Allegri: "Bízom benne, hogy Pipita maradni fog"

allegri_massimiliano_sajtotajekoztato_9.jpgA Juventus mestere, Massimiliano Allegri bízik abban, hogy a csapat argentin gólfelelőse, Gonzalo Higuaín a következő szezont is a zebracsíkos mezben tölti majd. 

"Bízom benne, hogy Pipita maradni fog, de meg kell várnunk a világbajnokság végét." - mondta Allegri a  Corriere dello Sport munkatársának nyilatkozva.

"Nem tudom, hogy érkezik-e majd ajánlat, s a Juventus erőssége, hogy kielégíti azok vágyait, akik távozni akarnak. Egy középcsatárt akarok majd, ha távozik, s azután Mandžukićnak nem kellene a szélen játszania jövőre, visszatérne középcsatárnak."

Szó esett a Juventus másik argentin támadójáról, Paulo Dybaláról is, akinek nem tettek jót a Lionel Messivel vont párhuzamok.

"Két különböző játékos, Dybala energikus, Messi robbanékony. Paulo a labdákra érkezve szerez gólokat, követi az akciót, s befejezi azt. Nem képes úgy játszani, mint Messi, ha nincs területe, szenved. Hogy valaki új Messi legyen, higgadtságra van szükség. Talán gyűlölt azért, mert olyan sokszor ismételgettem ezt neki, de mindig is azt mondtam, ha ismét Dybalaként játszik, nagyon jó lesz.

A jövője? Nem olyan, mint Higuaín. Beszéltem vele, mielőtt szabadságra ment volna, s az a célja, hogy egy újabb kiváló szezont nyújtson nálunk, majd egy nagy csapathoz menjen tovább fejlődni. Ha a Juventusnál játszik valaki, csak három lehetősége van a fejlődésre: a Real, a Barca és a Bayern."

A szezon lezárultát követően Allegrinek is több lehetősége nyílt arra, hogy máshol dolgozzon tovább, legutóbb a Real Madrid hívta. Vajon fontolgatta-e valaha a váltást?

"Nem, biztosíthatom erről, mert már volt egy másik csapat is a Real előtt. Úgy gondolom, hogy külföldre megyek majd, de soha se mondd, hogy soha. Csak olyan csapathoz mehetek, amelyik győzni akar Angliában, Spanyolországban vagy Németországban. Egy nemzeti csapat? Egyelőre nem, majd a jövőben. Kizárólag Olaszországnak mondanék igent."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr6614047618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

m.martin91 2018.06.14. 14:46:19

Ez egy elég őszinte és egyben meglepő nyilatkozat Allegri részéről, főleg Dybala ügyében. Azt hiszem, innentől el lehet felejteni a "Dybala nem fog távozni", "Érinthetetlen" szövegeket, mert Dybala célja a távozás. Mondjuk érdekes, de alapvetően szerintem egyik csapatnak sem fog kelleni, akiket Allegri felsorolt. A Barcelonának Messi miatt, a Real Madrid szerintem másban gondolkodik, és egyébként sem illik a csapatukba, a Bayern München pedig nem igazol annyi pénzért játékost, amennyiért Dybala megszerezhető. Én továbbra is tartom, hogy Dybala maximum PSG-ben, vagy Atlético Madridban gondolkodhat.
Amúgy pozitívum, hogy Mandzukic-ot visszavinné középre Allegri. El kéne felejteni a szélen játszatását.

Alex8610 2018.06.14. 14:50:54

Érdekes egy nyilatkozat a mestertől kb kijelentette hogy Dybala jövőre lelep meg mintha neki is ez lenne az utolsó szezonja.

pedronegroo 2018.06.14. 14:58:53

Ezek szerint Higu tényleg megunta a bunkerfocit és most várjuk az ajánlatokat bízva egy jó vb szereplésben is, hát reméljük nem fog bakizni Pipita...
Nagy pozitívum hogy ebben az esetben mandzu megy vissza középre, Dybala-nak is így lesz a legjobb meg a csapatnak is, ez a leosztás Allegri elképzeléseinek is megfelel.

Dybala menni akar ez nem újdonság de úgy veszem ki ez még nem idén lesz de minden attól függ hogy bejelentkezik e érte az említett nagy csapatok közül valaki de erre jelenleg kicsi az esély és úgy látom inkább Dybala is kivár és addig nem fog lépni mi nem érkezik meg a várva várt nagy kérő.

Allegri-ről meg jól gondoltam hogy csak egy tuti nagy csapathoz megy, ilyen cselski, arsenal féle csapatok esélytelenek nála mert ott könnyen pofára lehet esni.

babo0410 2018.06.14. 15:00:29

Szerintem a Dybalás rész kamu lehet. Ha el is akarna menni, se hiszem, hogy a csapat egyik alapkövéről már egy évvel előre elárulnák, hogy mindenképpen elmenne egy év múlva. És ez a döntés még sokat változhat. És nálunk ezek szerint nem fejlődhet? Miért van az, hogy fejlődésért a legnagyobb klubok egyikébe kellne mennie? Ha jó játékos itt is fejlődhet. Vagy azt nevezzük fejlődésnek, ha a Real-Barca páros egyikébe igazolsz? Azzal azonnal világklasszissá válsz?

biancineri101 2018.06.14. 15:26:06

Nekem van egy olyan érzésem, hogy Allegri jól kijön az itteni vezetőséggel, és hogy kicsit fenntartasa az érdeklődést mindig homályosan beszél a saját jövőjéről, de még ha a Real/arsenal/chelsea/olasz válogatott stb hívja se megy sehova. Titokban szerintem ő és a vezetőség hosszú távon számolnak. És mivel megvan ez a bizalom, ő szépen a saját képére formálja a csapatot: a Bonuccis vitában is ő jött ki győztesnek és most Dybalával szemben is bicepszet villantott. Ami szerintem jó, mert minden játékosnak tudnia kell, hogy ki is az igazi főnök és hogy hisztinek helye nincs (látjuk mit csinálta a Barca ha bedúrciztak az edzőre,de eljátszotta ezt mostanság a Bayern, chelsea is).
És amíg az eredményeket szállítja(egyenlőre a történelmünk legsikeresebb edzőjéről beszélünk), úgy hogy ráadásul a drágán eladottakat olcsóbbakkal/lojálisabbakkal pótolja nincs azzal baj, hogy ő a főnök házon belül. Ha Dybala beáll a sorba akkor nagyon örülök, ha pedig nem akkor jön helyette más, aki esetleg kevesebb tehetséggel de több alázattal képes lehet a nagy meccseken is segíteni minket (lásd Nedved).

Rikoo 2018.06.14. 15:38:29

@babo0410: Nem kamu ez. Teljesen érthető és tiszta a játékos gondolata.
Ezután végképp nem csodálkoznék, ha Sergej érkezne a nyáron.

jeneiPALI 2018.06.14. 15:45:26

@ @babo0410: Sergej ára 150m mi anyit nemtudunk adni ö nemfog jönni ide sajna, Higany meg mehetne szerintem fiatalabb csatárba kéne gondolkozni !

vágóistván 2018.06.14. 15:51:16

szerintem teljesen logikus és sajnos predesztinálható Dybala távozása.ennek két oka van:
a Juventus vezetése kimondva kimondatlanul egy gazdaságilag mértéktartó klub,amely nem fog elutasítani egy mondjuk 150 milliós ajánlatot mert azt a nagy nyereséget ismét amit a játékoson szerzett újra be fogja forgatni,jelentős tőke bevonás nélkül,amit eddig is észrevehettünk.másrészt Dybalanak nem fekszik igazán sem Allegri focija, sem az olasz foci.illetve jobban illik a Madrid vagy épp a Barca profiljába.és a legfontosabb a pénz,a kereset, a hypemert Dybala is csak egy zsoldos.távozni fog a kérdés mennyiért.sajnos a real barca kettős leuralja a focit évek óta,nem érdemtelenül,ők jelenleg a top,és ez a közeljövőben nem fog változni,aki nem Juventino oda fog vágyni,mert az a legfelső polc.millió egy példa van erre,más csapatoktól is.

2018.06.14. 15:57:55

Vajon tényleg ezeket mondhatta Allegri? Vagy (egy része) a Corriere kitalációja/ferdítése? A Higanyos rész még viszonylag korrekt, azért én nem dőlnék a kardomba, ha elmenne.
A Dybalás rész viszont nagyon nagyon meredek...
Szinte leértékeli a Juventust. Nem szoktak így nyilatkozni egy klub elöljárói még olyan esetben sem, ha van valóságalapja. De ha a Real előrébb jár is, a Barka jelenleg szerintem kétséges, a Bayern meg szerintem biztosan nem. De az első 2 esetben is főleg pénzben "fejlődhetne" Dybala, de abban rendesen.

.Bulldeo 2018.06.14. 16:35:15

Ha Allegri valóban így nyilatkozott Dybala kapcsán, akkor az valami pillanatnyi elmeroggyanás lehetett, vagy Dybala helyzetét akarja megnehezíteni.
Észérvek mindenesetre nincsenek a kijelentés mögött.

venember83 2018.06.14. 17:03:05

Amikor először megláttam a nyilatkozatot, biztosra vettem, hogy kamu. Dybalából még talán kinéztem, hogy beszél ilyesmiről Allegrinek, de azért Maxit értelmesebbnek gondoltam. Ehhez képest meg... Így akarja Maxi rákényszeríteni Palikát a váltásra? Fene meg érti. Ennek a nyilatkozatnak a folytatás tekintetében jó következményei nemigen lehetnek.

Ádám.84 2018.06.14. 17:14:37

Lehet hogy én vagyok a hülye, de ezt a mondatot nem teljesen értem:
"Egy középcsatárt akarok majd, ha távozik, s azután Mandžukićnak nem kellene a szélen játszania jövőre, visszatérne középcsatárnak.""
Most akkor ki a fene lesz a középcsatár??

venember83 2018.06.14. 17:21:10

@Ádám.84: felváltva Mandzu és az újonnan érkező középcsatár.

Hiribi27 2018.06.14. 17:27:28

Ha valóban ezt mondta Dybala Allegrinek, akkor felőlem akár holnap is leléphet. Nem akarok ilyen játékosokat Juve mezben látni.
Higut meg az az érzésem, h el akarják mindenképpen adni, csak nincs rà vevő annyi pénzért, amennyir akarnak. Ha Vb jól sikerül neki, akkor mehet, de egy Martial nem fogja pótolni az biztos.
Ha jönne Sms, nagyon komoly kp-nk lenne, csak gólokat nem rúgna senki.

Il Principino 2018.06.14. 17:46:26

És ugyan kivel pótolnánk Higut?Tartok tőle,hogy minőségi romlás lenne azon a poszton is..Inkább Mandzut kéne elfelejteni sztem!
Dybala távozása után meg vissza kell vonultatni a 10-es mezt!
Csak is olasznak adnám!!!

DenS 2018.06.14. 17:49:31

Ez a távozós rész nem inkább higuainra vonatkozik? Mert nem tudom dybala mikor ment szabadságra. Neki a válogatotthoz kellett menni
Egyébként meg nem hiszem hogy ilyet mondott volna, ez baromság. Az értékét is lecsökkentené ha tudják hogy menni akar

.Bulldeo 2018.06.14. 17:51:47

@Hiribi27: csakhogy ha mondott is ilyet Dybala, egyáltalán nem egyértelmű, hogy a klubnak szólt-e mindez, vagy Allegrinek.
Allegri lépése viszont vagy baromi amatőr, vagy hihetetlenül kisstílű. Én inkább az utóbbira tippelek.

Zalayeta 2018.06.14. 19:25:34

"His future? He’s not like Higuain. I spoke to him before he went on holiday and his objective is to have more great seasons with us and then go to a great team to improve."

Így szól az eredeti nyilatkozat, ami a jövőjéről szól. Apró fordítási baki. Tehát nem elore megmondjak hogy egy szezon elteltével elmegy, hanem "majd egyszer a jövőben". Persze ez gyakorlatilag 1 évet is jelenthet... Ki tudja

venember83 2018.06.14. 19:48:17

@Zalayeta: nehéz eredeti nyilatkozatról beszélni, ha angolt idézel. :)

www.calciomercato.com/en/news/allegri-admits-dybala-can-join-real-madrid-or-barcelona-43659

Ez is lehet eredeti ennyi erővel...

Apuleius 2018.06.14. 19:55:40

@Zalayeta: Mielőtt fordítási bakit kiáltunk, mindig érdemes több hírforrást is megnézni. A dologban az a legérdekesebb, hogy korábban, amikor a fordítás készült, nem az általad idézett mondat szerepelt a Football Italián, vagyis azóta változtatták meg ezt a részt (szoktak ilyet csinálni egyébként).

De lássuk ugyanezt a mondatot a Calciomercato változatában:

"I spoke to him before the holidays and his goal is to play another great season with us and then go to a great team to improve. If you play at Juventus you have three chances: Real, Barça or Bayern. "

Ennél még fontosabb az olasz eredeti (?), amit az ilBiancoNero közöl:

"Ci ho parlato prima delle vacanze e il suo obiettivo è fare un’altra grande stagione con noi per poi andare in una grande squadra per migliorare."

Bizony itt sehol sem látszik többesszám, itt egy további szezonról van szó. Egyelőre nem találom a Corriere dello Sport eredeti megoldását, úgyhogy addig higgadtsággal kezelendő ez a mondat :-) Érdekes a történet.

Zalayeta 2018.06.14. 19:59:43

@Apuleius: akkor bocsánat.. Azt hittem figyelmetlenség. Nem támadásnak szántam :) meg egyébként is tévedhet bárki.

Igy valóban nehéz állást foglalni. De maradjunk annyiban hogy a lényegen kevésbé valtoztat és se igy se úgy nem hangzik jól.

Apuleius 2018.06.14. 20:09:26

@Zalayeta: Semmi gond. Furcsa, hogy a Football Italia változtatott közben, meg az is, hogy ilyen eltérés mutatkozik a különböző források között. Jó volna látni a legeredetibb eredetit :-) Egyébként pedig igazad van abban, s közben én is ezen gondolkodtam, hogy bármelyik formában is hangzott el, nagyon rosszul hangzik, s a lényeg szempontjából szinte mindegy is.

FeriGjuve 2018.06.14. 20:37:15

"A jövője? Eltér Higuain helyzetétől. Beszéltem vele mielőtt elutazott, a célja az, hogy még több remek szezont fusson velünk, majd csak ezt követően távozni egy olyan klubba, ahol tovább fejlődhet. "

Egy másik oldal fordításában mennyire mást mutat.Ennyit számít egy-egy szó,teljesen más a leányzó fekvése.

JuventusFanatikus 2018.06.14. 20:49:37

Igazából bármelyik fordítást is nézzük, egyik se fest jól. Nagyon meglepett, hogy pont Allegri nyilatkozik ilyet.

Apuleius 2018.06.14. 21:04:40

@FeriGjuve: Ahogyan azt fentebb kiveséztük, az olasz és több angol változat is a kevésbé pozitív verziót közli. Amúgy szerintem az igazi lényegen elég keveset változtat, eléggé hasonló a leányzó fekvése.

2018.06.14. 22:04:44

@Zalayeta: @FeriGjuve: @Apuleius: Szerintem még mindig érdemes abban reménykedni, amit kora délután írtam, hogy Allegri vagy nem mondott semmi ilyesmit, vagy teljesen kiforgatták a szavait a fajankó újságírók. Allegri túlságosan profi, higgadt és semleges nyilatkozó ahhoz, hogy ilyet hibázzon.

2018.06.14. 23:00:39

Egyszerű és kézenfekvő magyarázata van annak,amit Dybaláról mondott...ha az olasz bajnokság színvonala nem emelkedik,Paulo viszont fejlődik és klasszis lesz,akkor egyszerűen kinövi a ligát. Csak a vak nem látja,hogy bármelyik spanyol csapatba mostanra már megállíthatatlan lenne. Úgy értette Allegri,hogy a csapatból ő az,akinek lehetősége van arra a szintre lépni,ahol mi nem tartunk...hogy ezzel ki hogy ért egyet,megítélés kérdése. A nemet bajnokság még az olasznál is egyoldalúbb és ott se látni hosszú távon se olyat,aki megszorítaná a Bayernt,a két spanyol meg gigahype-csapat,mindig szem előtt lenne,ha jól teljesít,az értéke a csillagokba mehet...itt nem annyira.

Csabuso84 2018.06.14. 23:07:40

Ezt a Dybalás részt azért is nehéz nekem elhinni,l mert emlékezzünk csak a hasonlóan nagy volumenű két évvel ezelőtti Pogba transzferre! Egy szurkolónak élő live-ban azt mondta a polip, hogy marad a Juventusnál! Még két nappal az átigazolása előtt is tagadott Allegri, és kijelentette, hogy Pogba a Juventus játékosa, és ez így is marad a következő szezonban is! Aztán tudjuk mi lett a vége... Majd már Angliában feltették neki a kérdést, hogy akkor miért mondta Olaszországban, hogy marad a Juvénál? És a válasza az volt, hogy nagyon szigorú szerződés kötött a Juventussal, amibewn világosan le volt fektetve, hogy nem beszélhetek, nem szivárogtathatok ki semmit az esetleges átigazolásomról... Nos ennek tükrében, akkor Dybala estében nem hinném, hogy egy évvel előtte ezt megszellőztetné Allegri...
Ha viszont igaz, tételezzük fel, akkor viszont ez nekem kurva nagy csalódás! És ha Dybala ilyet mondott Allegrionek, hogy szeretne még egy jó szezont futni, majd eligazolni egy NAGY CSAPATBA (mert a Juve nem az?) ahol tovább fejlődhet, akkor felőlem már most mehet! És ugye a Real, Barca, Bayern lett konkrétan megemlítve ami idézőjelben nagyobb a Juventusnál! Nem tudom mit kéne még letennünk az asztalra ahhoz, hogy ne legyünk már ennyire megalázva! Ezeknek a csapatoknak a költségvetésüknek a töredékéből hozzuk ezt a szintet, és mégis úgy hallatszik ez a nyilatkozat "elmegyek egy nagycsapatba ahol tovább fejlődhetek" mint ha most a Portoba vagy az Ajaxban játszana... Miközben ezekkel a nagycsapatokkal (a pályán legalábbisa, nem a pénztárcánkba) egy szinten vagyunk! Mert ugyan a Barcától most kikaptunk a csoportban, de tavaly a kieséses szakaszban lenulláztuk Őket! A Realtól itthon kikaptunk 3-0ra, de Madridban elég csúnyán megégtek, konkrétan visszavágtunk, most arrül a fars tizenegyesről nem a csapat tehet! a 17es döntőben kikaptunk tőlük ezt aláírom, de 15ben kiejtettük őket az elődöntőben! A Bayern ellen játszottunk két 2-2es döntetlent, de ha Morata szabályos gólját megadják és 0-3ra elhúzunk, akkor a nagy Bayern sose áll fel! Tekintve, hogy így is a 92. percben egyenlített ki Lewa! De úgy látszik hiába játszunk mi bakker akárhány BL döntőt, hiába nyertünk zsinórban 7 scudettot, és 4 olasz kupát, ha így megalázzák a csapatomat, akkor már most mehet amerre lát ez a kis hálátlan, elfelejti, hogy a Juve csinált belőle Dybalát, előtte azt se tudta senki, hogy ki ő, a Palermoval a Seria B-be sínylődött volna ha nincs a Juventus! Erről meg ennyit, de mondom én ezt nagyon fenntartásokkal fogadom, hiszen a Corriere igencsak inter közeli szennylap, akik ott rúgnak belénk ahol tudnak, bár elég szánalmas lenne egy ilyen hangulatkeltés! Bízom abban, hogy a Juve drukkerek ezt nem hagyják majd annyiban és verbálisan, vagy akár élőben is kérdőre vonnják ezt a kis faszt! Deaz is lehet, hogy Dybala majd magától megcáfolja ezen híreket, de az biztos az elkövetkezendő napok sok mindenre választ adhatnak, vagy épp nem adnak semmire, de az is jelzés értékű lesz, hiszen ha n em cáfol Paolo és csak lapít, mint szar a gazban, akkor csak lehet valóságalapja, és bizony mondott ilyet Allegrinek!

FeriGjuve 2018.06.14. 23:10:04

Hogy egy szezon,avagy több szezon azért nem teljesen mindegy.Mármint hogy meddig láthajtuk mèg az egyik legnagyobb sztárunkat Juventus mezben.De nincs nagy jelentősége,csak kívácsiságból beleolvastam.Nem biztos hogy az a valóságot tükrözi.

FeriGjuve 2018.06.14. 23:11:55

@Dr. Grant: Egyetértek,ezért is jegyeztem meg,hogy mások máshogy forditották/értelmezték.Ne vegyük készpénznek!Lehet hogy csak az echte olaszok tudják pontosan értelmezni amit mondott a mester.

Csabuso84 2018.06.15. 00:16:20

@fire06: Ez érdekes, igazából én pont nem így látom! Szerintem az elmúlt évekhez képest most éppen elindult valami a Seria A-ban, a Napoli bebizonyította, hogy komoly kihívó, a Roma mostanra két fronton is megállta a helyét, s Lazio azokkal a körülményekkel simán felért a Roma szintjére, a sinter akármennyire is utálom őket eléggé összeállt, erre a legjobb példa a Meazzában, vagy San Siroban (kinek hogy tetszik) lejátszott meccsünk, ahol ugyan nyertünk, de hogy??? Nagyon nehezen és akkor enyhén fogalmaztam, ráadásul emberelőnyben voltunk negyed óra után! Ez az egyik fele a mondandódnak, és ha tovább fejlődik a liga ilyen ütemben akkor egy szavunk nem lehet, pláne, hogy a német meg a francia bajnokság mennyire egy csapatos! A második fele meg, hogy Dybala idén sok mindent mutatott, de hogy kezdené kinőni a ligát az több, mint erős volt!Mondjuk úgy az első 10-15 fordulóig klasszis teljesítményt produkált, utána olyan szinten eltűnt, hogy mikor nem játszott szinte jobb volt a csapat nélküle, mint Vele! Aztán jött a sérülése, és utána az egész hátralevő szezonban (a góljai ellenére) nem tudott húzóember lenni, mint mondjuk Costa! Sokkal inkább igaz az Douglas Costára amiket írtál, mint a jelenlegi Dybalára!

2018.06.15. 09:16:05

@Csabuso84: Nem is jelenlegi Dybaláról beszélek,le is írtam,hogy neki van lehetősége arra a szintre jutni...nem azt mondtam,hogy már ott tart...

Nathas 2018.06.15. 17:56:56

@m.martin91: Szerintem a Barca játéka feküdne neki, de az általad felsoroltakon túl én pl a cicit is el tudom neki képzelni.

@biancineri101: ki kell érdemelnie a tiszteletet, úgy kell főnöknek lennie. Az, hogy az igazán jó játékosokkal tengelyt akaszt, bizony kérdéseket vet fel, amire nem az a jó válasz, hogy eladjuk őket.

Mindegy, hogy egy, vagy több szezonról volt szó, ez a nyilatkozat gáz, inkább maradtál volna csendben Maximus.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9859) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4124) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4152) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása