Buffon: "A Juventus Ronaldóval akarta felrázni a csapatot"

buffon_gigi_bucsu_stadion.jpgA Juventus legendája, Gianluigi Buffon tizenhét Torinóban töltött szezont követően, nyáron nem a visszavonulás mellett döntött, hanem pályafutása lezárásaként az ambiciózus terveket szövögető  Paris Saint-Germain együtteséhez igazolt.

"Barátságosan beszéltünk az elnökkel egy ilyen hosszú és feszültségekkel teli időszak után, mert a Juventus játékosának és kapitánynak lenni egy kicsi megterhelő, még ha megtisztelő is. Elérkezett az idő, hogy külön utakon folytassuk." - mondta az elválásról Buffon a Tiki Taka munkatársának nyilatkozva.

"Azt fontolgattam, hogy visszavonulok, vagy folytatom a játékot, ha elképesztő ajánlat érkezik egy top klubtól. Ha ez egy egzotikus ligából érkezett volna, fontolóra sem veszem.

A PSG ajánlata májusban érkezett, s azt a lehetőséget kellett mérlegelnem, hogy még egy-két évig játszom tovább. Nem volt természetes választás, de nagyon sokat gondolkodtam rajta. Barátsággal váltunk el, így akartam, s úgy gondolom, hogy mindenki más is így szerette volna.

Zsinórban hét bajnoki címet nyertem, s ha erősebb is, az ember soha sem tekintheti a győzelmet magától értetődőnek. Rengeteg idegi kimerültséggel jár.

Számomra eljött az idő arra, hogy azt mondjam, elég volt. A Juve talán úgy érezte, hogy mások is távozhattak volna, s az egyetlen módja, hogy mindenkit felrázzon, Cristiano megszerzése volt."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr2314426834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

humorpalanta 2018.12.04. 13:37:24

Nem tudom hogy mondjam. No hard feelings.
Mindig is az a Buffon maradsz, az Öreg Hölgy éke. win-win szituációban távoztál. Akkor is örök legenda maradsz és a tiszteletem a tiéd.

2018.12.04. 13:47:54

Nagyon korrekt ember is. De nem tudom, most csak a korrektség beszél-e belőle, vagy tényleg nem is akart volna már maradni, mert "belefáradt" kicsit az itteni játékba, ahogy mondja. Talán mindegy is már ez lassan és felesleges boncolgatni.
Viszont érdekesen hangzik ez a sejtelmes gondolat:
"A Juve talán úgy érezte, hogy mások is távozhattak volna..."

venember83 2018.12.04. 14:00:23

@Dr. Grant: szerintem arra utalt, hogy sokan beleunhattak volna az olasz dominanciába, és BL-siker érdekében dobbanthattak volna. Pjanic, Dybala, Alex Sandro talán. De CR7 érkezése miatt nem merült fel a távozás, mert a portugálnál nagyobb garancia nemigen akad az európai sikerre, plusz érdekes lehet vele futballozni, edzeni. Ilyesmire gondolhatott Gigi szerintem.

Tomy81 2018.12.04. 15:44:16

@venember83: Szerintem is, és pont ez a három ember.

2018.12.04. 17:23:35

@venember83: Én is erre gondoltam először. De ha a konkrét játékosokat nézzük, nekem nem jön ki szinte senki. Az általad említettek sem annyira. Mert Alex Sandroról az hírlik, hogy kb. évek óta (kis túlzással) erőszakkal tartjuk itt. Felváltva a családi problémás nyilatkozatokkal. Ráadásul azóta akkor hosszabbított volna, így ő nálam kiesik, mint konkrét név. Pjanicról volt pletyka, de kategorikusan tagadták utólag és én sem éreztem azokat reálisnak (a konkrétumokat nézve). Így pletykaszinten szinte csak Dybala marad, akinél szinte biztosan rezgett a léc, bár ő is végül vette a fáradtságot és cáfolt. Jóindulattal Dybala + esetleg Pjanic? Ez így kevés.
Általánosságban viszont szerintem is biztosan igaza van Buffonnak, hogy Ronaldo "itt tartó" név. De ha konkrét emberekre gondolt, akkor nagyon sok mindent nem tudunk, ami a háttérben volt.

babo0410 2018.12.04. 20:51:52

Nem tudom a távozók kapcsán kire gondolhatott Gigi, de én elsősorban Alex Sandrora tudok gondolni. Ő látványosan szenved még mindig. Nagyon úgy érzem, hogy menne már. Dybala távozási szándéka is sokszor merült fel a sajtóban, de rajta ezt nem éreztem soha.
De az viszont egy játékos saját képességeinek az alábecsülése, ha ő maga el akar menni egy olyan csapatba, ahol a világ elitje van, mert úgy érzi a jelenlegi csapatával nem lehet BL-t nyerni. Akkor olyan mintha magát nem tartaná elég jónak arra, hogy húzza a csapatát, és BL címhez segítse. Pláne hogy az utóbbi időben voltunk már igen közel a BL-hez, és nem is egyszer.
Számomra egyebek mellett ez az interjú arra is választ adott, amit már eddig is sejtettem. Érdekes mód végig a visszavonulás mellett tette le Gigi a voksát. Csak a szezon vége felé mondta, hogy nem is biztos már ebben. Pont akkor, mikor a PSG ajánlatot tett neki. Én sejtettem, hogy ebben az ügyben egyedül Buffon döntése volt, hogy távozik a PSG-be. És most már arra is választ adott, hogy nálunk már biztosan nem folytatta volna.
És pont ez az ami miatt ilyen hosszú, zsinórban 7 bajnoki címes sorozatok miért nem jöhetnek létre. Előbb utóbb fejben is elfáradnak a játékosok.

Joseph Toser 2018.12.05. 02:56:52

Sziasztok!

Baboo0410-től idéztem:
"De az viszont egy játékos saját képességeinek az alábecsülése, ha ő maga el akar menni egy olyan csapatba, ahol a világ elitje van, mert úgy érzi a jelenlegi csapatával nem lehet BL-t nyerni. Akkor olyan mintha magát nem tartaná elég jónak arra, hogy húzza a csapatát, és BL címhez segítse."

VAGY... Aki el akar menni,mert többre tartja magát,sokkal jobbnak a többiektől, mert nem akarja a hátára venni a csapatot,mert úgy érzi a többiek azok, akik gyengébbek,kisebb kvalitásúak,visszahúzzák a teljesítményben és nem érzi magát odavalónak! Ebből a szemszögből is lehet,lehetne vizsgálni az elvágyódás miértjét!!!???

Joseph Toser 2018.12.05. 03:13:49

bocsánat....

babo0410 !

És még igen.. vélhetően sokan vannak akik belefáradnak,befásulnak .. hiába a sok " hazai " bajnoki cím és kupa,DE nemzetközi szinten, BL vagy Europa-liga, semmit nem nyer az adott csapat. Mondjuk,jelen esetben a Juve! Ezért is kell,szinte, mindig az új igazolás,igazolások, hogy lendületet, hitet, edzési munkamorált és étvágyat vigyen,az öltözőbe, hogy újjúlt erővel és lendülettel edzenek és fejben is felkészüljenek a következő szezonra és újra- és újra akarják a győzelmeket! Főleg azoknak,azoknál, akik már a sokadik bajnoki címet és hazai kupát nyerték,nyerik! Náluk igen fontos a motiváció fenntartása, mind az edzésre, annak intenzitására, mind a pályán mutatott játék minőségére, az olykor heti 3 mérkőzésre és a győzelemre. Koncentráció,motiváció! HA, szinte mindent megnyert az adott játékos,csapat, akkor a meglátásom szerint, már csak önmaga ellensége lehet! Ebben kell a Klub,Család,Játékostársak,Menedzser,környezet segítsége, hogy MINDIG top formában és top mentalitással keljen fel az ágyágyából! Itt lép előtérbe az a mondás, hogy : Labdával feküdni és azzal kelni. Én máshogy fogalmaznám meg, most: Győzelemmel feküdni és győzelemmel kelni! Ha egy profi labdarúgó ,szerintem, így tesz, akkor CR7 mentalitással fog a pályára lépni! És szerintem, CR7 ezt a mentalitást vitte be a Juve öltözőjébe!
....

2018.12.05. 09:35:57

@Joseph Toser: Babo túl sok NBA-t néz. :-P Bár már ott sem ez a "trend" a "nagy 3-asos" Boston óta. Jordan nyilatkozta akkoriban - lehet, hogy később, amikor a nagy Miami állt össze - hogy "ő nem akart volna összeállni a barátaival (1-2 kiemelkedő sztárra gondolt az ő korában), hanem le akarta győzni őket!" ;-) Na mindegy. Ott is a múlté már ez, ráadásul könnyebb egy embernek húzni egy olyan csapatot, ahol 5 ember játszik egyszerre, mint azt, ahol 11 (és a pálya is kicsit nagyobb). :-) De azért Ronaldo elég jó abszolválja a feladatot.

Juvetto 2018.12.05. 19:53:56

Imádlak, Gigi! Mindíííg, minden körülmények között.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9859) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4124) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4152) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása