Apja szerint a Juventus a megfelelő lépcsőfok Milinković-Savić számára

milinkovic_savic_sergej_feherben.jpgA Juventus egyik fontos nyári célpontja a Lazio középpályása, Sergej Milinković-Savić, s a szerb válogatott játékos apja úgy látja, a torinói klub kiváló állomás lenne fia szakmai fejlődése szempontjából.

"Sokszor elmondtam neki, hogy a Juventus tökéletes lenne számára, az ideális klub." - nyilatkozta Nikola Milinković a Tuttosport munkatársának.

"Egy tekintélyes klub számos trófeával, s amely évek óta uralja a terepet. Ott lehetősége nyílna a fejlődésre, míg teljesen éretté nem válik. Olyan top játékostársakkal, mint Paulo Dybala, Douglas Costa és mások, bajnoki címet, Olasz Kupát nyerhetne, s miért ne járulhatna hozzá a diadalhoz a Bajnokok Ligájában is?

A Juve mindig messzire jut ebben a sorozatban, s ha megnyernék a legrangosabb trófeát, Sergej még az Aranylabdáról is álmodozhatna."

Az ifjú játékos soha sem rejtette véka alá, hogy gyerekkora óta a Real Madridnak szurkol, így aligha kérdéses, hogy mely csapat a végcél számára.

"Igaz, de majd 25 éves kora után is elmehet Spanyolországba, amikor kiteljesedett Olaszországban. Zinédine Zidane is így tett. Torino ráadásul egy nagyszerű város, sokkal nyugodtabb és kezelhetőbb, mint Róma. Az életstílusban is látható a különbség.

Sergejt Zidane és Zlatan Ibrahimović keverékének látom. Megvan benne a kivételes technika és a fizikai erő robbanékony kombinációja. Uralja a játékot, s nem látok benne gyengeségeket.

Azt csinál, a lábával, amit csak akar, a levegőben kihasználja az 1.91 méteres magasságát, ráadásul kétszer olyan gyorsan gondolkodik, mint a többi játékos. Mindig két vagy három opciója is van, amikor megkapja a labdát, s a pillanat töredéke alatt kiválasztja a legjobbat. Ami a pozícióját illeti, egy tízes, aki véleményem szerint a csatárok mögött tud játszani. Ő a modern középpályás prototípusa."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr8814053888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rikoo 2018.06.17. 16:24:28

Ezt olvasva, inkább messziről kerülje el a Juventust.
A Juventus a végcél és nem egy lépcsőfok, ennél undorítóbb dolog nem is létezik, mint mikor valaki egy lépcsőfoknak tekinti ezt a klubbot. SZÉGYEN!!

venember83 2018.06.17. 16:34:56

@Rikoo: azon játékosok számára, akik igazán minőséget jelentenek a keretben, azok számára a Juve inkább csak lépcsőfok, és bizony egy Barcelona, Real Madrid vagy esetleg egy pénzes PL klub hívására lépnek is. Sajnos ezt mutatja a realitás, persze mi szurkolóként másként gondolkodunk, de a sztárok a legnagyobb klubhoz akarnak igazolni, addig pedig még bőven eltelik pár év, mire a Juventus csatlakozhat Európa legszűkebb elitjéhez.

NagyonJuve 2018.06.17. 16:36:06

@Rikoo: hát ebben nagyon egyetértünk! Menjen csak a realba.

Cannavaro 2018.06.17. 16:37:08

Nem tudtam nézni a Szerb meccset, jól játszott Savic?

Apuleius 2018.06.17. 16:39:58

@venember83: Csak nagyon nem mindegy, hogy ezt valaki csak gondolja, vagy ki is mondja. Főleg azt megelőzően, hogy a Juventushoz szerződött volna. Tudom, hogy nem maga a játékos adta ezt a nyilatkozatot, de ez a hozzáállás nem profi, s számomra nem tette szimpatikusabbá a Milinkovic családot. Rémlik valami chilei gyerek egyébként, aki hasonló köpedelmekkel indította a torinói pályafutását...

m.martin91 2018.06.17. 16:40:53

@venember83: Nem nagyon van olyan divatos játékos, aki a Juventus-t tekintené pályafutása csúcsának. Maximum az olaszok, ha éppen feltűnik valaki. A légiósok mind az általad említett klubokban látják a végső megoldást, ami egyébként szerintem teljesen normális, hiszen nem szurkolók alkotják egy klub játékoskeretét. Dybala sem nálunk tervezi a jövőjét.

alexGicamo 2018.06.17. 16:53:19

@Rikoo: Én is pont erre gondoltam !
Apuci nem kicsit elfogult a fiacskájával ...

FORZA JUVE PER SEMPRE !!!

Sztovicska 2018.06.17. 17:03:56

@Rikoo: sajnos a Juventus nem egy pályafutás csúcsa jelenleg. Remélem pár éven belül úgy lehet őket emlegetni mint ahogy most a Real Madridot vagy a Barcelonát hogy egy játékos végcélja. De sajnos jelenleg nem vagyunk azok. Hallgasson szépen apucira és jöjjön csak. Kellenek az ilyen játékosok akikkel fejlődhetünk hogy egyszer mi legyünk a csúcs

Glivenko 2018.06.17. 17:37:23

Ezzel gyakorlatilag kiderült, hogy eléggé nagy hazárdjáték lenne a leigazolása.
Egyrészt a Real a nagy cél, ami nem lenne gond, de akkor várja meg, amíg ők hívják, vagy kifizetik érte a kért pénzt.
Ha a Juve igazolja le, akkor nagyot kockáztat a klub.
Nem egy 20-50 milliós játékosról van szó, tehát nem lehet azt mondani, hogy most egy nagyobb befektetés után akármikor kiszállhatunk belőle nagy pluszpénzzel.
Jelenleg 100-120 millió az ára, amit az őrült Lotito a végsőkig kitartva kérhet, hiszen nem most jár le a játékkos szerződése.
Ha ennyiért megvesszük, akkor két eset lehetséges:
1. Nem válik be annyira, nem fogja azt a szintet hozni, mint amennyit fizettünk érte, azaz ráfizetés.
2. Klasszis lesz a Juvéban, amiből rögtön következik, hogy majd a Real vinni akarja, hiszen Modric és Kroos sem lesz ott örökké, kell a frissítés. A gond csak az lesz, hogy egy 100 millióért vett játékost elég nehéz profittal továbbadni. Ha meg menni akart, akkor tudjuk, hogy mi szokott történni Marottával. Azaz előfordulhat, hogy akkor is veszítünk rajta ha beválik és akkor is, ha nem.
Hagyni kéne a francba, és inkább olyat hozni, aki nem a következő lépést tervezgetni már az ideigazolása előtt.

venember83 2018.06.17. 17:53:31

@Apuleius: úgy is zárta, nem? Azóta is nyeri a BL-eket sorban, ahogyan célja is volt.

Apuleius 2018.06.17. 18:17:43

@venember83: Akkor valamiről biztos lemaradtam :-)

TYUKI 2018.06.17. 19:58:17

Mi wagyunk mi? Mindenki lépcső foknak tekint benünket! Ez a JUVE! nem holmi közép

Rivendell 2018.06.17. 20:10:27

nem tudom mit problémáztok..Cr és messi befejezi a Real és a Barca is csak 1 átlag top csapat lesz,max a fizuk miatt lehetnek előnyben,bár a sok divatszurker majd elpártol,mert esélyük nem lesz BL-re

a Zamboni nem egy tészta 2018.06.17. 20:56:01

Szerintem ezzel semmi gond. Reális, de önbizalommal teli gondolatok.

west30 2018.06.17. 22:05:07

@a Zamboni nem egy tészta: En sem erzem ezt akkora problemanak,a Real az elmult 5 evben 4 blt nyert,persze hogy errol almodoznak a jatekosok.

2018.06.17. 22:34:52

Amikor valaki lépcsőfokként emleget minket,az azért elsősorban nem a Juvénak kritika,hanem elsősorban annak tudható be,hogy jelenleg a spanyol meg az angol bajnokság számít a foci csúcsának. Csúcs nézettség,csúcsjátékosok,elismertség az egekben,ha jó vagy...ezzel mi nem tudunk mit kezdeni,mi jó úton járunk,magát az olasz bajnokságot kb kilóra megvehetnénk,egyszerűen rajtunk kívül nincs európai szintű olasz csapat. Ráadásul maga a foci se igazán kedvez egy Aranylabdára vágyó fiatalnak,itt kurva sok a taktika,annál kevesebb a foci,minden megrekedt,még mindig ölik a focit az olaszok,sokszor kiábrándító,tököm tudja hány éve nézem ugyanazt,de kikoptak a klasszisok,akik miatt értelme volt,jöttek a Pogba-féle hülyegyerekek helyette...amúgy őt is bírtam,de ahogy elment innen vissza a Mu-ba,igazi birka!

alexGicamo 2018.06.18. 04:50:02

@fire06: Remekül összefoglaltad !

Juveing 2018.06.18. 07:06:21

A 90-es évek második felében abszolút TOP 3-as csapatunk volt. BL győzelem, 3 döntő egymás után, a klub értéke is a legszűkebb elitben, stb.
Talán Zidane 2001-es Realba szerződése volt az első hasonló eset. Emlékszem milyen csalódott voltam, hiszen nem voltunk ahhoz hozzászokva, hogy a legnagyobb sztárok a Juve (illetve a Serie A) elé helyeznek klubokat.
Sajnos nagyot fordult a világ, de azért az elmúlt években eljutottunk odáig, hogy max Real, Barca, esetleg Bayern, illetve 1-2 angol klub lehet vonzóbb néhány játékosnak.
Lehet idealizmus, de azért én reménykedem benne, hogy van most is , illetve lesz a nagyon közeli jövőben olyan sztárjátékos, akinek csak a Juve...

pedronegroo 2018.06.18. 08:36:45

Ez a beszéd fater, na "mitiszó"? :)

FeriGjuve 2018.06.18. 09:06:14

@Rivendell: Ez így van.Az talán túlzás,hogy esélyük sem lesz BL trófeát nyerni,de gyakorlatilag ez a két játékos szállítja a győzelmeket ezeknek a kluboknak jelenleg.
Kb 30-40% fog lemorzsolódni a szurkolói bázisnak,ha ez a két klasszis visszavonul,vagy esetleg eligazol.Ebben biztos vagyok.

GabeTR 2018.06.18. 12:11:16

Na de komolyan... Mit akartok még?
Ez egy teljesen normális nyilatkozta. Sőt!
"Tekintélyes klub, uralja a bajnokságot. BL esélyes, top játékosok..."
Lehet, hogy nem fújja az 1975-ös bajnok csapat névsorát, de mit várunk egy Spanyolországban született szerbtől? Felőlem akár Raul képet dugdoshat éjjelente a párnája alá, vagy a házi oltáron Iker Casillas nézhet le rá, amíg mindent megtesz azért a csapatért ahol játszik.
Apuka egyébként feltételes módban fogalmaz. Ha... nem kötelezően betartandó forgatókönyvet vázol...
Egyébként milyen skill-je legyen egy Juvéba igazoló játékosnak? Fekekete-fehér vér, hetediziglen igazolt Juve bérlet, csíkos pizsi alsó?
D.Costa kedvenc játékosai: Ronaldinho, Beckham, Neymar. Nem ADP, Ravanelli vagy Camoranesi. Korbácsoljuk meg nyilvánosan a Piazza Castellon vagy zavarjuk el máris a klubtól?

Glivenko 2018.06.18. 12:36:21

Ha már (valamiféle) csapatépítés megy a Juvénál, akkor jobb lenne, ha nem olyan játékosokat kellene venni, akik 100 millió felettiek és 1-2 év után már mennének is tovább, vagy ha nem, akkor bevágják a durcit. Persze működhet úgy a Juve, hogy pár évig nevelgeti a játékosokat a közvetlen nemzetközi riválisainak. Aztán abból a pluszpénzből megint veszünk valakit, akit elvisznek pár év múlva. Látjuk, hogy milyen jó eredménye van, ott a rengeteg BL-címünk...
Képzeljük el, hogy azt mondaná a kiszemelt nő, hogy szívesen összejön veled, de neki az XY gazdagabb és izmosabb pasi tetszik a legjobban, és ha lehet, akkor azonnal megy hozzá.
Nyilván ez egy más élethelyzet, de hasonló érzéseket kelthet.
Persze egy klub üzleti vállalkozás, szóval ha pár évig "töcskölöd" a csajt, aztán lelép, az neked is jó, de csak akkor, ha más célod nincsen. Ez viszont eléggé minimalista cél. A szurkoló nem vezetőségi tag, elsősorban érzelmi kötődése van, ezért is vannak páran, akik nem nézik jó szemmel ezt a fajta hozzáállást, amit már azelőtt belenget a papa, hogy egyáltalán a Juvéba került volna SMS.

GGábr81 2018.06.18. 12:39:41

Kösz! Eddig dilemmában voltam, hogy vajon mennyit érne meg nekem, ha én lennék a döntéshozó. Most viszont már tudom, hogy nekem nem kellene. Mehet lépcsőzni ahová akar.

2018.06.18. 13:05:27

@Glivenko: +1
Alapjaiban teljesen egyetértek, de én ebben az SMS-papa nyilatkozatban egy kicsit más színezetet is érzek. Kicsit azt érzem benne, hogy csontig kinyalja a Juventust, hogy mekkora klub, meg akár BL-t is nyerhet, amiben talán még a fia is segíthet. Sergej gyerekkori szurkolóságának fontosságát meg kicsit elbagatelizálja, amit ezzel próbál tompítani, hogy ha akar akkor éppen még később is elmehet egyet a spanyolokhoz, de ez nem törvényszerű. Lehet, hogy nem volt jó ötlet részéről, ezt tudta kitalálni arra, hogy felhozták neki a fia gyerekkori dolgát. Profi sportoló, amúgy sincs jelentősége. Rengeteg Juventus pizsamás játékos lett máshol sztár a Juventus helyett. A lényeg az lenne, hogy itt a csúcsra jusson és megnyerjen mindent a Juventussal. Valószínűleg nem feltaláló az öreg, így sikerült ez a nyilatkozat.

Apuleius 2018.06.18. 13:32:24

@Dr. Grant: Érdekes ez az egész kérdés. Szerintem alapvetően értelmetlen arról beszélni, hogy na de hát miért várjuk, hogy szerelmet valljon a Juventusnak, hogy azt állítsa, hogy már az anyaméhben is ennek a csapatnak szurkolt. Ez nettó mellébeszélés, senki sem vár ilyesmit (ez most nem a Te hozzászólásodnak szól, csak továbbviszem a gondolatot). Arra a tényre is kár hivatkozni, hogy a Real Madrid jelenleg szakmai előrelépést jelent a Juventushoz képest. Szerintem egy ilyen fiatal tehetség esetében ne nyilatkozzanak olyat (még az apuka se), ami arról szól, hogy majd hova szeretne igazolni onnan, ahova még el sem igazolt. A Juventus a világ labdarúgásának legszűkebb elitjébe tartozik, még akkor is, ha a Real előrébb jár, arról nem is beszélve, hogy 100 millió körüli összegekért szerintem ne olyan játékosokat vegyünk, akik bevallottan ugródeszkának tekintik a klubot. Semmi gond nincs azzal, hogy egy játékos azt gondolja, ha úgy alakul, egyszer a Real lenne a csúcs számára, de ezt nem biztos, hogy szerencsés még az esetleges Juventushoz igazolása előtt közhírré tennie.

Bodnar Daniel 2018.06.18. 14:26:25

Apám szerint a világon csak a csalók érvényesülnek és senkiben sem bízhatsz. Ja és, hogy minden a zsidók hibája. Remélem ezzel közelebb kerültök ahhoz, hogy kit fogunk leigazolni valóban. Apám szerint bárki jöhet! A zsidókon kívül...

2018.06.18. 16:08:02

@Apuleius: Abszolút egyetértek. De ez egy megkergült, elkurvult világ. Hogy várjunk el ilyet, ha még a saját edzőnk is ilyeneket mond?

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (911) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9907) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4149) mercato (4136) nyilatkozat (7434) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4166) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása