Marotta: "Elégedettek vagyunk az Allegri rendelkezésére álló csapattal"

Marotta Beppe.jpgBeppe Marotta a lehetséges januári erősítésekről, az új igazolásokról és a klub építkezéséről beszélt az újságíróknak.

"Ha januárban szükségünk lesz rá, úgy végrehajtunk majd kiigazító intézkedéseket." - nyilatkozta ma Marotta a Radio1-nek, utalván a csapat további erősítésének lehetőségére.

"Elégedettek vagyunk a csapattal, amely Allegri rendelkezésére áll, versenyképesek vagyunk Olaszországban és még Európában is, ahol vannak nálunk erősebb klubok."

"Hallottam, hogy kritikával illették a védelmünket, azonban, ha nem tévedek, három mérkőzés után még gólt sem kaptunk."

"Az elmúlt évek során a Juventus vonzereje ismét olyanná vált, amilyen a múltban volt. Évekkel ezelőtt Di Natale még elutasított bennünket, azonban mostanra bajnokok is szívesen csatlakoznak hozzánk."

Tovább a bejegyzéshez »

2014.09.22. 16:00 |

Címkék: klub nyilatkozat játékosokról

Marotta: "Allegri egy győztes"

Marotta Beppe_2.jpgA Juventus sportigazgatója, Beppe Marotta a csapat új mesterét, Massimiliano Allegrit méltatta, aki az eddigi mérkőzéseken sikeresen vette az akadályokat.

"Mindazok után, amit Conte itt elért, az Allegri személyével kapcsolatos szkepticizmus érthető volt." - nyilatkozta Marotta a Radio Anch’io lo Sportnak.

"Ha egy olyan edzőt vált valaki, aki zsinórban három bajnoki címet nyer, s annyi rekordot állít fel, a reakció negatív lehet. Mindez azért van, mert az edző a csapat vezére, azonban úgy gondolom, hogy az edző és a csapat mögött még ott kell lennie egy erős klubnak is, amely megadja a szükséges támogatást az edzőnek."

"Meg kell adnunk a bizalmat Allegrinek, aki jól teljesített a Milannál, s nem volt ismeretlen, amikor megérkezett. Megnyerte a bajnokságot az első évében, egy győztes, s amikor ráruháztuk a keretet, azt felelősséggel tettük, tudván, hogy rendelkezik a megfelelő tulajdonságokkal ahhoz, hogy a Juventust irányítsa. "

Tovább a bejegyzéshez »

2014.09.22. 12:30 |

Címkék: bajnokság nyilatkozat Bajnokok Ligája

Tévez: „Ilyen mérkőzésre számítottunk”

Tevez Carlos-Evra Patrice_gólöröm.jpgCarlos Tévez a Sky Sport Italia-nak tett nyilatkozatában elmondta, számítottak arra, ami a Milan elleni mérkőzésen történt. „Nehéz mérkőzést vártunk, mivel a Milan is két győzelemmel kezdte az idényt. Ennek ellenére megőriztük a magabiztosságunk és végig meccsben voltunk.”

Carlitos az idei szezonban egy mélyebb szerepkörben játszik, visszavont támadóként, így több területe van lendületből a védőkre vezetni a labdát. „Szeretem ezt a pozíciót, de ma nem sok lehetőségem adódott a gólszerzésre, mivel De Jong egyfolytában rám figyelt. Ám végül mégis betaláltam, így most nagyon boldog vagyok.”

Tévez nem hétköznapi módon ünnepelte a győztes gólját, egy cumit vett a szájába és így rohant a szurkolók elé. „Ez a gólöröm a fiamnak szólt.” – árulta el zárásként az Apacs.

2014.09.21. 12:00 |

Címkék: hírek nyilatkozat játékosokról

Allegri: "A Milan elleni győzelem nem az elégtételről szólt"

Allegri Massimiliano_sajtótájékoztató 1.jpgAz egykori csapata ellen győzelmet arató Massimiliano Allegri visszafogottan nyilatkozott  a mérkőzés lefújását követően.

"Úgy gondolom, hogy jó mérkőzés volt. A Milan védekezett, míg mi számos gólszerzési lehetőséget dolgoztunk ki, s némi kockázatot vállaltunk a kontrák révén, azonban összességében meglehetősen jól irányítottuk a mérkőzést." - nyilatkozta Allegri a Sky Sport Italianak.

"Egy utazásra indultunk, s az idő előrehaladtával javulni fogunk. Számos dolog van, amit meg kell szilárdítanunk, s amiben javulhatunk, de a játékosok jól uralták a labdát a vezetés megszerzését követően, s tetszett a hozzáállásuk. Alig vállaltunk kockázatot, s ez fontos dolog."

"Azután, hogy három és fél évet töltöttem a Milannál, közösen megélve az érzelmeket, az intenzív pillanatokat és a győzelmeket, elképzelhetetlen lett volna, hogy ez egy hétköznapi mérkőzés legyen számomra."

Tovább a bejegyzéshez »

2014.09.21. 08:30 |

Címkék: bajnokság nyilatkozat meccsek

A Milan elleni keret

Serie A logo.jpgA Juventus 23 fős keretet nevezett a Milan elleni rangadóra, s a legfontosabb hír az lehet a torinói csapat szimpatizánsai számára, hogy a tavasszal térdműtéten áteső Arturo Vidal ismét Massimiliano Allegri mester rendelkezésére áll majd, míg Andrea Pirlo és Andrea Barzagli még továbbra sem kész a bevetésre.

A két csapat utoljára március elején játszott egymással tétmeccset a San Siro gyepén, s a zebramezesek kétgólos győzelmével záruló rangadón a zsinórban harmadik bajnoki címe és az európai pontrekord felé feltartóztathatatlanul zakatoló Juventus Llorente góljával és Carlos Tévez szédületes bombájával gyűrte maga alá a szebb napokat is megélt, patinás milánói együttest.

A Juventus és a Milan az olasz bajnoki tabella első pozícióját a Romával holtversenyben elfoglalva, százszázalékos teljesítménnyel várja a szombat esti rangadót, amelyen Massimiliano Allegri első alkalommal tér majd vissza ellenfélként a San Siróba.

Tovább a bejegyzéshez »

2014.09.20. 19:30 |

Címkék: előzetes bajnokság meccsek

Tévez: "A Milan feladata, hogy megmutassa, milyen erős"

Tevez Carlos_gólöröm 2.jpgA Juventus támadója, Carlos Tévez izgatottan várja az esti rangadót a Milan és a Juventus között, s bizonyos abban, hogy hatalmas teher nehezedik majd a milánóiak vállaira.

"A Milan-Juventus egy hatalmas mérkőzés egy legendás stadionban. Csodálatos lesz játszani, s még szebb lenne a győzelem." - nyilatkozta az argentin támadó a La Gazzetta dello Sportnak.

"A Milan egy igazán egységes csapat, s a szezon során eddig ugyanabba az irányba haladnak. Kíváncsi leszek arra, hogy miként teljesítenek nyomás alatt, hiszen az ő feladatuk lesz, hogy megmutassák, milyen erősek, míg mi már három esztendeje az élen vagyunk. Szórakoztató meccset várok, s az esetleges győzelmünk erős jelzés lehet." - elemezte az ellenfelet a remek formában játszó játékos.

Tovább a bejegyzéshez »

2014.09.20. 16:34 |

Címkék: bajnokság nyilatkozat meccsek

Inzaghi: „Csak a Juventusnak van veszítenivalója”

Inzaghi Filippo_nyakkendosen dirigal.jpegPippo Inzaghi a szombati mérkőzés előtti sajtótájékoztatón beismerte, hogy jobban örült volna, ha a bajnokság valamely későbbi szakaszában találkozik csapata a Juventusszal, azonban bár a Milannak nincs veszítenivalója, korántsem esélytelenek.

A bajnokság harmadik meccsnapja nem akármilyen derbivel kényezteti el az olasz futball rajongóit, a San Siro stadionban találkozik a Juventus és az AC Milan, amely csapatok az AS Romával egyetemben az első két fordulóban száz százalékosan teljesítettek.

„Holnap nagyszerű mérkőzés várható, nagyon örülök a csapatom miatt. Úgy játszhatunk, hogy mi nemigen veszíthetünk semmit.” - nyilatkozta az AC Milan edzője a szokásos pénteki sajtótájékoztatón.

Tovább a bejegyzéshez »

2014.09.20. 13:00 |

Címkék: bajnokság nyilatkozat meccsek

Morata: „A csapattársak családtagként viselkednek velem”

Morata Alvaro_edzés.jpgÁlvaro Morata nemrégiben hosszabb nyilatkozatban mesélt eddigi torinói élményeiről, például a hihetetlen pillanatról, amikor Gianluigi Buffonnal találkozhatott, torinói példaképekről és céljairól.

A spanyol csatár gyorsan hozzászokott a torinói életmódhoz, részben a csapattársainak köszönhetően, akik számtalan téren támogatták.

„Az olaszországi kalandom nagyon jól telik, nem is érezhetném magam jobban. Kedvelem ezt a várost és a csapattársaim. Jó fogadtatásban részesültem, és kiváló fizikai állapotban érzem magam. Ez a legjobb hely, ahova kerülhettem.

Hihetetlen pillanat volt, amikor találkozhattam Gianluigi Buffonnal.” - nyilatkozta Álvaro Morata a Marca újságírójának. „Megtiszteltetés vele egy pályán lenni, és megosztani vele az öltözőt.

Tovább a bejegyzéshez »

2014.09.20. 10:00 |

Címkék: hírek nyilatkozat játékosokról

Allegri: "A holnapi mérkőzés semmihez sem fogható"

Allegri Massimiliano_mosolyog.jpgA szombati Milan-Juventus rangadó különleges lesz a torinói együttest irányító Massimiliano Allegri számára, hiszen a szakember három és fél esztendőt töltött Milánóban, s leváltását követően, ez lesz az első alkalom, hogy ellenfélként tér majd vissza a San Siróba.

"A holnapi mérkőzés számomra semmihez sem fogható, s nem lennék emberi lény, ha mást mondanék." - nyilatkozta Allegri az újságíróknak a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón.

"Nem vagyok egy gép, ember vagyok. Három és fél intenzív esztendőt töltöttem a Milannál, s egy bajnoki címet és egy Szuperkupát is elhódítottunk együtt."

"Három és fél felejthetetlen évet töltöttem ott, ami mostanra a szakmai pályafutásom és a privát életem részét jelenti, hiszen ha az ember hosszú éveket tölt el egy klubnál, egy városban, olyan kapcsolatai épülnek közben, melyek túlmutatnak a szakma világán."

Tovább a bejegyzéshez »

2014.09.19. 17:30 |

Címkék: bajnokság nyilatkozat meccsek

A Milan külön taktikával készül

Carlos Tevez_10-es mezzel.jpgA Gazzetta dello Sport forrásai arról számoltak be, hogy Pippo Inzaghi úgy kívánja pályára küldeni együttesét, hogy minél jobban korlátozza a Juventus sztárcsatárát és kulcsemberét, Carlos Tévezt.

Az argentín csatár jó formát mutat a szezon kezdetén, hiszen eddig három mérkőzésen három gólt lőtt, legutóbb kettőt a Malmö ellen, így minden bizonnyal arra készül, hogy az AC Milan ellen is góllal segíti csapatát győzelemhez Milánóban.

A Gazzetta dello Sport úgy értesült, hogy a Juventus tízesét nehéz helyzetbe kívánja szorítani a rossonero tréner, adott esetben külön embert is rá kíván állítani a csatár semlegesítésére.

Tovább a bejegyzéshez »

2014.09.19. 15:48 |

Címkék: hírek bajnokság meccsek

Buffon: „Nagyon pezseg a Milan kerete”

Buffon Gianluigi_1.jpgGigi Buffon azt nyilatkozta Max Allegriről, hogy „kevésbé őrült”, mint előző edzője, a jelenlegi szövetségi kapitány, valamint azt is megosztotta a sajtóval, hogy véleménye szerint a Juventus képes „Európa legjobb nyolc csapata közé verekedni magát”.

A hálóőr a Sky Sport Italia munkatársainak nyilatkozott a Malmö elleni hazai győzelmet követően, amely rég nem látott siker, hiszen a Juventus 2008 óta nem volt képes győzni az első BL-mérkőzésén.

„A Juventus bejuthat Európa legjobb nyolc csapata közé. Mi tisztában vagyunk azzal, hogy képesek vagyunk egy jó BL-menetelés véghezvitelére, még akkor is, ha ezt a magabiztosságot valahogy át kell vinnünk a pályára.”

Eddig az új edző nagyon jól teljesített a Juventus élén, sikerült úgy az első két bajnokin, mint az első európai tétmérkőzésen is megszerezni a három pontot.

Tovább a bejegyzéshez »

2014.09.19. 12:26 |

Címkék: bajnokság nyilatkozat meccsek játékosokról

Evra: „Az ilyen derbik miatt vagyok itt”

Evra Patrice_érkezőben.jpgPatrice Evra a szombati Milan-Juve rangadót méltatta a sajtó képviselőinek, kiemelve, hogy az ilyen klasszikus összecsapásokra várt már Torinóba szerződése óta. A korábbi Manchester United védő új erőre kapott az olasz rekordbajnoknál, a Serie A és a Bajnokok Ligája küzdelmeiben egyaránt.

„Két lábbal a földön járunk, így még nem beszélhetünk arról, hogy megnyernénk a BL-t.” – szólalt meg Evra a JTV kameráinak, a Malmö elleni 2-0-ás sikert követően. „Ugyanakkor mérkőzésről mérkőzésre egyre magabiztosabbak leszünk. A Juventusnak jelentős a történelme, így meg kell tisztelnünk annyival, hogy Európában is győzedelmeskedünk.”

Az első komolyabb próbatételnek a holnapi mérkőzés ígérkezik, méghozzá a Stadio San Siro gyepén, a két forduló után holtversenyben listavezető AC Milan ellen. Evrát azonban nem ejti zavarba a felhajtás, sőt: „Érkezésem óta az ilyen meccseket vártam. Ők lesznek hazai pályán, szóval rajtunk a nyomás, hogy megmutassuk, mi vagyunk a bajnokok.”

Tovább a bejegyzéshez »

2014.09.19. 10:00 |

Címkék: hírek nyilatkozat játékosokról

Lichtsteiner: „Semmin se változtat az Atletico veresége”

Lichtsteiner Stephan_magyaráz.jpgA torinói bajnokcsapat kedd este hazai győzelemmel kezdte a kupasorozatot, két lőtt és nulla kapott góllal legyőzte a Malmö csapatát, míg a csoport másik mérkőzésén meglepetéseredmény született: a tavalyi döntős Atletico Madrid 3-2-re kikapott a görög Olimpiakos csapatától.

Mindezek ismeretében a Juventus svájci védőjétől azt kérdezték, hogy jelen helyzetben a Juventus tekinthető-e a csoport egyértelmű esélyesének, ám Stephan Lichtsteiner határozott igen helyett inkább további kemény meccseket említett az interjúban.

„Az Olimpiakosz győzelme semmilyen szempontból nem változtat elméleti esélyeinken.” - mondta a keddi BL-meccsen a pálya jobb oldalát alaposan és számtalanszor befutó svájci futballista.

Tovább a bejegyzéshez »

2014.09.18. 12:00 |

Címkék: nyilatkozat Bajnokok Ligája játékosokról

Martino: "Számítok Tévezre"

Tevez Carlos_gólöröm 3.jpgAz argentin válogatott új szövetségi kapitánya, Gerardo Martino szívesen látná válogatottjának keretében a Juventus gólvágóját, Carlos Tévezt.

Az Apacs becenévre hallgató csatár nem sok vizet zavart Alejandro Sabella vezetése alatt, a korábbi edző ugyanis rendszeresen megfeledkezett az egykori Manchester City-játékosról.

Tévez így nem utazhatott sem az idén nyáron megrendezett, brazíliai Világbajnokságra, de még a barátságos mérkőzéseken sem számíthattak rá honfitársai. Az argentin válogatott ennek ellenére ezüst érmet szerzett a tornán - vagy éppen pont Tévez hiányában bukták el a döntőt?

Gerardo Martino azonban bizakodó Tévezt illetően.

"Már korábban is említettem, hogy az ajtó mindenki előtt nyitva áll" - nyilatkozta a szakember a La Nación nevű lapnak.

Tovább a bejegyzéshez »

2014.09.18. 10:00 |

Címkék: nyilatkozat játékosokról

Tévez: „Nem bánkódtam az európai góltalanság miatt”

Tévez Carlos_1.jpgCarlos Tévez a tegnap este 1003 játékpercet és 5 évet követően sikeresen megszakította góltalansági sorozatát, ezúttal két góllal, amelyek révén nyert is a Juventus a Malmö ellen, a meccset követően azt nyilatkozta, hogy nem hiányolta a gólokat az európai kupasorozatok meccsein.

„Tényleg nem hiányoztak a gólok.” - mondta Carlos Tévez a Sky Sport Italia stábjának. „Megtiszteltetés ebben a mezben játszani, és minden mérkőzésen úgy lépünk ki a pályára, mintha az utolsó mérkőzésünk lenne.”

Az Öreg Hölgy csapatának nem volt egyszerű áttörni a svéd bajnokcsapat védősorán, és megközelítőleg hatvan percet vett igénybe, hogy hazai pályán betaláljanak a Malmö kapujába.

„Azt kérte az edző, hogy kicsit hátrébb játsszak, azonban ez gondot is jelent, mert így nem jutok el a kapuig. Ezen javítanom kell.”

Tovább a bejegyzéshez »

2014.09.17. 14:00 |

Címkék: nyilatkozat Bajnokok Ligája játékosokról