Bonucci: "A Juve és én is döntést hoztunk"

bonucci_leonardo_arulo_pondro.jpgLeonardo Bonucci legutóbbi nyilatkozatában kifejtette, korábbi csapata, a Juventus az előző idényben olyan meghatározó döntéseket hozott, melyek következtében kénytelen volt az AC Milan együtteséhez csatlakozni.

A középhátvéd csupán 40 millió euró ellenében szerződött a Bianconeri egyik legfőbb riválisához, miután Torinóban rendkívül sikeres időszakot töltött, s többek között hat bajnoki címet is begyűjtött.

"Mint már mondtam, most csak a Milannal foglalkozom, a Juve már a múlt." - kezdte nyilatkozatát Bonucci a La Gazzetta dello Sport-nak.

"Megköszöntem nekik, amit nyújtottak nekem, náluk váltam a világ egyik legjobb védőjévé, azonban amikor meghozol bizonyos döntéseket, vállalnod kell érte a felelősséget és le kell vonnod a következményeket.

A Juve és Allegri teljesen határozott döntéseket hozott az előző idényben, ennek megfelelően én is meghoztam a sajátomat.

Allegri azt mondta, hogy ez az én döntésem volt? Az én érzéseim már valóban nem voltak ugyanolyanok, mint a múltban, azonban ezt a döntést a klubbal együtt hoztuk meg, így a felelősség is közös.

Minden Portóban kezdődött, de már előtte is volt néhány incidens, ami nem volt annyira jelentős. Remélem én is képes leszek véghezvinni azt a Milannal, amit Pirlo tett annak idején a Juventusszal."

Felmerülhet a kérdés, mi lesz akkor, ha Allegri egyszer az olasz válogatott szövetségi kapitánya lesz. Vajon a fagyos viszony a nemzeti csapatnál is megmaradna?

"Ha így kell lennie, akkor legyen így. Mindketten profik vagyunk, nem lesz probléma. Hogy beszéltem-e valamelyik korábbi csapattársammal? Természetesen. Tegnap például Chiellinit köszöntöttem fel. Egyébként pedig némelyikükkel továbbra is közös úton haladunk a nemzeti csapatnál."

A Juventus szurkolói nem fogadták kitörő örömmel Bonucci távozását és nem épp kedves szavakkal illeték a védőt.

"Ha hatással lennének rám a szurkolók hozzászólásai, akkor már 2011-ben elhagytam volna a Juventust és ebben az évben nem jöttem volna a Milanhoz.Azért támadnak, mert csapatot váltottam, de a közösségi felületeket mindenki azt ír amit akar. Nem érzek gyűlölködést.

Nem tagadom, egy kicsit izgatott vagyok. A San Siro a történelem része és amikor az Európa Liga-selejtezőben beléptem a stadionba, bár tudtam, hogy nem fogok pályára lépni, különös bizsergést éreztem. Szeretném ismét látni azt a nagy tömeget.

A csapatkapitányi karszalag? Ez egy fontos felelősségvállalás. Mindent beleadok majd, hogy megvédjem ezt a mezt az első perctől az utolsóig minden mérkőzésen. Számítottam-e rá, hogy megkapom? Őszintén szólva, nem. A legfontosabb dolog, hogy legyen egy elszánt csoport és ebből a szempontból a Milan egy szerencsés csapat, hiszen vannak olyan emberek, akik tudják, hogy kell igazi csapatot kovácsolni.

Szerencsés vagyok, hogy olyan nagyszerű vezéregyéniségektől tanulhattam, mint Gianluigi Buffon, Alessandro Del Piero és Giorgio Chiellini.

Bonuccinak több kérője volt Angliából, a védőt szívesen látta volna soraiban a Chelsea és a Manchester City is, ő azonban mégis a Rossonerit választotta.

"Azért mert nekik volt a legambíciózusabb projektjük. A kihívásokért élek, s Marco Fassone vezérigazgatón, illetve Massimiliano Mirabelli sportigazgatón azt éreztem, hogy fontos vagyok és tényleg csak engem akarnak. Ha másként lett volna, a tárgyalások nem fejeződtek volna be két napon belül. A szerelem pedig vagy rögtön kialakul vagy nem alakul ki egyáltalán."

Leonardo Bonucci megérkezésekor Torinóba a Juventus jelentős átalakításokon ment keresztül és történelmi mélyponton volt. A védő most ugyanezt tapasztalhatja a Milannál.

"Ez így van, sok hasonlóságot látok. Ami azt illeti azért is választottam a Milant mert még emlékszem arra az útra, amelyen a Juventusszal végigmentem akkoriban. Egy újjáépítést kezdtünk el, csakúgy, mint most és végül a csúcsra értünk. Most viszont tovább akarok jutni és remélem képesek leszünk megnyerni a Bajnokok Ligáját. Mindent meg akarok nyerni.

Ez az új otthonom és tetszik nekem. Fel vagyok tüzelve és éhesebb vagyok a sikerre, mint bármikor. Mindig feszegetem a határaimat, s most a célom az, hogy visszajuttasam a Milant a világ futbbaljának csúcsára. Azért választottam ezt a klubot, hogy újrakezdjem. Azért vagyok itt, hogy nyerjek."

A Milan a tőkeerős új tulajdonosoknak köszönhetően nagyon aktív a mercatón és sokan már a Juventus trónfosztójának tekintik.

"Továbbra is a Juve a favorit, a Napolinak pedig nagy sansza van, hogy a Scudettóért küzdjön. Mi pedig a jelenlegi helyzetünkben mindkettőjüktől le vagyunk maradva egy lépéssel, de nem szabad korlátok közé szorítani magunkat. A fent említett két csapat után szerintem a Milan, az Inter és a Roma is egyenlő esélyekkel vág neki a pontvadászatnak.

Változik-e a helyzet, ha Andrea Belotti vagy Pierre-Emerick Aubameyang érkezik? Belotti olyasvalaki, aki magával húzza a csapatot, nagy munkabírású játékos, de nem tudom, hogy érkezni fog-e. Egy világklasszis támadó sok szempontból könnyebbé teheti a dolgokat. Érkezése tökéletessé tenné az átigazolási időszakot."

Bonuccit jelenlegi edzőjéről, Vincenzo Montelláról is megkérdezték.

"Nagy vágyat látok benne a további fejlődésre és arra, hogy átadja a győztes akaratot számunkra. Nagyon eszes taktikus, nagy jövő előtt álló edző, én pedig remélem, hogy képes leszek nyerni vele. Remek elképzelésekkel rendelkezik a futballal kapcsolatban, még sosem láttam senkit, aki ilyen formában alkalmazta volna a négyvédős felállást. Átállunk-e a háromvédős rendszerre? Hogy őszinte legyek, hogy a rendszer három- vagy négyvédős, az számomra mindegy. Három védővel hátul több területet kell levédekezned. Tudják, hányszor volt olyan helyzet, hogy egy az egyben vezették rám a labdát?

Edzősködés? Teljes mértékben foglalkoztat a gondolat. Már négy vagy öt éve töröm rajta a fejem. Még hat vagy hét évig játszom, aztán edző leszek. Ez olyasvalami, amit Antonio Conte oltott belém. Kicsit olyannak látom magam, mint ő. Edzőként is szeretnék felemelni legalább egy trófeát."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr1412749646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jamal Jamal 2017.08.15. 11:43:41

Bonucsicska...ezek alapján akár igazak is lehetnek a Cardiffban történtek.

Hiribi27 2017.08.15. 11:47:43

Na Geréb! Már azt hittem, soha nem hallok rólad többet. Bizseregj akkor a San siroban, és sírj majd 6-7 éven keresztül, h nem nyersz semmit. És hogy mi lesz utána?! Egy biztos: a Juveban soha nem leszel edző, te vörösinges.

ForzaJuve12 2017.08.15. 11:54:39

Nagyon nehéz lesz megszokni őt vörös-feketében. Lehet mert még csak most ment el, de az ő távozását sokkal nehezebb lesz megemészteni, mint Tevez, Vidal vagy éppen Pogba távozását. Bonucci megfosztott minket attól az álomtól, vagy hittől, hogy legalább az olasz játékosokra lehet számítani.

Akármilyen vitája is volt a vezetőséggel, ő is sokat tett a csapatért, a csapat is érte, hihetetlen, hogy ezt nem lehetett volna értelmes emberek módjára elsimítani.

Mitya10 2017.08.15. 11:55:29

Szerelem? Ez normális? :D

4D 2017.08.15. 12:02:35

Ez kiez? Ismeri valaki?

ovaentat besök 2017.08.15. 12:07:09

@Mitya10: Ez a szerelem dolog nekem is sok (sokk) volt, de betudható az olasz érzelmeknek talán.

Shyr Kahn 2017.08.15. 12:28:17

Na ebben a nyilatkozatban legalabb mar nyiltan ki van fejezve:
1. Allegrivel a kozos munka, ha lesz a valogatottnal, hat legyen (azaz nem jo a viszonyuk)
2. Barzagli neve kimaradt a vezeregyenesigek listajabol
3. A klubbal valo kozos dontes egyertelmuen utal a nezetelteresekre

Az is latszik, hogy nagy almai vannak, de a Juvet remelem nem erik be a kovetkezo nehany evben (a jo versenytars ellenben kell nekunk, mint falat kenyer).

Kisvici 2017.08.15. 12:28:28

Öreg elmentél...lődd már le magad

jeneiPALI 2017.08.15. 12:32:14

Bl döntöbe ami történt az igaz volt ö a bunucicska jobb is hogy elment ilyenekre nincsen szüksége árulokra ajuvénak-!

MdewC 2017.08.15. 12:49:23

A BL elődöntőn, a bajnokság esetleges megnyerésén kívül a legfontosabb dolog a következő szezonban, hogy a milánt minden meccsen le kell győzni!

BellaDona 2017.08.15. 13:39:35

Az én véleményem az hogy a Juve már megbánta, de a Bonucci is meg fogja bánni, még nem, de már érzi hogy hibát követett el. Ezért is ilyen "izgatott". Nyilvánvaló a Juve hosszútávra meg fogja oldani pótlását, amit egyelőre nem sikerült és az eddigi meccsek is ezt mutatták. Kezdődik az új szezon, megint nincs összeszokva a csapat. Nagy szívás lesz, rágjuk majd körmeinket a meccsek alatt....

GGábr81 2017.08.15. 14:26:11

Bíztam benne, hogy kisebb zökkenővel és kevesebb fejtöréssel, okos igazolásokkal oldjuk meg a hiányát. Totálisan át kell szervezni a játékunkat. Hátulról lassú építkezéssel nem fog menni. Nincs aki hátúl mozgasson vagy aki hosszan indítson. Pirlo után azt gondoltam, hogy ez az elem kimarad a játékunkból, de a csicska megoldotta. Nah jó, bízok Allegribe erre valamit biztos kitalál, bár eddig még nem láttam ezt. A másik fontos dolga, hogy hidat képezzen a BBC és a BRC között és átadja a stafétát a fiataloknak és jelentette volna az átmenetet. Hát ezt megint csak elvesztettük. Szóval én nem tudom, hogy ki mit csinált, ki a hibás ezért, de nagy sza.t kavart. Ha nem reagáljuk le gyorsan, félő, hogy a bajnoki címbe kerül. Jah és nyílván nem a klubbot fogom az incidens miatt megutálni. Tehát csicska a fiad gyógyulsán kívül, semmi jót nem kívánok. Te ....

Apuleius 2017.08.15. 14:55:52

Beszélő szardarab.

Ádám.84 2017.08.15. 15:09:38

Nagy csalódás hogy elment (főleg ahova és amennyiért), hiányzik a játéka, de a balhéi és az "edzősködése" nem.

2017.08.15. 15:16:44

Na. Talán már nem fogja senki mondogatni, hogy semmi sem történt ott. Nekem kicsit talán könnyebb is arra gondolni, hogy 2 gyökér miatt szétesett a csapat, mint arra, hogy olyan sz@r csapat voltunk, mint ami a 2. félidőben kijött.

Na és bonucciról (nem a shift nem működött):
"Megköszöntem nekik, amit nyújtottak nekem, náluk váltam a világ egyik legjobb védőjévé...Ha hatással lennének rám a szurkolók hozzászólásai, akkor már 2011-ben elhagytam volna a Juventust...még emlékszem arra az útra, amelyen a Juventusszal végigmentem akkoriban..." - Ezek eléggé összefüggő dolgok. Egyrészt nem itt vált jó védővé, hanem itt tették azzá. Hiába mondja, hogy emlékszik, mert szerintem nem. Én igen. Conte mosta ki a sz@rból és csinált egy nagyon gyenge védőből közepeset, majd egész jót. És nyilván Chiellini - BARZAGLI (sikerült megfeledkeznie róla) érdemei sem mellékesek. Majd minden meccsen gólt kaptunk miatta. Ha akkor rajtam múlott volna, nem kapja meg az "X a 23-adikon" lehetőséget is a javításra. Ha emlékezne, nem mondana ilyeneket.

"Szerencsés vagyok, hogy olyan nagyszerű vezéregyéniségektől tanulhattam, mint Gianluigi Buffon, Alessandro Del Piero és Giorgio Chiellini." - Nem szerencsésnek, hanem hálásnak kellene lenned, te szerencsétlen.

"A legfontosabb dolog, hogy legyen egy elszánt csoport..." - Na ebbe látta bele mindenki a Juventino dolgot. Pedig egyszerűen elszánt volt.

"Mindketten profik vagyunk..." - ebben már nem vagyok biztos. Legalábbis ami téged illet.

a Rossonerit választotta? "Azért mert nekik volt a legambíciózusabb projektjük." - Most mit mondjak erre? Eddig a gyerekre hivatkozott...nem mondok semmit.

"A szerelem pedig vagy rögtön kialakul vagy nem alakul ki egyáltalán." - Pff. Szégyenteljes egy alak.

"...visszajuttassam a Milant a világ futbbaljának csúcsára." - Legalább kicsit jobb kedvem lett ennek a szégyenteljes nyilatkozatnak a végére. :-DDDDDDDD Majd pont te...:-D

"Edzősködés? Teljes mértékben foglalkoztat a gondolat. Már négy vagy öt éve töröm rajta a fejem." - :-DDDDDD Szerintem hagyjad. Oda ilyenek is kellenének: ész, alázat, tudni hogy ki áll feletted...stb.

Rocky80 2017.08.15. 16:55:45

Megmondom őszintén hogy nekem ettől a hátulról építkezős hülyeségtől mindig is herótom volt, remélem valami sokkal direktebb dolgot kitalál Allegri.

biancineri101 2017.08.15. 17:12:43

"A legfontosabb dolog, hogy legyen egy elszánt csoport és ebből a szempontból a Milan egy szerencsés csapat"
Akkor vajon miért lettél pont te a CSK 0 meccsel a hátad mögött?!

Kisvici 2017.08.15. 17:52:32

Most néztem egy fényképet amit kitett magàról és a képen Bonucci làtható+az van odairva hogy Murgia90+4amit vasárnap este posztolt ki....szégyen

patrik1112 2017.08.15. 18:11:18

@Kisvici: az csak photoshop volt nyugi. Valami milan fan trollkodasa

alexGicamo 2017.08.15. 18:18:23

Mégis meddig akarja még magyarázni a bizonyítványát ?! Szerintem, már mindent elmondott . A rizsa meg nem érdekel .

FORZA JUVE PER SEMPRE !!!

pott70 2017.08.15. 18:24:37

Ennyi hülye,süket dumát....
És szerényen a világ egyik legjobb védőjének nevezi magát.Ami még igaz is lehet,de hát az öndicséret az pfuj,Virág elvtárs.

Juventus 2017.08.15. 20:40:27

Sajnos a tények azok tények.Bonucci valóban a világ legjobb védői közé tartozik és kurvára fog hiányozni a Juventusból.
Lehet itt árulózni,csicskázni meg minden,de,hogy pótolni nem fogjuk tudni a következő szezonban az tuti fix.

venember83 2017.08.15. 21:15:49

@ForzaJuve12: elsimították. Így legalább Bonu Olaszország mindhárom jelentős klubjánál futballozik karrierje során. Meg Milánóban nem kell várnia a következő szezonig arra, hogy csapatkapitány lehessen.

steven.h 2017.08.15. 21:26:58

@Juventus: nem is pótolnunk kell, hanem a védekezésünket átalakítani, úgy, hogy ne érezzük meg a hiányát. Szerintem soha sem pótolni kell egy játékost, hanem az adott érkező vagy rendelkezésre állo keretre átszabni a játékot. Pl egy Pirlot se lehet pótolni mégis volt élet utána

GGábr81 2017.08.15. 21:27:50

@Dr. Grant: Igen, hasonló gondolatok jutottak eszembe. + még Pirlóhoz is hasonlítja magát. És hatalmas nagyképűség árad minden szavából.

ToTTy-Juve 2017.08.17. 14:36:36

Sok szerencsét Bonu! Köszönjük az együtt töltött időt!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1850) bajnokság (3373) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (856) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1646) játékosokról (9898) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2426) meccsek (4141) mercato (4134) nyilatkozat (7424) Olasz Kupa (321) összefoglaló (407) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása