zebracsíkos mezben megjárta a Bajnokok Ligája döntőjét is.

"Második helyen állunk a spanyol bajnokságban, harcban vagyunk a bajnoki címért, most pedig a Juventus elleni mérkőzés következik, ahol minden megáll." - mondta Morata az AS munkatárásnak nyilatkozva.

"Ez a Bajnokok Ligája, s a mi pillanatunk, hogy megmutassuk, mit is akarunk. Egy nagy csapat, de a végsőkig harcolni fogunk. Nem kell tanácsokat adnom, azért jöttem, hogy a munkámmal segítsem a csapatot az évek során.

Tudom, hogy a Bajnokok Ligája megnyerése itt mást jelent, mint más csapatoknál. Ne fogom elmagyarázni, hogy mit jelentene a Bajnokok Ligája megnyerése az Atlético Madrid számára, azonban először is a Juventust kell legyőznünk, amely egy nagy csapat.

Csak azzal foglalkozunk, hogy jó mérkőzést játsszunk. Tudjuk, hogy nehéz a stadionunkban játszani. Nem tudnám nem megünnepelni az első gólomat az Atléticónál. Talán nem tenném meg tiszteletből, de az első gólom sokat jelentene ebben a mezben. Ne tudnám megállni, s ezért elnézést kérnék. 

Igaz, szeretném tiszteletben tartani a Juventus szurkolóit, amennyire ez csak lehetséges, mivel ez a csapatom Olaszországban, s azt szeretném, ha mindig nyernének, kivéve ellenünk. Úgy gondolom, hogy a Juventus szurkolói megértenék, ha ünnepelnék Madridban, ahogyan az Atleti szurkolói is megértenék, ha ezt nem tenném Torinóban.

Igen, a Juvénak ott van Ronaldo, de nélküle is eljutottak a döntőig. Nagyon versenyképes csapat, s nehéz lesz legyőzni őket, de mi vagyunk az Atlético, s mindent megteszünk, hogy megnehezítsük a dolgokat, s győztesként kerüljünk ki a párharcból.

Soha sem volt semmi gondom vele. Talán bizonyos dolgokat másként látunk, de nem volt problémám vele. Bízom benne, hogy ez nem az ő napja lesz. Néha beszélek vele a labdarúgáson kívüli dolgokról, Jó ember, s nincsen közöttünk probléma. 

Értem, hogy miért a Juve számít esélyesnek, mivel egy nagy csapat, s ez felelősség számukra. Tisztában vagyunk azzal, hogy kivel állunk szemben, s ez fordítva is igaz. A Juventus játékosai nem voltak túl boldogok, mikor bennünket kaptak a sorsoláson. Ismerem őket, s tudják mi vár rájuk. Tisztelnek bennünket, s mi is tiszteljük őket."

A Juventus védője, Leonardo Bonucci tegnap tréfás üzenetet küldött az egykori csapattársnak, s azt mondta, hogy Morata "kap majd belőle" a pályán.

"Remélem, hogy így lesz. Ha nem rúgnak le, az nagyszerű dolog lesz számukra. Először is ott kell lennem a pályán, utána annyit rugdoshatnak, amennyit csak akarnak. Ha így tesznek majd, az jó jel lesz."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr814638970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JuventusFanatikus 2019.02.20. 14:35:28

Nem kell félni Álvaro, úgyse fogsz gólt lőni;) Ilyen magyarázat mellett valamilyen szinten megérthető az eset, persze az lenne a legnagyobb tisztelet jele, ha tényleg nem ünnepelne.

jeneiPALI 2019.02.20. 15:27:32

Birtam a gyereket jó csere volt , remélem nem ellenunk fogja meglöni a gólját ha beáll, gyözelemre számitok 0-2 vagy 1-3 atippem Forza Juve.

alexGicamo 2019.02.20. 16:34:54

Szimpatikus nyilatkozst, kedveltem, amíg nálunk tolta . Remélem, ma nem fog betalálni nekünk ! :-b

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1850) bajnokság (3373) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (856) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1646) játékosokról (9898) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2426) meccsek (4141) mercato (4134) nyilatkozat (7424) Olasz Kupa (321) összefoglaló (407) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása