Allegri: „Kiváló főpróbánk lesz a kieséses szakaszhoz”

allegri_massimiliano_potre.jpgA Juventus és az AC Milan közötti Szuperkupa-döntőt ma este rendezik Dzsiddában, Massimiliano Allegri pedig talán kissé degradálóan felkészülési meccsnek tekinti a BL kieséses szakaszára.

A Juventus több játékosra nem számíthat, sérülés miatt Mario Mandžukić, Juan Cuadrado, Andrea Barzagli és Medhi Benatia nem képezi a keret tagját, azonban João Cancelo visszatérhet térdsérülése után.

„A támadósorhoz Douglas Costa vagy Federico Bernardeschi fog csatlakozni Paulo Dybala és Cristiano Ronaldo mellé.” - mondta a mester a keddi sajtótájékoztatón.

„Természetesen Mario Mandžukić nélkül nincs vérbeli középcsatárunk, aki referenciapontként szolgálhat a támadásokhoz, de azért fel fogjuk tölteni a tizenhatost.”

A Juve az utóbbi három évben sorozatban duplázott a bajnoki cím és az Olasz Kupa megnyerésével, azonban a Szuperkupa két legutóbbi kiadását elveszítette.

„Nehéz válasszal szolgálni a miértre, mivel tizenegyesekkel veszítettünk a Napoli és a Milan ellen. Remélem, hogy szerdán más lesz a kimenetel, és hogy sikerül jobban fenntartani a koncentrációt.

A csapatokat a bajnokságban 22 pont választja el, de itt ez semmit sem számít, a mérkőzés pedig jó felmérő lesz számunkra. Meg kell tanulnunk, hogy a kiesésről döntő találkozók különböznek a bajnoki meccsektől.

A legfőbb reményem, hogy ne legyen hosszabbítás szerdán, szeretnénk elérni a céljainkat 90 percen belül. Ez jó gyakorlat lesz a kieséses szakaszra való felkészüléshez.”

A mestert arról kérdezték, hogy Cristiano Ronaldo érkezése hangsúlyosabb győztes mentalitással ruházta-e fel a Juventust.

„Először nyernie kell valamit, hogy ezt bizonyíthassa. Cristiano hozzászokott a győzelmekhez, az elmúlt öt BL-ből négyet megnyert a csapataival, számos egyéb trófea mellett. Ronaldo a világ legjobb futballistája, ezért számunkra plusz hozzáadott értéket képvisel. A helyzetünk egyértelműen javult az érkezésével, bár a Juventus nem szűkölködött a nagyszerű támadókban.

Mindazonáltal ne feledjük, hogy a Juve az elmúlt négy BL-döntőből kettőbe kvalifikálta magát, és az adott év legjobb csapatai ellen léptünk pályára. Ebben a kupasorozatban a szerencse is fontos szerepet játszik.

A bajnoki cím megszerzése a prioritásaink egyike, de ugyanez igaz az Olasz Kupára, a Szuperkupára és a Bajnokok Ligájára is. A lehető legtöbb begyűjtött trófeával szeretnénk a szezon végéhez érni.”

Az AC Milan ebben a szezonban is nehéz időszakot él meg, és több forrás szerint Gonzalo Higuaín januári távozása is valószínűsíthető.

„Egy koncentráló, éhes és tettre kész Gonzalo Higuaínra számítok, aki szeretne revansot venni a korábbi vereségért. A kupa sorsáról egyetlen meccs dönt, és minden bizonnyal nagyszerű teljesítményt fog nyújtani, ezért a mi feladatunk, hogy korlátozzuk a befolyását.”

Figyelembe véve, hogy a Juve 4-0-ra verte a milánóiakat az Olasz Kupa döntőjében fél éve, nem áll fent az elkényelmesedés veszélye?

„Ennek a Juventusnak az egyik legnagyobb erőssége, hogy rendkívül tiszteli az ellenfelet, ellenkező esetben nem lehet ennyi meccset nyerni. Megvan bennünk az alázat, hogy tudjuk, hogyan és mikor védekezzünk. Például az egyik legjobb védekező játékunk az AS Roma elleni meccs utolsó 20 percében volt látható.

Erre a tulajdonságra büszkék vagyunk, nem szégyelljük, mivel a nagy meccsek megnyeréséhez erős védelemre van szükség. Megismétlem, a Real Madrid ellen a gyenge védekezés miatt veszítettünk. Ha nem leszünk rendkívül alázatosak szerdán, és nem tiszteljük az AC Milan együttesét, akkor nem valószínű, hogy megnyerjük a meccset.”

Előfordulhat, hogy Gonzalo Higuaín nem fog pályára lépni, de a 35 millió eurós Lucas Paquetá a csapatba kerülhet.

„Láttam a Sampdoria ellen nyújtott teljesítményét, körülbelül 30 percet, de erről jobb lenne, ha Gennaro Gattusót kérdeznék!”

Massimiliano Allegri nem kívánt Aaron Ramsey kapcsán sem nyilatkozni, miközben a játékos nyári érkezése szinte biztosra vehető, de még a téli klubváltása sem lehetetlen.

„Nem fogok az átigazolási piacról beszélni, mivel Aaron Ramsey az Arsenal játékosa, és nem mondhatok róla semmit. A Juventus kerete nagyszerű úgy, ahogy van.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr8614565346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

del pipi 2019.01.16. 11:40:27

lehet hogy Maxibá egy politikus? nekem ez a tipikus nesze semmi fogd meg jól!

2019.01.16. 11:50:44

"...a Juventus nem szűkölködött a nagyszerű támadókban." - Azért nem ártott a Buggy, az IFA, meg a Betonkeverő mellé egy Ferrari. :-P
"... azért fel fogjuk tölteni a tizenhatost." - Így feltölteni nehéz lesz, hogy kiesett a Betonkeverőnk. Max taktikájához pedig létfontosságú volt, valami mást kellene kitalálni a feltöltés helyett. Játék?

2019.01.16. 11:53:06

@del pipi: Mindig is az volt, évekig tele volt diplomatikus (semmitmondó) nyilatkozatokkal, csak egy ideje előfordul, hogy néha rájön a hiszti. :-)
Egyébként értem már. Azért nem igazán tudunk kombinatívan támadni, mert rendkívüli módon tiszteljük az ellenfelet. ;-)

JuventusFanatikus 2019.01.16. 12:14:06

„Egy koncentráló, ÉHES és tettre kész Gonzalo Higuaínra számítok,"

Ez az Maxi, Te is csak oltogatod a szegény embert... :D

del pipi 2019.01.16. 13:11:19

@Dr. Grant: basszus és lőn világosság! ezért bírlak Doki mert te tudsz olvasni a sorok között! ez idén biztos hogy a legnagyobb megfejtés!!!!!! yeeeaaaahhh! és kapsz tőlem most + nem tudom mennyit.....sokat!

del pipi 2019.01.16. 13:13:06

@JuventusFanatikus: csak próbál segíteni rajta mert szegény Higu nem gödörben van hanem árokban .

pedronegroo 2019.01.16. 13:18:31

@Dr. Grant: Van egy ferraink amire Allegri rákötötte a betonkeverőt?

Il Principino 2019.01.16. 14:10:59

Betonkeverő nélkül is leiskoláztuk a MU-t mindkét meccsen,eltekintve a 2. meccs végi rövidzárlatot :)

2019.01.16. 17:14:11

@pedronegroo: Vagy fordítva, mert a jelenlegi arculatot inkább a betonkeverő határozza meg. :-P

pedronegroo 2019.01.17. 09:32:41

@Dr. Grant: Igazad van, ez a felállás sokkal jobban megfelel a valóságnak, kitűnő hasonlat! :)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (909) elemzés (40) előzetes (857) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9904) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2428) meccsek (4146) mercato (4135) nyilatkozat (7431) Olasz Kupa (323) összefoglaló (408) pletyka (4165) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása