Can szerződése kivásárlási árat tartalmaz

can_emre_j_logoval_selfie.jpgOlasz értesülések szerint Emre Can szerződése a Juventusszal kivásárlási árat tartalmaz, azonban ez csupán külföldi klubokra érvényes, és csak 2020-tól lép érvénybe.

A Liverpool egykori játékosa a tegnap írta alá a szerződését az Öreg Hölggyel, és a kontraktus révén 2022-ig elkötelezte magát az olasz rekordbajnok mellett.

Ugyan gyakorlatilag szabadon igazolható játékosként érkezett, a klub közleményéből kiviláglik, hogy a Juventusnak 16 millió eurót kellett fizetnie aláírási pénzként és ügynöki jutalékként.

Mindezek mellett az olasz sajtó arról számolt be, hogy a fiatal német középpályás szerződésében egy rejtett záradék található, amely lehetővé teszi számára a klub elhagyását még a szerződés lejárta előtt.

A pletykák szerint a kivásárlási záradék 50 millió eurós árat tartalmaz, azonban ezzel csak külföldi klubok élhetnek, illetve a kivásárlás csak a harmadik szezontól kezdve lehetséges.

A Juventusnál eddig nem alkalmaztak kivásárlási árakat a szerződésben, így ez a megoldás újdonságnak tekinthető a klub szempontjából.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr3614063927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

el.Flaco 2018.06.22. 10:05:50

Remélem ez nem igaz. Egyébként is 50 millió euro a mai futballban nem pénz egy jó játékosért. Ha ez igaz még a 16 milliós aláírási pénz mellé, akkor nekem egyértelmű, hogy csak ugródeszka neki a ajuventus. Legalábbis gondolom, hogy ő ragaszkodott a kivásárlási árhoz, ami rendkívül unszimpatikus viselkedés számomra.

pedronegroo 2018.06.22. 10:17:37

Így már akkor érthető lenne hogy miért minket választott Can. Több fizu+aláírási pénz és két év múlva léphet... Gyanús is volt nekem ez az az egész.

venember83 2018.06.22. 10:23:35

Ha létezik ez a kivásárlási ár és az aláírási pénz, akkor Beppe saját helyzetét nehezíti meg, és pont ezek a körülmények okozzák, hogy a játékosoknak lényegesen nagyobb szava lett a sorsuk alakításában, mint az évente a futballba rendkívül komoly összegeket fektető kluboknak.

Cannavaro 2018.06.22. 10:29:53

Csodálkozunk, ha nem itt tervezi a hosszú távú jövőt? Mikor Khedira hosszabbít, és Pjanic eladó, ha megfizetik? Soha nem leszünk top 3 as csapat! Én se írnék alá normál szerződést nálunk!

pedronegroo 2018.06.22. 10:38:55

@venember83: A játékost/játékosokat is meg lehet érteni. Én szeretnék ilyen munkaszerződést magamnak vagy hasonlót :) Egyszerűen ez egy "menekülési" lehetőség Can számára, ha nem jön be neki a torinói kaland akkor 2 év múlva csak egyszerűen szerez magának egy másik csapatot. Mert ugye mi van ha nem fekszik neki a bunker foci, mi van ha a csapat nem kellően erősít, mi van ha csak Khedira cseréje lesz stb... gondolom Can is mint minden komoly játékos szeretné legalább egyszer magasba emelni a BL trófeát és ha azt látja hogy ez a Juvéval esélytelen akkor meg lehet érteni hogy váltana. Másfelől ez az egész nem jelenti automatikusan azt hogy Can 2 év múlva lelép, ha jól érzi magát és versenyképes lesz a csapat nemzetközi szinten is akkor nem lesz semmi jelentősége ennek a záradéknak mert akkor vélhetően maradni szeretne.

m.martin91 2018.06.22. 11:18:07

Szóval két év múlva távozik. Remek. Erre azért nem számítottam.

Juvetto 2018.06.22. 11:23:41

"A pletykák szerint a kivásárlási záradék 50 millió eurós árat tartalmaz, azonban ezzel csak külföldi klubok élhetnek"

Tehát pl. a Roma viheti már 25 millió körül is majd akár... :)

További, valamivel érdemibb észrevételeim hirtelen:

1. A flop-faktor mindig benne van, de induljunk ki abból, hogy a következő két szezon során brutál módon beválik nálunk Can. Ezek után nyilván nem lenne kérők híján. Valamiért van egy olyan sandám, hogy senkinek nem lenne természetes a mosolya, ha mindezek után "bagóért" elvinné majd valamelyik Olajmágnás Miska.

2. Induljunk ki abból, hogy a következő két szezon során brutál módon beválik nálunk Can. Ez esetben még időben meg kell majd újítani/hosszabbítani a kontraktust, a záradékot pedig "nagyobb lakattal" kell lezárni, ennyi (lenne).

Anno, az akkor még a mostani Can-nál azért kevésbé keresett Umtitinek is 60 millió eurós kivásárlási árat szabott meg a Barça (amit nemrég upgrade-eltek). A 2016 óta eltelt idő alatt pedig már könnyen rájöhettünk, merre tart a piac. Így én nem értem ezt a relatív alacsony kivásárlási záradékot. Vagyis értem, hisz ha az 50-ből kivonom a 16-ot és a játékosnak az addig a bónuszokkal együtt átutalt fizetését két évre, akkor valamennyit még kereshetünk is a bizniszen. De ez azért eléggé kicsinyes hozzáállás lenne. Igaz, ahogy hallani lehet, Higuaínnál is okés lenne a nullszaldó (ezzel mondjuk egyáltalán nem is vitatkozom!), meg úgy általában is ez a kib@szott cél minden egyes mercato során. Valamint tudvalevő, hogy klubunknak szinte bibliája az FFP. Pont, ahogyan a P$G-nek, a Citynek és társainak.........

biancineri101 2018.06.22. 11:48:57

@juve1986: bezzeg a Barca, ahol be van biztosítva a játékosok sorsa és ott még kivásárlási záradék sincs! Vagy várjunk csak, Hm az a neymar nem 5x annyit keresett mint Can és nem úgy pattant meg ahogy kedve tartotta, ráadásul "magát kivásárolva". rajta a Barca kb 2x-es árat keresett ezzel. Mi reálisabb fizuval igazoljuk le és ha meg akkor 3x annyiért mint jött. Nekem ez nem tűnik lúzer lépésnek.

Most komolyan szerinted Can erősítés nekünk vagy sem? Ha az, akkor 16 milláért jó ár vagy sem? Ha mindkettőre igen a válaszod akkor nem tudom miért kell szidni a klubot. Azért mert nem írt alá fix fizuval 20 évre?
Szerintem minden igazolás jónak tekinthető ha:
- a játékos erősíti a csapatot,
- a játékos a piaci ár alatt érkezik,
- jövőbeli távozás esetén keresünk rajta.

ha estleg majd 2 év múlva megy és akkor helyette rosszabb játékos jön akkor majd akkor húzzuk a szánkat és az a Mercato lesz rossz, de ez semmiképp nem az, Can szempontjából!

babo0410 2018.06.22. 12:42:24

Nem szokásunk kivásárlási árat rakni a játékosok szerződésébe, így szerintem ez volt az egyik kérésük, és szerintem emiatt is húzódhatott az igazolás. Én arra tudok gondolni, hogy azért is csak két év múlva lép életbe, mert addig lehet szerződést hosszabbítani majd vele, és ki lehet ezt a záradékot majd iktatni. Szerintem Can nem itt tervezi a jövőjét, és van egy olyan érzésem, hogy ő is szívesebben igazolt volna Spanyolországba. Ezért lenne jó, ha a Serie A ázsiója emelkedne, ha több nagy játékos érkezne a ligába. Akkor kevésbé vágyódnának el a játékosok innen.

2018.06.22. 13:02:35

Az aláírási pénz jó ötlet volt (már, ha igaz), rögtön lett volna 10 másik klub, ahol több fizetést kapott volna. A kivásárlási ár sem lenne akkora nagy baj - főleg, ha figyelembe vesszük, hogy nyilván Can kérése volt a Liverpooli rossz tapasztalatai miatt - de az 50 millió az nagyon nagyon kevés a mai piacon. Legalább 80 milliónak kellett volna lennie.

Type-R 2018.06.22. 14:33:53

Fura ez a sztori, mert:
-0 euró helyett 16 millióért jön (még így is megéri),
-van egy nevetséges kivásárlási ára,
-5 év helyett 4-re ír alá,
-a nyilatkozata is semmitmondó,
-sokkal később érkezett meg, mint kellett volna.

Nekem alulmotiváltnak tűnik, aki azért érkezett, mert nem volt jobb ajánlat, de nem tervez hosszú távon. De ne legyen igazam!

Apuleius 2018.06.22. 20:46:38

Nekem nagyon nem tetszik ez a konstrukció.

2018.06.22. 21:28:12

@Type-R: Ajjaj, reméljük tévedsz az alulmotiváltságban, mert külsőre már most nagyon hasonlít Khedirára...

Cannavaro 2018.06.23. 15:07:02

@biancineri101: Hol láttad tőlem, hogy Can nem jó igazolás? :D Én azt mondtam, én se írnék alá normál szerződést, amikor olyan hírek terjengenek, hogy a semmirekellő Khedira, marad mindenáron, és Pjanic eladó ha megfizetik... Can egy nagyon jó vétel, csak sok értelme nem lesz, ha marad kezdőben Khedira!, és Isten ne adja tényleg elviszi valaki Pjanic-ot, mert az egy természeti katasztrófával egyenlő lenne!!!!

venember83 2018.06.24. 08:39:24

Közben leesett, hogy mennyire jó biznisz ez Emre Cannak. Az első két évben 5/6 millió nettó pluszpénz/annum, 2 év után pedig kivásárolható a szerződésébôl 50 millió euróért. Can szempontjából kiváló biznisz, ekkora fizetéssel (pl. évi 4/5 millió euró plusz a fenti bónusz) a Liverpool legjobban kereső futballistája lenne, 50 millió euróért pedig csak talál magának vevőt két év múlva, ha nem kedvelte meg annyira a torinói pizzákat és pipiket, hogy maradjon még pár évig.

BigP86 2018.06.24. 10:48:26

@venember83: pontosan. Valoszinuleg azert is valasztott minket, mert mashol racsaptak az ajtot az ugynokere ezeket a felteteleket hallva. Nalunk meg ugye a jatekos akarata az elso...

venember83 2018.06.24. 11:17:18

@BigP86: ebben a megvilágításban ez neki csak egy kétéves stáció, ugródeszka jobban fizető klubok felé, mert két évet követően nyilván nem fog neki tetszeni a csak nettó 4-5 millió eurós bér, és ha a Juventus képes is lesz két év múlva nagyobb béreket adni, nem ő lesz az, akinek azonnal megduplázzák a bérét szintentartás végett. Olyasmi szájíz ez, mint Morata esetében. Jó igazolás, de csak ideig-óráig, és a legkevésbé a Juventus kezében van a döntés a játékos jövőjét illetően ilyen feltételek mellett.

2018.06.24. 11:22:25

Felesleges hepciázni ezen,minden játékos úgy egyezkedik,ahogy tud,ez normál munkahelyen is így van,szerintem alapvetően nincs is ezekkel a feltételekkel baj...ettől még nem biztos,hogy azonnal el is igazolna,amint életbe lép a kivásárlási ár opciója,így legalább tudjuk mire számíthatunk adott esetben,előre tudunk gondolkodni. Jó játékos,ki kell aknázni a képességeit és kész,a többi már a jövő zenéje! Ez a foci baja,hogy mivel kb minden fizetés meg szerződés nyilvános,így túl sok szó van a pénzről és kevés a fociról!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3371) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (856) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1645) játékosokról (9892) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2425) meccsek (4140) mercato (4133) nyilatkozat (7419) Olasz Kupa (321) összefoglaló (407) pletyka (4162) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása