Trezeguet: "A Juve megfelelő hely Pogba számára"

Trezeguet David_gólöröm.jpgA Juventus egykori kiváló támadója, David Trezeguet a Sky Sport Italia riportereinek adott nyilatkozatában beszélt a Juventusnál eltöltött éveiről, korábbi edzőjéről, Marcello Lippiről, illetve honfitársáról, Paul Pogbáról is, akivel kapcsolatban úgy gondolja, jelenlegi klubja a megfelelő közeg számára.

"Ha azt az edzőt kell megneveznem, akitől pályafutásom alatt a legtöbbet tanultam, habozás nélkül Marcello Lippit mondom. Mégpedig azért, mert, bár nem ismertem őt, de amikor megtartotta az első edzést, szinte kézzel fogható volt az a lelkesedés, amelyet a szurkolók és a csapattársaim mutattak irányába.

Pippo Inzaghi távozása után ő adta meg azt a bizalmat, amelynek köszönhetően meg tudtam mutatni, mire vagyok képes. Kihozta belőlem a maximumot, s neki köszönhetően lettem gólkirály is, sőt, arra is megtanított, hogy mit jelent a Juve-család részese lenni."

A francia játékos karrierjét azonban nem csak szép emlékek alakították, hiszen 2003-ban részese volt a Milan ellenében elbukott Bajnokok Ligája döntőnek.

"Tudtuk, hogy jobbak vagyunk a Rossonerinél és ezt be is bizonyítottuk a bajnokságban, ez pedig még inkább ösztönzött minket arra, hogy elhódítsuk a trófeát. Fiatal voltam, s amikor tizenegyesekkel vesztettünk, úgy gondoltam, hogy újra pályára kell lépnem egy Bajnokok Ligája döntőben. Sajnos ez sosem történt meg, ami karrierem legnagyobb csalódása.

A Juve sajnos a tavalyi döntőt is elveszítette, úgy látszik a Bianconeri nem szeretné megnyerni ezt a trófeát." - viccelődött Trez. "Azonban azt gondolom, hogy előbb vagy utóbb diadalmaskodni fognak a legrangosabb európai kupasorozatban is, s főszereplővé válnak a nemzetközi szintéren.

Nagyon boldog és büszke vagyok amiatt, hogy Claudio Marchisio lett a csapat kapitánya, hiszen ezer szállal kötődik a klubhoz, a csapattársakhoz és a szurkolókhoz egyaránt. Azt szeretem benne, hogy az idő előrehaladtával nem veszítette szem elől az igazán fontos értékeket és ezeket a fiataloknak is tovább tudja adni." - méltatta egykori csapattársát a gall lesipuskás.

Trezeguet a közelgő Európa Bajnokság kapcsán is megosztotta gondolatait. Úgy véli hazájának nagy esélye van a végső sikerre, különösen Pogbával a középpályán.

"Ő egy kivételes tehetség és még nagyon fiatal. Már teljesen átérzi, hogy milyen felelősségel jár a Juventus mezének viselése és bizonyítja, hogy értékes tagja a csapatnak, sőt az egész olasz futballnak és a francia válogatottnak is.

Max Allegri remekül kezeli őt, ösztönzi őt, hogy még jobb legyen. Remélem Pogba még évekig a Juventusnál marad, hiszen ő is tudja, hogy ez a legjobb környezet a fejlődése szempontjából, történelmet írhat a Zebrákkal.

Ami az olasz válogatott kispadját illeti, Conte is jól dolgozik a csapattal. Tudja, hogy az olaszoknak főszerepet kell vállalniuk a labdarúgásban, s így csapata is sokkal agresszívebb. Biztos vagyok benne, hogy komoly tényezők lesznek az Európa-bajnokságon."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr958364844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2016.02.06. 15:48:57

Trezeguet-nek és DEL PIERO-NAK IS a Juventusnál a helye!!! És nem olyan tűzoltó poszton, mint Marotta, hogy ha rosszul jön ki a lépés, akkor meglincselik. Olyan poszton, mint Agnelli, hogy konkrétan nincs hibalehetőség.

Watakuki 2016.02.06. 16:24:19

Pogbából klubikon lehet. Az az érzésem, ez más csapatnál ( Barca PSG City ) ez nem fordulhat elő.

kozagaha 2016.02.07. 10:17:51

A Juve ebben több, mint bármelyik csapat: hogy egy család!
Ameddig a focisták az edzők és a szurkolók is így tekintenek rá, mindig is egy kiemelkedő csapat marad!

MDaniel98 2016.02.07. 10:58:34

Reméljük hallgat az okos szóra.:)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9860) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4125) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4153) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása