Allegri: "Meg kell nyernünk a Bajnokok Ligáját, ha emelni akarjuk a lécet"

allegri_massimiliano_sajtotajekoztato_12.jpgA Juventus mestere, Massimiliano Allegri úgy látja, hogy csapata előtt egyetlen út, a Bajnokok Ligája megnyerése állhat, amennyiben tovább akarja emelni a lécet. A szakember ma egy szponzori rendezvény keretében beszélt az ambiciózus tervekről.

"A csapat nagyon jó teljesítményt nyújt, a Juve történelme pedig egyértelműen szól. Az elmúlt hét esztendőben hét bajnoki címet nyertünk és két alkalommal játszottunk a Bajnokok Ligája döntőjében." - mondta Allegri.

"Egyre nehezebb tartani a színvonalat. Ha még tovább akarjuk emelni a lécet, egyetlen lehetőség áll előttünk: a Bajnokok Ligája megnyerése."

A legrangosabb európai kupasorozat előző három kiírását egyaránt megnyerő Real Madrid mostanság kevésbé dicsőséges időszakát éli, s most a frissen menesztett Julen Lopetegui leváltásában remél rálelni a megoldásra.

"Van egy erős esélyes, amely biztosan ott lesz a Bajnokok Ligája végelszámolásánál, ez pedig a Barcelona. Készen kell állnunk. Márciustól fogva egy új sorozat kezdődik, amelyben egy kis szerencsére is szükségünk lesz, valamint arra, hogy elkerüljenek a sérülések, s mindenki jó formában legyen.

A Bajnokok Ligája mozzanatokon és pillanatokon múlik, ezért okosnak és szerencsésnek kell lennünk. A Serie A marad az elsődleges célpontunk, ez pedig egy ciklikus verseny, amelyet számos szakasz dönt el. Azután ott van az Olasz Kupa."

A szezont igen döcögősen kezdő Inter lendületet vett, s jó eredményeket ért el európai színtéren, míg tegnap este a Lazio együttesét verték fölényesen Rómában.

"Úgy gondolom, hogy az Inter a Napolival és a Juvéval harcol majd a scudettóért. Hazai pályán szenvedtek vereséget a Parma ellen, de nem volt szerencséjük azon a napon.

Luciano Spalletti nagy tapasztalattal rendelkezik, s visszavezette az Intert a Bajnokok Ligájába. Tisztelnünk kell az Intert és a Napolit, hiszen Carlo Ancelotti tovább szállítja velük az eredményeket."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr9014334813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GGábr81 2018.10.30. 20:22:28

Na ez a beszéd. Még a végére bebökhette volna, hogy "viritsd a lóvét geccó!"

Pavel1988 2018.10.30. 20:27:35

Végre kimondta mit akar és nem kajlizik, hogy ez nem lehet cél.
Nekem meggyőződésem, hogy ezt a mondatot Ronaldo verte bele, hálás vagyok érte.

alexGicamo 2018.10.31. 03:27:09

Ez egyértelmű ! Ha a magasságos is úgy akarja ...
Bárcsak !

babo0410 2018.10.31. 08:50:39

Csak mondjuk nem kéne ezt hangoztatni minden egyes nyilatkozatban. Senki nem gondolhatta komolyan, hogy nem a BL győzelem a fő cél. De ha ezt hangoztatják minden sarkon, akkor ez egy akkora teherré fog válni, ami összeroppantja a csapatot. Inkább lenne célravezetőbb, ha azt nyilatkoznák, hogy célunk, hogy minél tovább jussunk, célunk minél jobban szerepelni minden fronton. Vagy nem kéne éjjel-nappal a célokkal foglalkozni. Nehogy aztán tényleg teherré váljon.
Én nagyon remélem az inter idén is kidurran, és nem csak a BL csoportból zúg ki, de a bajnokságban sem ér a legjobb négy közé. Annyira megérdemelnék, hogy tönkre menjenek egyszer, és zúgjanak ki a Serie A-ból.
Tudom kellene minél több erős olasz csapat, de nem lehetne az, hogy ilyen nagy tőkéjű befektetők más, sokkal visszataszítóbb csapatokat vásárolnának fel? Mondjuk egy szerethető, és erős Parma nem lenne rossz, vagy engem kevésbé zavarna, ha a BL-ben is topnak számító Milan, Napoli, Roma lenne.
Az inter kicsinált egyszer minket, hogy uralja a szemétdombot. De most már neki nem elég az, hogy a szemétdomb ura volt egyszer, neki az újjáépült liga is kellene? Azt nem adjuk. És remélem az UEFA is közbeszól majd.

2018.10.31. 10:17:30

@babo0410: Eddig nem volt rajtuk a teher, mégis összeroppantak. Profi sportolók. Ez az egy dolguk van, hogy tudják kezelni a nyomást. És ha olimpiára készülnének, akkor mi lenne? Ott, ha rossz formát fog ki valaki, vagy hibázik, akkor jobb esetben "csak" 4 évi munkája lesz oda. Rosszabb esetben egész élete lehetősége ugrott...

Drotkoszoru 2018.10.31. 14:37:01

@babo0410: Engem is zavar, hogy lépten-nyomon azt hangoztatja mindenki, hogy kb. KÖTELEZŐ BL-t nyernünk, holott ez nem lehet elvárás egyetlen csapattól sem. Kupasorozatról lévén szó, elég egy vak, csaló spori, egy játékra alkalmatlan pálya, irreális időjárási körülmények vagy egyetlen rossz meccs és vége a dalnak. Nem mindig a legjobb, legerősebb csapat nyeri meg a BL-t (ezt épp mi bizonyítottuk 97-ben és 98-ban), illetve azt se mondanám 100% magabiztossággal, hogy a miénk a világ legerősebb kerete (ott vagyunk a legjobbak között, de annyira nem emelkedünk ki, hogy ezt egyértelműen ki lehessen jelenteni. Az talán megállja a helyét, hogy jelenleg Európában a legjobb formában lévő csapat vagyunk, de a trófeákat ugye tavasszal osztogatják). Másrészről viszont az is az igazsághoz tartozik, hogy ezek a kijelentések az újságírók kérdéseire vonatkoznak, ők traktálják folyton a vezetőket, edzőket, játékosokat ezzel a BL témával, nem Agnelli vagy Allegri hív össze sajtótájékoztatót, hogy mell-döngetve elmondják, mekkora isten királyok vagyunk és úgyis BL-t nyerünk. Remélem ez nem lesz teher senki számára tavasszal, bár vannak olyan profik a fiúk, hogy félre tudják tenni. Az Interre meg: a Tottenham eindhoveni döntetlenjével gyakorlatilag eldőlt, hogy az Inter továbbjut a csoportjából. Ezt szerintem engedd el, mert ott lesznek az egyenes kieséses szakaszban.

Nathas 2018.10.31. 16:20:27

Szerintem igenis ki kell mondani, hogy a BL célkitűzés, egy top csapatnál ez nem is lehet kérdés, a játékosoknak el kell bírnia ezt a terhet. Azt viszont senki sem mondta (és nem is teheti), hogy kötelező a győzelem.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3374) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (857) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9898) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2427) meccsek (4142) mercato (4134) nyilatkozat (7424) Olasz Kupa (321) összefoglaló (407) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása