Allegri: „Forgatni fogom a kezdőcsapatot”

allegri_massimiliano_sajtotajekoztato_6.jpgA Juventus mestere, Massimiliano Allegri a szerdai, Fiorentina elleni meccs előtt a kezdőkről beszélve elárulta, hogy a kaput Wojciech Szczęsny fogja védeni.

Az Öreg Hölgy lesz szerdán a házigazda, cél pedig a győzelmi sorozat folytatása.

„Még csak a szezon elejénél tartunk. Mindössze az ötödik meccset játsszuk, és a tabella általában a tizedik fordulóban kezdi mutatni az erőviszonyokat, ezért jelenleg mindössze nyugodtan járjuk mindannyian az utat.

Hogy Federico Bernardeschi kezdeni fog-e holnap? Ez még nem lenne túl korai, de látnom kell a mai edzést, egyes helyzetek kiértékelésre szorulnak, különösen mivel nagyon korán, szombaton ismét meccsünk van.

Lehet, hogy be fog állni a meccs során, de jelenleg nagyon fontosak a cserék, mivel ellenkező esetben a szezon elején már kiéghetnek a játékosok. Mindenkire szükség van.

Meg akarom nézni a mai edzést, viszont egyes posztokon minden bizonnyal változások lesznek, de egyelőre annyi bizonyos, hogy Gianluigi Buffon nem fog játszani, a kapuban Wojciech Szczęsny kap lehetőséget.

A Barcelona elleni meccs után Gigivel együtt arra a döntésre jutottunk, hogy ezen a meccsen Wojciech Szczęsny fog játszani. Ez nem jelenti azt, hogy több vagy kevesebb bizalmam lenne bárkiben, mivel Neto is számos meccset játszott tavaly.

Wojciech Szczęsny nagyon jó kapus, a világ legjobbjainak egyike, ezért a Juventus számára nagyon fontos dolog, hogy két nagyszerű kapus, Gigi Buffon és Wojciech Szczęsny van a keretben. Wojciech Szczęsny Európa legjobb hét vagy nyolc csapatába illő kapus, és a Juventusnál futballozik, ő lesz Gigi Buffon utóda.

Tehát Gigi Buffon holnap pihenni fog, a padon kap helyet. Fizikailag jól van a csapat, de szombaton újabb fontos meccs lesz, a Torino ellen, majd jön szerdán egy BL-meccs, aztán vasárnap bajnoki. A fontos az lenne, hogy a csapat, a módosítások ellenére, ne lankadjon. A szezon kulcsfontosságú pillanatához érkezve a lehető legjobb formában kell lennünk.

Fontos, hogy az úgymond közepes vagy kisebb csapatok ellen megnyerjük a meccseket, mivel ezek fontos pontokat jelentenek. Aztán következnek a közvetlen összecsapások, amelyeken bármi megtörténhet. Tavaly megnyertük a bajnoki címet úgy, hogy nyertünk és veszítettünk az AC Milan ellen, nyertünk és veszítettünk az Inter ellen, nyertünk és veszítettük az AS Roma ellen, illetve nyertünk és döntetleneztünk a Napoli ellen.

A tavaly az a furcsaság esett meg, hogy a közvetlen összecsapásokat tekintve csak egy döntetlen született, köztünk és a Napoli között, a többiben mindenki nyert vagy veszített. Ezért túl korai még bármit is mondani, de az bizonyos, hogy a bajnokság megnyeréséhez 90 pontra lesz szükség.”

Massimiliano Allegrit ezt követően a védelemről kérdezték, és arról, hogy a Sassuolo ellen felvonultatott négyes tekinthető az elsődleges opciónak.

„Először is van egy kis gond Mattia De Sciglióval, aki majdnem visszatért, jól játszott a Barcelona elleni első félidőben, aztán sajnos elveszítettük őt negyven napra. Most lassan visszatér Benedikt Höwedes, már a kerettel végzi az edzésmunkát. Holnap még nem kezd, de bevethető.

Tehát szélen ő vagy Stephan Lichtsteiner fog játszani, vagy Stefano Sturaro is játszhat, mivel Mattia De Sciglio helyén a Barcelona ellen jól teljesített. Sokat fejlődhet ebben a pozícióban, és arról se feledkezzünk meg, hogy Stephan sem játszhat háromnaponta, ami a többi játékosra is igaz.”

Ezt követően a mester Gonzalo Higuaín helyzetéről beszélt, aki eddig két gólt és egy gólpasszt jegyzett a bajnokikon, de kapott kritikát a Barcelona elleni meccsen nyújtott teljesítményért, illetve a Sassuolo ellen sem csillogott.

higuain_gonzalo_golorom_terden.jpg„Ami Gonzalót illeti, négy meccsen játszott, és két gólt szerzett. Mint minden csatár esetében, előfordulnak időszakok, amikor több gólt szereznek, máskor meg kevesebbet. Ez tavaly is megtörtént, nem tudom, hogy három vagy négy meccsen lépett pályára Gonzalo Higuaín anélkül, hogy gólt szerezzen, de az emberek ezt nem vették észre. Paulo Dybala számos meccsen nem lőtt gólt tavaly, de ez is benne van egy idényben. Gonzalónak nyugodtnak kell maradnia.

Nem tudom, hogy holnap játszik-e vagy sem, ahogyan még nem döntöttem Mario Mandžukić és Juan Cuadrado kapcsán sem, még semmilyen döntést sem hoztam.

Mindezeken túl Gonzalo nagyon fontos játékosa a Juventusnak, és ha egy meccsen nem lő gólt, az már tragédia egyesek szemében.”

A bianconero csapat ötven éve nem lőtt ennyi gólt a bajnokság elején, azonban a kapott gólok tekintetében sem a megszokott szintet hozza a csapat…

„Minden év különbözik a másiktól, a csapatok különböznek, és nehéz magyarázattal szolgálni. Azt elmondhatjuk, hogy a támadó szekció számos helyzetet hoz létre, és komoly számokhoz segít hozzá. A védelem tekintetében, a bajnokságot nézve, jelenleg jobban állunk, mint tavaly. Kaptunk két gólt Genoában elég szerencsétlen körülmények között. Aztán más helyzetekből is gólt kaphattunk volna.

A tavalyi évhez képest javítanunk kell a meccspillanatok kezelését, ezt láttuk a Barcelona ellen, illetve a Sassuolo ellen is, mivel a Sassuolo elleni mérkőzésen is voltak a katalánok elleni találkozón megesett pillanatokhoz hasonló események.

Barcelonában megbüntettek minket ezért, és a Sassuolo ellen ott volt a gól előtti hiba… azonban nem annyira a bekapott gól a probléma, hanem az, hogy a Sassuolo adott pillanatokban sokat próbálkozhatott a góllövéssel.

A Juventusnál ennek nem szabad megtörténnie, tehát jobban kell kezelnünk ezeket a pillanatokat, és ismétlem, meg vagyok győződve arról, hogy a szezont ezek a pillanatok határozzák meg, nekünk pedig ezeket jobban kell kezelnünk. Vannak pillanatok egy meccs során, ilyen volt a Sassuolo ellen a 30-35. percben, nem emlékszem pontosan, amikor az ellenfél szép futballt játszott, letámadott minket, és lövésekig jutott.

Van egy ellenfél, és ez az ellenfél mindig gondokat okozhat. Talán két góllal vesztésre állnak, és ezért feljebb jönnek, és ezekben a pillanatokban fel kell ismerni, ha elveszett a meccs irányítása.

Ez azt jelenti, hogy másképp kell igazgatni a meccset, vagyis jön a védekezés, és nem szabad engedni őket, hogy kapura lőjenek. Amikor ez a pillanat elmúlt, lehet ismét játszani. A Sassuolo ellen lehet ez öt perc, a Barcelona ellen ez tarthat húsz percig. Ezt nem tettük meg a Barcelona ellen. Ebben az évben ez a legfontosabb dolog, amit meg kell tanulnunk, és ezen múlik a szezonunk.”

Ezt követően a mestert arról kérdezték, hogy milyen felállást fog alkalmazni a Fiorentina ellen, marad a 4-2-3-1, vagy kitalált valami taktikai okosságot.

„Nincs semmilyen mágikus képletem, a játékosokat a pályára olyan alakzatban küldöm fel, ami megfelel a pályára lépő játékosok jellemzőinek.

Jelenleg kíváncsian várom, hogy lássam Benedikt Höwedest munka közben, mivel csak most tért vissza a kerethez. Ő olyan játékos, akinek a segítségével háromvédős rendszerben játszhatunk. Ez is egy pozitív változója a szezonnak. Amint azt láthatták vasárnap, amikor Andrea Barzagli pályára lépett, a meccset háromvédős rendszerben zártuk.

Hogy holnap mi lesz? Giorgio Chiellini talán pihenni fog, meglátom, hogyan érzi magát ma. Sami Khedira állapota javul, de szerintem még kell vagy tíz nap, míg ismét csatlakozhat a srácokhoz.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr312877980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

m.martin91 2017.09.19. 15:01:34

"Először is van egy kis gond Mattia De Sciglióval..."

Leginkább az a gond, hogy ő a Juventus játékosa.

Úgy látom, a háromvédős rendszer is visszatér majd a szezon során.

Rikoo 2017.09.19. 15:06:06

@m.martin91: Lehet nem is lenne az olyan rossz ötlet.

jeneiPALI 2017.09.19. 15:18:37

Khedir 10 NAP ..:D nyerni kell ezeket a meccseket mert szerencse hogy a nagyobb csapatokat elkerültük még nem vagyunk ösze szokkva ha ez meglesz azok is jöhetnek szétverjük öket is.:D Fj

.Bulldeo 2017.09.19. 15:29:30

@Rikoo: szerintem sem lenne rossz jelenleg egy három védős rendszer, csak nem 2 hanem 3 támadó kellene hozzá (Dybala, Mandzukic, Berna/Costa).

Wickerman 2017.09.19. 15:30:40

De jó lenne megint a fogalmatlan Sturrarot balhátvédként nézni...

venember83 2017.09.19. 15:59:56

@Wickerman: kapus még nem volt a srác, talán ott is ki kellene próbálni. Sokszor az az érzésem, mintha Stefano apja valamelyik befolyásos politikus vagy milliárdos üzletember lenne, akitől függ a Juventus sorsa. Nem tudom megérteni, miért kell folyamatosan őt erőltetni, amikor nyilvánvalóan kevés a Juventus kinyilatkoztatott terveihez.

Wickerman 2017.09.19. 16:03:52

@venember83: na majd a kupa meccsen védhet is, vagy legyen középcsatár

Mitya10 2017.09.19. 17:04:49

Egészen elkèpesztő h Sturaro folyton jól játszik a szemében... 1 rakás szar soha az életben nem lesz Juve szintű. Bernardesci remélem kezd végre.

mrdel 2017.09.19. 17:08:12

Sturaro olasz középcsapatban stabil kezdő lehetne. Itt elérte a max. szintjét. Januárban v. nyáron megadhatná neki a vezetőség azt, hogy stabil kezdő lehessen ... valahol máshol

megasün 2017.09.19. 20:39:42

Én úgy érzem, annak ellenére, hogy 1-2 poszton gyengült a keret összességében több a variációs lehetősége Allegrinek. Taktikailag mindig az adott ellenfélhez tud igazodni és néha kulcsjátékosokat is tud majd pihentetni, ez főleg igaz a támadó szekcióra. A szűk keresztmetszet még mindig a középpálya szerintem. A támadó és a védő szekció sok variációs lehetőséggel és minőségi cserékkel rendelkezik, de középen azért vannak gondok.

Rikoo 2017.09.19. 21:12:09

@megasün: Szerintem a keret egyértelműen erősödött, inkább a kezdő gyengült.

Chiellini 2017.09.20. 10:45:11

Nekem Matuidi fix Pjanic is Bentacur elég jónak tűnik, Marci, meg Khedira meg nem egyet hanem 1,5-öt kitesznek, szóval van kb 4,5 jó középpályásunk, meg Sandro, Cuad, (Asamoah)
Sőt Costa ha a saját posztjukon játszanak akkor vagy kevesebb a középpályás és nem kell több a 2-3 helyre vagy efektív ők is kp-nak számítanak ezen felül meg ott van Mandzu is, és ha felépül akkor Pjaca, ők akik kp vagy vesznek el kp helyet. KB 5 normális kp, 5 szélső szerintem ez már elégnek kellene lenni, mert a minimum 1 kapus 3 védő 2 csatár, marad 5 hely de abból minimum 2 szélső és az 5 ből 3 kp játszik, meg nagy a taktikai repertoár.

Jamal Jamal 2017.09.20. 11:00:21

Csak egy aprócska megjegyzés:
"Fizikailag jól van a csapat, de szerdán újabb fontos meccs lesz, a Torino ellen"
Ez a meccs szombaton lesz.

4D 2017.09.20. 11:19:16

@venember83: Sturaro Allegri Padoinja

Drughi Di Bianconeri 2017.09.20. 12:02:22

Számomra ebből a legérdekesebb rész,hogy Maxi továbbra sem hisz a presszingelésben, ha ég a ház húzódjunk be,bekkelni,tördelni a játékot stb.
Ebben jelentősen eltér Contetól ezt látjuk is,ezzel amúgy nincs baj,de kívülről nézve ebben a stílusban csak Chiellini igazán jó,ha ő nincs...

Bernardeschit szvsz hiba lenne egyből volt csapata ellen kezdetni,ezzel extra nyomást rakva rá,bőven elég,ha csereként beáll,remélhetőleg nem 15percre.

Rikoo 2017.09.20. 12:22:15

@.Bulldeo: Szerintem a legerősebb 3-5-2 ez lenne: GIGI
HÖWEDES-RUGANI-CHIELLO
CUADRADO-BERNARDESCHI-PJANIC-MATUIDI-ALEX SANDRO
DYBALA-MANDZUKIC

.Bulldeo 2017.09.20. 12:55:17

@Rikoo: pontosan ugyanígy látom én is. Csak Bernardeschit feljebb tolnám, hogy egy 3-4-1-2 legyen inkább a felállás, de ez már csak részletkérdés.
Mondjuk először várjuk meg Höwedest, benne van a pakliban, hogy nem válik be, Benatiának is volt jó korszaka; Höwedes neve nem jelent garanciát..

venember83 2017.09.20. 13:21:04

@Jamal Jamal: pontosan, javítottam. Kicsit belekeveredtem a napokba.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (910) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9905) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2429) meccsek (4149) mercato (4135) nyilatkozat (7433) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4165) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása