Elemzés: Torino elleni meccs

ronaldo_cristiano_golorom_kupac.jpgNagy csata volt a tegnapi, de a Juventus sikeresen kiharcolta a győzelmet, így továbbra is veretlen Olaszországban. A meccs képéről sok mindent elárul, hogy egy büntetővel tudott csak nyerni a Bianconeri. Nézzük, milyen félidőket láthattunk.

Az első játékrészben a Juventusnál volt többet a játékszer, 43%-57% arányban, és több passzkísérlete is volt az együttesnek (149-206). A lövések számában is a vendég csapat volt a jobb, mivel hétszer próbálkozott a gárda, míg a hazaiak csak négyszer. A kaput eltaláló tüzeléseknél már kisebb a különbség, mivel a Toro egyszer találta el Perin kapuját, addig a Juve játékosai kétszer veszélyeztettek. A védekezést figyelembe véve, csak a közbeavatkozásokban (3-4) és a tisztázásokban (8-15) volt jobb az Öreg Hölgy. 

A játék képe közel sem volt szép. A Juve veszélytelen támadásokat vezetett, de az offenzívákból sem volt olyan nagyon sok. Ugyan, a számok azt mutatják, hogy fölényben volt a Bianconero gárda, de ez a meccsen nem igazán látszott. A Granata közel egyenrangú ellenfélként harcolt. Komoly hangsúly van a "harcol" szón, mivel nagyon keményen játszott az ellenfél, és nagyon kevés lap villant a meccsen, ebben a játékrészben csak egy. Mondhatni, hogy a Juve adta a Toro alá a lovat, mivel pontosan olyan hibákat vétett a csapat, ami az ellenfél számára előnyös volt. Sok labdavesztés, főleg kényelmetlen helyeken, túl sokszor kontrázhatott a rivális. A Torino együttese kiválóan védekezett, nagyon megnehezítette a Zebrák dolgát. Szurkolói szemmel elég gyenge és felejthető félidő volt.

A második játékrészben a Juve növelte a labdabirtoklást  40%-60%-ra, míg az átadási próbálkozások száma is nőtt (149-212). A lövési próbálkozásoknál már a Toro szerzett vezetés, mivel ők hatszor próbálkoztak, addig ellenfelük csak ötször. A kaput mindkét csapat ugyanannyiszor találta el, kétszer. A védekezésben javult a vendég együttes, mivel több párharcot nyertek meg a játékosok (31-33), több szerelést mutattak be (3-7), és jóval több közbeavatkozásuk is volt.

Jobb lenne, ha a két félidő statisztikáját megcserélnénk, mert az valósabb képes mutatna. A Juventus kontrollálta inkább a meccset, észre lehetett venni komoly labdatartást, tudatosabb támadásokat. Bár, ezek messze nem Juventushoz méltó offenzívák, próbálkozások voltak, de jobbak, mint az első negyvenöt percben. Leginkább a pontrúgásokból tudott helyzetet kovácsolni mindkét csapat. A Torino teljesen kifáradt, így a Juve ezt ki is használta. Tudatosnak nem nevezném, hogy kifárasztotta az olasz rekordbajnok a riválisát. Továbbra is lehetőséget biztosított a Bianconeri az ellenfélnek azzal, hogy eladta a labdákat. Csak ebben a félidőben öt elvesztett labdát számlálhatott össze a Juve, míg az első játékrészben ez a szám három volt. A Zebra gárda elég komolyan letámadott Mandžukić és Matuidi vezérletével.

Egyéni teljesítmények:

  • Perin: Magabiztos teljesítményt nyújtott. Három védést mutatott be és kétszer tisztázott.
  • De Sciglio: Biztos pont volt, védekezésben kiemelkedett. Felmutathat három tisztázást, egy blokkolást, egy szerelést, két közbeavatkozást és hat párharcot nyert meg a nyolcból. Támadásokban nagyon gyenge volt, kilenc hosszú passzból, csak egy volt pontos.
  • Bonucci: Nem élete formájában játszik, de fontos szerepe volt abban, hogy a saját kapujáig kergesse Zazát, akinek a hazaadása után hozta össze Ichazo a büntetőt. Nincsenek már meg tőle azok a mesteri passzok, védekezésben viszont aránylag stabil teljesítményt nyújtott. Bemutatott két tisztázást, egy blokkolást, egy közbeavatkozást, egy szerelést, öt megnyert párharcot.
  • Chiellini: Egy komoly eladott labdán kívül hibátlan játékot mutatott. Hat tisztázás, egy közbeavatkozás, öt megnyert párharc, ezeket nyújtotta ezen a meccsen.
  • Alex Sandro: Kiemelkedő teljesítményt nyújtott, viszont könnyen nehéz helyzetbe hozhatta volna csapatát, ha befújja a játékvezető Zaza lerántását. Felmutathat három szerelést, nyolc megnyert párharcot (9/8), két kulcspasszot, egy cselt, két tisztázást, két blokkolást és egy közbeavatkozást. Támadásban nagyon gyenge volt, egyetlen egy beadása sem volt pontos, az öt próbálkozásból.
  • Can: Engem nagyon meggyőzött, olyan teljesítményt nyújtott, ami nagyon kell ennek a csapatnak. Kifejezetten fizikális játék, intelligens és technikás megoldások védekezésben, ez jellemzi. Számokban ez a kiemelkedő játék nem feltétlenül látszik meg. Egy csel, öt megnyert párharc, öt szabálytalanság, három közbeavatkozás, egy szerelés. Támadásba szinte semmit nem nyújtott, de ez nem feltétlenül probléma.
  • Pjanić: Elég jó meccset zárt, ez a játéka sokkal inkább tetszett, mint amit az utóbbi időben láthattunk tőle. Bejárta az egész középpályát, kiosztott két kulcspasszt, hat hosszú passzt, hat párharcot megnyert, kiharcolt négy szabálytalanságot, bemutatott egy közbeavatkozást, egy szerelést és egy tisztázást is.
  • Matuidi: Ő támadásban mutatott többet, védekezésben elég gyenge volt. Kiosztott egy kulcspasszt, megnyert három párharcot (10/3), kétszer tisztázott, kétszer blokkolt, egyszer lefülelt egy passzt.
  • Dybala: Tetszett a játéka, de nagyon sokszor földbe tiporták. Rajta komolyan látszódott az akarás, de nem tudott párharcokat nyerni (9/3), nagyon gyenge fizikálisan. Többet húzódott ki a szélre, de mégsem szenvedett annyira. Kiosztott három kulcspasszt, ugyanennyi keresztlabdát, szintén három hosszú passzt. Alakul ez szépen, lassan.
  • Mandžukić: Kiharcolt egy büntetőt, majd szerzett egy gólt is, amit sajnos elvettek. Nem játszott rosszul, de tud ő  jobbat is. Egy kulcspassz, hat megnyert párharc, egy szerelés, két tisztázás. Ezeket tudja felmutatni.
  • Ronaldo: Egyre gyengébben játszik, még a büntetőnél is izgultam, hogy értékesíti-e. Nagyon kellene már neki a pihenés. Háromszor cselezett, öt párharcot nyert meg, háromszor tisztázott, egyszer szerelt.

Meccs embere: Nálam egyértelműen Emre Can.

Bírói döntések: A játékvezető túlságosan is engedte a kemény játékot, szerencsére sérülés nem lett egyik belépőből sem, legalábbis Bianconero részről.

  • Belotti eltűnése a levegőben: Matuidi egy csöppet meglökte, de én ezért az esetért nem fújtam volna be. Helyes döntés született.
  • Zaza ellökése: Kapaszkodott mindkét fél, Zaza akkor esett, mikor kell. Nehéz döntés, mert Alex Sandro elég erőteljesen lökte el az olaszt. Talán azt mondanám, hogy helyes döntés volt, hogy nem ítélt Guida büntetőt, de tényleg nagyon határeset. Egy videózást megért volna.
  • A büntető: Nem is kérdéses, Ichazo eltalálta a horvát lábát.
  • Az elvett gól: CR lesen volt, és úgy tűnik bele is csúsztatott, ez is jó döntés.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr4714490154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ForzaJuve12 2018.12.16. 19:36:11

Ami Zaza lerántását illeti, ott szerintem a bíró részéről nem lett volna fair, ha büntetőt fúj, az első félidőben az egyik Toro védő Dybalát rántotta le nagyon hasonló módon, igaz a 16-oson kívül, ha azt nem fújta le, akkor a Zaza eseten sem volt mit. Nálam a meccs embere egyébként De Sciglio volt. Ahhoz képest, hogy sokan milyen köpködéssel fogadták amikor idejött, levetkőzte a kezdeti bizonytalanságát, tavaly már -elsősorban védekezésben - jobb opció volt mint Lichti, idén pedig szinte hiba nélkül hozza le a meccseit. Az egyetlen hiányossága, hogy a támadásokat nem tudja segíteni.

pedronegroo 2018.12.17. 09:29:11

Bonuccinak és Ronaldonak már kijárna a pihenés, nagyon kevés amit mostanában mutatnak.
Bonu most már stabilan a Milános formáját hozza én pedig azt hittem hogy az csak az ottani közegnek volt köszönhető, szerencséje hogy itt egy Chiello van mellette.

Ronaldo-val meg nem hogy előrébb hanem még vissza is léptünk egyet, várom az év végi pénzügyi adatokat hogy legalább abban lássam mekkora előre lépés nekünk ez a kamu-aranylabdás. Amúgy Zizu is pihentette tavaly mert látta hogy mennyit bír, nem értem Allegri miért akarja csapágyasra hajtani.

Amúgy amíg küzdeni tudunk parázni nem fogok tényleg csak CR és Bonu szúrja nagyon a szememet az előbbi helyett Mandzu és Dybalának kell melóznia az utóbbi helyett meg Chiellonak kell túlórázni. A játékot hagyjuk is nem reális elvárás Allegritől.

Juventino86 2018.12.17. 09:30:39

Alex Sandro súlyosat hibázott, nagyon hasonlított a szitu a Young Boys elleni meccshez. Simán be lehetett fújni ellenünk a tizit. Alex Sandro és Dybala borzalmas meccsen vannak túl ismét.
Emre Can viszont valóban jól játszott, sokkal stabilabb vele a középpálya. Reméljük, hogy a jövőben elkerülik a sérülések.
@ForzaJuve12: Teljesen igazad van, egy másik cikk alatt már én is fejtegettem, hogy De Sciglio abszolút megbízható teljesítményt nyújt. Korábban én is szkeptikus voltam vele kapcsolatban, de engem meggyőzött. A támadásokat annyira nem tudja hatékonyan segíteni, de a védekezés részét eddig hiba nélkül lehozza.

Joseph Toser 2018.12.17. 10:32:00

Sziasztok!

Desió :-) védekezésben, szerintem is igen jó formát mutat.
CR7-Bonu,szerintem fáradt.. pihentetni kellene őket legalább 2 egymás utáni mérkőzésen.
Can. Jól szűr!
Matuid meg ha 5 évvel fiatalabb lenne,akkor sokkal jobb lenne! Szerintem, legkésőbb nyáron kell a helyére igazolni egy fiatal BtB kp-t! (Pogba,Eriksen,Isco).
Pjanic-Can-(Pogba vagy Eriksen vagy Isco)-Betancur-Matuid-Khedira. Ez finom kp összeállítás lenne!
Sandro,meg az utóbbi 2 mérkőzésen erősen súrolta a szabályosság határait szereléseknél! Young Boys ellen meg is lett a 11-es! Fejben nem mindig van toppon!

JuventusFanatikus 2018.12.17. 12:00:34

@pedronegroo: "nem értem Allegri miért akarja csapágyasra hajtani.

Ne viccelj, 30 millióért? Jó,hogy mindig játszik, ki lesz úgy is fizetve, ki kell használni az egész embert. Állítólag a mezeket is CR mossa:D

@Juventino86: Így igaz, borzalmas meccsen vannak túl, de a teljesítményük nem volt az! Sandro kimagasló védekezést tett le az asztalra, messze a legjobb volt a Sofascore-on, 8-as osztályzatot kapott, és elég komoly számokat hozott. Butaságot csinált, de nem lett belőle tizi, úgyhogy nem különösebben lényeges. Chiello is adott el egy akkora labdát, hogy szerencsénk volt, hogy megúsztuk.
Dybala meg szépen javulgat, tanulgatja a posztját. Láthattunk tőle trequartistához méltó passzokat.

De Sciglio meg továbbra is hozza azt, amit várhatunk tőle, és tavaly is mutatott. Nagyon megbízható.

The king of alibis 2018.12.17. 12:12:52

Egyre jobban úgy érzem hogy visszatért a Capello éra. Nagyon erős keret, jó eredmények, de nézhetetlen fos játék.

pedronegroo 2018.12.17. 13:08:54

@JuventusFanatikus: Értem, azért remélem karácsonykor éri valami ünnepi baleset, elüti egy hóember vagy valami ilyesmi, mert rohadt idegesítő amit csinál meg amit nem az is. :)

vizi8 2018.12.17. 16:17:30

Ami hiányzik az értékelésből, az eladott labdák, rossz passzok. Mert ha az is itt lenne Pjanicra még véletlenül sem lehetne azt mondani hogy jó volt. Nagyon kedvelem őt, de az utolsó 1.5 hónapja elég gyengécskére sikeredett. És sajna Matuidi is felejthető produkcióval állt elő. Ez két ember a 3 KP-ról, és így lehet látni miért tudtak átrobogni rajtunk addig, míg el nem fáradtak.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3376) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (857) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9900) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2427) meccsek (4145) mercato (4134) nyilatkozat (7426) Olasz Kupa (321) összefoglaló (408) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása