Higuaín: "A távozás nem az én döntésem volt"

higuain_gonzalo_100_gol.jpgA nyáron a Juventustól az AC Milan csapatához igazoló Gonzalo Higuaín a La Gazzetta dello Sport munkatársának adott hosszabb interjút, s a beszélgetés során természetesen szó esett a távozás körülményeiről és okairól is.

"Az Olasz Kupa döntőjének napjától az volt az érzésem, hogy valami megszakadt." - idézte fel a végül távozásához vezető eseménysort az argentin támadó.

"Azután leigazolták Ronaldót. A távozás nem az én döntésem volt. Mindent odaadtam a Juventusért, s számos trófeát nyertem. 

Majd Cristiano megérkezett, a klub minőségi előrelépést akart, azt mondták nekem, hogy nem maradhatok, s próbálnak megoldást találni. A Milan volt a legjobb megoldás."

Higuaín hamarosan egykori csapata ellen is pályára léphet, s nem maradhatott el az újságírói kérdés, hogy vár-e elégtételt a novemberi összecsapáson.

"Nem, egyáltalán nem. Kizárólag szeretetet érzek, mert nagyon jól bántak velem. A csapattársak és a szurkolók nagyon jól bántak velem, de soha sem kértem, hogy távozhassak. Tulajdonképpen, ahogyan azt mindenki mondja, kirúgtak engem. Azonnal nagy szeretetet kaptam a Milantól, s meggyőztek engem.

Mit vennék el a Juventustól? Gólt szereznek, és győznek, míg mi egy olyan csapat vagyunk, amely gólt szerez, de 6:3-as vagy 7:4-es győzelemben kell gondolkodnia.

Gólt kell szereznünk, úgy kell győznünk, ahogyan ők teszik, s a védelem tekintetében a győztes mentalitásukat kell elsajátítanunk. Meg kell tanulnunk betalálni, s lezárni a meccset, ahogyan a Juventus teszi, amely egy harci gépezet.

Természetesen nyomás nehezedik rájuk, amikor az ellenfeleik betalálnak, de mindeddig senki sem volt képes elvenni tőlük a scudettót.

Max Allegri? Bizonyos területeken segített fejlődnöm, hogyan segítsem a csapat védekezését és hogyan támadjak kapura." 

Pipita nagy érzelmi hullámokat verő módon, a rivális Napolitól igazolt a Juventushoz, s nem csinált titkot abból, hogy a viszonya nagyon rossz a déliek elnökével, Aurelio De Laurentiisszel, aki több játékostól is haraggal vált el.

"Nem, ez a mi hibánk, nem az övé..." - mondta Higuaín némi szarkazmussal. "Lavezzi rossz viszony mellett távozott, Cavani szintén. Míg Sarri még a kispadon ült, ő már más edzőkkel lépett kapcsolatba, s értem 94 milliót kapott.

Mindenkinek voltak gondjai vele, s az emberek másokat támadnak. Semmi rosszat nem mondhatok a Napoli szurkolóiról, három csodálatos év volt. Akkor szerettek engem, most utálnak. Egy nap majd elmondom, amit gondolok, de ezt most nem tehetem meg."

Higuaínt arról is megkérdezték, hogy mely játékosok voltak a gyerekkori példaképei.

"Egész életemben Ronaldo volt az. Mindent tőle lestem el, egyedülálló volt, s semmiben sem vagyok jobb nála. A legtehetségesebb játékosok, akikkel együtt játszottam, Messi és Guti voltak. Mindenki ismeri Leót, s megtiszteltetés volt vele játszani, de a legnagyobb meglepetést Guti okozta számomra."

Az olasz sajtó pletykái szerint egy veterán kedvenc, a jelenleg az LA Galaxy együttesénél szereplő Zlatan Ibrahimović is csatlakozhat a milánói csapathoz. 

"Erről a klubot kellene kérdezniük. Mindössze annyit mondhatok, hogy szívesen osztom meg a pályát nagy játékosokkal, s ő ilyen."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr1514308377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jeneiPALI 2018.10.18. 12:17:53

Birtam higanyt sajnálom hogy mennie kellett

Glivenko 2018.10.18. 12:41:48

Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeem, Higuain hazudik, babo is megmondta, h itt senkit nem küldenek el. Ez nem így van. Nem. Soha. A többieket sem.

2018.10.18. 12:53:02

Korrekt. Bár még a mi játékosunk, csak játszogat egy évet a Milannál. ;-)

babo0410 2018.10.18. 12:55:20

@Glivenko: Anyám! Én Marchisio és Alex kapcsán mondtam ezt. Higu esete teljesen más. Ő lett CR7 áldozata.

2018.10.18. 12:55:45

@Glivenko: :-DDD Hogy küldenénk el bárkit?!? Ezt a marhaságot...Mindenki menni akart és kész: Marchisio, Del Piero, Higuain, MAROTTA...szerintem még Iaquinta és Amauri is, csak elhitette velünk a sajtó, hogy maradni akarnak. ;-)

Attila F 2018.10.18. 13:16:11

Én kedveltem, jó erősítés volt a Juvénak 2 éve, de Ronaldo jelenleg két klasszissal jobb nála.

GGábr81 2018.10.18. 13:45:19

@babo0410: Marci menni akart? Ezt a baromságot.
De értem, biztos így könnyebb, ha ezt hiszed.
Izlelgessük egy kicsit ezt a mondatot: Marchisio el akarta hagyni a Juventust.
Azért remélem mindenki érzi, hogy ez a mondat sehol, semmilyen kontextusban nem tud igaz lenni.

Andras74 2018.10.18. 16:13:20

Egyszerre csak 11 Juve játékos léphet pályára. Vagy elvárjuk a minőségi javulást, és elfogadjuk, hogy személyes kedvenceink közül néhánynak mennie kell, vagy ragaszkodunk a kedvenceinkhez, de akkor senki ne sírjon a 7. helyezések miatt!

Egyszerre b...ni és szűznek maradni nem lehet!

babo0410 2018.10.18. 16:25:21

@GGábr81: Nem! Marchisio sem akart menni, de őt nyílván nem kellett Higany miatt elküldeni, neki fel lett gondolom vázolva, hogy itt nem fog sokat játszani, és maradhat, de ne reménykedjen.
Higuaínnak meg gondolom jelezték, hogy CR7 leigazolásának áldozatai vannak, sajnos a 100 milliót valahonnan elő kell teremteni, és így ő az áldozat.
De említhetném korábban pl. volt nekünk Amaurink, Iaquintánk is, akiket akaratuk ellenére kiraktunk a keretből, csak ők sehová nem voltak hajlandóak elmenni, megmakacsolták magukat. Náluk nem volt ez a felháborodás, hogy miért vannak elküldve. Sajnos a csapatsportok ilyenek. Folyamatos játékosmozgások vannak, és akire az edzőnek vagy a vezetésnek nincs szüksége bármi okból, esetleg egy másik igazolás áldozata lesz, azt eladják.
Jó példa Llorente. Neki is távoznia kellett, mert egy nála jobb csatár érkezett.
De nyilván a legendáinkat nem fogják csak úgy kidobni.

babo0410 2018.10.18. 16:27:12

@babo0410: Javítom magam, Marchisiot nyilván nem kellett CR7 miatt elküldeni. Ezt akartam írni.

Drotkoszoru 2018.10.18. 18:04:20

@babo0410: "De nyilván a legendáinkat nem fogják csak úgy kidobni."

Márpedig Del Piero nem kapott új szerződést, pedig maradni szeretett volna. Agnelli 2011 őszén jelentette be a részvényesek közgyűlésén, hogy ez lesz Alex utolsó szezonja a Juvéban, de erről Del Piero sem tudott előzetesen. És ezek tények, nyugodtan vissza lehet keresni az akkori nyilatkozatokat. Higuaín esete ettől még persze más. Őt muszáj volt sajnos beáldozni, ettől függetlenül nagyot nőtt a szememben mind emberként, mind játékosként a nálunk töltött két éve alatt, és utólag már azt mondom: a 90 millió €-s ára is megtérült/megtérül (amennyiben a Milan érvényesíti az opcióját jövő nyáron). A mostani nyilatkozata is végtelenül szimpatikus.

asvééd 2018.10.18. 18:05:55

Babo a szarházi Tiago-t kihagytad, pfffajj, az mekkora egy csótány volt, még az elnököt is bezárta a budiba. Alig bírták elzavarni.Egyébként Iaquinta és Amauri és élősködő volt már csak a végén, lehet a szerződéseket kellene jobban megírni vagy pl. játékperchez, teljesítményhez,stb. kötni. Higuaint sajnálom én is de mennie kellett padon drága lett volna tartani illetve az neki sem tett volna jót.

babo0410 2018.10.18. 18:06:40

Még annyit ehhez, hogy nyilván mindenki sikereket akar, trófeákat, és főleg nemzetközi szinten. Akkor meg Agnellinek néha ridegnek kell lennie, és kimondani, hogyha valaki létszám felettivé válik. Nyilván nem működik az, hogy "Higuaín menni akarsz? Nem főnök úr! Jól van akkor maradj". Ha ez így lenne, és csak azokat adnánk el, akik valóban menni akarnának, akkor ez a klub egy helyben toporogna, és a csatáraink még mindig Iaquinta, meg Amauri, s talán Matri lennének. De lehet Vucinic is itt lenne még.
De érdekes, hogy most az a gond egyesekneél, hogy miért rúgg ki játékosokat a vezetőség, Marotta kritikája meg az volt, hogy miért engedi el aki menni akar, és aki meg nem, azt miért nem akarja/tudja eladni? Ezektől kérdezem, most akkor mi is legyen?

babo0410 2018.10.18. 18:13:05

@asvééd: Tényleg Tiagot hogy is lehetett elfelejteni! :D Neki amúgy, mikor érkezett, még örültem is, mert Ranieri Chelsea-ben nem volt rossz. Aztán sajna nálunk meg koppant egy nagyot.

GGábr81 2018.10.18. 19:04:45

@Andras74: Semmilyen problémám nem lenne, ha Marcinak úgy kellett volna mennie, hogy nincs egy Khedira a keretben. Addig én nem tudom elfogadni azt, hogy a minőségi előrelépés nevében... Tudom, hogy Allegri másképp látja, de attól még ez a véleményem.

Il Principino 2018.10.18. 20:17:31

Pedig Tiago még utána az Atletiben is sokáig nagyon jó volt!!!
Higany biznisz pedig megérte nekünk,efelől senkinek ne legyen már kétsége,de már sokadszorra nem fejtem ki miért érte meg... :)
Pláne ha a Milan megvásárolja,ahogy Leonardo ígérte :)

Rocky80 2018.10.18. 22:08:37

Tényleg sokat letett az asztalra Higany nálunk és mind emberként, mind játékosként sokat fejlődött és szimpatikussá vált, de:

egyszerűen nem lehet egy lapon említeni Ronaldoval. Talán az az egy szólt volna mellette, hogy ő biztosan megrúgja az olasz bajnokságban is a huszoniksz gólt per év, számtalanszor bizonyította; viszont nekünk már a BL az első számú prioritás és Bayern Münchenek meg Barcelonák ellen kell gólokat rúgdosni számtalanul és ez egyértelműen Roni asztala.

Nyilván sajnálja az ember hogy így lett vége, meg szép volt jó volt, de van hogy egy sakkmeccset is vezéráldozattal tud megnyerni az ember... Nálunk meg ő nem is volt vezér, csak egy nagyon jó játékos.

(Azt meg tiszteletből meg sem említem, hogy hányszor elpattant tőle a labda meg hogy bántóan lassú volt a kontráknál - meg egyébként is sajna...)

De ahogy a dal mondja: "csak a szépre emlékezem..."

alexGicamo 2018.10.19. 03:43:29

@Rocky80: Ezt jól összefoglaltad helyettem is ! :-)

del pipi 2018.10.19. 05:04:30

akartam volt mondani bár én csíptem pipitát de míg az első évben cool volt úgy a második évben olyan lassú lett hogy az borzasztó, néha a tv csal amikor nézed de tavasszal volt szerencsém élőben megnézni és ezek után elvitték a vb-re......úristen !

2018.10.19. 08:15:21

@Rocky80: Egyetértek az általad leírtakkal, bár én 2 dologban azért kicsit kételkedem.
Az egyik, hogy nem tudtuk volna tényleg eladni (pl. a Chelseanek nem igaz, hogy nem lett volna pénze rá, ráadásul ott a volt edzője, aki most megint szerelmet vallott neki) és nem csak "félretenni" egy évre, ami után nem kizárt, hogy már jön is vissza, mert a milan nem tudja megvenni.
A másik dolog - elnézést a Mandzukic fanoktól - amiben nem vagyok biztos, hogy nem inkább őt kellett volna megtartani Mandzukic helyett. Nem vagyok pénzügyi szakember, de a fizetésére hivatkozás 2 dolog miatt sem elfogadható: az egyik, hogy ha BL-címre hajtunk akkor 1 játékos fizetésére hivatkozni nevetséges. A másik, hogy nem ülhet a padon ekkora fizetésű játékos. Könyörgöm, Mandzukic sem a padon ül, Allegri Khedirán kívül mindenkit rotál, nincs kimondottan "pados" játékos.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1850) bajnokság (3373) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (856) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1646) játékosokról (9898) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2426) meccsek (4141) mercato (4134) nyilatkozat (7424) Olasz Kupa (321) összefoglaló (407) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása