Lanzafame: "Ronaldo neve egyet jelent a győzelemmel"

davide_lanzafame_juventus_mezben.jpgAz egykori Juventus játékossal, a Ferencváros aktuális 10-esével Davide Lanzafaméval a TuttoJuve.com készített egy hosszabb interjút, melyben szót ejtett a magyarországi tapasztalatairól, Bonucciról, és Ronaldóról is. Fogadjátok szeretettel. 

Hogy érzed magad a Fradinál? Sikerült már beilleszkedned az új csapatodba? 

"Úgy gondolom sikerült, bár még csak rövid ideje vagyok itt, szerintem nagyon jól halad a beilleszkedésem. Hároméves szerződést kötöttem a Fradival, amely a legsikeresebb  és a legnépszerűbb csapat Magyarországon. A célunk a harmadik csillag megszerzése.  A csapat számos meghatározó játékossal erősödött a nyár folyamán, bízom benne, hogy én is a segítségükre lehetek a céljaik elérésében."

Az új idényt ott kezdted, ahol az előzőt abbahagytad.

"3 gólt sikerült szereznem az első négy meccsen (köztük egy duplát a Haladás ellen). Fontos, hogy csapatváltáskor hamar gólt szerezz, és minden rendben menjen. Büszke vagyok, hogy a Fradi mezét viselhetem. "

Voltak megkereséseid Olaszországból? 

"Igen, több megkeresésem is volt. Szerencsés vagyok, hogy jól teljesítettem a Budapest Honvédnál, és sikerült megnyernünk a bajnokságot, mindez lehetőséget teremtett arra, hogy a Fradihoz igazolhassak. Izgalmas lenne számomra, ha két különböző csapattal is elhódíthatnám a scudettót. Szeretem Olaszországot, de jól érzem magam Magyarországon. Itt kisebb a nyomás, és nyugalomban élhetünk a családommal."

Követed még a Juventust?

"Általában követjük a feleségemmel az olasz focit. Személy szerint elég jól informált vagyok a korábbi csapatomat illetően. Úgy gondolom, hogy a scudetto fő várományosa idén is a Juventus lesz, de a rivális klubok is remekül erősítettek. Egyet tudok érteni Max Allegrivel abban, hogy Ronaldo leigazolása önmagában még nem jelenti azt, hogy eldőlt a bajnokság. "

Andrea Agnelli pár nappal ezelőtt Villar Perosaban beszélt a Juventus idei céljairól. Szerinted hol helyezkedik el a csapat az európai erősorrendben?

"A Juventus győztes mentalitással rendelkezik, a csapat kiváló, amit mi sem bizonyít jobban, mint az elmúlt három év Bajnokok Ligája szereplése. Az Öreg Hölgynek mindig jó esélye van a győzelemre olyan csapatok ellen is, mint a Barcelona, a Real Madrid, vagy a Liverpool. CR7 egy újabb fegyver lehet ahhoz, hogy sikerrel vegyék az előttük álló akadályokat."

Szerinted milyen hatással lehet Cristiano Ronaldo az olasz focira? 

"Ronaldo eredményei önmagukért beszélnek, és bár a Serie A-ban sok nagyszerű góllövő szerepel, CR7 különbözik tőlük, mivel ő egy igazi vezér, aki remek eredményeket ért el a csapataival. Az utóbbi években több alkalommal is sikerült megnyernie a Bajnokok Ligáját, és győzedelmeskedett az Európa-bajnokságon is Portugáliával. Az egész világon elismerik a tudását, a neve egyet jelent a győzelemmel."

Hogyan vélekedsz Bonucci visszatéréséről? Meglepett, hogy újra fekete-fehérben látod? 

"Engem meglepett az átigazolása, főleg azért, mert a Milánnál ő viselte a csapatkapitányi karszalagot, ugyanakkor egy dolgot nem szabad figyelmen kívül hagyni: rengeteg támadás érte őt, de ő az a fajta játékos, aki mindig a legjobbját próbálja nyújtani az éppen aktuális csapatában. Segítette a Juventust sorozatban hat scudetto megnyerésében, és ezt nem szabad elfelejteni. Leo remek minőséget képvisel, intelligens játékos, aki rájött, hogy tévedett, ezért visszatért egykori sikerei helyszínére. A Milanhoz történő igazolás nem volt a legjobb döntés a részéről. Minden bizonnyal tudta, hogy ezért a lépéséért rengeteg kritika fogja őt érni, de nem félt meghozni ezt a döntést. Nagyon tisztelem ezért Bonuccit, mint embert."

Hogy emlékszel, Bonucci  már akkor is ilyen volt, amikor még együtt játszottatok a Juventusnál? 

"Szerencsésnek mondhatom magam, hogy hat hónapon keresztül Leo csapattársa voltam. Ugyanakkor nem az volt a legsikeresebb szezonja a Juventusnál, de akkor a csapatnak sem ment túl jól. Bonuccit kiáltották ki az egyik bűnbaknak a rosszul sikerült szezon miatt, de mivel remek személyiséggel rendelkezik, ezért a helyén tudta kezelni a kialakult helyzetet, akárcsak most." 

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr6914182209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3374) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (857) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9898) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2427) meccsek (4142) mercato (4134) nyilatkozat (7424) Olasz Kupa (321) összefoglaló (407) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása