A Juventus újabb ígéretes fiatalt igazolt

lirola_pol_espanyol.jpgMíg a csapat első keretéhez még egyetlen jelentős erősítés sem érkezett, addig a Primavera egy újabb tehetséggel gazdagodott a napokban. Az idáig az Espanyol második csapatánál vitézkedő spanyol jobbhátvéd, Pol Lirola ingyen került Torinóba. Egyelőre csak kölcsön, de a szezon végén 700.000 euró körüli összeg fejében a játékjoga is megszerezhető.

Az alig 18 éves játékos külföldi források egybehangzó véleménye szerint óriási tehetség. A szerződtetése már csak azért is örvendetes, mert több, gazdaságilag a Juventus előtt járó klub is szerette volna utánpótlása soraiban tudni. A fenti híresztelések alapján érdemes figyelemmel követni a fejlődését, remélhetőleg Pogba és Coman után egy újabb csiszolatlan gyémánt került szeretett csapatunkhoz.

 

2015.01.30. 14:30 |

Címkék: hírek mercato Primavera

A Fiorentina hálóőre a Juventust választja

neto_fiorentina.jpgAz olasz sajtó arról számolt be, hogy a Fiorentina hálóőre, Neto a nagy rivális Juventus csapatához igazol, annak ellenére, hogy a közelmúltban azt nyilatkozta, a két klub közötti ellentét miatt soha sem igazolna Torinóba, ezzel elárulva a firenzei szurkolókat.

A brazil kapus, aki egyértelművé tette, hogy nem kívánja meghosszabbítani nyáron lejáró szerződését, kegyvesztett lett a toszkán csapatnál, s a legelszántabb kérőnek mindeddig a Liverpool tűnt.

Ennek ellenére, a Sky Sport Italia és Gianluca Di Marzio azt állítják, hogy Neto a Juventus mellett döntött, ahol második számú kapus lehet a csapatkapitány Gigi Buffon mögött.

Tovább a bejegyzéshez »

2015.01.30. 12:00 |

Címkék: pletyka mercato játékosokról

Kolumbiai tehetséget igazolhat a Juventus

tello_andres.jpgAz olasz sajtó értesülései szerint a Juventus sikerrel zárta a tárgyalásokat a fiatal kolumbiai szélső, Andrés Tello ügyében, aki kölcsönben csatlakozhat a zebramezes klub ifjúsági csapatához.

Az átigazolási ügyekben rendre jól értesült Gianluca Di Marzio arról számolt be, hogy az Envigado FC 18 esztendős játékosának ügynöke csütörtökön Milánóban járt, hogy az átigazolásról a Juventus igazgatóival tárgyaljon.

A Sky Sport Italia értesülése szerint a Juventus kölcsönben meg is szerezte a dél-amerikai tehetséget, aki kölcsönben érkezik Torinóba, s az Öreg Hölgy opciós vételi jogot biztosított magának, amelynek érvényesítésével mintegy 1 millió euro fejében ,véglegesen is megszerezheti Tello játékjogát.

Tovább a bejegyzéshez »

2015.01.30. 09:00 |

Címkék: klub pletyka mercato játékosokról

Marrone Spanyolországba igazolhat, De Ceglie visszatérhet a Juventushoz

marrone_luca_cordoba.jpgA Juventus középpályása, Luca Marrone közel került ahhoz, hogy kölcsönben Spanyolországba költözzön, s csatlakozzon a Córdoba keretéhez. A 24 esztendős játékost ma lencsevégre kapták a córdobai repülőtéren, s a spanyol sajtó értesülései szerint ma át is esett az átigazolást megelőző orvosi vizsgálatokon. 

Marrone a szezon második felét a spanyol első vonalban szereplő csapatnál tölti majd, s nyáron döntés születhet a távolabbi jövőjét illetően. A Juventusnál előbb középpályásként indító, majd a hátvédsorba kerülő ifjú a tavalyi szezon tavaszi felét a Sassuolo együttesénél töltötte, majd nyáron visszatért Torinóba, azonban egyetlen alkalommal sem kapott lehetőséget Massimiliano Allegri csapatában.

A Córdobánál Marrone egy régi ismerőssel is találkozhat, hiszen a szintén a Juventus Primavera csapatból induló Fausto Rossi szintén a spanyol klub alkalmazásában áll.

Tovább a bejegyzéshez »

2015.01.29. 20:00 |

Címkék: pletyka mercato játékosokról

Raiola: "Pogba el fogja hagyni a Juventust"

raiola_mino.jpgA Juventus szurkolóit és a pártatlan nézőket egyaránt egyik ámulatból a másikba ejtő Paul Pogba ügynöke, Mino Raiola szerint sorsszerű, hogy a francia középpályás hamarosan elhagyja a torinói klubot, s következő állomásként csak és kizárólag valamelyik top klub jöhet szóba.

"Amennyiben nem adják el Pogbát, nem lesz pénzük arra, hogy olyan csapatot építsenek, amely képes megnyerni a Bajnokok Ligáját. Ha meg akarják tartani, olyan csapatot kell építeniük, amely elég erős ahhoz, hogy Paul tovább fejlődhessen, azonban, ha nem válnak meg tőle, erre nem lesz pénzük." - nyilatkozta Raiola a La Gazzetta dello Sportnak.

"Pogba távozásának ügyét fontolóra kell venni, függetlenül attól, hogy mihez kezdenek a pénzzel. Amikor a Juve eladta Zidane-t, az új ciklust nyitott számukra." - folytatta a gondolatmenetet a játékos képviselője.

Tovább a bejegyzéshez »

2015.01.29. 14:00 |

Címkék: klub nyilatkozat játékosokról

Storari: „Lebecsültük a Parmát”

Storari Marco_irányít.jpgA Juventus kapusa, Marco Storari a Parma elleni szoros győzelmet követően nem volt rest belátni, hogy csapata lebecsülte a Parma együttesét a szerdai Coppa Italia mérkőzés előtt.

Az Öreg Hölgy első találatára a nyolcvankilencedik percig kellett várni, és végül Álvaro Morata góljával dőlt el a találkozó, mivel más gól már nem esett.

„Rendelkezünk a szükséges mentális erővel, bár ma este számos nehézséggel találtuk szembe magunkat, és ezért a Parma csapatát elismerés illeti.” - nyilatkozta a Rai Sport mikrofonja előtt a Juventus cserekapusa, aki a kupában jut játéklehetőséghez.

Tovább a bejegyzéshez »

2015.01.29. 12:00 |

Címkék: nyilatkozat meccsek játékosokról Olasz Kupa

Allegri: „A győzelmek is lehetnek szorosak”

Allegri Massimiliano_mosolyog.jpgMassimiliano Allegri a Parma elleni 1-0 arányú győzelmet követően arról beszélt, hogy nem lehet minden mérkőzést simán, akár 3-0-ra nyerni.

„Véleményem szerint a csapat jó teljesítményt nyújtott egy olyan Parma ellen, amely folyamatosan letámadott minket, és lezárta előttünk a területeket.” - értékelte a mérkőzést a tréner a Rai Sport stábjának.

„Tudtuk, hogy nem lesz egyszerű, és a csapat elég éretten viselkedett ahhoz, hogy ne hagyja az ellenfelet kibontakozni.

Álvaro Morata nagyszerűen kihasználta az adódó lehetőséget Fernando Llorente passzát követően.

Llorentének egy csatártársra van szüksége, és Morata megfelelő jellemzőkkel rendelkezik ehhez.”

Tovább a bejegyzéshez »

2015.01.29. 09:00 |

Címkék: nyilatkozat meccsek játékosokról Olasz Kupa

A Parma elleni keret

coppa_italia.jpgA bajnokságban egyre tetemesebb előnyt felhalmozó Juventus az Olasz Kupa negyeddöntőjében a tabella utolsó pozícióját makacsul őrző, a másodosztály felé szédületes iramban száguldó Parma vendége lesz, s esetleges győzelmével az Öreg Hölgy újabb lépést tehet a tizedik kupagyőzelmet jelző ezüst csillag irányába.

A leküzdhetetlennek semmi esetre sem tűnő erőpróba kiváló lehetőséget nyújt Massimiliano Allegri számára, hogy szusszanásnyi pihenőt adjon Carlos Téveznek, aki a keretbe sem került, s a mester nyilatkozatai alapján valószínűsíthető, hogy Paul Pogba és Gigi Buffon is a lelátóról figyeli majd a mérkőzést.

A két csapat novemberben már találkozott egymással a bajnokságban, s a Parma fellépése a Juventus Stadiumban nem mindennapi mészárlást hozott, a zebramezes torinói csapat Tévez, Llorente és Morata dupláival, valamint Lichtsteiner találatával alakította ki a 7:0-ás végeredményt

Tovább a bejegyzéshez »

2015.01.28. 19:30 |

Címkék: előzetes meccsek Olasz Kupa

A Juventus közel került a Fluminense ifjú támadójához

gerson.jpgAz olasz sajtó értesülései szerint a Juventus közel került ahhoz, hogy megegyezésre jusson a brazil Fluminense képviselőivel a mindössze 17 esztendős támadó középpályás, Gerson ügyében, azonban a torinóiaknak sietniük kell, hiszen érdeklődőkben és kérőkben nem mutatkozik hiány.

A Juventus érdeklődése nem új keletű, hiszen a pletykák szerint a dél-amerikai klub nyáron már elutasította az olaszok 9 millió eurós ajánlatát. 

A La Gazzetta dello Sport szerint azonban a Juventus most közel került ahhoz, hogy mintegy 11 millió euro fejében, megegyezésre jusson az U20-as brazil  válogatott ügyében, aki nyáron költözhetne Torinóba. 

Gerson ügyét némileg komplikálttá teszi, hogy a Fluminense csak a játékos játékjogának hatvan százalékát birtokolja, míg a maradék negyven százalék egy olyan befektetői kör kezében van, amely közeli kapcsolatot ápol a Manchester City vezetőségével. 

Tovább a bejegyzéshez »

2015.01.28. 15:00 |

Címkék: pletyka mercato játékosokról

Allegri: „A Juventus húsz éve nem nyert Coppa Italiát”

allegri_massimiliano_csalodott.jpgMassimiliano Allegri a Coppa Italia negyeddöntő előtti sajtótájékoztatón a továbbjutás fontosságát emelte ki, csapata számára kötelező cél az elődöntő.

Az Öreg Hölgy 1994 óta nem nyerte el a Coppa Italia serleget, és a tréner egyértelműen fogalmazott a célok viszonylatában, a csapatnak be kell verekednie magát a legjobb négy közé a Parma elleni győzelemmel.

„A szerda esti mérkőzés negyeddöntő lesz, és az a feladatunk és kötelességünk, hogy mindent elkövessünk az elődöntőbe jutás érdekében.” - mondta Massimiliano Allegri a riportereknek a meccs előtti sajtótájékoztatón.

„Ha nem tévedek, a Juventus már húsz éve nem nyerte meg a Coppa Italiát, így a bajnokság és a Bajnokok Ligája mellett ennek a begyűjtése is a céljaink között kell, hogy szerepeljen.

Tovább a bejegyzéshez »

2015.01.28. 10:00 |

Címkék: nyilatkozat meccsek Olasz Kupa

Raiola: „Ma Pogba lehetne a világ legdrágább játékosa”

Raiola Mino.jpgMino Raiola, a jelenlegi futball talán legfényesebb csillagának, a Juventus középpályásának ügynöke nemrégiben úgy nyilatkozott, hogy a legtöbb csapat álmaiban sem engedheti meg magának a játékost, azonban azt beismerte, hogy néhány klub rendelkezhet a játékos megszerzéséhez szükséges rendkívül komoly pénzügyi háttérrel.

A huszonegyéves játékost nyár óta számtalan angol nagycsapattal hírbe hozták, azonban mindeddig úgy nyilatkozott a francia válogatott, hogy folytatni kívánja karrierjét a torinói Öreg Hölgynél annak ellenére, hogy a játékos ügynöke nem zárta ki az olasz közegből való távozás lehetőségét a közeli jövőben.

Mino Raiola a Daily Mail munkatársainak beszélt ügyfele helyzetéről, és megerősítette, hogy a pletykákban érintett némely klub valóban képes lehetne a Juventus csillagának megszerzésére, ha megfelelő mennyiségű tőkével teszi vonzóvá ajánlatát.

Tovább a bejegyzéshez »

2015.01.27. 12:00 |

Címkék: hírek nyilatkozat játékosokról

Lichtsteiner a győzelmek reményében maradt

Lichtsteiner Stephan_gólöröm.jpgA hírek alapján úgy tűnik, hogy a nemrégiben szerződését megújító Juventus védő, Stephan Lichtsteiner nemet mondott a Premier League-be igazolásra, bár a Manchester United, Chelsea és Arsenal a jelenleginél lényegesen komolyabb fizetéssel kívánta elcsábítani a futballistát.

A svájci játékos kész volt télen elhagyni Torinót, miután a szerződéshosszabbítást célzó tárgyalások megfeneklettek, és három jelentős angol klub be is jelentkezett a védőért.

Stephan Lichtsteiner pedig nem zárkózott el az átigazolás elől, mondván, hogy lehetőség mutatkozott a Juventus elhagyására és fizetésének jelentős növelésére.

Végül a harmincegyéves futballista mégis elutasította az ajánlatokat, most pedig úgy érzi, valóságra válthatja álmait a Juventus csapatával.

Tovább a bejegyzéshez »

2015.01.27. 09:00 |

Címkék: hírek játékosokról

Pogba: „Remélem, sikerül folytatni a góllövést”

Pogba Paul_5.jpgA remek formát mutató francia válogatott úgy véli, az idei szezonra sikerült javítani pontosságán a kapu előtt, miután góljával a Juventus megszerezte a vezetést a Chievo ellen, majd végül 2-0-ra győzött is az Öreg Hölgy.

A rendkívül hasznos középpályás pedig nem kívánja megszakítani sorozatát, és továbbra is gólokkal kívánja segíteni csapatát, ahogy azt tette a Chievo ellen vasárnap, amikor neki sikerült megtörni a jeget góljával, majd a második gól kialakításában is rendkívül komoly részt vállalt.

A francia futballista a hatvanadik perc környékén ismét betalált, sorozatban negyedik meccsén, ezúttal ballal lőtte ki a rövid alsó sarkot a tizenhatoson kívülről.

Ezt követően Paul Pogba a második gól előtt gyönyörűen levette jobbal a beadást, majd kapura lőtte, ám ezt még hárította a hálóőr, viszont a kipattanóra érkezett a becserélt Stephan Lichtsteiner, aki már nem kegyelmezett.

Tovább a bejegyzéshez »

2015.01.26. 09:43 |

Címkék: bajnokság nyilatkozat meccsek játékosokról

Allegri: "A győzelemhez nagyszerű játékosokra van szükség"

pogba_paul_golorom_chievo.jpgA Chievo elleni győztes mérkőzés után, a Juventus mestere, Massimiliano Allegri a meccs emberét, Paul Pogbát méltatta, s természetesen szó esett a játékost övező pletykákról is.

"Úgy gondolom, hogy Pogba kivételes gólt szerzett, s a második találat előtti megmozdulása hasonlóan kivételes volt." - nyilatkozta Allegri a Sky Sport Italianak.

"A mérkőzések megnyeréséhez nagyszerű játékosokra van szükség, máskülönben nem lennének olyan játékosok, akikért a klubok 100 millió eurót fizetnek. Ahogy az minden szakma esetében igaz, vannak szintek.

Paul rendkívül higgadt, fegyelmezett és okos fiú. Fejlődni akar, s ezt minden egyes edzés alkalmával bebizonyítja."

Tovább a bejegyzéshez »

2015.01.25. 18:15 |

Címkék: bajnokság nyilatkozat meccsek játékosokról

A Chievo elleni keret

Serie A logo.jpgA Hellas Verona elleni két győztes találkozó után, a Juventus most a város másik képviselője ellen próbálhatja megszerezni a három bajnoki pontot, hiszen a Chievo látogat a Juventus Stadiumba. 

Az Öreg Hölgy keretéből továbbra is hiányzik majd Kwadwo Asamoah és Rômulo, továbbá a csapaton végigsöprő influenzajárvány áldozataként, Andrea Pirlo sem áll majd Massimiliano Allegri mester rendelkezésére. A mandulagyulladásával a kórházat is megjáró Arturo Vidal, valamint a régóta hiányzó Andrea Barzagli és a Hellas Verona elleni találkozót kisebb sérülés miatt kihagyó Angelo Ogbonna is visszatérhet.

A Chievo legutóbb tavaly februárban vendégszerepelt a Juventus otthonában, s akkor Kwadwo Asamoah, Claudio Marchisio és Fernando Llorente találatával, valamint Martín Cáceres öngóljával alakult ki a 3:1-es végeredmény.

Tovább a bejegyzéshez »

2015.01.25. 14:00 |

Címkék: előzetes bajnokság meccsek