Allegri: „Javultak az esélyeink a BL-győzelemre”

allegri_massimiliano_sajtotajekoztato_10.jpgA Juventus mestere, Massimiliano Allegri szerint Cristiano Ronaldóval javultak csapata BL-győzelmi esélyei, azonban lépésről lépésre kell haladni.

„Cristiano Ronaldo érkezése növelte az önbizalmunkat.” - mondta az Öreg Hölgy mestere a Valencia elleni meccs előtt.

„A világ legjobb játékosa érkezett, aki az összes díjat megnyerte Leo Messivel karöltve az utóbbi néhány évben.

A Juventus két döntőt játszott az elmúlt négy évben, két alkalommal pedig a döntő előtt esett ki, egyszer hosszabbításban, egyszer pedig a kilencverharmadik percben, Madridban megítélt büntető nyomán. Szóval nem arról van szó, hogy a semmiből hirtelen idén már a BL-ért harcolhatna a Juve.

Az elmúlt években jó eredményeket értünk el, növeltük az önbizalmunkat, és természetes, hogy idén még nagyobb esélyünk mutatkozik a győzelemre. Mindezek mellett azonban holnap a három pont megszerzésével kell nekivágnunk ennek a sorozatnak, a döntő pedig csak májusban lesz.

Úgy gondolom, hogy amit a Juventus elért és megtartott, azt mutatja, hogy most a legjobb négy közé kerülésre kell törekednünk a BL-ben. Sokan említik a Juventus favoritként a végső győzelemre, de szerintem lépésről lépésre kell haladni.

Holnap egy korántsem egyszerű meccs vár ránk, mivel nem egyszerű a Valencia pályáján győzedelmeskedni. A stadion nagyban segíti a hazai csapatot, amikor a meccs halottnak tűnik, elég egy szabálytalanság a szélen, és ez rögtön ismét feltüzeli a közönséget.

Holnap nehéz meccs vár ránk, amin múlik a Bajnokok Ligája menetelésünk. Amennyiben holnap sikerül nyerni, egyszerűbb út vár ránk, egy döntetlen már jó helyzetbe hoz minket, ha pedig kikapunk, akkor nehéz harc vár ránk.

A futballmeccseket a pályán kell lejátszani, mert augusztusban még bárki képesnek tűnhet a BL-serleg és a bajnoki cím megszerzésére. Nem lehet most mindent megnyerni, egyszerűen a következő meccs megnyerésére kell koncentrálnunk. December harmincadikáig kell eljutnunk, amikor célunk, hogy a Bajnokok Ligája kieséses szakaszába kerüljünk, és hogy vezessük a bajnoki tabellát.

Aztán következik a szünet, a Szuperkupa, és kezdődik a szezon második része, ami mindenről dönt. Azonban a lehetőségek kihasználásához jól kell teljesíteni az első részben is. Jelenleg szükségtelen bizonyos témákról beszélni, hiszen egyike vagyunk a Bajnokok Ligájára esélyes négy vagy öt csapatnak.

Azonban ez rendkívül furcsa verseny, mert ha a labda számunkra szerencsésen pattan, akkor be lehet jutni a döntőbe, azonban ha két vagy három játékos megfázik, a helyzet valamivel nehezebbé válik. Foglalkozzunk inkább a holnapi meccsel, aztán meglátjuk.”

Leonardo Bonucci visszatérése és Douglas Costa legutóbbi kitörése után megkérdezték a mestert, hogy számíthat-e a brazil támadó arra, hogy kisszéken kell majd végignéznie a meccset.

„Nem hoztunk semmilyen széket. El kell mondanom, hogy vasárnap kellemetlen incidenst láthattunk, amelyik mindenkit meglepett, és nem utolsó sorban azért, mert ő nem ilyen futballista. Bocsánatot kért, kap négymeccses eltiltást, majd számos meccsen sportszerű viselkedéssel bizonyítja majd, hogy ez csak egy elszigetelt incidens volt. Ez mindig erőssége volt, egyéb kvalitásai mellett.

Szerdán döntök majd arról, hogy pályára küldöm vagy padra ültetem, de ez tisztán technikai kérdés. Csalódott vagyok, mert ez nem jó példa azok számára, akik látták a meccset, azonban a meccs végén ő volt az első, aki kifejezte csalódottságát.

A tegnap és ma jó edzésmunkát végzett, csupán egy pillanatnyi kihagyás volt a részéről, aminek természetesen semmiképpen sem szabad megtörténnie, de olykor sajnos előfordul. Lehetősége lesz játszani a Bajnokok Ligájában, mivel a válogatott szünet révén a négy meccsre szóló eltiltás elhúzódik másfél hónapig.

Rossz hatással volt ránk csapatként, sokkolt minket, mivel ez egyáltalán nem vallott rá. Elég megnézni az eddigi karrierjét, a légynek sem tudna ártani. Mindenkit meglepett, még saját magát is. Nagyon csalódott vagyok az eset miatt.”

A mester pár szót ejtett a szerdai kezdőcsapatról is, miután Paulo Dybala hétfőn kisebb lábsérülés miatt kihagyta az edzést.

„Paulo kiválóan érzi magát. Egyebek mellett elmondhatom, hogy jó meccse volt vasárnap úgy technikai, mint fizikai tekintetben. Formát tekintve javuló tendenciát mutat, ahogyan az egész csapat.

Nehéz lesz szerdán bárkit is kihagyni, különösen miután láttam a mai edzést. a két ember, aki mindenképpen pályán lesz, az Leonardo Bonucci és Giorgio Chiellini.

Aztán elérhető Juan Cuadrado, João Cancelo és Alex Sandro, akik játszhatnak a védelem szélein, és döntenem kell, hogy közülük ketten vagy hárman játszanak.

Ha Juan Cuadrado hátvédet játszik, és João Cancelo lesz a bal oldalon, akkor Federico Bernardeschi játszhat támadót. Ha João Cancelo és Alex Sandro játszik, akkor elöl kaphat szerepet, vagy előfordulhat, hogy Douglas Costa és Juan Cuadrado kap lehetőséget.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr7814248165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mahiro 2018.09.19. 11:16:32

Sajnos én tudok még egy játékost, aki tuti ott lesz a kezdőben...

Rocky80 2018.09.19. 11:32:07

Már mondani akartam a hétvégi meccs alatt is, hogy tök jó hogy Sandro alternatívája Cancelo a bal oldalon, illetve hogy Cuadrado kezd egy kicsit "jobb bekkesítve" lenni. Így Sandronak és Cancelonak se kell végigjátszania az egész szezont. Alakul ez!

pedronegroo 2018.09.19. 11:36:30

@Rocky80: Én úgy értelmezem hogy Cancelo ígyis úgyis játszik ergo Ő nem lenne pihentetve.

jeneiPALI 2018.09.19. 14:28:52

@Mahiro: Khedirát nem hagyná ki akkor inkább Pjanicot vagy Crt vagy bárkit de öt nem!! ez van sajnos

Rocky80 2018.09.19. 14:32:41

@pedronegroo: Ja, ezt a nyilatkozattól függetlenül mondom. Mármint hogy minden szélsőhátvéd posztra van két jó kvalitású ember. Most az, hogy Cancelo mindkét oldalban benne van azt hagyjuk figyelmen kívül. A kisebb meccseket csak lehozza DS is.

pedronegroo 2018.09.19. 14:42:49

@Rocky80: Hát reméljük DS meg Spinazzola is felépülnek lassan és a kisebb meccseken tudnak majd tehermentesíteni de egyelőre nem lehet velük kalkulálni így egyelőre inkább az a valószínűbb hogy Sandro/Cancelo-nak kell végig tolni.

Del Tomino 2018.09.19. 14:49:26

Cuadrado elképesztően meggyőző lehet az edzéseken, hogy még mindig szóba jöhet jobb hátvédként... De lehet hogy én látok valamit rosszul. Forza Juve!

GGábr81 2018.09.19. 18:16:48

"egy döntetlen már jó helyzetbe hoz minket"
Ezek után vajon mire számítsak?

venember83 2018.09.19. 18:34:49

@GGábr81: az elmúlt éveket követően szerintem nyilvánvaló, hogy mire lehet számítani. Az ősszel a lényeg a túlélés és a pontok.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (910) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9905) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2429) meccsek (4149) mercato (4135) nyilatkozat (7433) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4165) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása