Dybala: „A maradásom nem csak rajtam múlik” - FRISSÍTVE

dybala_paulo_hatulrol_tizesben.jpgPaulo Dybala nem kíván ígéretekbe bocsátkozni a jövőjét illetően, azonban nem tagadja, hogy megtiszteltetés a 10-es mez számára.

„Nem kívánok ígéreteket tenni, különösen mivel ez nem csak rajtam múlik.” - nyilatkozta Paulo Dybala a France Football számára.

„Jelenleg azonban azt sem mondom, hogy ez az utolsó évem, és távozni akarok. A jelennel foglalkozok és mindazzal, amit megnyerhetünk.

A klub vetette fel a 10-es mez viselésének a lehetőségét, ez pedig megtiszteltetés számomra. A modern futballban nem tudhatjuk, hogy mit tartogat a jövő, és erre ragyogó példákkal szolgált az idei nyár.”

Paulo Dybalát is felkerült az Aranylabda-jelöltek listájára, ezért arról kérdezték őt, hogy számít-e arra, hogy Messi és Cristiano Ronaldo visszavonulását követően Neymar és közte dőlhet el az Aranylabda sorsa.

„Igen, nagyszerű kihívás lenne ez számomra. Messi és Ronaldo hihetetlen dolgokat ért el, azonban Neymar közel áll a szintjükhöz, esélye mutatkozik a következő Aranylabdára.

Ami engem illet, én azon dolgozok, hogy elérjem ezt a szintet, és hogy egyéni díjakat is nyerhessek.

Amikor kicsi voltam, akkor iskola után, amint elérkezett a nyár, összegyűltünk a tábortűz körül, és egyszer mindannyian kívántunk valamit.

Én azt kívántam, hogy én lehessek a világ legjobb futballistája, következésképpen, hogy megnyerjem az Aranylabdát.”

A csatárt mostanában néhányszor megtalálta a mester némi kritikával, és az argentin futballista nem tagadja, hogy ő is fejlődést vár el saját magától.

„Én vagyok az első, aki azt a véleményt képviseli, miszerint fejlődnöm kell, és mindenekelőtt nem a gólszerzésre gondolok, hanem kiváló meccsteljesítmény nyújtására.

Ha döntő passzt tudok végrehajtani, az büszkeséggel tölt el. Kiváló példa a Milan elleni mérkőzés, ahol nem szereztem gólt azonban szerintem nagyszerű teljesítménnyel szolgáltam.

Két gólhoz segítettem hozzá Gonzalo Higuaínt, segítettem a csapatnak megőrizni a labdát, továbbá időt nyertünk, valamint szabadrúgásokhoz segítettem a csapatot.

Az a fontos, hogy a csapat jól teljesítsen, még ha szeretnék is gólt szerezni minden egyes meccsen.”

Massimiliano Allegri szerint az argentin válogatottnak az erejével is takarékoskodnia kellene olykor…

„Figyelnem kellene arra, hogy ne facsarjam ki magam teljesen, ne fussak ok nélkül, valamint ne cselezzek ki teljesen céltalanul három vagy négy játékost.

Azonban mindez azon is múlik, hogy miképpen alakul a meccs, mert sokszor lefárasztjuk magunkat a védekezéssel, mélyre visszahúzódunk, aztán nyolcvan métert kell előretörni, a végére pedig már nem tudok olyan határozottan dönteni.”

„Soha nem éreztem magamon nyomást.” - mesélt a karrierje elejéről a Juventus fiatal csillaga.

„Az apám nagy elvárásokat támasztott, azonban ezek megfeleltek a szintnek, amit a játékban képviseltem. Neki köszönhető, hogy ma idáig jutottam. Azt akarta, hogy minden nap jobb legyek, de soha nem mondta nekem, hogy nem vesz meg nekem valamit, ha nem folytatom a labdarúgó pályafutásom.

Ő volt az, aki magával vitt Córdobába a meccsekre vagy edzésekre. Tizenöt éves voltam, amikor meghalt, és ezt követően nehéz volt felszállnom a buszra és egyedül utaznom.

A klubomtól, az Instituto vezetőségétől azt kértem, hogy hagyjon hat hónapig kölcsönben a városon csapatánál, hogy közelebb lehessek a családomhoz. Ez után a testvéreim vették át apám szerepét a motiválás tekintetében.

Fájdalmas dolog elveszíteni egy apát, de nem én vagyok az első vagy utolsó, akivel ez megtörtént, az élet megy tovább, még ha minden egyszerűbb is volt korábban.”

Édesapja halála után nemsokkal Paulo Dybala debütált az Instituto mezében, és szert tett a La Joya becenévre.

„Egy córdobai újságíró nevezett el így az első gólom után, amit a második meccsemen szereztem, és arra akart utalni, hogy egyszer sokat érhetek. Azonban a barátaim és a családom csak Paulónak szólítanak.”

A másodosztályban töltött egy év után Paulo Dybala a Palermo csapatánál kötött ki ahelyett, hogy országon belül lépett volna előre.

„Tisztában vagyok vele, hogy mennyire eltérő utat jártam be. Ha az ember egy nagy argentin klubnál játszik, akkor megérti a mentális nyomás természetét, és ez felkészíti egy nagy európai csapatban való átigazolásra. Az Instituto nagy csapat volt, de a másodosztályban szerepeltek.

Maradhattam volna országon belül, és jelentősebb csapathoz igazolhattam volna, de amikor a Palermo ajánlata megérkezett, akkor azt gondoltam, hogy miért ne tenném meg ezt a lépést?

Eszembe jutott Edinson Cavani és Javier Pastore pályafutása is. Azt mondtam a családomnak, hogy távozni akarok a fejlődés érdekében. Ismertem az olasz futballt, de nem gondoltam, hogy az összes meccsen játszani fogok.

Hogy megbántam-e azt, hogy nem igazoltam egy nagyobb argentin csapathoz? Nem igazán, mivel a másodosztályban töltött évben játszottunk a Quilmes, a Rosario és David Trezeguet csapata, a River Plate ellen.

Mindig arról álmodtam, hogy egy nagy argentin csapathoz kerülök, de amikor Palermóba kerültem, minderről elfeledkeztem. Ha pedig tovább maradtam volna, akkor bonyolódhatott volna a helyzet.”

Az első két olasz év nehéz volt, de Paulo Dybala szerint ezek nagyban hozzájárultak a fejlődéséhez.

„Így van, különösen a második Serie B év, mivel sokkal keményebb bajnokság fizikailag. Ugyanakkor hihetetlen év volt számomra, öt meccsel a vége előtt kiharcoltuk a fejlutást, a mögöttünk lévő csapat lemaradása 14 pont volt.

A calcio egy másik oldalát is megismertem, és ez segített nekem a következő évben, mielőtt a Juventushoz igazoltam volna.

A Palermo kiesése után voltak ajánlataim, amelyek nyomán visszatérhettem volna Argentínába, azonban ezeket visszautasítottam. Ha az ember visszatér, akkor már nehéz Európáról álmodozni, mivel úgy érezheti az ember, hogy első alkalommal már csődöt mondott. Szóval inkább a maradás és a harc mellett döntöttem, és jól teljesítettem.

Nem arra számítottam, hogy megérkezek, bevágok ötven gólt, aztán távozok. Tizennyolc évesen érkeztem az argentin másodosztályból, tanulni akartam Európa egyik legjobb bajnokságában, és tudtam, hogy nem egyszerű feladat vár rám.”

Az argentin játékost ezt követően arról kérdezték, hogy megváltoztak-e a dolgok a 2015-ös átigazolásával a Juventushoz.

„Rendkívüli módon. Három kiírásban veszünk részt, a meccsek keményebben, és edzésen minden nap mindent bele kell adni. Késznek kell lenni minden egyes cím megnyerésére, és figyelni kell a részletekre is. A kiváló bajnokok ezt teszik.”

Paulo Dybala két egykori csapattársát is megemlítette a nyilatkozatában, illetve további nevek is felmerültek, amikor példaképekre terelődött a szó. 

„El kell ismernem, hogy hiányzik Dani Alves és Paul Pogba. Dani Alves nagyszerűen lát a pályán, és borzasztóan nagy önbizalommal rendelkezik, az egyik legjobb futballista, akit valaha láttam. Paul Pogba pedig a barátom, jó kapcsolatban voltunk úgy a pályán, mint azon kívül.

Mindig nagyon felnéztem Ronaldinhóra, azonban számomra Messi egy szintet képvisel Diego Maradonával. Nagy megtiszteltetés számomra, hogy mellette játszhatok a válogatottban, mindazonáltal nem érzek nyomást abban a tekintetben, hogy egyesek az új Messinek tekintenek.”

A korábbi Juve-játékosok és példaképek mellett azonban nem maradhatott ki a nyilatkozatból Gianluigi Buffon sem, aki idén befejezi pályafutását, a csatárt pedig arról kérdezték, milyen a harminckilenc éves kapussal futballozni.

„Nagy megtiszteltetés, hogy a csapattársa lehetek. Nehéz szavakat találni az érzésre. Az egyszerű dolgok is csodálatosak, például az, hogy vele utazik az ember, s rácsodálkozik, hogy az ott Gigi, egy legenda van mellette.

Az emberek csodálják őt, mindenki tiszteletét kivívta földrajzi elhelyezkedéstől függetlenül. Szinte negyvenéves, de úgy végzi az edzéseket, mintha húsz lenne. Példát mutat akaratból és futball iránti szerelemből.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr813342185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alex8610 2017.11.21. 12:06:39

Nálunk mindig minden a jatekosokon múlik nem tudtad Paulo? Aranlabda elnyeréséhez pedig folyamatosan olyan teljesítmény kéne mint a szezon elején bár abban is 100%ig biztos vagyok hogy CR és Messi után Neymar lesz nagyon tolva.

Zsil 2017.11.21. 12:07:14

Úgy gondolom évvégén integethetünk neki.☹️

Juventino86 2017.11.21. 12:12:21

@Zsil: Ahogy mondod. Valami megszakadt szerintem közte és a klub között. Ennek szerintem csak egy része az Allegrivel kétségtelenül észlelhető konfliktusa. Fel kellene készülnünk a pótlására, mert tartok tőle, hogy Berna erre nem alkalmas. De kívánom, hogy ne legyen igazam. :)

Juvetto 2017.11.21. 12:17:33

Továbbá azt is ecsetelte a "Mi kis Ékszerünk", hogy hiányzik neki Dani Alves, aki nagyszerű látásmóddal rendelkezik és nagyon magabiztos figura, Pogbával pedig még mindig nagyon jó barátok.

Felkészül: P$G, MU...?

Persze Buffonra is legendaként tekint.

Azért az egészen borzasztó volna és kifejezetten rossz üzenete lenne, ha jövő nyáron lelépne (újra) a friss 10-esünk!

2017.11.21. 12:18:56

Nagyon nem tetszik ez a nyilatkozat. Szinte ellentétes hangulatú, mint a 10-es mezes-fizetésemeléses. Pedig nem volt annyira régen.
Mintha burkoltan azt mondaná, hogy még az is lehet, hogy nem igazol el következő nyáron, ha jobbra fordulnak a dolgok, de ezt most valószínűtlenebbnek tartja.

2017.11.21. 12:25:47

@Juvetto: teljesen igazad van. Az ilyenekkel lenne beárazva a klub, nem 1-2 rossz meccsel. Azt viszont nem értem, hogy az az ember hiányzik neki, aki lebuzzizta, meg leszerencsétlenezte?!? Tökre sajnáltam akkor. Ha ezek a dolgok igazak, akkor nem egyre jobb emberré válik, hanem rohamosan romlik, ahogy nő az egója. Ha meg nem igaz, akkor cáfoljon ránk a pályán és pályán kívül egyaránt és nem kellenek ezek a furcsa nyilatkozatok!!!

epaska 2017.11.21. 12:58:36

Aki azt hiszi, hogy itt játszik még 2-3 év múlva is, az téved.

4Evorg 2017.11.21. 13:04:32

Akinek nem kiváltság itt játszani, az menjen is, bár szerintem itt még nem tartunk vele kapcsolatban.

cd1 2017.11.21. 13:12:20

Tuti megy legkesobb nyaron. :(

venember83 2017.11.21. 13:13:55

@4Evorg: ehhez az kell, hogy érkezzen igazán komoly ajánlat érte. Ha pedig ez megtörténik, remélem, hogy Beppe alaposan megfeji a vevőjelöltet, ha már úgy látja, hogy reménytelen megtartani a srácot.

Amúgy a cikket frissítettem, amennyire csak tudtam.

Nathas 2017.11.21. 13:17:46

Hát, még ne hamarkodjuk el az eligazolását, de 21 év után kezdek oda jutni, hogy egyre "nehezebb" a Juventusnak szurkolni. Az utóbbi néhány évben akkora a népvándorlás, hogy mire megszeretsz valakit, már egy másik csapatban játszik.

Apuleius 2017.11.21. 13:28:49

Amennyiben a Juventus szeretne az európai elitben ragadni, elengedhetetlen, hogy képes legyen megtartani legértékesebb játékosait. Bohózatba illő, hogy már évek óta MINDEN mercato arról szól, hogy képesek vagyunk-e megtartani az éppen aktuális sztárunkat, s vajon kivel és milyen minőségben tudjuk majd pótolni (a tendenciát sajnos jól ismerjük...).

Juvetto 2017.11.21. 13:29:35

@venember83: Köszönjük!

"Tizenöt éves voltam, amikor meghalt, és ezt követően nehéz volt felszállnom a buszra és egyedül utaznom." + amit és ahogyan Gigiről nyilatkozott -> ;( <3

2017.11.21. 13:30:39

Az a baj hogy a pótlásáról nevetseges beszélni. Évekkel ezelőtti távozók hiányát érezzük a mai napig és tele vagyunk veteránokkal akiket szintén pótolni kell jövőre.. Ha nem épül rá és a meglévő tehetsegekre a jövő csapata akkor sosem leszünk "kész".. Evrol evre nagyobb lyukakat kellene betömni es vagy ugy hagyjuk őket vagy betomjuk De Scigliokkal.

Pesszimizmus off.. De meg kéne már tartani a csapat fiatal magját, főleg ennyi veteránnal a nyakunkon

pedronegroo 2017.11.21. 13:58:11

Sokat mondó nyilatkozat...sajnos.

"sokszor lefárasztjuk magunkat a védekezéssel, mélyre visszahúzódunk, aztán nyolcvan métert kell előretörni, a végére pedig már nem tudok olyan határozottan dönteni.”

-ha valakinek eddig nem lett volna világos hogy miért nincs támadójátékunk.

venember83 2017.11.21. 14:00:29

@pedronegroo: azért nehogy már sajnáljam őket, amiért lefárasztják magukat a védekezéssel... Nekem inkább visszás ez a kijelentés. Anno Lippi idejében is Trezzel kezdődött a védekezés, mégse voltak ilyen önsajnáltató nyilatkozatok. Ez a feladat, oldják meg, főleg ha Aranylabdáról álmodoznak egyesek...

JuveWinC 2017.11.21. 14:00:59

Rekordközeli 37 gólt lőttünk a 13 forduló alatt... miközben 14 gólt kaptunk. Tényleg támadójátékunk nincs? :)

Génmanipuláltházikecske 2017.11.21. 14:10:35

@JuveWinC: Számoltad hány helyzetből jött össze az a 37 gól?

pedronegroo 2017.11.21. 14:10:36

@venember83: Csak hogy a legjobb védekezés a támadás vagy nem? A Barcaba, PSG-be vagy az M.City-be majd focizhat is, ne mond hogy nem mindegy hogy miben érzi jól magát egy játékos ráadásul egy ízig-vérig támadóról beszélünk. Én továbbra is csak azt tudom mondani hogy Allegri ott ragadt a 90-es évek olasz focijába miközben már régóta a támadófoci korszakát éljük. Trez ezért sem jó példa mert az a stílus amit Ő képviselt a mai fociban már életképtelen. Nem kell sajnálni Marotta majd biztos pótolja Dybalát is..

Apuleius 2017.11.21. 14:12:11

@pedronegroo: Szerintem meg egy kicsit még fáraszthatnák magukat a srácok, mert a legfájóbb probléma, hogy gyakorlatilag nem létezik védelmünk, s csak az nem lő gólt a Juventusnak, aki nem akar. Rohadtul fárasztó műfajjá vált a modern labdarúgás, támadni és védekezni is kellene egy meccs során, ami sok vesződséggel, fáradsággal és futással jár, s alig lehet megélni belőle.

Apuleius 2017.11.21. 14:14:52

@pedronegroo: "Trez ezért sem jó példa mert az a stílus amit Ő képviselt a mai fociban már életképtelen."

Trezeguet szerintem maximálisan életképes lenne a mai fociban. Már úgy értem, ha fiatalabb és még aktív volna :-)

Rikoo 2017.11.21. 14:16:00

@Génmanipuláltházikecske: Az még jobb hír, mivel azt jelenti, hogy támadócsapat a Juventus és meccsenként rengeteg helyzetet képes kidolgozni.

venember83 2017.11.21. 14:17:40

@Apuleius:

„Szerintem meg egy kicsit még fáraszthatnák magukat a srácok, mert a legfájóbb probléma, hogy gyakorlatilag nem létezik védelmünk, s csak az nem lő gólt a Juventusnak, aki nem akar. Rohadtul fárasztó műfajjá vált a modern labdarúgás, támadni és védekezni is kellene egy meccs során, ami sok vesződséggel, fáradsággal és futással jár, s alig lehet megélni belőle.”

Maximálisan egyetértek.

JuveWinC 2017.11.21. 14:23:21

@Génmanipuláltházikecske: Lényegtelen. Csak a PSG és a City lőtt több gólt nálunk Európában. Ha nem indulnánk minden meccsen min 1 kapott gólról, akkor semmi gondunk nem lenne.

Rikoo 2017.11.21. 14:38:44

@Apuleius: Ez irónia nélkül így igaz, az utolsó vessző utáni részt kivéve.

Apuleius 2017.11.21. 14:43:57

@Rikoo: Hát igen, az a rész már csak irónia :-)

MarekCsont 2017.11.21. 14:56:32

@pedronegroo: azert ezzel a 90 es évek olasz focijaval 2 bl döntőt ért el Europaban es meg a szetesett milannal is tudott mit kezdeni.Dybala egy profi futballista aki azert kapja a fizetését(manapság ez a legfontosabb), hogy játsszon es abban a felállásban amit az edző(keret) megkíván.

Drotkoszoru 2017.11.21. 14:56:42

@Génmanipuláltházikecske: Ezzel pont nem ildomos jönni a Sampdoria és a Benevento elleni bajnokik után, ahol talicska számra hagytuk ki a helyzeteket, a BL meccsekről meg már nem is beszélve. Ha úgy lövünk meccsenként átlag majd 3 gólt, hogy nincs semmi támadójátékunk, akkor bele se merek gondolni, hogy mennyit fogunk szerezni, ha még lesz is. :) Nem a támadójátékkal van elsősorban probléma (persze azon is lehet és kell is még javítani), hanem a védekezéssel, mind egyéni, mind csapatszinten. Nincs középpályás védekezésünk, megfelelő védelmünk és az ellenfelek is kb. az első kaput eltaláló lövésükből gólt szereznek (értsd: Buffon és Szczęsny sem mutat be annyi bravúrt, mint amennyit szoktak). Nagyon sok gólt kapunk kapitális egyéni hibákból. Nyilván minden gólhoz kell a hiba, de ezek ki nem kényszerített, orbitális, kabaréba illő egyéni hibák (Khedira integetése, Asamoah fel nem szabadítása, Bernardeschi eltört labdája, Szczęsny rosszul felállított sorfala, Alex Sandro öngólja, de lehetne sorolni a végtelenségig). Ezek elkerülhetőek lennének megfelelő koncentrációval. Elsősorban ezeken kellene javítani meglátásom szerint. Ami Dybalát illeti: felesleges a vészharangokat kongatni egy ilyen nyilatkozat után, nem tett egyértelmű kijelentést, hogy távozni akarna. Azzal nincs semmi gond, ha nem akar felelőtlen ígéreteket tenni és kijelenteni, hogy élete végéig itt fog játszani. Nem hiszem, hogy nyáron távozni fog, de jelen pillanatban felesleges is ezen aggódni, messze van még.

.Bulldeo 2017.11.21. 14:57:41

A Juvenusnak tennie kéne azért, hogy nagycsapathoz méltó legyen a játékunk.

Amúgy remek elintézési módja lenne a csapatnál fennálló nehézségeknek, hogy elzavarjuk Dybalát. Jöjjön helyette vissza Pepe meg Padoin, ők csak szuperlatívuszokban voltak képesek beszélni a helyzetükről.

Drotkoszoru 2017.11.21. 14:58:58

@Génmanipuláltházikecske: Ja és még a két kihagyott büntetőről nem is beszéltem, azokkal most is 1 pontra lennénk lemaradva a Napolitól. Szóval a helyzetek számát is hagyjuk.

Génmanipuláltházikecske 2017.11.21. 15:26:02

@Drotkoszoru: Én azt teljesen megértem. Ami a többi témát illeti , azt a feletem lévők összefoglalták szóval..Nagyon nincs mit mondanom.xD

CsJuve 2017.11.21. 15:31:18

Ez a Pogba-Dybala haverság kicsit ront a helyzetünkön, ha igaz, szerintem. Bár el lehet gondolkodnia Dybalának mi a fontosabb; aranylabda vagy a pénz. Itt lehet belőle aranylabdás, a unitednél, mint Pogba eltűnik.

Drotkoszoru 2017.11.21. 16:26:29

@Génmanipuláltházikecske: Te a helyzetek számáról beszéltél, nem a játékunk látványosságáról/minőségéről (bár ez megint szubjektív dolog). Erre reagáltam, hogy közel sem 100%-os a helyzetkihasználásunk a sok lőtt gólunk ellenére sem. Nem azért lőttünk ennyi gólt, mert hibátlan lenne a helyzetkihasználásunk, sok lehetőséget alakítunk ki a meccsek során.

Drotkoszoru 2017.11.21. 16:34:56

@CsJuve: Szerintem a világ marhája lenne Dybala, ha az MU-hoz igazolna. Túl azon, hogy jelenleg jobb csapat vagyunk a Unitednél, az argentin játékstílusa a legkevésbé sem illene a PL-be. Neki a Serie A, esetleg a spanyol bajnokság feküdne, maximum egy Realban, Barcában tudnám elképzelni idővel (persze ott sem szeretném), ha elhagyná a Juvét, de Angliába maximum a pénz miatt érné meg elmennie. A Manchester Cityben még talán feküdne is a stílusa, de ők meg szarásig vannak támadókkal, az Agüero, Jesus kettősből az egyik így is gyakran padozik, de azon se lennék meglepve, ha Alexis Sánchez is ott kötne ki végül. Maradni fog még szerintem pár évig Paulo.

Ámok 2017.11.21. 18:12:36

-Én akarok lenni az új Del Piero......

-Nem kívánok ígéreteket tenni....

-Mindig arról álmodtam, hogy egy nagy argentin csapathoz kerülök, de amikor Palermóba kerültem, minderről elfeledkeztem.....

Hamar felejt a kis takony......

Ámok 2017.11.21. 18:20:32

@venember83: Barmottának a 40 milla is megfelelő ajánlat lesz......

Lezchiano 2017.11.21. 18:44:13

Neymar meg Dybala között azért nem kis különbség van, de semmi probléma.Neymar szintjét majd talán 5 év múlva megüti..

.Bulldeo 2017.11.21. 20:46:37

Meg vagyok lepődve, hogy a Dybala ekézésre milyen könnyen kaphatóak vagytok. Ha nincs Dybala (és Pjanic) teljes homály az egész csapat. Azt sem érdemes elfelejteni, hogy belülről neki sokkal zavaróbb lehet, mint nekünk kívülről, hogy igazi klasszisok tűnnek el a csapatból egyik pillanatról a másikra (Morata, Pogba, Alves), meg hogy padoznak azok, akikkel kreatívabb játékot lehet játszani.
Az egész csapatból hiányzik a tűz, ebben vastagon benne van Allegri.

Ámok 2017.11.21. 21:01:39

@.Bulldeo: Moggi idején nyilatkozta volna ezt.... azt hiszem, néhány hónapig az ifiket "erősítené"......

MdewC 2017.11.21. 21:49:02

Így nem lehet csapatot építeni.

2017.11.21. 21:50:06

@Ámok: bírtam Moggit, meg a maffiózó stílusát, meg sokat tett a klubért, de a karrierjét igazi vesztesként fejezte be, leradírozták a térképről. :-(

Watakuki 2017.11.22. 09:00:36

@Ámok: Ahogyan Pogbánál is elég volt? :)

Ámok 2017.11.22. 09:22:47

@Watakuki: Amit nyílván Raiola intézett!!!! Ha azt is Barmotta csinálja Pogba 40-ért megy.... bár így sem kaptunk sokkal többet érte ha levesszük Raiola jutalákát.

DrinkTeam 2017.11.22. 10:13:55

Nekem már meccsek óta van egy meglátásom, kíváncsi vagyok, hogy más is észrevette-e.
Az öregedő és gyengélkedő védelmen kívül lehet azt mondani, hogy nem vagyunk gyengébbek az előző évekhez képest játékerőben, játéktudásban.
Szerintem fejben, lélekben, vagy valami olyanban, amit nem tudok megfogalmazni, na ott nem vagyunk rendben. Arra kellene rámenni, hogy ennek az okát megtaláljuk és megszüntessük. Idénről 2 példát tudok írni arra, amire gondolok.
Megy az alibi futballunk, szinte már várjuk, hogy betaláljon az ellenfél, szinte ez kell ahhoz, hogy mi is játékba kerüljünk. Ennek az okát kellene megkeresni és elkerülni a hátrányba kerülést. Szóval a 2 példa:

- vezetnie kell az Udinese-nek meg 10 emberrel kell játszanunk ahhoz, hogy összekapjuk magunkat és lemossuk őket a pályáról
- 3-0-ra kell vezetnie a Samp-nak, hogy hajlandóak legyünk futballozni, és pár perc alatt verjünk 2 gólt

Nekem ez azt mutatja, hogy játékerőben igenis ott vagyunk, csak van valami, ami gátol minket, ami visszafogja a csapatot és nem tudjuk ezt átszakítani. És meccsek óta az az érzésem, hogy "csak" ezt az akadályt kellene fejben/lélekben legyőznünk, hogy úgy álljon hozzá egy meccshez a csapat, ahogy kell. Ez pedig igenis az edző-pszichológusok-egyéb szakemberek felelőssége lenne.

Akárhogy is van, azért sokat dobna a dolgon, ha lenne 1, de inkább 2 épkézláb középhátvédünk, meg nem Barzaglinak meg Chiellininek kellene lennie sokszor az első számú megoldásnak lennie középhátvédposztra... akkor a lelki gáttal is meg tudna küzdeni a csapat úgy, hogy nem kap ki egy Sampdoriától meg képes oda-vissza verni egy Sportingot.

Kíváncsi vagyok a véleményetekre!

DrinkTeam 2017.11.22. 10:15:20

javítva: ha lenne 1, de inkább 2 épkézláb JOBBHÁTVÉDÜNK

Rikoo 2017.11.22. 12:02:58

@DrinkTeam: Ez a tipikus olasz hozzáállás.

.Bulldeo 2017.11.22. 12:15:28

@DrinkTeam: bérelt helye van több játékosnak is. Idén sokkal jobban kijön, mert vannak alternatívák, azok viszont csak epizodisták. Costa általában nagyon jól száll be; bőven tett már annyit, hogy a kezdőben maradjon. Aztán mégse. Ez mindenre jó, csak arra nem, hogy motiváljon. Főleg a bérleteseket nem motiválja, mert ők elvannak a langyos vízben.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9860) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4125) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4153) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása