Bonucci: "Hibáztam, amikor elhagytam a Juventust"

bonucci_leonardo_golorom_napoli_ellen.jpgA nyár egyik legnagyobb meglepetése volt, hogy az egy évvel korábban az AC Milanhoz igazoló Leonardo Bonucci visszatért a Juventushoz, s a védőjátékos most a döntés okairól beszélt a Corriere dello Sport munkatárásnak adott hosszabb interjú során.

"Miért hagytam el a Juventust?" - vágott a kényes témába Bonucci. "A szezon utolsó négy hónapjában olyan dolgok történtek, amelyek személyes tekintetben kihatással voltak rám. Kihatással voltak a büszkeségemre, én pedig nem voltam elég okos ahhoz, hogy túllépjek rajtuk. Idővel rájöttem, hogy rossz döntést hoztam, amelyet a düh tanácsolt nekem. 

Megértettem, hogy hibáztam, amikor elhagytam a Juventust, s egyedül itt, egyedül ebben a mezben tudom kiteljesíteni a képességeimet a pályán és a pályán kívül is. Szerencsés voltam, hogy lehetőségem nyílott a visszatérésre, lehetőségem, amelyet az ügynökömnek és Andrea Agnellinek köszönhetek.

Ez a stadion, ez a csapat, ez a város... az otthonom. Visszajöttem, s ugyanazokat az arcokat, ugyanazokat a helyeket, ugyanazokat az öleléseket találtam. Jó újra itt lenni, jó leülni az öltözőben, ahol ha elfordítom a fejemet, Barzaglit és Chiellinit látom magam mellett.

Mi a BBC? Egy barátság, egy tapasztalat, szakmai és személyes harmónia. Röviden: együttműködés. Együtt játszottunk, együtt győztünk, együtt éltünk. Mi hárman, azután ott van egy nagy B is, amit hozzá kell tenni, ez a B pedig a nagyszerű Gigi Buffoné.

Megfizettem-e azért, mert elhagytam a Juvét? Biztosan. Amikor az ember távozik, hátrahagy barátságokat, személyes kapcsolatokat és még többet. A pályán, Barzagli és Chiellini mellett, ott volt Benatia is, egy kiváló játékos, valamint Rugani, a legjobb fiatal játékosok egyike. A távozásból sokat tanultam.

Megtanultam, hogy a düh hevében hozott döntések a végén mindig rossznak bizonyulnak, s mások, mint azok, amelyeket tiszta fejjel hoz meg az ember.

A Juventus nem csak egyszerűen egy csapat, hanem egy család, amely úgy fogadott vissza engem, mintha el sem mentem volna. A Juventusnál mindenki, az elnöktől egészen az eladóig a boltban, úgy viselkedik, hogy otthon érzem magam, s ez az, ami a leginkább hiányzott nekem.

Arra visszatérni a Juvéhoz, hogy Cristano Ronaldót találom itt? Az én visszatérésemtől és Cristiano érkezésétől függetlenül, a klub olyan keretet épített, amely képes arra, hogy európai szinten az első két-három csapat közé verekedje magát, s remélhetőleg beteljesíti az álmot. Természetesen Cristianóval az esélyek még jobbak lettek.

Milyen ember Cristiano? Nagyon szerény és roppant segítőkész, ami ösztönzőleg hat mindenkire. Amikor azt látod, hogy valaki, aki ötszörös aranylabdás, 33 éves, s olyan intenzitással edz, ahogyan ő teszi, csak csodálhatja az ember, s próbálja utánozni. Ronaldo sokat ad a Juvénak.

A legkeményebb támadó, aki ellen játszottam? A leghalványabb kétely nélkül Cristiano az. Bármikor is kerültünk szembe vele, s ezt a számok is bizonyítják, mindig nehézséget okozott a védelmünknek.

A meccs, amit szívesen újrajátszanék? A 2012-es döntő az Európa-bajnokságon Spanyolország ellen, mert úgy gondolom, hogy sokkal többre lettünk volna képesek. Szívesen lejátszanám újra ezt a mérkőzést. A meccs, amit teljesen kiradíroznék, a cardiffi döntő, amelyben igazán hittünk. Még mindig fáj emlékezni rá.

Melyik fiatal olasz védőt választanám? Romagnoli sokat fejlődött, s sok tapasztalattal rendelkezik. Ruganit említeném utána, aki tökéletes partnere lenne. Romagna egy nap viselni fogja a Juve mezét, ő egy olyan belső védő, aki rendelkezik a személyiséggel és a fizikális erővel ahhoz, hogy magas szintre jusson.

A legintelligensebb játékos, akivel a pályafutásom során a pályán és azon kívül találkoztam? A pályán egyszerű: Pirlo. Ha teljességében nézem, úgy gondolom, hogy Giorgio Chiellini a legjobb példa. Nagyszerű játékos, családszerető ember és apa, aki intenzív tanulmányokat folytatott, míg lediplomázott. 

Az az álmom, hogy edző leszek egy nagy csapatnál, talán a Juventusnál. Ezért figyelem és lesem el különböző edzők titkait, akik próbálták kihozni belőlem a maximumot.

Allegri? Voltak parázs beszélgetéseink, de az intelligens és érett emberek utána kezet ráznak, s a közös célra összpontosítanak. Egy edző legnagyobb értéke az intelligencia, amelynek segítségével képes egy olyan tekintélyes csapat öltözőjét irányítani, mint a Juventus."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr6314293317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cannavaro 2018.10.10. 14:43:01

Én akkor se utáltam, inkább csak elszomorított, amikor elment... Nekem hiányzott, és örülök, hogy itt van! Ha formában van, Nálam Ő a világ legjobb képességű védője! Hibázott, belátta bocsánatot is kért! Ennyi FORZA JUVE! FORZA BONU!

JuventusFanatikus 2018.10.10. 14:55:24

Ha arról van szó, hogy a becsületén folt esett, akkor fontos szerepe lehetett a kisszéknek ebben a történetben, és a cardiffi razziát is elkönyvelhetjük megtörténtnek. Elmondanu úgyse fogja, hogy mi történt, én erre gyanakszom.
CR nagyon szerény... Mik vannak, ezt még mindig nem tudom elhinni:)

alexGicamo 2018.10.10. 15:24:23

Végre ! Ezzel kellett volna kezdenie ... Bár én haragtartó vagyok, ezért nem tudom, mikor fogok neki megbocsátani .

GGábr81 2018.10.10. 15:42:33

Meglepően szimpatikus nyilatkozat. Szerintem valaki súgott neki.
De rendben, a csicska ezennel kikerült a nevéből. El nem felejtem, de részemről lezárva. Hajrá mutasd meg a pályán.

2018.10.10. 16:35:29

Ha így van, ha nem, ezt már rég le kellett volna nyilatkoznia. :)

2018.10.10. 17:37:10

Egye fene írom újra nagy betűvel a nevét. A nyilatkozat miatt egy + pont. És harcoljon csak a sikereinkért, de az én szememben nagyon sokat azért már nem tud kozmetikázni ezzel a nyilatkozattal. Ha akkor tette volna, mielőtt/amikor visszajött, talán kicsit más lett volna a helyzet, bár semmissé már nem tehette volna a korábbi tetteit. Kiváncsi lennék azért, hogy (ha igaz) azok, akikkel bunkón összeveszett (elvileg Barzagli és Dybala), ők mit gondolnak magukban. Nem, nem arra a diplomatikus maszlagra, amit mondanak, hanem arra, amit gondolnak és éreznek. Allegri szerintem pont leszarja, van annyira profi.

pott70 2018.10.10. 18:12:10

Ideje volt.Egészen másként nézne Rá mindenki,ha ezt már érkezésekor lenyilatkozza.
Meg kell próbálnunk túllépni az árulásán,valamennyire fog is sikerülni.
@MGB75: +1
@Dr. Grant:+1

Il Principino 2018.10.10. 18:52:22

Már a Porto elleni meccsen tudva levő volt hogy vmi nincs rendben vele,szépen csücsült a lelátón..Kiváncsi lennék vajon Alves cimboránk hatása volt e ez..ő szeret bomlasztani!Távozása mégis meglepett,de visszatért és ha már itt van akkor hajrá!!!

Kukszi 2018.10.10. 20:13:05

Saját bőrén tanul az ember.
Egy férfi lássa be ha hibázott és kérjen bocsánatot érte!
Játszon stabilan és ha leültetik a padra fogadja el!
Mint ahogy Allegri szavait is.
Ronaldorol sokaddjára hallani hogy egy szerény ember, nem hátrány itt a Juvénál ez.

babo0410 2018.10.10. 21:57:24

Én ily könnyen nem bocsátok meg neki, mert olvastam arról, hogy ameddig itt volt, hogyan játszadozott az ultrákkal. Most is csak azért nyilatkozta ezt le, mert gondolom érzi, hogy az ultrák nem igazán kedvelik. Én nem fogok megbocsátani neki. Nálam a bizalmat elvesztette. És sajnos az élet megtanított rá, hogy kiben bízhatsz.
Nekem az az érzésem, hogy csak azért jött vissza, mert azt hitte, hogy majd jól bevásárolnak a Milannál, és majd akkor ők nyernek mindent, közben meg igen rosszul teljesítettek. És nem mellesleg szerintem onnan is ki lett téve. Gyanus nekem, hogy őt az ultrák sehol nem kedvelik igazán. Olvastam a múlt szezonban is többször a Milan fórumát, és ott nem voltak elragadtatva tőle, kifejezetten nem kedvelték. Meg állítólag a Milan ultrákat is próbálta hülyének nézni, meg nyalizott oda is rendesen.
Nálam csak egy szánalmas kis bugris marad, akiről minden szezonban számtalan gólt kapunk. Nem mellesleg miatta kellett Caldarát elherdálnunk.
Sajnos Marotta és Caldara lettek Bonu nagy áldozatai. Helyettük egy féreg tért vissza. Nálam örökre féreg marad.

Tony. 2018.10.10. 22:19:25

Én semmilyen nyilatkozatot nem várok/vártam tőle. Nem is akarok hallani róla semmit, maradjon csöndben és dolgozzon. Leginkább húzza meg magát, és legyen kussban. Részemről semmi sem lesz már ugyanolyan, mint előtte mikor szerintem teljesen megalapozottan gondoltam, hogy belőle még kapitány is lehet a későbbiekben, hiszen mindene megvolt hozzá. Játékost faragtunk belőle, és most megmentettük a karrierjét, miután oda szart ahol evett, és elsüllyesztette magát. Nagyon jók ezek a nyilatkozatok, de semmi megható nincs benne, mindenki ezt mondaná. Egy jó játékosa a csapatnak, akiből remélhetőleg sokat profitálunk még, de minden más elveszett.

venember83 2018.10.11. 05:58:06

Nem meglepő módon Beppe neve nem szerepel a visszatérését segítők között, úgy tűnik az elnök idén nyáron határozottan belemászott Beppe jogkörébe, így érkezhetett CR7 és Bonu, és így távozik Beppe.

Anno sokan emeltünk szót a legfelsőbb vezetőség határozottabb szerepvállalása mellett, és sokan említettük, hogy mintha Európa legjobbjainak a szintjén Beppe talán kevés lehet az olaszországi kapcsolatrendszerével és az olasz környezethez idomodott módszereivel. Most majd meglátjuk, mit hoz a poszt-Beppe éra.

2018.10.11. 08:18:46

@Tony.: +1 Ez magától értetődik. És jó játékos lett belőle, de számomra még "játékosminőség szempontjából" is hagy kivánnivalót maga után. Sok védőt láttam a bővel 20+ év alatt és számomra nem egy BL-győztes csapat középhátvédje...

2018.10.11. 08:22:15

@venember83: Hát igen. Az utolsó mondatod, ha belegondolok, elég ijesztően hangzik.

Grinta 2018.10.11. 08:52:51

Én nagyon ellenségesen viseltetek irányába,de ebben a nyilatkozatban megláttam az embert!

Drotkoszoru 2018.10.11. 16:28:08

@venember83: Így látom én is. Szerintem amúgy nem lesz semmilyen gond Marotta távozásával sem. Továbbra is eredményes lesz a csapat és folyamatosan fejlődni fog gazdaságilag is. Az elmúlt 8 évben Beppére volt szükség, nélküle nem jutottunk volna el idáig, de eljött szerintem is a váltás ideje (minden érdeme elismerése mellett), Paratici pedig tökéletesen megfelel utódnak. Kicsit ahhoz tudnám hasonlítani, mint amikor Conte távozott, aztán Allegri váltotta. Szkeptikus voltam akkor én is, de az idő a vezetőséget igazolta. Conte nélkül nem jöttünk volna ki a sza*ból két 7. hely után, de a további fejlődéshez váltani kellett Allegrire. Remélhetőleg jól jövünk ki most is belőle. Az megint más kérdés, hogy Marotta leváltása (elküldése) nem feltétlen a legelegánsabb módon történt, de ez megint egy másik téma.

venember83 2018.10.11. 21:13:47

@Dr. Grant: nem komplett vezetőség lépett le, csak egy fontos személy. Szóval a klub megérezheti, de nem olyan nagy lutri a folytatás Beppe nélkül sem. Megjegyezném, hogy Pavel sem tervez örökre olasz földön maradni.

2018.10.11. 21:49:36

@venember83: Igen, azért ha belegondolunk megoldható a helyzet. Nem is arra gondoltam, hogy ne oldaná meg a klub, hanem arra, hogy ez az utolsó mondatod hátborzongató volt (nem kritikának szánom). Majdnem, mintha Sarah Connor mondta volna. ;-)

2018.10.11. 21:50:35

@venember83: Nedveddel kapcsolatban tudsz valamit, amit én nem, vagy csak gondolod, hogy így fog történni?

2018.10.12. 14:14:53

@venember83: Tuti h Beppe nem áldozta volna be Caldarat h Bonucci visszajöhessen így. Csak ugye CR érkezése után vhogy faragni kellett a kiadásokból, így Higanyt el kellett passzolni.
Meglátjuk mennyivel leszünk agresszívebbek Beppe távozása után a piacon. Mondjuk abban mindenképpen szvsz h nem fogunk milliókat kivágni olasz reménytelen Serie C szintű fiatalokra, elcseszve ilyen bizniszekkel napokat.

venember83 2018.10.12. 17:49:46

@hellan: CR érkezése sok áldozatot eredményezett, de az elveszített BL-döntők keserű ízét nemigen szeretné ismét érezni a vezetőség, amit teljes mértékben meg is értek. Beppe csak mind mondta, hogy milyen nehéz a Juventus keretét tovább erősíteni, Agnelli pedig megtette azt a szintlépést, ami valódi erősítést jelent(het).

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (910) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9905) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2429) meccsek (4149) mercato (4135) nyilatkozat (7433) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4165) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása