Allegri: „Fontos, hogy jó eredményt érjünk el a városi rangadó előtt”

allegri_massimiliano_sajtotajekoztato_10.jpgA Juventus mestere több kezdőjátékost is megnevezett a Young Boys elleni, idegenbeli meccs előtt, például elmondta, hogy Giorgio Chiellini nem fog pályára lépni.

A szerdai meccs a csoportelsőségről is dönthet, nagy változások azonban nem lesznek a csapatban.

„Fontosabb meccs a szerdai, mint az Inter elleni, mivel az első helyért játszunk, és nehezebb meccsre számítok, mivel az ellenfél hazai pályán sok mindenre képes. Nagyon fontos, hogy elsők legyünk a csoportban. Ami a változásokat illeti, Daniele Rugani fog játéklehetőséget kapni Giorgio Chiellini helyett, mellette pedig Leonardo Bonucci lesz.

Rodrigo Bentancur játszani fog, mivel a Torino ellen eltiltás miatt nem futballozhat. Elöl Cristiano Ronaldo játszani fog, aztán a többiek kapcsán még döntenem kell. Alex Sandro velünk utazott, de nem valószínű, hogy játszana.

Komoly meccset kell játszanunk, és a Juventus ezt fogja tenni, mivel felelősségteljes keretünk van, amelyik tisztában van a meccs fontosságával.

Egy negatív eredmény rossz hatással lenne ránk, amit nem engedhetünk meg magunknak, mivel a következő meccsen a Torino az ellenfél, a derbin pedig jó eredményt kell elérnünk.

Nem gondolhatjuk, hogy könnyű meccs vár ránk, mert ha egy csapat nem mutat elég tiszteletet az ellenféllel szemben, még ha egy technikailag kevésbé képzett ellenfélről is van szó, akkor csonttörésekkel fogja elhagyni a pályát. Hideg este lesz, és műfüvön fogunk futballozni.”

Pihentetné Cristiano Ronaldót a mester, ha már be lenne biztosítva az első hely?

„Igen, egyértelmű. Ugyanaz érvényes rá, mint mindenkire. Giorgio Chiellinit azért pihentetem, mert a műfű nem tesz jót neki. Szóltam is neki, hogy ne sétáljon sokat!

Holnap nincs helye a kifogásoknak, nyernünk kell. Kétemberes középpálya? Két és fél játékosom van, három középpályást pályára küldeni szinte lehetetlen. Blaise Matuidi a padon lesz a kezdősípszó idején. Rodrigo Bentancur játszani fog, és szerintem Emre Can is kap néhány percet. Rajtuk kívül csak Miralem Pjanić áll rendelkezésre, aki szerintem játszani fog.

Giorgio Chiellini nyilvánvalóan kiesett a pálya miatt, Alex Sandro játékra képes, de azonnal műfűre küldeni veszélyesnek tűnik, ezért inkább szombatra tartogatnám.”

A bianconero klub kétszer is döntőzött Massimiliano Allegri vezetése alatt, de 1996 óta nem emelhette magasba a BL-trófeát.

„A Juventus az esélyesek egyike, de nagyon fontos lenne elkerülni az első helyen végző csapatokat. Ott a Barcelona, a Manchester City, a Real Madrid és talán a Paris Saint-Germain… Ezen kívül pedig reméljük, hogy az összes olasz csapat kivívja a fordulóban a továbbjutást.

Ez nem jelenti azt, hogy a 16 között sétagalopp várna ránk, de minden bizonnyal kevésbé kemény feladat várna ránk. Ebben az évben sokkal versenyképesebb kiírásra számítok, a szint folyamatosan emelkedik. Évről évre sok csapat van, amely képes a végsőkig menetelni: a Juve, a Barcelona, a PSG, a Manchester City, a Bayern München, a Liverpool…

Ebben az évben kevésbé kemény feladatunk lesz a legjobb tizenhat között, ha elsők leszünk a csoportban, ellenkező esetben a fenti csapatok közül valakivel játszhatunk.

A negyeddöntőtől kezdve nagyon nehéz BL-menetelésre számítok, és lehetetlen lesz könnyebb párosítást választani a negyeddöntőre vagy elődöntőre.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr5814472450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Patricco 2018.12.11. 23:03:18

Costanak jatszania kell, vétek hogy ilyen keveset játszik.....

delpi0823 2018.12.11. 23:10:52

Hat az inter meg a napoli mehet az europa ligaba, de majd ott is biztos kiesnek hamar mert a bajnoksag fontosabb hogy kvalifikaljak magukat a kovetkezo evi blre, hogy aztan megint a csoportbol kiessenek.......

2018.12.11. 23:59:48

@delpi0823: Hála az égnek, hogy ennyire lúzerek voltak, hogy kiestek. :-D
A Napoli is évek óta ezt csinálja, nem vallják be, hogy csak gyengék. :-) De arra mindig hivatkoznak, hogy majd a bajnokságra akkor rámennek, persze azt is bukják. Eléggé "egykutya" ez a 2 bagázs. És a Nápolyi elég látványosan szokta feladni az EL-t, ha jól rémlik. Az inter esetében az lenne a jó, ha be se jutnának a csoportkörbe, csak sajnos erre a BL-szabály változás miatt és a Lazio lúzersége miatt kb semmi esély nincs. :-( A Lazio..."a nagy játékosok végcélja legyen"...aha. :-DDD

Joseph Toser 2018.12.12. 05:11:31

Sziasztok!

Az jó ha más Olasz csapat is bejut a BL-be és ott minél tovább jut! Ezzel is emelve az Olasz futball erejét,színvonalát,ázsióját!

Nem értem, hogy nemzetközi szinten, miért nem lehet örülni, ha más Olasz klub kisebb-nagyobb sikereket ér el?
Minek szurkol valaki Olasz csapatnak, HA nem szereti az Olasz futballt?
De ezt biztos Én nem értem???!!!!
Várom a savazást!!!!

Mitya10 2018.12.12. 07:10:01

@Joseph Toser: Én nem savazlak megértem a nézőpontodat DE én speciel soha életemben nem tudtam Inter vagy Napoki sikernek örülni. Én speciel Juventus szurkoló vagyok nem Olasz foci. Ameddig az én csapatom évek óta így teljesít teljesen hidegen hagy a többiek bènázása. A Milan talán az a respect miatt akiknek még talán tudok "örülni" ha a BL ben alkotnak. Magyar vagyok így ha semlegesen tudnék örülni igazán más csapat sikerének az legyen 1 Magyar csapat még ha ebben semmi realitás nincs jó ideje de pl a Vidi helytállásának valóban örülök az EL ben.

babo0410 2018.12.12. 07:11:38

@Joseph Toser: Teljesen egyetértek. Egyes egyedül az internek nem vagyok hajlandó, és tudok drukkolni. A Napolit nagyon sajnálom. Sajna megint csak picin múlott. Legutóbb is csak egymás elleni döntött egy nem könnyű csoportban. És emlékszem, hogy mikor ők bejutottak már Mazzarival is, akkor is verték a Cityt otthon, meg a Chelsea ellen is simán továbbjutottak volna, ha nem jó olasz csapat módjára mikor már biztosnak hiszik a győzelmet, visszaállnak, hanem végig küzdenek. Szerintem a Napoli nem rossz, csak a padot kéne erősíteni. Illetve Hamsik pótlása lenne fontos, meg egyelőre Ancelotti nem remekel. De szerintem nem rossz ez a Napoli.

2018.12.12. 07:51:46

@Joseph Toser: Én sem olasz, hanem Juventus szurkoló vagyok. Ergo, kurvára nem érdekel, h a többi olasz csapat mit csinál a nemzetközi kupákban. Egy internek meg pláne nem tudnék semmilyen szinten szurkolni. Dögöljenek meg!

bianconeri83 2018.12.12. 08:54:42

@Joseph Toser: azt se feledjük, hogy anyagilag nem jár rosszul ezekkel a kiesésekkel a Juve.

2018.12.12. 08:59:33

@Joseph Toser: savazni én sem fogok, mert elfogadom, hogy a Te álláspontos ilyen, de @Mitya10: és @MGB75: kollégák nagyon jól megfogalmazták a dolgot. Én is Juventus szurkoló vagyok ez számomra a lényeg. Az olasz foci nekem (is) abszolút másodlagos, másrészt az inter és a Napoli sikerét én (is) inkább problémának látnám, mint sikernek. Nem vagyok az olasz foci sikere ellen, de nem ér annyit, hogy ezen két csapat lendítse előre. Akárki más, az oké. Amikor a Juventust tönkretették, senkit nem érdekelt, mi lesz az olasz focival, így nekem is igazán csak az számít, ami a Juventussal lesz.

delpi0823 2018.12.12. 09:04:17

@Joseph Toser: Egyetertek,csak az a nagy budos helyzet hogy a nagypofaju napoli trgnap ha kapott volna egy 6ost a pooltol egy szot se szolhatnak,az inter luzerkedeserol nem is beszelve hogy egy szaros psvet nem birnak megverni.Az a nagy budos helyzet hogy mi vagyunk az egyeduli olasz versenykepes csapat europaban,es amig ez nem valtozik addig a bajnoksag szinvonala se fog.....

2018.12.12. 09:22:09

@babo0410: Nem rossz a Napoli,csak velük korábban történik meg,ami velünk az utóbbi időben kétszer csak a BL-döntőn...amikor a legjobban kéne,akkor nem tudnak jó teljesítményt nyújtani,tegnap támadtak ugyan,hajtottak,de a Liverpool sokkal jobban megérdemelte a továbbjutást a meccs alapján,ők ugyanis a legfontosabb pillanatban tudtak jobbak lenni az ellenfélnél. Jó,amit csinálnak,csak kevés...ennyi.

Joseph Toser 2018.12.12. 09:23:39

Sziasztok!

Értem! :-))))

Köszönöm!

inter-t én is sem " szeretem" és akkor kultúráltan fejeztem ki magam! :-) nápoly focija,tetszik.
Én,személy szerint, Olasz foci híve vagyok és termeszetesen mindenek felett, Juve szurkoló!
Viszont, azt nem értem, hogy miért jár jól a Juve, ha a többi Olasz klub bukdácsol vagy épp kiesik a nemzetközi kupából,kupákbol?

Il Principino 2018.12.12. 10:59:47

@Joseph Toser: ezáltal nagyobb bl bevételre tesznek szert ;)

Mitya10 2018.12.12. 11:05:35

@Dr. Grant: +1

@Joseph Toser: Mert adott országból minnél kevesebb csapat jut tovább, annál kevesebb irányban oszlik el a pénz. Így tehát azzal hogy a Juve egyedüliként alkot vmit folyamatosan több pénz jut nekik mintha több Olasz csapat is tartaná az iramot. Így érthető? :)

GGábr81 2018.12.12. 16:43:44

Jó, jó, jó. Szerényen, meg idegenben leszünk, meg műfüves...
Oké. De ha nem gyűjtjük be a 3 pontot, akkor nem kell a BL esélyeket firtatni.
Lehet nehezen, lehet csúnyán, de a győzelem kötelező. CR zárkózhat a BL góllövőlistán.

babo0410 2018.12.12. 20:00:13

@fire06: Ebben igazad van, sajna mikor kéne, a Napoli rendre felsül. Valószínű oda is kéne 1-2 nagyobb név. Jó most itt nem Ronaldo, meg Bale, Isco szintre gondolok, de egy Eriksen szintet el tudnék képzelni.

babo0410 2018.12.12. 20:07:04

@Joseph Toser: Az olasz foci sikere, az a Juve sikere is. A bajnokság gyengülésével a Juve is rosszul jár. Ha nincsenek nemzetközileg erős olasz csapatok, akkor a nagy nevek sem fognak szívesen Olaszországba igazolni. Tehát valahol a Juve érdeke is, hogy nemzetközileg jók legyenek az olasz csapatok. És a kettőt nem lehet elválasztani egymástól. Ha nemzetközileg nincsenek sikerek, a befektetők is elkerülik az olasz ligát, vagy nem fognak annyit fizetni. Arról nem is beszélve, hogy Az UEFA rangsorban meg egyre hátrébb csúszik a bajnokság, minél gyengébben szerepelnek az olasz csapatok.
Nem is értem hogy lehet elvárni jó játékosok igazolását, meg BL győzelmet, miközben annak örülünk, hogy az olasz riválisaink rendre bukdácsolnak.

2018.12.12. 20:50:56

@babo0410: Ez megdőlt, ezen már túl vagyunk. Ronaldo itt van.

spaolo1981 2018.12.12. 20:59:16

@Joseph Toser: Juventus szurkoló nem szurkolnak az internek. Soha. Semmikor. A lófejű Moratti 2006-os calciopoli nyilatkozata után meg végképp nem. Most pedig hajrá Juve, zárjuk le a hamar a svájci meccset!

alexGicamo 2018.12.13. 03:51:13

@spaolo1981: Úgy van ! Soha, semmilyen körülmények között ! :-)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9859) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4124) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4152) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása