Diego: „Talán maradnom kellett volna még egy évet”

diego_juve2.jpgA Juventus egykori csillaga, Diego a Tuttojuve-nak adott egy hosszabb interjút, a következő cikkben ebből szemezgettünk.

Diego Ribas Da Cunha 2009 májusában igazolt át a Juventushoz a német Werder Brementől. A szurkolók azonnal meg is szerették az akkor még fiatal brazil karmestert, aki rögtön egy remek gólpasszal mutatkozott be első Serie A-s meccsén a Chievo ellen, majd a második fordulóban duplázni is tudott a Roma ellen idegenben, ezzel segítve hozzá csapatát a fölényes, 3-1-es győzelemhez.

A szenzációs kezdést követően ugyanakkor a teljesítménye lassan hanyatlani kezdett, és csak villanásai voltak a szezon későbbi szakaszában, ezért egy év után távozni kényszerült a csapattól. A Flamengo jelenlegi 10-esét többek között a Juventusról is kérdezték.

Hogy érzed magad a Flamengonál, milyenek a tapasztalataid? Hogyan tudnád összehasonlítani a brazil és az európai focit?

„Nagyon jók a tapasztalataim, a Flamengo abszolút felülmúlta minden elvárásomat. A klub rengeteget segített nekem a brazil foci adaptálásában. Jól érzem most magam, ez karrierem egyik legboldogabb időszaka Brazília legnagyobb klubjánál.

A brazil foci rengeteget fejlődött, de persze nem lehet összehasonlítani az európai focival. Például az óriási távolságok miatt rengeteget kell utazni, és ez sokszor befolyással van a játék minőségére is. De összességében a brazil foci fejlődik, és főleg igaz ez a Flamengora. Boldog vagyok, hogy itt lehetek.”

Hamarosan kezdődik a Serie A új szezonja. Követed még a Juventust? Hogy emlékszel, már a te idődben is átjárta a csapatot a győztes mentalitás?

„Igen, amikor csak tudom, követem a Juventust. Tisztelem a klubot, mivel mindig is győztes mentalitással rendelkezett, és mivel ez Európa, sőt a Világ egyik legnagyobb klubja. Természetesen ma már még erősebb a csapat, mint akkor. Az akkori Juventus is remek játékosokból állt, de valamiért nem tudtunk erős egységet alkotni, így a sikerek elmaradtak. Úgy gondolom, hogy a Juventus jelenleg a történelmének egyik legsikeresebb időszakát éli, és ennek személy szerint nagyon örülök.”

Cristiano Ronaldo leigazolásával, és Bonucci lehetséges visszatérésével a Juventus komoly várományosa lehet a scudettonak, és a BL trófeának. Olaszországon belül ki lehet a csapat legnagyobb riválisa?

„Egyértelműen erősödött a csapat tavalyhoz képest, a következő szezonban mindent megnyerhetnek, ugyanakkor a Roma és a Napoli komoly kihívói lehetnek a bajnoki címért folytatott versenyfutásban. Úgy gondolom, hogy ha a Juventus képes azt a játékot játszani, amit tud (ráadásul most már olyan világklasszisra is számíthatnak, mint Cristiano Ronaldo), akkor gyorsan a táblázat elejére kerülhetnek, és a szezon végén övék lehet a bajnoki cím.”

Mit gondolsz a Juventus új kapitányáról, Giorgio Chielliniről?

„Úgy gondolom, hogy ő a megfelelő személy arra, hogy a csapat kapitánya legyen. Ő egy kiváló, és profi sportoló, aki egyben a Juventus arca is.”

Hogyan látod Douglas Costa és Alex Sandro helyzetét? Szerinted Alex Sandrónak érdemes lenne Angliába, vagy Franciaországba igazolnia, hogy előrelépjen a karrierjében?

„Douglas Costa remekül beilleszkedett a csapatba, ő egy elképesztő játékos, csapata egyik legjobbja, Sandro szintén egy remek játékos, de az ő maradása, vagy távozása teljes egészében az ő döntése, én ezt nem szeretném kommentálni. Amennyiben marad a csapatnál, akkor minden bizonnyal a legjobb formáját fogja hozni továbbra is, így tovább élvezhetjük a játékát, amiből a Juventus sokat profitálhat.”

2009-ban nagyon fiatalon érkeztél Olaszországba. Milyen nehézségekkel szembesültél?

„Egy teljesen új bajnokságba érkeztem, de akkor már sok mindent átéltem, sok tapasztalattal rendelkeztem. A nehézséget az jelentette, hogy a csapat akkor nem teljesített jól. Emlékszem az edzőváltásra (megj.: Ferrarát Zaccheroni váltotta 2010. januárjában), valamiért nem mentek jól a dolgok, nem tudtunk olyan csapattá összeállni, amely sikeres tud lenni. Végül ez vezetett oda, hogy egy év után váltanom kellett. Ugyanakkor óriási öröm volt számomra, hogy ilyen remek játékosokkal játszhattam együtt, és a klub mezét viselhettem.”

A karriered során sikerült azokat a célokat elérni, amiket kitűztél magadnak. Ha visszamehetnél az időben, akkor változtatnál valamin? Egy korábbi interjúd során elmondtad, hogy kedveled például a Real Madridot, és a Bayern Münchent.

„Nem, szinte semmin sem változtatnék. Nagy örömmel tölt el most az, hogy a Flamengónál játszhatok, ahogy korábban az is óriási öröm volt, hogy a Juventusnál tölthettem el egy évet. Melyik brazil játékos ne szeretne egy ilyen fantasztikus klubnál játszani?

Távozásomat követően sokáig kapcsolatban voltam még a Juventussal, mindig bizalommal fordultam hozzájuk. Az egyetlen dolog amit megváltoztatnék, az talán az a pillanat, amikor elhagytam a klubot. Talán jobb lett volna még egy évet maradni, és bizonyítani. De mindez mit sem változtat azokon a szép emlékeken, amelyeket azóta is őrzök magamban erről az időszakról.”

Zárta az interjút Diego.

Írta: Matteo89

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr9114157307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fodorszki 2018.08.02. 10:45:16

Kár volt eladni, abban az évben senkinek nem ment, nem csak neki. Igazán kíváncsi lettem volna mire megy egy összeszedettebb Juventusban. Most már mindegy. :)

Juvetto 2018.08.02. 10:46:28

Köszi az írást/fordítást! ;)

Hú, de érdekes jelen körülmények között így a múltba merengni...

Néha szoktam töprengeni ezen az időszakon. Általában arra a következtetésre jutok, hogy ekkor egész egyszerűen vezetői szinten és az edzőink személyében is igazi kóklereink voltak. Juj, ez nagyon nem volt "PC", ezért helyesbítek, abszolúte nem Juventus-szintű szakemberekkel vert Minket a Sors akkoriban. Valószínűleg ennyi a történet.

"Talán jobb lett volna még egy évet maradni, és bizonyítani."

Jó, hogy ezt is elmondta Diego. Így kellett volna lennie. Szegény konkrétan rossz időben volt a jó helyen.

Egyébként összességében bőven korrekt nyilatkozat ez a braziltól, hats off!

Matteo89 2018.08.02. 10:59:51

"...a német Juventushoz a Werder Brementől."

Majdnem jó. :) Bocsánat.

Rikoo 2018.08.02. 11:19:17

Egyáltalán nem értettem ,miért lett értékesítve.
Nagyon jó képességű játékos és sokkal nagyobb pályafutása lehetett volna akkoriban.

Nathas 2018.08.02. 11:24:03

Úgy örültem neki, mikor idekerült, sajnálom, hogy ilyen dicstelen véget ért a sztorija.

mrdel 2018.08.02. 11:38:24

Tipikus be nem futott brazil kategória

Il Principino 2018.08.02. 11:48:45

Már akkor is azt mondogattam,hogy 1 szezonból nem lehet egy játékost megítélni,maradnia kellett volna,pláne úgy,hogy tudjuk mekkora spíler volt a Bremennél!
Ha jól emlékszem Del Neri 4-4-2-es felállásában nem lett volna helye,ezért lépett...

JuventusFanatikus 2018.08.02. 11:54:36

Luca Stefanini, a Juventus egykori csapatorvosának története:
Diego volt az egyetlen a csapatban aki szinte minden edzésen megsérült. Vagy húzódás, vagy izom merevség, görcs, de érdekes módon egy két óra múlva elmúlt. Soha nem fejezte be az edzést, szinte mindig előbb ment zuhanyozni. Volt hogy már bent várták az ápolószobában.

Múlt és Jelen Juventus csoport

2018.08.02. 12:25:37

Nem vele volt baj itt akkoriban...

Sztovicska 2018.08.02. 12:59:12

Fura hogy egy halvány szezon után eladták mig khedira gyengébb szezonokat produkál. Vagy pl sturarot miért nem adtuk el egybôl?

Grinta 2018.08.02. 16:20:56

Átmeneti időszakban került a klubhoz,Én sajnáltam amikor távozott.De igazság szerint nagyon komolyan nem sikerült letennie a névjegyét top csapatban.

nortu30 2018.08.03. 00:17:06

@Dr. Grant: Ott a pont. Nagyon jó játékos, és én továbbmegyek, szerintem az akkori csapat egyik legjobbja volt. Szívvel-lélekkel játszott, óriási hibának tartottam és tartom a mai napig, hogy elengedtük. Persze ez már a múlt, a tüske viszont azóta is bennem van.

Drotkoszoru 2018.08.03. 04:15:36

Én nagyon bírtam Diegót, már a Santosban követtem a pályafutását, hatalmas tehetség volt. A Porto nem jött be neki, de Brémában remek kis spíler volt, rohadtul örültem neki, mikor érkezett. Sajnos rossz helyen volt, rossz időben. Nedved visszavonulása, illetve Ferrara és Zaccheroni ámokfutása gallyra vágta azt a csapatot. Del Neri nem volt hajlandó a 4-4-2-n kívül más formációt kipróbálni, amiben viszont Diegónak nem volt helye, ezért távozott. Sajnáltam, hogy elment 1 év után, nyilván már sose tudjuk meg, hogy mi lett volna, ha akkor marad. Talán nem csúszik ennyire félre a pályafutása. Mindenesetre szimpatikus figura volt.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3371) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (856) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1646) játékosokról (9896) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2426) meccsek (4140) mercato (4134) nyilatkozat (7422) Olasz Kupa (321) összefoglaló (407) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása