Schick: „Dühös voltam, nem akartam további kivizsgálásokat”

schick_patrik_roma_edzesen.jpgAz AS Roma csatára nemrégiben nyilatkozott a nyári eseményekről, amikor is a Juventusnál végrehajtott orvosi után végül nem került az Öreg Hölgyhöz, és bár a torinói vezetők szívproblémákról beszéltek, végül a játékos mégis sikeresen letudta az orvosi vizitet, és el is igazolt a Sampdoria együttesétől.

„A tavalyi szezon végén számos ajánlat közül válogathattam, és leginkább a torinói, a milánói és a római ajánlat volt kedvemre.” - mondta az 1996-os születésű csatár a cseh Reporter lapnak.

„A Juventust választottam, felhívott Nedvěd, és minden nagyon ígéretesnek tűnt.

Nagyon vártam, hogy júniusban már a Juventus játékosa lehessek, de erre végül nem került sor.

Az orvosi során jelentkezett problémáról tudtam, hogy nem súlyos, egy régebbi szívizomgyulladásról volt szó. Jól voltam, tudtam, hogy elegendő idő állt rendelkezésre a pihenéshez, és hogy végül minden rendben lesz, de a Juventus elnapolta az átigazolásomat.

Amikor visszatértem a nyaralásból, az ügynököm, Pavel Paska azt mondta nekem, hogy vissza kell mennem a Juventushoz további tesztek elvégzéséhez, de nem akartam én menni sehova. A Juventus már nem érdekelt, kicsit dühösnek éreztem magam.

Július közepén a huszonöt millió eurós kitétel már nem volt érvényes, ezért a Sampdoria elnöke azt mondta, hogy minél magasabbra kívánja emelni az átigazolási díjamat, és így is tett, így lett negyvenmilliós az átigazolás. Aleksandar Kolarov viszont azonnal megnyugtatott, hogy ne foglalkozzak az átigazolási díjammal, maradjak nyugodt, és minden rendben lesz.”

A csatár a jövőről is beszélt, és elmondta, milyen komoly tervei vannak.

„Remélem, hogy pár éven belül egy még jelentősebb klubhoz igazolhatok, ahol még magasabb fizetést harcolhatok ki magamnak, ez a motiváció mindig segítségemre volt.

Hogy hova igazolhatok? Nem hiszem, hogy sok magasabb szint létezne, de néhány klub azért adott, így például, mondjuk, a Real Madrid, a Barcelona vagy a Manchester United.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr4413198055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

m.martin91 2017.11.07. 11:46:54

Biztosan örülnek neki a Roma szurkolók, hogy mennyire ambiciózus a gyerek, már most másik csapaton jár az esze, pedig még nem játszott semmit, hiszen azóta sem egészséges.

venember83 2017.11.07. 11:48:56

@m.martin91: 16 percet játszott már a Roma mezében. Hogy erről mindenki megfeledkezik, őrület... :D

Paris Hamilton 2017.11.07. 11:53:11

Elég elszomorító hogy csak azért csinálja, hogy minél magasabb fizetést kapjon. Végül is, jobb hogy nem igazolt hozzánk...

mrdel 2017.11.07. 11:59:34

A Romában sokat tett le eddig az asztalra... Pjaca kettő a srác eddig.
Pjaca azért nála jobb lesz :D

m.martin91 2017.11.07. 12:00:10

@venember83: Hoppá, én kérek elnézést.

Apuleius 2017.11.07. 12:01:28

@m.martin91: Egy vicc ez a gyerek, ilyen nyilatkozatokkal hamar belopja majd magát a római szurkolók szívébe. Egy ekkora befutott sztárnak érthető, hogy derrogál visszamenni az új orvosi vizsgálatra valami szaros szívizomgyulladás miatt...

2017.11.07. 12:02:46

Nagy Dominik egy ilyen nyilatkozat miatt játszik most a lengyel negyedosztályban...

Apuleius 2017.11.07. 12:03:01

@m.martin91: A 16 perc alatt már ki is nőtte a Romát (az imént ezt egyébként én is benéztem, amikor vemember83 kollégával privátban megszakértettük a nyilatkozatot).

MarekCsont 2017.11.07. 12:04:53

„Remélem, hogy pár éven belül egy még jelentősebb klubhoz igazolhatok, ahol még magasabb fizetést harcolhatok ki magamnak, ez a motiváció mindig segítségemre volt.

Gratula faszfejkem, legbelul minden ember igy gondolja de O focista elvileg ahol azert nem mindegy, hogy viszonyulnak hozza a szurkolok, hat ezzel nem hiszem hogy barmennyire is megkedveltek. Igazi zsoldos, bar erre meg a zsoldos szo is sértő, nem hinnem hogy egy zsoldos reklamozza magat, hogy most itt harcolok sracok de ha ugy van megyek azert harcolni, ahol több a fizu... :DD Mekkora faszfejek leteznek te joeg.

venember83 2017.11.07. 12:12:48

Természetesen a fordítók szúrták el, és nyilvánvalóan Schick ilyen kijelentéseket nem tett: www.pagineromaniste.com/schick-si-sfoga-dopo-lintervista-alla-rivista-reporter-chi-ha-fatto-la-traduzione-non-capisce-un-cazzo-di-ceco-foto/

Mindez azt követően, hogy olyan oldalakon jelent meg a bővebb nyilatkozat, mint a forzaroma.info vagy éppen a pagineromaniste.com.

Kicsit fel fog pezsdülni a srác élete. :D

Barolo4 2017.11.07. 12:36:52

:))))))))))) Vicc. Megérdemli, hogy ne játsszon. Igen valószínű, hogy a Reálban fogsz kikötni. Amúgy az nem lenne gond, hogy ez motiválja (C-t is valahogy így képzelem 15 éve), de, hogy ezt le is nyilatkozza, úgy, hogy pár hónapja van a Rómánál, ez kb. öngyilkosság. Kína lesz a reális opció szerintem. Forza Juventus!

pedronegroo 2017.11.07. 13:16:42

Ilyen Pumped Gabó stílusban azért nem kéne nyilatkozni. :) De legalább Totti-t sikerült pótolniuk a romáknak már amennyi "szellemi tőke" távozott Francescoval az most egy az egyben pótolták "céerecskovával".

Drotkoszoru 2017.11.07. 14:04:35

Néhány hibát elkövetett a nyáron Marotta, de az mindenképp jó döntés volt, hogy végül nem igazoltuk le ezt a gyereket.

pedronegroo 2017.11.07. 14:34:13

@Drotkoszoru: Nem Marottán múlott :) a cikkből az derül ki hogy Schick nem akart részt venni további vizsgálatokon.

Drotkoszoru 2017.11.07. 14:59:31

@pedronegroo: Igazából Schicket Nedved akarta elsősorban, emiatt nem hibáztatnám Marottát. Az mindenképp + pont, hogy a kimutatott szívizomgyulladás után nem erőltette a leigazolását, hanem újabb vizsgálatot kért, illetve próbálta "lecigánykodni" a vételárát is, és csak kölcsön+opcióval akarta elhozni. Nehéz már követni ezt az ügyet, mert a hírek szerint újabb kivizsgálást is tartottak a cseh ügyében és azon is megbukott (ezek után fura Schick nyilatkozata, talán kép is készült a második kivizsgálásról, de ebben már nem vagyok biztos). A lényeg mindenesetre, hogy nem került hozzánk, megspórolva a klubnak legalább 30 millió €-t.

2017.11.07. 15:33:43

Ez ekkora egy gyökér?!? Jó döntés volt, hogy nem kellett.
@pedronegroo: nem lehetsz teljesen biztos benne, hogy nem azért kezdődött a vizsgálati huzavona, mert igazából emberi problémák merültek fel. Lehet, hogy Marotta is kiszagolta ezt. Ha komoly baja lett volna, a Róma sem igazolta volna le TÖBB PÉNZÉRT.
Ilyenek után a kutyának nem fog kelleni. Lehet, hogy Ibra a "mestere", de Ő már letett ehhez azért egy keveset az asztalra.

Rikoo 2017.11.07. 15:39:31

@Drotkoszoru: Nagyon örvendetes, hogy Marotta megspórolt egy rakás zsetont, de jó jobban örülnék, ha a fizetések növekednének és nem C megoldás lenne a jobbhátvéd és egy potyakapus G1G1 utódja.
Persze, ha jövőre kifizeti Oblak kivásárlási árát akkor rendben vagyunk, de előbb vagy utóbb a csapat teljesítményén is látszódni fog ez a spórolós hozzáállás.

Rikoo 2017.11.07. 15:42:56

@Drotkoszoru: És azt is megkérdezném Marottától, hogy a lengyel lepkés miért keres többet, mint Alex Sandro.

JuventusFanatikus 2017.11.07. 16:56:51

Örültem volna neki ha hozzánk jön, de most teljesen elásta magát.Nincs szükségünk az ilyen emberekre. Csak nehogy pofára esés legyen a vége, Patrick...

Drotkoszoru 2017.11.07. 17:17:05

@Rikoo: Hidd el, én is örültem volna, ha nyáron hoz egy használható, minőségi jobb hátvédet, ahogy azt is adom, hogy a fizetéseket emelni kell (meg is kezdődött egyébként részben, Dybalával pl.). Azon egyelőre felesleges agonizálni, hogy ki lesz Gigi utódja, 2018 nyaráig biztosan ő őrzi a kaput (ha BL-t nyerünk, akkor 2019-ig). Én sem a lengyelben látom hosszútávon Buffon utódját, ahhoz szerintem is kevés, persze cáfoljon rám. Jelen pillanatban viszont Szczesny második számú kapus, annak pedig tökéletesen megfelel (a fizetése most megint más téma). Az hogy jövőre első számú lesz, az egyelőre csak feltételezés (még akkor is, ha a nyilatkozatok ezt sugallják). Majd, ha jövő nyáron visszavonul Buffon, a vezetőség nem hoz kapust, a lengyel pedig kapja ősszel zsinórban a potyákat, akkor lehet anyázni Marottát, de addig feleslegesnek tartom (legalábbis emiatt, más területeken bele lehet kötni a munkásságába). Oblaknak én is nagyon tudnék örülni, ahogy Donnarummának is; de azért azt te is tudod, hogy nem olyan egyszerű 100 millió €-t lebaszni egy összegben az asztalra egy kapusért. :) És ez most nem spórolós duma, nálunk nagyobb bevételű csapatok sem feltétlen engedhetik meg maguknak. Más: Alex Sandro egyértelműen szerződéshosszabbítást és fizetésemelést érdemel, de szerintem ezen dolgoznak is a klubnál, még ha mostanában nem is jelent meg róla hír a sajtóban. Ennyire azért nem amatőr a vezetőség se, hogy a világ 2. legjobb bal hátvédjét elveszítsék (főleg, hogy a brazil is maradna). Folynak a tárgyalások a háttérben, ebben egészen biztos vagyok. A kommentem egyébként nem Marotta fényezésére irányult elsősorban, a nyáron elkövetett hibáit már leírtam korábban. Nálam sem sérthetetlen az ő személye (persze az egészséges bizalom megvan felé is, de nem vagyok elvakult rajongója), viszont ebben az ügyben most pont nem kellene őt elővenni, kritizálni, mert az már az elején kitűnt, hogy Schicket Nedved erőltette/futtatta annyira. Igazság szerint csak annyit akartam mondani, hogy hál istennek végül nem hozzánk igazolt ez a beképzelt alak.

Nathas 2017.11.07. 18:54:28

Gyönyörű nyilatkozat, te birka :-)
Egyébként a mondandójától eltekintve sem láttam a helyét a csapatban.

Juvetto 2017.11.07. 19:13:56

Adminok, figyelem!

Népszerű blog lévén bekövetkezett az elkerülhetetlen: Meghekkelték az oldalt!

Ekkora böszmeségeket ember nem nyilatkozhat, mint amik most ide kikerültek... ;)

2017.11.07. 19:56:20

@ovaentat besök: nekem Isla jut eszembe, aki a JUVENTUSHOZ IGAZOLÁS UTÁN azt nyilatkozta, hogy a Real Madrid élete álma.

Quentin_KR 2017.11.07. 21:17:57

Tök mindegy hogy jött-e vagy sem. Ha itt lenne sem látnánk mert Allegri padoztatná. Nincs bajom Allegrivel, de úgy érzem, ez a dolog, mármint Allegri és a Juve, elfáradt így együtt. Van ez így, de akkor váltani kell. Ő sem képes már újat mutatni, s a játékosokat sem tudja már úgy motiválni mint régen. Az pedig hogy ő az egyetlen olyan edző a top csapatoknál aki képtelen újakat beépíteni csak hab a tortán....

Rikoo 2017.11.07. 21:25:24

@Quentin_KR: Ahhoz képest, hogy nem tudja motiválni a csapatot, most a legeredményesebb a Juventus mióta Allegri az edző.

Alex8610 2017.11.07. 22:00:19

Egészen elkepeszto mennyi tisztelet és alázat van a mai fiatal focistakban is.Kivetelek mondjuk mindig vannak.Emlekszem mikor Pato 18evesen megrugta első gólját Milan mezben elsirta magát a pályán...Sok dolog változott de nincs is min meglepődni mikor tizenéveseket vásárolnak 180milliokert több 10millios fizetesekkel.Ez már csak a pénzről szól.Egy Sampdoriaban játszó tehetség megkapta élete első lehetőségèt de ő már most akkora király hogy nem hajlandó megjelenni egy orvosi vizsgálaton.Ember tudod te mennyi 25millio euro? Te gyökér elvileg annyit fizettünk volna érted hogy legalább fél évig koptasd a padot meg járkálj vizsgálatokra.Es mi a biztosíték arra hogy a jövőben egyáltalán pályára lépjèl nálunk? Ez a tiszteletteljes nyilatkozat meg az új klubjarol meg aztán hab a tortán de ez már nem a mi bajunk.Leheto legjobban jártak el ez ügyben a vezetők kölcsön plusz opció lett volna az egyetlen korrekt megoldás. Csak ugye abból nem lett volna 40millioja a Sampnak de ez már a Roma baja.

Leram7 2017.11.07. 23:06:28

Szerencse, hogy nem igazoltuk le, bár kitudja mi lesz később, egy 10-12 év még előtte van.

harciretek 2017.11.08. 08:41:29

Ezt én sem akarom elhinni, hogy valaki ilyet nyilatkozzon. Jó lenne eredetiben látni és megérteni, mert simán el tudom képzelni, hogy a médiában vagy a fordításnál csúszott félre valami. Ennyire ostoba nem lehet. Azon túl, hogy mit nyilatkozott, teljesen felesleges lett volna leigazolni.

pedronegroo 2017.11.08. 10:34:08

A másik juvés oldalon is fent van a nyilatkozata, ott viszont szerepel egy mondata ami szerintem nagyon ütős legalábbis nekem nagyon tetszik:

"amikor megérkeztem Olaszországba, senki nem voltam, most viszont minden barátom ismer.”

Ez nagyon nagy duma!!! Lehet nem így akart fogalmazni vagy a fordítás sikerült így de így egy nagyon ütős cinikus és nagyon igaz mondatra sikerült! :)

harciretek 2017.11.08. 10:44:03

@pedronegroo: Hát ezek már bajneri mélységek (ha igaz)... :)

Apuleius 2017.11.08. 11:09:36

@pedronegroo: Tényleg szerepel egy ilyen mondat az eredetiben, de valamiért kimaradt venember83 kolléga fordításából. Viszont szerintem egyáltalán nem úgy értette, mint amit kiolvastál belőle, s nem cinizmus volt ez részéről. Túl sokat nézel ki Schickből, más szellemi dimenziókban mozog, mint Te.

Apuleius 2017.11.08. 11:14:11

Egyébként eléggé sanszosnak tűnik, hogy ez a szerencsétlen valóban ilyet nyilatkozott, mert a legújabb pletykák szerint a Roma pénzbírsággal büntette.

www.calciomercato.com/en/news/roma-fine-star-striker-after-man-utd-barcelona-claims-16609

Sztovicska 2017.11.08. 12:59:39

Ezt a gyökeret te jó isten. Persze motiváló erő a fizetés de karrierje elején szerintem nem ez kellene hogy legyen az elsődleges cél. Európa egyik top klubja visszahívja orvosi vizsgálatra is hiszti ből nem megy vissza? Hagyjuk már ezt. Real Madrid, Barcelona, Manchester? Ennek elmentek otthonról? Asztalon még semmi de az arc már megvan. Barátom megmondom neked hogy milyen klubokról kellene álmodozznod a jövőben. Genova, cagliari, vagy ha brutál jó teljesítesz akkor talán szóba jöhet egy Valencia vagy hasonló. De ez tényleg jellemzi a játékost hogy még pályára is alig lépett de már rögtön arról beszél hogy ez csak egy ugródeszka neki. Alázat van benne gazdagon nem mondom

Sztovicska 2017.11.08. 13:01:07

@pedronegroo: Igen amikor ide érkezett senki sem volt. Most is ugyanúgy egy senki de a barátai legalább már tudják a nevét. Amúgy a Róma szurkolói nál is tökéletesen bemutatkozott ezzel a nyilatkozattal

Juventino86 2017.11.08. 13:57:08

Szándékosan nem olvastam el idáig Schick agymenését. Féltem, hogy kiüti a biztosítékot, és így is lett. Egy jó idénye volt a Sampnál, de az arca már elég nagy. Real? Barca? Ő oda soha nem fog beférni, nem is olyan típusú játékos, akire szüksége lenne ezeknek a csapatoknak. Ráadásul szerintem a Roma fanatikusai se fogják jó néven venni ezt a nyilatkozatot.
Örülök, hogy nem jött, egy lelketlen zsoldosnak tűnik.

Drotkoszoru 2017.11.08. 20:50:12

www.facebook.com/ilnostrocalcio/photos/a.222188334514344.53056.113014355431743/1520934394639725/?type=3&theater

"A szezon végén pedig már a nagyok közül válogathatott. Nedved miatt döntött a torinóiak mellett, de ugyebár a szívprobléma közbeszólt. A 2. torinói orvosira már nem is akart elmenni, végül az ügynöke rászedte, de ez se sikerült, a Juve nem akart kockáztatni. Utána Patrik "felépült", de ekkor már az aggasztotta, hogy az érdeklődők miatt a Samp elnöke bőven többet is kérhet, mint a kivásárlási záradékában foglalt 25 millió, végül pedig talán maradnia kell. Aztán ő maga is meglepődött, hogy 42 millával ő lett a Roma történetének legdrágább igazolása."

Ezek szerint mégiscsak volt második orvosi vizsgálat, amire elment (az ügynöke meggyőzésével), de azon is megbukott. Magyarán ebben a történetben se volt teljesen őszinte Schick, nem rajta múlott, hogy meghiúsult a transzfer.

2017.11.08. 22:18:16

@Apuleius: Lehet, hogy már a továbblépést tervezte ezzel a nyilatkozattal is. Következő állomás: La Spezia?

Grinta 2017.11.08. 22:28:12

Úgy szeretem az ilyet.Ha nem mondja el őszintén hogy mik a céljai..akkor álszent;ha kimondja..akkor pedig nagy arcú.

2017.11.09. 00:40:14

@Grinta: Ha Te friss házasként azt nyilatkoznád, hogy milyen másik (JOBB) nő az álmod - ahogy ezt Schick tette - az Oké? :-P

Apuleius 2017.11.09. 11:29:16

@Grinta: "Úgy szeretem az ilyet.Ha nem mondja el őszintén hogy mik a céljai..akkor álszent;ha kimondja..akkor pedig nagy arcú."

Ezzel most azt szeretnéd mondani, hogy Schick nyilatkozata teljesen rendben van?

venember83 2017.11.09. 12:02:10

@Apuleius: Dr. House óta tudjuk, hogy az őszinteség és a bunkóság gyakran ugyanazon az úton jár.

Apuleius 2017.11.09. 12:06:47

@venember83: Nekem semmi bajom az őszinteséggel, még akkor sem, ha az bántó lehet néha, de ez a történet nem erről szól szerintem.

Grinta 2017.11.09. 16:06:37

@Apuleius: Én azt gondolom hogy korrekt.Tegyük a szívünkre a kezünket..azok a csapatok,amiket megemlített,azok nem egy kávéház a Romával.Másrészt abból a Roma profitál a legtöbbet ha képes lesz továbblépni..mert az nyilvánvalóan annak lesz köszönhető,hogy beváltotta az ígéreteket.@Dr. Grant: Erre annyit tudnék mondani,személyes példa lesz..hogy a párommal mentünk farmert vásárolni Neki..és megláttunk egy igencsak figyelemre való Nőt.Mondtam is Neki azonnal..hogy na ilyen naci kellene Neked is szívem!!Kérdezte hogy tetszik??Nem csak a nadrágra értette.Mondom igen.Erre az asszony:Bevállalnám Én is!! ; ) Hát ilyen a kis drága : )

venember83 2017.11.09. 17:07:21

@Grinta: nem azzal van a baj, amit mondott. Hanem ahogy és amikor mondta. Még lóf@szt sem bizonyított olasz vagy nemzetközi szinten, de már PÁR ÉVEN BELÜL egy gigászhoz akar menni TÖBB PÉNZÉRT. Játszott a Románál 16 percet eddig. Ha azt mondja, hogy jelenleg az a célja, hogy minél többet fejlődjön, és kiderüljön, hogy meddig juthat, mert a legnagyobb álma pl. a Real Madridnál futballozni, az már vállalható. De mindezt a pénzre kihelyezni, és már az egyértelmű továbbállásról beszélni, ideiglenes, kényelmetlen, de mégis kötelező lépcsőfoknak degradálni a jelenlegi klubot, amely tudtommal végül rekordösszegért veheti meg őt... Ez nagyon bunkó. Őszinte is, de leginkább bunkó. Mindazonáltal nyilvánvaló, hogy a futballisták jelentős része csak a minél nagyobb fizetésre vágyik, és hogy elkerüljön Európa 2-3-4 legjobb csapatának egyikéhez, de ennyire egysejtűként fogalmazni nagy badarság. Nem vagányság, nem őszinteség, hanem káros dolog. Te most akkor Nainggolan vagy De Rossi helyében mit tennél, amikor hirtelen összekerülsz vele egy edzésen, és szerelned kell? Nemigen kímélnéd, igaz? Akkor jönnek a sérülések, veszekedések az öltözőben stb. Nem jó az ilyen nyilatkozat senkinek.

babo0410 2017.11.09. 17:32:07

@Grinta: Oké, de ezt lehet diplomatikusabban is fogalmazni. Még csak most érkezett, de már kimondja, hogy a Roma Európában középcsapatnak számít, és ő bizony nagyobb fizetésért el fog menni egy sokkal nagyobb csapatba, ha lesz lehetősége? Azért érezzük, hogy mi ezzel a gond?
Ezt sokkal diplomatikusabban is megfogalmazhatta volna. Pl. "Jelenleg a Roma játékosa vagyok, örülök, hogy itt lehetek, és élvezem a szurkolók, és az edző bizalmát. A jövő nem tudom mit tartogat, de nagy álmom egyszer a Barca, Real, Mu, Bayern, stb. csapatok egyikében játszani. De jelenleg jól érzem itt magam, és hálás vagyok a Roma csapatának, hogy hittek bennem."
Kb. ilyesmit kellett volna nyilatkoznia. Ezzel ki is mondja, hogy ha van lehetősége, akkor megy, de nem is fogják a drukkerek azonnal megutálni. És nem tűnik túl nagyképűnek. Sokkal diplomatikusabb lett volna, mint azt mondani, hogy az első adandó alkalommal lelépek, amint sokkal nagyobb fizetést kínálnak máshol, amint egy nagy csapat jelentkezik értem, hiszen ki akarna megragadni egy középszernél. Mert kb. ezt mondta.

Apuleius 2017.11.09. 18:47:27

@Grinta: "Én azt gondolom hogy korrekt.Tegyük a szívünkre a kezünket..azok a csapatok,amiket megemlített,azok nem egy kávéház a Romával.Másrészt abból a Roma profitál a legtöbbet ha képes lesz továbblépni..mert az nyilvánvalóan annak lesz köszönhető,hogy beváltotta az ígéreteket."

Tegyük hát akkor szívünkre a kezünket. Szép és fontos dolog az őszinteség, meggyőződésem, hogy az ember életének legfontosabb kapcsolataiban elengedhetetlen dolog, amely nélkül elvész a lélek, elvész a lényeg. Az őszinteség sokszor nagyon nehéz és rögös út, ezért elismerés illeti azt, aki mégis következetesen ezt választja. Azt gondolni, s azt állítani ugyanakkor, hogy az őszinteség az élet minden helyzetében és minden pillanatában jó és szükségszerű dolog, szerintem finoman fogalmazva is igen gyermeki gondolkodásra vall. Ez itt most tipikusan olyan helyzet, amikor azzal semmi gond nincsen, hogy egy játékos, akit jelen esetben Schicknek hívnak így gondolkodik, azzal viszont igazán nagy gond van, ha egy ilyen helyzetben ezt így és ebben a formában, ezekkel a szavakkal hozza nyilvánosságra. Van egy ilyen fiatal gyerek, aki egy ilyen szokatlan és furcsa fordulat után, mint ami az orvosi során történt, az AS Roma történetének legdrágább igazolása lesz (mármint potenciálisan, ha nem zavarják vissza a Sampdoriához), ahol azóta mindösszesen 16 percet játszott, egy lyukas fingot nem tett még le az asztalra, s vélhetően az a célja, hogy elismertesse és megszerettesse magát a csapat szurkolóival. Nagyon jó, ha valakinek vannak ambíciói, de egy hasonló gondolatot nagyon másként is meg lehet fogalmazni (már, ha egyáltalán értelme van bárhogyan is megfogalmazni ebben a pillanatban), s nem, marhára nem mindegy, hogy az ember valamit miként és hogyan közöl, ennek persze sokkal több köze van az intelligenciához, mint az őszinteséghez (ezt venember83 kolléga kiválóan összefoglalta, így nem ismételném meg). Nem létezik olyan munkahely, ahol jó néven vennének egy ilyen megnyilvánulást, amikor valaki még szinte az íróasztalát sem találja meg az irodában. "First things first" - ahogy a régi magyar mondás szól. Az őszinteséget pedig nagyon nem szerencsés keverni és összemosni a mérhetetlen ostobasággal.

2017.11.09. 19:10:08

@Grinta: elismerésem, egész jól kivágtad magad. :-) De akkor lenne igazán jó a párhuzam a 2 között, ha azt mondtad volna az asszonynak, mikor kérdezte, hogy tetszik-e, hogy "igen és egy napon talán el tudlak hagyni és szerezni egy ilyen nőt..." Ugye, hogy vacakul hangzik? Te biztosan nem mondtál volna ilyet szerintem. Főleg, hogy ez alapján, amit meséltél, "modern" az asszony és jól megértitek egymást. :-)
Visszatérve Schickre, terített betli a gyerek: szívproblémák után mégis kell a Rómának rohadt sok pénzért, ahol még nem is bizonyított és nyilatkozik egy ilyet. Az őszinteség egy dolog, de neki az értelmes gondolkodás se megy.

gomorra21 2017.11.09. 19:39:02

Schick berúgta az ajtót, és azt mondta a csapattársainak, hogy lúzerek vagytok, és büdös a szátok. Még ha van is ebben igazság, olyan távol áll ez egy profi mentalitásától, mint Makó Jeruzsálemtől. Radja őszinte suttyósága és Juventus gyűlölete még értelmezhető a futball keretein belül. Schick őszintesége öntökönszúrás.

Grinta 2017.11.12. 07:55:48

@Apuleius: Én azt gondolom hogy ez teljesen egybevág azzal a vitával amit Radjáról folytattunk a múltban.Álláspontom szerint semmi kivetnivaló nincs abban hogy kendőzetlen stílusában elmondja amit gondol..míg Te azon az állásponton vagy,hogy sportemberként nem nyilatkozhat így.Másik dolog amivel előhuzakodtál,és még mások is megemlítették..a kevés játékperc,amivel rendelkezik.Teljesen irreleváns dolog..mivel csak a céljait,a vágyait említi..hogy mit szeretne elérni a labdarúgásban.Azt gondolom a Roma nem 11 fordulóra szerződtette Őt..és nehogy még a végén(mondjuk 2-3év múlva) mi sajnáljuk majd hogy nem Nálunk kötött ki.Fiatal játékosról van szó.A pimaszság egyébként meglátszik a játékán is.Tetszik a kölök,ez nem változott nyár óta sem,mert nem vagyok az a fajta ember aki úgy változtatja a mondandóját..ahogyan a szél fúj

Apuleius 2017.11.12. 13:54:56

@Grinta: Van párhuzam a két dolog között (például, hogy már akkor sem volt igazad), de itt azért több tekintetben is teljesen más történetről van szó (ha akarod megérted, ha nem akarod, lelked rajta). Az a legnagyobb baj, hogy elbeszélsz minden, így például a lényeg mellett is. Számodra a kontextustól és a helyzettől függetlenül valami hallatlanul vagány és tisztelendő dolog, ha valaki hú de tökös módon elmondja, amit gondol, legyen az bármekkora ostobaság, s ettől aztán már önmagában meg kell süvegelni mindenkit, aki így tesz. Ne haragudj, de ez szerintem finoman fogalmazva is gyermeki gondolat.

"Másik dolog amivel előhuzakodtál,és még mások is megemlítették..a kevés játékperc,amivel rendelkezik.Teljesen irreleváns dolog..mivel csak a céljait,a vágyait említi..hogy mit szeretne elérni a labdarúgásban."

Nem, rohadtul nem irreleváns ebben a helyzetben a kevés játékperc, ne haragudj, de ez a gondolatkísérleted egy hatalmas mellébeszélés.

"Azt gondolom a Roma nem 11 fordulóra szerződtette Őt..és nehogy még a végén(mondjuk 2-3év múlva) mi sajnáljuk majd hogy nem Nálunk kötött ki.Fiatal játékosról van szó.A pimaszság egyébként meglátszik a játékán is."

Ki mondta, hogy a Roma 11 fordulóra szerződtette? Hogy jön ez most ide? Én is szeretem a fantasztikumot, de erről majd akkor beszéljünk, ha ilyesmi bekövetkezik. Amúgy ennek a gondolatmenetnek nem sok köze van ahhoz, hogy Schick részéről marhaság volt-e a nyilatkozat. Ha valami irreleváns a kérdésben, akkor ez a magyarázat, hogy később még mi bánhatjuk, hogy nem igazoltuk le. Nem az volt a kérdés, hogy játékosként mire lehet és lesz képes.

"Tetszik a kölök,ez nem változott nyár óta sem,mert nem vagyok az a fajta ember aki úgy változtatja a mondandóját..ahogyan a szél fúj"

Ez iszonyatosan karakán és macsó zárszó volt. Tapsvihar. Az a baj, hogy valójában érdemben nagyon keveset írtál arról, amiről eredetileg beszéltünk...

Grinta 2017.11.12. 15:15:37

@Apuleius: Ha Te attól jobban alszol hogy leoltasz Engem..mellé pedig még nagy kegyesen a saját igazadat! is megítéled akkor...nincs akkor.Sajnálom

Grinta 2017.11.12. 15:16:33

De..még annyi hogy köpködjétek ha úgy jól esik

Apuleius 2017.11.12. 15:39:04

@Grinta: "mellé pedig még nagy kegyesen a saját igazadat! is megítéled akkor."

Most ezzel gondolom valami nagyon okosat akartál írni... Ki az, aki nem ítéli meg a saját igazát? Ne legyünk képmutatóak, kérem. A lehetőség itt volt előtted, hogy mellébeszélés helyett arról írj, amiről szó van, s így a saját igazadat is kifejtsd. Egy elképesztően gyermeteg gondolatot ismételgetsz már sokadjára, miszerint ha valaki tartalomtól és kifejezési módtól, kontextustól és minden mástól függetlenül mond valamit, ami a meggyőződése, legyen az bármekkora ordas nagy baromság, bármekkora öntökönszúrás, az szerinted valami elképesztően magasztos és tisztelni való dolog. Az ilyen ember igazi tartással bíró faszagyerek, valami Chuck Norris klón. Amikor ezt megkérdőjelezi valaki, jön a bullshit. Ez a nagy helyzet.

Senki sem köpköd senkit, egyszerűen csak az van, hogy rajtad kívül gyakorlatilag mindenki ostoba kreténnek tart valakit, aki ostoba kretén módjára nyilatkozik. Persze most már azt is megtudtuk, hogy nem így van, hiszen Schick csak egy szókimondó, egyenes gerincű, kőkemény férfi. Pont, mint Te.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3374) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (857) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9898) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2427) meccsek (4142) mercato (4134) nyilatkozat (7424) Olasz Kupa (321) összefoglaló (407) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása