Vialli megvédte Ferrarát

A Juventus korábbi játékosa, Gianluca Vialli szerint Ciro Ferrarát a helyén kell hagyni.

A Bianconeri fiatal mestere komoly nyomás alá került, miután csapatával több kellemetlen vereségbe is beleszaladt, sőt a Bajnokok Ligájából is kiesett. A sajtóban folyamatosan jelennek meg találgatások egy új edzővel kapcsolatban, ám Vialli szerint Ferrarának egyszerűen csak időt kell adni, hogy ütőképes gárdát kovácsoljon össze.

"A Juve négy éve még a Serie B-ben játszott, és időre van szükség egy bizonyos szint eléréséhez." - idézi Viallit a La Gazzetta dello Sport.

"Ha Ferrarát nevezték ki, akkor ki is kell állni emellett a döntés mellett. Nem lesz minden rögtön fenékig tejföl." - nyilatkozta a Juventusban 38 gólig jutó csatár, célozva ezzel a vezetőség Ferrarával kapcsolatos dolgaira.

"Mit kell Ferrarának tennie? Úgy kell dolgoznia, hogy elmondhassa: 'Ezek vagyunk mi, és bárkinél jobban tesszük a dolgunkat'. Így kell feltüzelni a játékosokat, az eredmények és a jó játék pedig ezután nem várat sokat magára. Jelenleg azonban a Juventus még nincs készen."

Vialli Roberto Bettega visszahozataláról is kifejtette a véleményét.

"Őszintén szólva nem tudom, mire van szüksége a Juventusnak. Változtattak elnököt, tanácsadókat, edzőket, és most Bettega is visszatér. Bizonyos szempontból értelmezhető ez úgy, hogy van bátorság a váltásra, az önkritikára."

Végezetül Vialli a bajnoki versenyfutásról is ejtett pár szót.

"Nem hiszem, hogy Jose Mourinho csapata összeomlik majd. Úgy érzem, hogy igazi harc csak a második helyért lesz."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr824651733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_137164 2009.12.28. 14:05:53

megértem hogy vialli védi ferrarat,de azt nem hogy mit nem lát ... ciro remek játékos volt de az nem jelenti hogy edzőként is jó lehet valaki! Ha nem változtat ferrara a játék stíluson,és a felálláson akkor végünk!!! Ja ,és csatár nélkül soha nem fogunk nyerni... nincs juve szintü csatár a keretben, legalább is trez,iaki,amauri biztosan nem az!!!

Zangif 2009.12.28. 14:09:53

Tomi82, Trez szted nem Juve szintű csatár? Iaquinta se véletlenül volt ott a vb-n nahde mindegy... Trez vezeti jelenleg a házi góllövőlistát, pedig ha zat nézzük h hány értékelhető labdát kapott a szezon folyamán... na mind1, sztem nem a csatárokkal van baj, sőt nem is a kerettel, hanem a taktikával, nem Ranierit akarom dicsérni, de tavaly gyengébb kerettel többet ért el, ugyh akármennyire is sajnálom, Ferraranek menni kéne

Ismeretlen_139256 2009.12.28. 14:17:42

Sajnos igaza van!! Az inter nem képes sajnos arra amire a juventus képes volt sorozatba veszíteni na és a bl arról nem is beszelek sajnálom ferrarat de menni kell sajnos legyen csak másodedző és tanuljon....

Ismeretlen_137164 2009.12.28. 14:54:35

tartom a véleményemet.. trez amikor 2000 -ben idejött jó volt sőt még néhány éve is.... iaquinta? haggyuk.... nagyon harcias,csupaszív játékos és ezért szeretem is,és jobb mint amauri,de nem ide való! nem akarok külföldi példákat hozni lásd c.ronaldo,messi ,henri...... de itthon(olaszországban) is eto,pato,sőt még inzaghi val is többre mennénk!!! ez szub vélemény ,nem kell vele eggyet érteni, de nem véletlen hogy kevés golt rugunk,és nem lehet ezt a középpályásokra fogni! nézd meg hogy helyezkedik Trez,meg amauri...borzalom ha kapnak egy 100 % -os labdát még azt sem biztos hogy berugják!!! forza juve

Zjancsi 2009.12.28. 15:12:04

Részben egyetértek, részben nem! A legnagyobb problémát az jelent, hogy vagy egy karmesterünk Diego személyében, aki viszont alapvetően meghatároz egy taktikát, mégpedig vagy egy 4-3-1-2-t, vagy egy 4-2-3-1-et. Leginkább azonban az első, a Bremenbe játszott felállás kedvez neki! Ugyanakkor ehhez a 4-3-1-2-höz (vagy árnyalva 4-1-2-1-2-höz) két alapvető dolog elengedhetetlen: 1. a meccsett végigrobotoló szélsőhátvédek (ahhoz, hogy a játékunk ne legyen egysíkú, és mennyen a beadások is szélről, alapvonal kötzeléből, ne a félpálya közepéről) 2. gyors, robbanékony csatárok. Nekünk sajnos se szélsőhátvédeink, se gyors, robbanékony csatáraink nincsennek! Cáceres nekem személy szerint nagyon szimpatikus, mivel kicsit Torriccellire hajazó, csupaszív játékos, de ő középhátvédből mesterkélt szélső védő (szomorú, hogy még így is jobb Grygeránál és a mindig táppénzes Zebinánál)! Grosso támadásban már kevés, hátrafelé pedig soha nem volt egy spíler... Elől pedig Iaquinta kivételével, csak lassú, és Diego labdáira reagálni nem képes csatáraink vannak! Trez nagyon jó, ha szélről jön a labda, de ő senkit nem vert meg egy az egyben fiatal korában sem. Alex már bűn lassú, ügyes, lelkes, de már kevés...Amauri szintén lassú, ráadásul két jó fél szezon után azt hitte, hogy ő az új Ronaldo... Konklúzió: egyértelmű, hogy Ferrara kevés egy Juventushoz, viszont a Juventus kerete is kevés a jó eredményekhez! Apropó: meg tudja mondani valaki, hogy idén hány átlövésből eredő gólunk született??? Én 1-re emlékszem az Atalanta ellen Felipe Melotól... Ez is óriási hiánya a taktikai repertoárunknak, hogy amíg néhány éve volt egy 25-30-ról már lőni képes Nedvedünk, Tacchinardink (Birindellink, Oliveránk) addig most senki nincs.... Összehasonlítva a cigány Intert velünk: Van legalább mindkét oldalra 2-2 szélsőhátvédjük: Maicon, Chivu, Zanetti, Santon, Van gyors, robbanékony csatáruk: Eto'o és Milito (Suazo a leggyorsabb, csak ő nem játszik) És Stankovic, Sneider, Cambiasso azt hiszem különórát tarthatna a középpályánknak "a hogy lőjjünk gólt a 16-oson kívülről" című tantárgyból... Ja, és van egy gusztustalan, bár kétségkívül parádés edzőjük...

Alessandro 2009.12.29. 09:05:40

Hát jó lenne ha Ferrara feltüzelné a csapatot, de ez nem megy neki, csak a fontosabb meccseken érezhető hogy odateszi magát a a csapat, de még akkor sem mindig. Zjancsi: igazad van nincsenek klasszis hátvédeink, de ezt láthatja bármelyik jó edző és ha ezt tudjuk, akkor meg kellene változtatni a taktikai felállást, de Ferrara akkor is ragaszkodik a saját elképzeléseihez, két szélső és Diego és ennyi a támadójátékunk, ők próbálják elérni a két csatárt aztán ők csak berúgják a helyzeteket, csak éppen hogy alig van helyzetünk. Van sok elég jó játékosunk, csak nincs megfelelő formáció és nincs edző aki meglátná hogy mi a játékosok erőssége és gyengéi illetve milyen formában tudnák magukból a legtöbbet kihozni.

Forza_JuVe 2009.12.29. 10:30:21

ha Ferrarat időben eltávolították volna,nem itt tartanánk,hanem benn lennénk bl-ben a legjobb 16között,bajnokságban meg az inter mögöt 1-2 ponttal és a milan előtt minimum 1-2ponttal.ebben biztos vagyok.ferraranak,secconak és blancnak is távoznia kellene,ahogy zebina,molinaro,tiago,amauri 4esenek sem szabadna maradnia.poulsent csak azért nem irtam ide,mert jelenleg fényévekkel jobb melonál és Sissoko nem lesz egy jódarabig.és mindenképp kell venni télen minimum 2védőt.és ferrarat el kéne már távolítani.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9859) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4124) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4152) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása