Agnelli: "A BL-ben is nagy szükség lenne a VAR-ra"

agnelli_andrea_sajto.jpgTegnap rendezték Splitben az Európai Klubszövetség (ECA) huszonegyedik általános közgyűlését, amelyen 160 klub képviselője vett részt. A Szövetség az európai klubcsapatok gazdasági és érdekvédelmi szervezete, amely a kontinens meghatározó klubjait foglalja magában. 

Andrea Agnelli, a Juventus és az Európai Klubszövetség elnöke arról számolt be, hogy fontos munkákat vittek már véghez, de rengeteg fejlesztésre van még szükség az európai labdarúgás jobbá tételének érdekében. Agnelli továbbá ismételten arra hívta fel a figyelmet, hogy az UEFA-nak meg kellene fontolnia a VAR bevezetését az Európa Ligát és a Bajnokok Ligáját illetően. 

"Haladnunk kell a korral. Azt szeretnénk, ha az UEFA bevezetné a VAR-t az általa rendezett kupasorozatokban, amint az lehetséges."

A VAR technológia sikeresen vizsgázott a 2018-as világbajnokságon, így az elnök szerint nem lehet akadálya annak, hogy széles körben elterjedjen. 

"Beszéltem már erről az UEFA elnökével, Aleksandar Čeferinnel, és ő elfogadta az álláspontunkat, ugyanakkor tudni kell, hogy az UEFA 53 tagországgal rendelkezik, ezért megfelelő előkészületekre van szükség ahhoz, hogy a VAR bevezetésre kerüljön. 

Üdvözöljük az UEFA azon döntését, hogy a játékvezetők megfelelő képzését szorgalmazza, ugyanis csak így van lehetőség arra, hogy széles körben bevezetésre kerüljön a technológia a megfelelő színvonalon.

Abban bízunk, hogy a következő szezonban mind az Európa Ligában, mind pedig a Bajnokok Ligájában bevezetésre kerül a VAR. Mi mindannyian ezért dolgozunk. 

A VAR segítségével drasztikusan csökkenhet a hibázási lehetőség, ezért számunkra világos, hogy ezen az úton kell továbbhaladnunk."

Agnelli arról is beszélt, hogy a Pénzügyi Fair Play szabályai sokkal hatékonyabbak lehetnek a jövőben. 

"Az új szabályok sokkal hatékonyabbak lehetnek, mint a most érvényben lévők, amelyek néha meglepő eredményeket szültek."

Átalakításra kerülhet a nemzetközi mérkőzésnaptár is.

"A mai naptól kezdve 2024-ig, amikor már az új nemzetközi mérkőzésnaptár fogja meghatározni a foci látképét, addigra a játék számos aspektusban meg fog változni.

A klubokra kulcsszerep fog hárulni a mérkőzésnaptár kidolgozásában, ugyanis mi vagyunk az egyetlen érdekeltek, akik viselik a vállalkozói, és sportkockázatokat."

A fentieken kívül az Európai Klubszövetség szorgalmazza az európai bajnokságok versenyképességnek javítását, különösen az Európa Liga átalakítását 2021 és 2024 között. Az elképzelés szerint az ebben a sorozatban elinduló csapatok számát csökkenteni szeretnék, egyúttal bevezetésre kerülne egy harmadik európai kupasorozat, így az UEFA által rendezett kupasorozatokon résztvevő klubok száma 96-ra nőhet, amely egyben minden egyes kupasorozat értékét tovább növelné.

A Szövetségnél napirenden van az átigazolási szisztéma progresszív átalakítása is, továbbá a VAR technológia világbajnokságon nyújtott teljesítményének elemzése a tekintetben, hogy az milyen szerepet tölthet be a labdarúgás jövőjét illetően. Agnelli ezután kiemelte, hogy mennyire fontosnak tartja megtervezni az európai foci 2024 utáni forgatókönyvét, ugyanis a Szövetség véleménye szerint a mérkőzésnaptár komoly modernizálásra szorul.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr1914235865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Type-R 2018.09.12. 17:23:58

Teljesen felesleges egy harmadik kupasorozat. A Eurépába kellene több pénzt tolni, ami nagyobb motivációt jelentene a résztvevőknek.

steven.h 2018.09.12. 17:27:35

@Type-R: Szerintem is, jelenleg a Répa liga egy jellegtelen semmi kupa, milyen lenne még egy eggyel alatta lévő?

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (909) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9904) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2428) meccsek (4147) mercato (4135) nyilatkozat (7431) Olasz Kupa (324) összefoglaló (408) pletyka (4165) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása