Allegri: „Vegyünk példát a 2006-os válogatottról”

Allegri Massimiliano_sajtótájékoztató.jpgMassimiliano Allegri reméli, hogy a Juventusnak sikerül megismételni az olasz válogatott 2006-os berlini sikerét, amellyel a csapat világbajnokságot nyert.

Az aktuális csapat egyes tagjai, így Andrea Pirlo, Gigi Buffon és Andrea Barzagli számára minden bizonnyal rendkívül kedves emlékeket ébreszt majd a berlini látogatás, hiszen ők részei voltak az olasz csapatnak, amely győzött az Olympiastadion gyepén.

„Döntőt játszunk, és nekünk sokkal jobb, hogy egy meccsen dől el a döntő.” - mondta mosolyogva Massimiliano Allegri az Enzo Bearzot díj átvételekor, amelyet az olasz edzőtársadalom jeles képviselői nyerhetnek el.

„Reméljük, hogy sikerül megismételni az Azzurri 2006-os sikerét. A június hatodikai mérkőzésre egyszerű felkészülni, sokkal nehezebb volt a Coppa Italia döntő előkészítése.

Tovább a bejegyzéshez »

2015.05.26. 12:00 |

Címkék: klub edző nyilatkozat Bajnokok Ligája

Agnelli: „Siker Olaszországban és Európában”

Agnelli Andrea_szakallal reszvenyesek gyulesen.jpgA Juventus elnöke, Andrea Agnelli a közelgő BL-döntő, valamint a megnyert bajnokság és Olasz Kupa margójára a klub céljairól beszélt, és természetesen nem feledkezett meg a sikerekhez elengedhetetlen edzők méltatásáról sem.

„A látóhatár számunkra mindenképpen Európa kell, hogy legyen.” - intézte szavait Andrea Agnelli 400 kiválasztott Juventus Member klubtaghoz, a La Stampa beszámolója szerint.

„Nem játszhatunk mindig döntőt, azonban európai dimenziókat kell megcéloznunk, az elsődleges prioritásunk pedig a honi bajnokság. Rendkívüli büszkeséget érzünk a negyedik bajnoki cím és húsz év után az első Coppa Italia megszerzése okán.

Most pedig mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy van egy közös álmunk, az álmok pedig növekedhetnek.

Tovább a bejegyzéshez »

2015.05.26. 09:00 |

Címkék: klub edző nyilatkozat Bajnokok Ligája

Barzagli BL-döntős játéka kérdéses

barzagli_andrea_mosoly.jpgMai friss és hivatalos hírek szerint Andrea Barzagli Bajnokok Ligája döntőben való szereplését izomsérülés veszélyezteti, ezt erősíti meg a Juventus hivatalos közleménye.

A bianconero védőnek a hétvégén idő előtt kellett elhagynia a pályát a Napoli elleni találkozón, és ma reggel MRI-vizsgálatra került sor annak kiderítése érdekében, a sérülés mennyiben befolyásolja a futballista BL-döntőn való részvételének a lehetőségét.

„Az orvosi vizsgálat kiderítette, hogy a védő elsőfokú rectus femoris-húzódást szenvedett jobb combjában.” - olvasható a klub közleménye a hivatalos honlapon.

„Andrea Barzagli azonnal megkezdi a kezelést, állapotát és Bajnokok Ligája döntőn való részvételének lehetőségét pedig naponta fogják kiértékelni a szakemberek.”

Tovább a bejegyzéshez »

2015.05.25. 14:30 |

Címkék: hírek Bajnokok Ligája játékosokról

Dybala: „Torinóban is bizonyítani fogok”

dybala_paulo_golorom.jpgPaulo Dybala vasárnap adott interjújában választ adott arra, miért kívánta elhagyni a Palermo csapatát a Juventus kedvéért, valamint kifejezte abbeli reményét, hogy jövőre Carlos Tévezzel játszhat.

A támadó a Stadio Barbera közönségének vasárnap mondott búcsút, amikor is csapata 3-2-es meccsen vereséget szenvedett a Fiorentina ellen, a huszonegyéves futballista ma pedig már orvosin vesz részt Torinóban.

„A Juventus akart engem a legjobban.” - mondta az argentin csatár a Sky Sport Italia stábjának.

„Komoly erőfeszítéseket tettek az átigazolásom érdekében, és ezért hoztam meg végül ezt a döntést. Egyértelműen megnyerhetem a bajnoki címet Torinóban, mivel győztes csapathoz csatlakozok. Én is mindig azért lépek pályára, hogy győzzek, és sikereket érhetek el velük.

Tovább a bejegyzéshez »

2015.05.25. 13:00 |

Címkék: nyilatkozat játékosokról

A Juve eladhatja Berardi tulajdonjogának a felét

Berardi Domenico_gólöröm.jpgA legfrissebb olasz hírek szerint a Juventus vezetősége Domenico Berardi általuk birtokolt játékjogának az értékesítését fontolgatja, a vevő pedig a Sassuolo lenne, azonban a szerződésben visszavásárlási jog is szerepelne.

A húszéves csatár játékjoga a két klub tulajdonát képezi, az elmúlt nyáron a kérdés megoldására nem került sor, ám idén nyáron mindenképpen meg kell szüntetni a közösen birtokolt játékjogot.

Bár a húszéves futballista ebben a szezonban is jó teljesítménnyel segíti csapatát, harmincegy mérkőzésen tizennégy gólt szerzett és kilenc gólpasszt adott, a Tuttosport értesülései szerint a torinói vezetők nem biztosak a játékos megszerzésének ügyében, és az elkövetkezendő hetekben tárgyalásokra fog sor kerülni a játékos képviselőivel, majd a Sassuolo vezetőségével.

Tovább a bejegyzéshez »

2015.05.25. 11:00 |

Címkék: pletyka mercato játékosokról

Khedira 4,5 milliós szerződésre számíthat

khedira_sami.jpgSami Khedira nyáron távozik a Real Madrid csapatától, ez már bizonyos, és a hírek arra mutatnak, hogy a Juventus meg kívánja szerezni a német futballistát, ezért pedig 4,5 millió eurós fizetést ajánl az Öreg Hölgy, a Tutto Mercarto Web értesülései szerint.

A világbajnok futballistát számos kérő csábítja, így a Liverpool, Arsenal, Chelsea és a Manchester United, azonban több forrás is az olasz bajnokot tekinti favoritnak a játékos megszerezésére, sőt, nem zárható ki, hogy már a napokban pont kerül az ügy végére.

Olasz források szerint a következő napokban sorsdöntő tárgyalás várható az ügyben, amelyen a Serie A bajnokcsapat klubvezetői és Sami Khedira képviselői próbálják majd összehangolni álláspontjaikat. Amennyiben hihetünk a megjelent híreknek, a torinóiak négyéves szerződéssel próbálják elnyerni a játékos beleegyezését.

A huszonnyolcéves futballista idén nagyon kevés játékidőt kapott a Bernabeuban, mivel Carlo Ancelotti a frissen érkezett honfitárs, Toni Kroos játszatását látta jobbnak.

Tovább a bejegyzéshez »

2015.05.25. 09:00 |

Címkék: pletyka mercato játékosokról

Dybala: „Köszönöm a Palermónak!”

dybala_paulo_golorom_1.jpgPaulo Dybala köszönetet mondott a Palermo edzőjének, Beppe Iachininek azért, mert hitt a csatárban, és számos tanáccsal segítette a támadót, aki nyártól a Juventushoz szerződik.

Bár a klub elnöke, Maurizio Zamparini még az átigazolás bizonyossá válása előtt arra utasította a csapat trénerét, hogy ne játszassa a távozó csatárt, az érintett klubok megegyezését követően a futballista ma már kezdő volt a Fiorentina elleni mérkőzésen a Palermo idei utolsó hazai összecsapásán. A meccset ugyan elveszítette a hazai csapat, azonban a támadó kihasználta az összecsapás adta alkalmat arra, hogy a kezdő sípszó előtt illően vegyen búcsút a csapattól és a szurkolóktól.

„Szeretném a lehető legjobban kiélvezni ezt a mérkőzést.” - nyilatkozta az argentin futballista a Sky Sport Italia. „Az első naptól fogva az emberek mindig törődtek velem, és véleményem szerint a mai nap fantasztikus lehetőség.

Iachini nagyon fontos volt számomra. Hitt bennem, lehetőséget adott a fejlődésre, valamint az edzések után helyes tanácsokkal segített.”

Tovább a bejegyzéshez »

2015.05.24. 18:00 |

Címkék: hírek nyilatkozat játékosokról

Az Arsenal érdeklődik Vidal iránt

Vidal Arturo_gólöröm_1.jpgChilei sajtóértesülések szerint az Arsenal érdeklődik Arturo Vidal iránt, ugyanakkor a játékos szerződéshosszabbításról tárgyal csapatával.

A Chilevision jelentése szerint a középpályás 4 éves szerződést kötne az ágyúsokkal, más hírforrások viszont azt állítják, az Arsenal még csak ajánlatának előkészítési fázisában van.

A chilei válogatott ügynöke, Fernando Felicevich tárgyalásokat folytat a Juventusszal egy esetleges szerződéshosszabbításról.

Vidal a napokban töltötte be a 28. évét, a Bianconeri szolgálatában áll már 2011 júliusa óta. A jelenlegi kontraktusa 2017-ig érvényes, az Öreg Hölgynél ezt szeretnék meghosszabbítani 2021-ig.

Amennyire hihetünk a sajtó értesüléseinek, pont ezen a héten utasított vissza érte egy ajánlatot a Real Madridtól Beppe Marotta.

Tovább a bejegyzéshez »

2015.05.24. 16:00 |

Címkék: pletyka mercato játékosokról

Buffon: "A Juventus képes arra, hogy legyőzze a Barcelonát"

buffon_gigi_bl_tovabbjutas.jpgA bajnoki cím mellé a héten az Olasz Kupát is elhódító Juventus kapitánya, Gigi Buffon úgy véli, hogy csapata képes arra, hogy a Bajnokok Ligája döntőjében legyőzze az egyértelmű esélyesnek kikiáltott FC Barcelonát.

"Nagyon optimisták vagyunk, mivel két hét leforgása alatt sok dolog változhat pszichológiai és fizikai szinten." -  nyilatkozta Buffon a La Gazzetta dello Sportnak.

"Egyértelmű, hogy papíron nehéz lesz, de minden adott ahhoz, hogy a legjobb játékot nyújtsuk. Ha a teljes Barcelona százszázalékos állapotban érkezik a döntőre, kétségkívül nehéz lesz.

Látva, hogy bejutottunk, a saját kártyáinkkal akarunk játszani, nem akarunk visszaállni. A lelkünk telve van büszkeséggel mindazért, amit elértünk ebben a szezonban és az elmúlt évek során.

Tovább a bejegyzéshez »

2015.05.24. 14:00 |

Címkék: nyilatkozat Bajnokok Ligája

Luis Enrique már a BL-győzelem megünneplésére készül

enrique_luis.jpgA Deportivo La Coruna elleni, 2:2-es döntetlennel végződő spanyol bajnoki mérkőzést követően, a hazai címet begyűjtő FC Barcelona mestere, Luis Enrique a Nou Campba invitálta a gránátvörös-kék csapat szurkolóit, hogy két hét múlva a játékosokkal együtt ünnepelhessék a Bajnokok Ligája-diadalt.

A Bajnokok Ligája június 6-án esedékes fináléjában a Juventus és az FC Barcelona csap majd össze a berlini Olympiastadion gyepén, de úgy tűnik, hogy a katalánoknak nincsenek kétségeik azzal kapcsolatosan, hogy melyik fél viszi majd haza az európai labdarúgás legrangosabb serlegét.

"Először is szeretnék gratulálni a játékosoknak és a stábnak a profizmusukért." - mondta a Luis Enrique a Nou Camp közönségének a bajnoki cím ünneplésének pillanataiban.

Tovább a bejegyzéshez »

2015.05.24. 12:00 |

Címkék: nyilatkozat Bajnokok Ligája

Allegri: „A csapat most ünnepelhet”

allegri_massimiliano_levegoben.jpgMassimiliano Allegri a Napoli elleni hazai 3-1-es győzelem után a pihenés és ünneplés fontosságát hangsúlyozta ki, mielőtt a csapat teljes erőbedobással megkezdené a Bajnokok Ligája döntőre való felkészülést.

A trénert nyári érkezésekor számos inzultus, kritika és autóját olykor tojászápor érte, ám idei teljesítményével sikerült mindenkit megnyernie.

„Kiváló nap volt az ünneplésre, amit ráadásul egy nagyszerű győzelem előzött meg.” - nyilatkozott a mérkőzést követően a tréner a Sky Sport Italia stábjának.

A mérkőzést követően a csapat az Olasz Kupa és a Serie A trófea társaságában ünnepelt, ezt pedig háromnapos szabadság követi, majd megkezdődnek az előkészületek a Barcelona elleni BL-döntőre.

Tovább a bejegyzéshez »

2015.05.24. 09:20 |

Címkék: bajnokság nyilatkozat Bajnokok Ligája játékosokról

A Napoli elleni keret

Serie A logo.jpgA bajnoki cím után szerdán az Olasz Kupát is bezsebelő, gondolatban már a berlini Bajnokok Ligája-döntőre készülő Juventusra egy a zebramezesek számára teljességgel tét nélküli találkozó vár a Napoli ellen.

A Juventus Stadiumba látogató déliek ugyanakkor várhatóan mindent bevetnek majd a győzelem érdekében, hiszen még maradt számukra esély, hogy beérjék a Laziót, amellyel az utolsó fordulóban ki-ki meccset játszhatnak, s ezzel harcban maradjanak a Bajnokok Ligája indulást biztosító harmadik helyért.

A Juventus keretéhez ismét csatlakozhatott a hétközi finálét eltiltás miatt csak a lelátóról figyelő Claudio Marchisio és Álvaro Morata, míg a hosszú kihagyás után visszatérő Rômulót ismét sérülés hátráltatja, Stephan Lichtsteiner pedig sárga lapos eltiltását tölti majd.

A két csapat januári találkozón Pogba találatára még Britos válaszolni tudott, azonban a Juventus Cáceres és Vidal góljaival győzni tudott Nápolyban, s kialakította a 3:1-es végeredményt.

Tovább a bejegyzéshez »

2015.05.23. 17:00 |

Címkék: előzetes bajnokság meccsek

Allegri: "Játszani fogunk a Barcelona ellen"

allegri_massimiliano_pogbaval_unnepel.jpgA Juventus mestere, Massimiliano Allegri bizonyos abban, hogy a zebramezesekre a világ legerősebb csapata vár majd a Bajnokok Ligája döntőjében, ennek ellenére játékosaival a győzelemért utaznak majd Berlinbe.

"A Barcelona a világ legerősebb csapata." nyilatkozta Allegri az il Tirreno munkatársának. "Ennek ellenére jó érzéseink vannak, s játszani megyünk oda. Komolyan beszélek, játszani fogunk. A csapatom fizikai és mentális garanciákat jelent számomra. Igazán kiváló keret.

Holnap a Napolira gondolunk, azután higgadtan elkezdünk készülni arra a mérkőzésre. Az az igazság, hogy még lélegzetvételhez sem jutottunk az elmúlt két hónap során, még annyira sem, hogy ünnepelhessünk.

Chiellini és Suárez? Érdekes csata lesz két bajnok között."

Tovább a bejegyzéshez »

2015.05.23. 14:00 |

Címkék: nyilatkozat meccsek Bajnokok Ligája

Delneri: „Cavani és Dybala tökéletes igazolás lenne”

delneri_luigi_oldalra_tekint.jpgA Juventus egykor irányító Luigi Delneri szerint Edinson Cavani és Paulo Dybala leigazolása révén tovább folytatódhatna a torinói csapat dominanciája, azonban Andrea Pirlo kapcsán nemigen tudott megnevezni megfelelő helyettest.

A Palermo és Massimiliano Allegri már megerősítette, hogy Paulo Dybala a nyáron a Juventushoz csatlakozik számos átigazolási pletyka után és hosszú huzavonát követően, míg Edinson Cavani neve is többször felmerül mostanában Juventusszal kapcsolatos hírekben.

A hatvannégyéves szakember pedig úgy vélekedik, hogy a fenti csatárok megszerzésével a Juventus biztosíthatná, hogy a jövőben is domináns szereppel bírjon olasz porondon.

„Ebben az évben mintha a csapat érettebb lenne. A megfelelő átigazolások révén pedig még jobbá válhatnak.” - idézi a tapasztalt tréner szavait a Corriere dello Sport.

Tovább a bejegyzéshez »

2015.05.23. 12:00 |

Címkék: klub nyilatkozat mercato

A Juventus módosítaná Morata átigazolási szerződését?

morata_alvaro.jpgA hírek szerint a Juventus vezetősége megbánta, hogy Álvaro Morata szerződése visszavásárlási feltételeket tartalmaz, és ezért most akár ráfizetéssel is, de módosítani kívánja a Real Madriddal kötött szerződést, hogy szabadon dönthessen a játékosról a királyi klub esetleges beavatkozásától mentesen.

A spanyol csatár a nyáron csatlakozott a Juventus együtteséhez megközelítőleg húszmillió euróért, ám a szerződése több visszavásárlásra vonatkozó passzust is tartalmaz, melyek szerint a spanyol királyi klub kivásárolhatja a futballistát a torinói csapattal kötött szerződésből jövő szezon végén harminc millió euróért vagy az azt követő évben harmincöt millió euróért.

Mindazonáltal a Calciomercato pénteken arról számolt be, hogy a torinói klub vezetősége folyamatos kapcsolatban van a madridiak vezetőivel, mivel az olaszok törölni kívánják a visszavásárlás jelen feltételeit.

Tovább a bejegyzéshez »

2015.05.23. 08:36 |

Címkék: pletyka játékosokról