Morata: „Nem gondolok a madridi visszatérésre”

morata_alvaro_golorom_1.jpgÁlvaro Morata legutóbb arról beszélt, hogy jelenleg nem foglalkoztatja egy esetleges madridi visszatérés, inkább az jár a fejében, hogy a Juventusnak kiváló lehetősége adódott a bajnoki cím megszerzésére.

A spanyol csatárt nyáron előre meghatározott összegért visszavásárolhatja a Real Madrid, és ez ellen a Juventus nem tud mit tenni, így természetesen sokakat foglalkoztat, hogy mit tartogat a spanyol futballista jövője.

„Az El Clásico? Örülök a Real Madrid győzelmének, de nem gondolkodtam a jövőmön, mivel történelmet írhatunk a bajnoki cím begyűjtésével és a Coppa Italia megnyerésével.” - mondta Álvaro Morata a Sky számára adott interjúban.

Ezt követően a csatár a torinói csapat gyenge szezonkezdetét követő feltámadásról beszélt, aminek a révén most hatpontos előnnyel vezeti a csapat a bajnokságot, és rendkívüli esélye mutatkozik a sorozatban ötödik bajnoki cím begyűjtésére.

„Az öltözőben úgy vélekednek a srácok, hogy nagyszerűen talpra álltunk a bajnoki címért folytatott harc tekintetében, azonban mindez semmit sem ér, ha nem nyerjük meg a scudettót.

Véleményem szerint nagyon jó esélyünk van erre, de csak akkor, ha a saját meccseinkkel törődünk, és a saját szezonunkért aggódunk. Ha együtt, csapatként játszunk és nyerünk, ahogy azt mindig tesszük, akkor kiváló esélyünk van a bajnoki cím begyűjtésére.

Még mindig számos pontot lehet szerezni, és nem lesz egyszerű, mert az AS Roma sincs nagyon lemaradva.

Saját feladatunkra kell, hogy koncentráljunk, és egészen a végéig kell küzdenünk, ahogyan a Juventusnál szokás, és ebben az esetben nagyszerű esélyekkel bírunk. Nagyon éhesek vagyunk a sikerre, és óriási küzdőszellem tombol bennünk, és ha sikerül, nagyszerű érzés lesz, mivel így a futballtörténelem részei leszünk.”

A huszonhároméves támadó várhatóan a spanyol válogatott tagja lesz az idei EB-n, és ezzel a tornával kapcsolatban is megosztotta a gondolatait.

„Nehéz megmondani, hogy ki esélyes az EB megnyerésére. Számos csapat van, amelyik nagyon jól játszik. Olaszország pedig mindig Olaszország, nagyon nehéz az olaszok ellen nyerni, mivel nagyon taktikusan közelítik meg a mérkőzést, és ennek köszönhetően nehéz ellenük játszani.

Véleményem szerint van néhány kiváló futballistájuk, és vannak nagy tapasztalattal rendelkező labdarúgók is, és minden bizonnyal azért utaznak Franciaországba, hogy megnyerjék az EB-t. Azonban mi is ugyanezzel a céllal készülünk.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr878568760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Watakuki 2016.04.05. 19:14:44

A real ki fogja fizetni a 30 milliót, más kérdés, hogy mit csinálnak vele. Lassan morata helyettesén kéne gondolkodnunk, mert bár Cavani szép és jó, szerintem nem reàlis az érkezése. Én egy Lukaku/Lacazette pótlásnak örülnék.

Pekáry 2016.04.05. 19:39:25

Morata biztosan visszamegy Madridba, nem feltétlenül a karriere miatt, hanem a magánélete miatt. Madridban vannak a barátai, a családja, ráadásul a csaja is!
Watakuki: Lukaku megfizethetetlen, hiszen az Evertonnak már 40 miliója van benne. Lacazettenek én nagyon örülnék. A Lion nem nagyon akarja eladni, de talán egész jó áron megszerezhetnénk, ha kölcsönadnánk nekik például Leminát.

Zsöné 2016.04.05. 19:59:58

Morata (30M) = Berardi (25M) + Tevez (5M)
Tevez a fétisem :)

Grinta 2016.04.05. 20:23:07

Döntsd már el mit akarsz fiam.

Drughi Di Bianconeri 2016.04.05. 23:08:00

Érzi a Spirito-t ez a Morientes gyerek !
Szeret itt lenni, és én is kedvelem,mert annak ellenére,hogy elég kevés gólt lő a játéka és a stílusa meghatározó,a BL-ben meg abszolút qrva jó.

De ebben az ügyben a Juventusnak és Morata-nak nagyon kevés beleszólása van a dologba: a Real-tól függ,hogy visszaveszik e ?

Gyorsan hozzátenném,hogy továbbra is kizártnak tartom,hogy a Real-ban kezdő lenne,ott nem érik be 1 Morata-val csatárposzton, nyilván tovább is adnák jókora haszonnal pl.: az Arsenalnak.

Ambivalens érzéseim vannak vele kapcsolatban: nem bánnám,ha maradna,mert úgy érzem a Dybala-Morata kettősben még mindig óriási potenciál van a jövőre nézve (akkor is,ha Morata soha nem lesz az a 30 gól/bajnokság típusú csatár).
100-szor inkább Ő maradjon,mint Mandzukic.

Illetve ezen a nyáron (bármi is lesz Pogba-val) minimum 1 komoly, kezdőszintű középpályás kelleni fog,meg a védelemre is ráfér némi vérfrissítés.

DE: ha az lenne az ára egy klasszis,30 gólos csatárnak(pl.: Cavani),hogy beáldozzuk Morata-t (és Mandzukicot!),akkor nem sírnék utána.

Mindegy, a lényeg az,hogy nem rajtunk fog múlni :D

@Watakuki: Lukaku min. 2-szer annyiba kerül,mint Cavani.
Lacazette is közel az az árkategória, még akkor is,ha ez a szezonja közel sem sikerült annyira kiválóan,mint a tavalyi.

Juvegaspy 2016.04.05. 23:53:25

@Drughi Di Bianconeri: Cavani vonal egyre erosebb. En azert adnek Mandzsunak is idot. Nem egy idenyre szerzodtettuk. Sajnalnam Moratat de ha Cavani erkezne s ahogy elottem irtak meg egy komolyabb kp az mar Barca szintre emelne a csapatot

Juvegaspy 2016.04.05. 23:55:05

@Juvegaspy: na felre ertes ne essek jobb a csapat mint a barca csak bl gyozelemhez kellenek a klasszis jatekosok ezt sajnos isen megtapasztaltuk

babo0410 2016.04.06. 00:14:48

@Juvegaspy: Szerintem a BL győzelemhez is elég jó lenne akár ez a keret is, de azzal nem sokra fogunk menni még világklasszisok érkezése esetén sem, ha Allegri a biztosnak vélt győzelem és továbbjutás tudatában visszaáll a meccs végére, és ezzel magára húzza a nem gyenge ellenfelet. Ezt még a Barca se bírná ki. A Bayern ellen nem a kerettel volt a baj. Szerintem ha nem állunk vissza, megvan a továbbjutás még a sok sérült ellenére is.
Ettől függetlenül, ha érkezik Cavani és Berardi, már nem leszek szomorú. Aztán, hogy a kp-re ki érkezik még ezen felül, az már csak ráadás. Szerintem a kp-re nem kell már ember, ha Asamoah és Lemina végig csinálják a nyári felkészülést, és nem dőlnek ki.
Szerintem inkább a védelem jobb szélére kéne egy ember még, meg Berardi vissza. És ha távozna Morata, amit sajnálnék, akkor jöhet Cavani. Ezen kívül még vegyük meg Cuadradot és szerintem a csapat máris egészen jó.

Rikoo 2016.04.06. 00:30:58

@babo0410: ha azt gondolod, hogy Allegri miatt védekezett a csapat végig a második félidőben akkor vagy nagyon nem értesz a focihoz vagy nézd meg még1x a második félidőt! Komolyan nem tudom felfogni az ilyen agyatlan véleményeket...

Drughi Di Bianconeri 2016.04.06. 01:21:44

@babo0410:
Lemina csak kölcsönben van, és azért a 7 meccsért nem tudom,h. kifizetjük e azt a tizenpár milliót érte (ha meg lehet hosszabbítani a kölcsönt,az jó lenne).

Szegény Asamoah meg lassan 2 éve bevethetetlen, csórikám anno olyan sérülést szenvedett el,ami után már nem valószínű,hogy visszatér arra a szintre,ahol volt,vagy legalább olyan szintre,hogy bevethető legyen,amikor kell.

Khedira és Hernanes elégtelen,a tuniszi-németnek 1 meccsére jut 2.5hónap kihagyás(és amikor játszik akkor sem egy Vidal),Hernanesnek meg 1 jó megmozdulására jut 50 rossz,vagy éppen nem csinál semmit,HA egyáltalán bevethető.

Kezdőszinten tehát 2 stabil pont van: Marchisio és Pogba,de utóbbi lehet,hogy már csak ebben a szezonban van nálunk...

Bőven elférne a kp-ra legalább 1 ember.

Persze az is igaz,hogy új erőnléti/orvosi stáb is kell,mert az egyszerűen elfogadhatatlan,hogy a szezonban volt kb. 1 hónap mikor a teljes keret rendelkezésre állt...

" meg Berardi vissza." - ezt sosem értem,nem csak tőled,másoktól sem.
Mikor játszott nálunk Berardi ? :D

@Juvegaspy: HA Mandzsu értékesítésével le tudjuk szerződtetni Cavani-t,akkor nincs helye a horvátnak.Mindkettő klasszikus 9-es,a horvát utálja a csere szerepet (még meccsen belül is),és arra a célra jobb Zaza.

@Rikoo: +1 a tartalmára

Juvegaspy 2016.04.06. 07:48:40

@Drughi Di Bianconeri: ez sajna igaz..kommentem utan en is elismerem hogy egy csapatban a Horvat meg Cavani kemeny dio. De mi lenne a szintlepes ha nem ez hogy 2 ilyen szintu 9esunk lenne. Cavani neha kimenne szelre mint most. Bar tudom azt utalja de ha az uru jon valszeg tavozna Mandzsu.
@babo0410: Nem tudatosan alltunk be ezt sajnos el kell ismernunk. Beszoritottak minket. Sztem sok juve szurkolo szuletett azon a 2 meccsen de ismerjuk be h erosebb tamadasban a munchen.
lattad tegnap az Atletico meccset? Szted Simeone azt kerte a csapatatol hogy alljanak be 10en a 16oson belulre?
Imadjuk a Juvet de ne legyunk mar vakok!!! Csipem Moratat jol is jatszott de a helyen wgy klasszis csatarral a 2. Meccsen 3-4el elmentunk volna mar a felidoben ugyanis a bayern meg lett lepve nem kicsit.

Juvegaspy 2016.04.06. 07:52:18

@babo0410: s ez a meglepetes az altalad szidott Allegrinek es a CSAPATNAK koszonheto na ezt meg megtoldani egy ket klasszissal meg. Plusz a szerencse is kell. A BL be ezek elengedhetetlenek nem veletlenul nem duplazott meg senki egymas utan ebben a sorozatban

biancineri101 2016.04.06. 09:34:43

@babo0410: Ha egy tisztességes bírót kapunk, akkor Allegri "fos" taktikájával simán továbbléphettünk volna a sokkal erősebb kerettel rendelkező Bayern-en.
Persze ha nálad az az elvárás, hogy a világ legerősebb csapatait bírói ellenszélben is szarrá verjük, úgy hogy nem védekezünk csak megyünk előre akkor neked nem lesz sok örömöd a jövőben...

MdewC 2016.04.06. 09:48:37

Jó lenne, ha maradna a spanyol.
Egyébként annak ellenére, hogy elérhetetlen, az igazi nagy fogás Lacazette volna.
Drughi: +1

delpi0823 2016.04.06. 12:18:58

@Rikoo: Minden tiszteletem Allegrie a legjobb edzo a szamunkra,de a mai napig allitom ha Morata a palyan marad es nem jon be Mandzukic siman tovabbjutunk(azzal hogy behozta mandzukicot feladtuk egy az egybe a kontratamadas lehetoseget pedig Morata szanaszet szopatta a bayern vedoit)

.Bulldeo 2016.04.06. 12:28:47

@delpi0823: Utólag ez így logikusnak tűnik. Szerintem sokan voltunk, akik nagyon várták a fáradt Morata helyére az odavágó hősét, de sajnos csalódást keltett a játéka.

Rikoo 2016.04.06. 12:32:17

@delpi0823: ha megnézed a statisztikákat amíg Morata a pályán volt akkor látod, hogy több, mint egy kilometerrel többet futott, mint a második legtöbbet futó a mezőnyben és ennek a nagyrésze sprint volt. Szerintem azért cserélte le őt is és Cuadradot is, mert nagyon fáradtak lehettek. Semmi értelme Nem lett volna lecserélnie Moratát, mert a legjobb játékos volt azon a meccsen.

delpi0823 2016.04.06. 14:22:50

Hat nem tudom en nem lattam rajta hogy elfaradt volna de valoszinu hogy ez allt a lecsereles hattereben de zaza is inkabb hasznalhatobb kontrazashoz mint mandzu van benne sebesseg,persze utolag okos az ember . Mondjuk evra is kibikazhatta volna a vilagvegere a labdat es akkor nagyjabol vege a talalkozonak.Azert elkeserito szamomra mert egyaltalan nem volt a bayern jatekaban 2 gol mert tamadgattak de igazan atutoero nem volt a jatekukban nem tudtak helyzetet kialakitani.

Grinta 2016.04.06. 16:17:50

@delpi0823: Ha Matthaust nem cserélik le a Bl döntőben,Bayern a győztes...körülbelül ennyit ér a HA

ToTTy-Juve 2016.04.06. 20:36:25

@Watakuki: úgy beszélsz, mintha már tény lenne a Reál kifizetése. Ha rajtuk múllana, akkor persze megérteném, de a 21. században a játékos akarata mérvadóbb. Most akkor ha Morata helyébe képzeled magad, akkr mennél egy olyan csapatba, ahol már egyszer kiútáltak (Madrid)?... vagy esetleg egy olyanba, amit még nem is próbáltál (Arsenal)? vagy pedig maradnál egyben, ahol jól érzed magad még ha nem is kaptál elég játékpercet, de azért érzel egy bizonyos bizalmat és szeretet?

Watakuki 2016.04.06. 20:50:46

@ToTTy-Juve: Szerintem a szerződés kis része az, amit mi ismerünk. Nem biztos, hogy ilyen egyszerű, ahogy gondoljuk. Ha van ez az opció, valószínű a Real előre megegyezett Moratával, hisz nem tudom elképzelni, hogy lábon lőné magát azzal, hogy nem egyeztetne a játékossal. Könnyen lehet, hogy Moratának nem lesz sok választása, hanem egy megegyezés értelmében muszáj aláírnia a Realhoz. De ismétlem magamat, nem sokat tudunk a szerződés igazi arcáról.

Juvegaspy 2016.04.06. 23:06:15

@Watakuki: ez nem feltetlen ennyire bonyolult. Morata 2 eve alaort egy szerzodest mely tartalmazza h visszavasarolhatjak - tehat mind1 h most mot akar a szignoja ott van h visszamegy ha hivjak. A madrid embersegeben meg nehezen lehet bizni h figyelembe veszi a jatekos akaratat max tul adnak rajta szep nyereseggel. Tavaly kiejtette nekunk a Madridot ergo megerte h nalunk jatszott. Ha Cavani vagy hasonlo klasszis jon a helyere aldasom ra bar ez szubjektiv

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9859) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4124) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4152) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása