Allegri: „Ne mondjátok Mandžukićnak, hogy sérült”

allegri_massimiliano_sajto_5.jpgMassimiliano Allegri a Lazio elleni meccs előtt arról beszélt, hogy a klub horvát csatára kész pályára lépni.

A csatár bokasérülést szenvedett a horvát válogatott keretében, azonban az ukránok ellen így is pályára lépett, az Öreg Hölgy mestere szerint pedig játékra kész.

„Ne, ne mondjátok Mandžukićnak, hogy sérült, hogy kapott egy rúgást. Ellenkező esetben felbőszítitek. Visszatért és rendben van, nem hiszem, hogy bármi komoly sérülés történt volna a horvát válogatottnál. Tud játszani, edzett a csapattal, nagyon jól érzi magát.”

A mestert ezt követően Sami Khedira helyzetéről kérdezték, aztán arról, hogy ki fogja védeni a csapat kapuját holnap.

„Holnap Gigi Buffon játszani fog. Szépen visszatért a nemzeti csapattól, ahogy mindenki más. Sami Khedira kiválóan érzi magát, tehát ami a sérült játékosokat illeti, Sami Khedira visszatér holnap, Mario Mandžukić jól van, Miralem Pjanić pedig szerdán lesz bevethető, mivel nem kívánok kockáztatni az ő esetében.

Claudio Marchisio részben a csapattal végzi az edzésmunkát, részben pedig személyre szabott edzéseket végez, Mattia De Sciglio és Benedikt Höwedes tekintetében egy kis időre van szükség, és ugyanez igaz Marko Pjacára.”

Ezt követően a mester arról beszélt, hogy mire kell figyelnie csapatának a siker érdekében.

„A Lazio ellen olyan hibákat nem szabad véteni, amelyek nyomán átadjuk nekik a területet. Nem engedélyezhetjük neki a kontratámadások vezetését, mivel Rómában jól teljesítettünk az első 10-15 percben, aztán két vagy három kontrát engedtünk nekik, nyílt területen pedig nagyon jó a római csapat.

A Lazio nagyon jól szervezett csapat, jó edzői munka áll mögöttük, nagyon jól zárják le a területeket, aztán képesek bejátszani a területet.

Holnap nehéz mérkőzés vár ránk, azonban a holnapi meccsen túl nagy ugrást kell megvalósítanunk ahhoz, hogy a lehető legjobban megbirkózzunk a szezon kihívásaival, és hogy márciusban is versenyben legyünk.

Ki kell szűrnünk azokat a pillanatokat, amelyeket láthattuk a Sassuolo elleni 2-0 után, 2-0-nál félidő után a Torino ellen, amikor három szabadrúgást engedélyeztünk a szélről, illetve Bergamóban, amikor abbahagytuk a játékot és a védekezést is.

Tehát dolgoznunk kell ezen, mivel ellenkező esetben túl sokat kell majd foglalkoznunk a támadási fázissal, viszont a meccsek során védekezni is kell. A meccs ezen momentumait kell javítanunk, mert különben a szezon során pontokat fogunk elherdálni.

A Szuperkupa-döntő furcsa meccs volt, mivel kontratámadások révén dőlt el. Az utolsó félórában a csapat jól teljesített, de ugyanakkor emlékszem arra, hogy a Lazio kapusánál volt a labda, és négyen hátat fordítottak neki, szóval a figyelem is lankadt. Ez jelenti majd a különbséget idén.

Úgy szeretnénk eljutni a márciushoz, hogy a legjobb állapotban vagyunk, de tudnunk kell, hogy sokkal nehezebb lesz, mint tavaly a csapatok miatt, amelyekkel szembenézünk. Ott a Napoli, a Roma, az Inter, a Milan és a Lazio - ez csodálatos forduló a bajnokság számára, mivel mind a hat csapat egymással mérkőzik meg, és mind a hat csapat idén még dühösebb, még határozottabb a Juventus legyőzése tekintetében.

Tehát mindennek tudatában javulnunk kell, illetve nem ajándékozhatunk az ellenfélnek olyan helyzeteket, amelyeket tettünk a szezon elején, még ha egyetlen meccsünk is lett döntetlen. Ismétlem, ez a hetedik év, és a csapat nagyszerű eredményeket ért el hat évig, és még mindig itt vagyunk. És ők is itt vannak.

Ebben az évben tudjuk, hogy a bajnokságban minden csapat ellenünk játszik, le kívánják győzni a Juventust. Ez azt jelenti, hogy ebben az évben kicsit több kell, és ezt adott meccshelyzetek során kell nyújtanunk. Ha nem sikerül, akkor olyanokká válunk, mint a többi csapat, és idegenben pontokat fogunk veszíteni.

Sajnos két pontot veszítettünk Bergamóban, azonban a Bergamóban elveszített két pont miatt a pozitívumokat kell kiemelnünk. Most már tudjuk, hogy így nem működnek a dolgok, mert ha ezt tesszük továbbra is, akkor a bajnoki cím elvesztését kockáztatjuk, vagy lehet, hogy nem leszünk harcban a scudettóért.

Ez a helyzet, mivel a Napoli elért egy bizonyos érettségi szintet, mivel az Inter fejlődik, mivel a Roma azt folytatja, amit a tavalyi évben megkezdett. Az AC Milan miatt is, amely bár mögöttünk van, de komoly átigazolási időszakon van túl, amely lehetővé teszi a klub számára a harcot. És a Lazio is fontos dolgokat ért el az elmúlt években, megnyerték a Szuperkupát a legyőzésünkkkel, és idén megerősítik mindazt, amit tavaly elértek.”

A sajtótájékoztató harmadik részében a kezdőcsapatról beszélt a mester.

„Sami Khedira játszhat holnap, a mai edzés során ki kell értékelnem a dolgokat. Holnap azok léphetnek pályára, akik pihentebbek, nekik jobb esélyük van a játékra. Mindenki jó állapotban tért vissza kivéve Rodrigo Bentancurt, akivel még nem találkoztam.

Paulo Dybala kipihent, hiszen lényegében 15 napig szabadságon volt, ezért szerintem jó állapotban van. A többiek, akik itt maradtak, nagyon jól dolgoztak, egyikük pedig Gonzalo Higuaín, aki egyértelműen javított az állapotán. Megvan benne a motiváció, és szerintem nagyszerű hónap elé néz.

Gonzalo Higuaín és a válogatott vonatkozásában nem kívánok beszélni, de Pipita motivált, szeretne kiváló szezont futni a Juventusszal, személyes szinten pedig biztos célja, hogy részt vegyen a világbajnokságon. Ehhez pedig nagyon jó szezonra van szüksége. A tizenöt nap során itt maradt, nagyon jó munkát végzett, és jelenleg jó állapotban van.”

Massimiliano Allegri az edzői feladat kihívásairól is beszélt.

„Nem egyszerű edzőnek lenni. Az életben minden szinten különböző kategóriák léteznek. Vannak elnök-vezérigazgatók, akik egyes vállalatoknál ötven eurót keresnek, míg más vállalatoknál ugyanez a poszt félmillió eurós fizetéssel jár.

Természetes, hogy nagyszerű csapatok edzése során bajnokok kezelésével is kell foglalkozni, és az edző nagy jelentőséggel bír a kereten belül. Jól hangzik, hogy az ember bemegy, aztán azt mondja, hogy 4-3-3-as, 4-2-3-1-es, 3-5-3-as felállásban játszunk… na jó, 3-5-3 kizárt, mert csak tizenegy játékos lehet a pályán. Azonban a munkának számos aspektusa létezik, és mindig azt mondom, hogy mindenki különbözik.

Egyszerűen úgy gondolom, hogy a különbség, amit egy edző jelent vagy nem jelent, az taktikai szinten nem olyan nagy. Minél jobb játékosokkal rendelkezik egy keret, annál egyszerűbb edzőnek lenni. Talán a játékosok kezelése más, azonban az életben is vannak kategóriák, és ettől nem lehet megszabadulni. Egyetlen szektorban sem.

Szóval mekkora különbséget jelent egy edző? Százalékok tekintetében, nem is tudom, inkább nem nyilatkoznék számok szintjén, mert csak bajba keverem magam, ötven, harminc, negyven, hetven százalék, nem tudom. Azt mondom inkább, hogy egy edzőnek tudnia kell, mikor kell szorosabbra fogni a gyeplőt, és mikor a legjobb pillanat kicsit szabadjára engedni a játékosokat, de ez is része egy szezon menedzselésének.”

A sajtótájékoztató során felmerült a Juventus védekezési hatékonysága is, a mester pedig nem tagadta, hogy az eredményesség komoly gátja lehet a védők nem megfelelő teljesítménye.

„Egy dolgot tudok, ez pedig az, hogy az elmúlt tíz évben egyetlen alkalommal történt meg, hogy a második legjobb védelmi mutatókkal rendelkező csapat nyerte a bajnokságot. Azt hiszem, hogy az Inter a második legjobb védelemmel rendelkezett 2010-ben. Csak abban az egy évben történt meg, akkor egyszer. A többi szezonban mindig a legjobb védelem nyerte a bajnokságot, mindig, mindig.

Végső soron ez fog különbséget jelenti, jelenleg a Napoli öt kapott gólnál tart, ahogy mi is, azonban az AS Roma mindössze három gólt kapott. A Roma azonban egy meccsel kevesebbet játszott, ezért látnunk kell, hogyan fog teljesíteni Genoában a Sampdoria ellen.

Ezt mutatja az elmúlt tíz év. Talán idén másképp lesz, de ez nem valószínű.”

A Juventus számos játékost adott az olasz nemzeti csapatnak, ez vajon gondot jelenthet novemberben, amikor a vb-re való kijutásért meccsel majd az olasz válogatott?

„Jelenleg szerintem a válogatott mögé kell állnunk, mivel fontos selejtező lesz, és Olaszországnak ki kell jutnia a világbajnokságra. A válogatott célja az, hogy részt vegyen a világbajnokságon, az nem számít, hogy a csoportból vagy pótselejtezőn keresztül, a lényeg a kijutás.

A Juventusnak erre a hónapra kell gondolnia, aztán meglátjuk ezt követően, hogyan teljesít az olasz válogatott a pótselejtezőn. Amennyiben olyan helyzetbe kerülünk, hogy ezt megengedhetjük magunknak, akkor a srácokat elküldjük szabadságra négy-öt napot, addig pedig mások fognak játszani.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr5412967261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

I love JU 2017.10.13. 16:22:49

hú, volt mit fordítani :) köszönjük!

3-5-3, mekkora :) kell a 3 pont és a stabilabb játék! forza Juve!

pott70 2017.10.13. 17:54:47

Köszönjük ezt a komoly fordítást!

JuveWinC 2017.10.13. 19:56:23

Szép fordítás. De rosszul emlékszik a Mester, 2007-ben nyert az Inter a 2. legkevesebb kapott góllal, azóta mindig a legjobb védelem nyeri a bajnokságot. Szal össze kell állnia annak a védelemnek...bár ilyen csatársor mellett akár mindig többet lőhetünk mint kapunk.

venember83 2017.10.13. 20:13:52

@JuveWinC: mondta, hogy nem jó számokban.

Sztovicska 2017.10.14. 09:15:22

Khedira is back...
Na hamarosan indul a savcunami :D :D :D

Juventino86 2017.10.14. 14:56:52

Khedira visszatért, ennek azért annyira nem örülök, mert sajnos nem nyújt jó teljesítményt. Bár ha lehet hinni a Gazetta és a Sky információinak, akkor ma 4-3-3-at nyomunk, Dybala pihen. Khedira így egy három tagú kp-n fog szerepelni, kicsit visszahúzva a védelem elé. Talán ott kevésbé jön majd ki a lassúsága.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9859) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4124) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4152) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása