Allegri: „A szavamat adtam Agnelli elnök úrnak”

marotta_beppe_allegrivel_es_paraticivel.jpegMassimiliano Allegri nemrégiben a Real Madrid és a Chelsea megkereséséről beszélt, és a döntéséről, miszerint a Juventusnál folytatja.

A bianconero edzőt állítólag megkeresték, hogy ő legyen Zinedine Zidane utódja a Real Madridnál, és a Sky munkatársa, Marco Nosotti meg is kérdezte, mennyi igaz ebből a pletykából.

„Fogalmazzunk úgy, hogy a Juventusnak mondtam igent. Beszéltem Florentino Pérez elnök úrral egyszer.

Ekkor elmondtam neki, hogy az Andrea Agnelli elnök úrral és a Juventusszal szembeni tiszteletből Torinóban maradok. Szavamat adtam Andrea Agnelli elnök úrnak a maradás tekintetében.

Ezt a döntést már előzetesen meghoztam, és bár az életben olykor történnek dolgok, elmondtam, hogy már döntöttem a maradásról, és tiszteletben tartottam mindezt anélkül, hogy egyéb opciókat mérlegeltem volna.

Azonban köszönettel tartozok a Real Madrid elnökének, amiért felajánlotta a lehetőséget, hogy náluk dolgozzak.”

És mi volt igaz a Chelsea megkereséséről szóló pletykákból?

„Fogalmazzunk úgy, hogy a Juventusnál való maradásomról már döntöttem, miközben köszönetemet fejeztem ki mindazoknak, akik gondoltak rám.

Mindig is azt mondtam, hogy az elnök úr lesz az első, akit tájékoztatok a távozási szándékről, és az elnöknek kell szólnia nekem, ha úgy gondolja, hogy eljött a váltás ideje.

A Juventus projektje minden évben megújul, és minden évben versenyképesek vagyunk. Aztán ne feledjük, hogy a Juventus a világ legerősebb csapatai közé tartozik.

Bárhogy is legyen, az elmúlt négy évben Európa legjobbjai között volt, és úgy gondoljuk, hogy képesek vagyunk jobbá tenni mindazt, amit elkezdtünk négy éve.

Nagyon boldogan segédkezek ebben, együtt az elnök úrral, együtt Beppe Marotta vezérigazgatóval, Fabio Paratici sportigazgatóval és Pavel Nedved alelnök úrral, illetve mindazokkal, akik a Juventusnál dolgoznak.

A Juventus továbbra is nagyra törő klub, az elnök úrra pedig fokozottan igaz ez.”

Ezt követően a BL-re terelődött a szó, ahol a végső siker eddig elkerülte az Öreg Hölgyet.

„Az elmúlt 11 évben a Real négy alkalommal nyerte meg a BL-t, a Barça ugyancsak négyszer, aztán 1-1 BL-győzelemmel áll az Inter, a Bayern München és a Chelsea.

Ebben az elmúlt 11 évben Cristiano Ronaldo volt a gólkirály hat alkalommal, Lionel Messi öt alkalommal, az Aranylabda tekintetében pedig osztoztak.

Nem egyszerű eljutni a döntőig és megszakítani ezeket az eredménysorozatokat. A Juventus megpróbálta, az elmúlt négy évben csak mi voltunk képesek kiütni a Real Madridot, a többi három alkalommal döntőt játszottak, és lehetetlen küldetés volt a legyőzésük.

Egy alkalommal a Real ellen játszottunk döntőt és veszítettünk, a másik alkalommal a Barcelona volt az ellenfél, és veszítettünk. Nem egyszerű döntőt nyerni, és egy kis szerencse is kell a serleg begyűjtéséhez. Talán a következő év lesz a megfelelő.”

A mestert a BL után arról kérdezték, hogy idén hol sikerült a Juventusnak megnyernie a sorozatban hetedik bajnoki címet?

„A srácok jól reagáltak, és a lehető legjobb módon jutottak el a végső szakaszig, miután elveszítettük a Napoli elleni hazai meccset, különösen pszichológiailag volt jó teljesítmény, hogy levettük magunkról a nyomást, és azonnal fontos meccset tudtunk hozni az Inter ellen Milánóban.”

Ezt követően Paulo Dybala évére terelődött a szó.

„Ez nem Paulo Dybala éve volt. Szerintem Paulo Dybala sokat tett a Juventusért, sokat fejlődött, és ebben az évben átmeneti időszakot élt meg a szezon közepén, amikor nehézségei adódtak a Messivel való párhuzam miatt.

Már jelenleg is nagyszerű szintet képvisel, de ennél is jobbá tud válni, vannak dolgok, amikre csak ő képes, és nem kell összehasonlítania magát a világ aktuálisan legjobb játékosával.”

Massimiliano Allegri minden esetben bizalommal beszélt a Juventus igazgatóiról, de vajon dühös lenne-e, ha a világbajnokságot követően visszatérő Gonzalo Higuaín a távozási szándékáról tájékoztatná?

„Nem, a Juventusnak van egy nagy erőssége, miszerint eleget tesz a távozni kívánó játékosok kívánságainak. A játékosok jelentik mindennek az alapját, azonban szükséges egy szilárd klub, és káros lenne akarata ellenére megtartani valakit, ezért várakozó állásponton leszünk.

Meglátjuk, hogy mit hoz a jövő, és a világbajnokság évében az átigazolási piac mindig átalakul a torna lezajlása után.

Most vakációra megyünk, a klub elgondolkodik az átigazolásokon, aztán majd meglátjuk, mi lesz július 9-től.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr7514045898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Drotkoszoru 2018.06.13. 17:50:27

Hihetetlen, hogy Perez és Abramovics egy olasz középszert akart leültetni a kispadjára. Komolyra fordítva: remélem még évekig a csapat vezetőedzője lesz.

Rikoo 2018.06.13. 17:58:08

Így is van Maxi, a Juventushoz tartozol.

venember83 2018.06.13. 18:06:13

@Drotkoszoru: volt azért pl. egy semmit sem bizonnyított Di Matteo a Chelsea-nél (a sors fintoraként BL-t is nyertek vele) és a Real Madrid is nevezett ki bohócot nem egyszer, szóval azért kár azt gondolni, hogy ők nem hibáznak.

Alapvetően én is örülök a maradásának, és csak remélni tudom, hogy jövőre azért más lesz a játék. Mármint lesz játék és nézhető futball.

Rikoo 2018.06.13. 18:20:47

@venember83: És az eredménnyel is párosuljon!!

Il Principino 2018.06.13. 19:10:15

Jelen esetben Allegri pótolhatatlan a Juventus számára!!!

2018.06.13. 21:38:37

@Rikoo: Kicsit telhetetlenek vagytok. :D

babo0410 2018.06.14. 00:53:46

Ezzel a nyilatkozattal nagyon megkedveltem a Mr-t. Eddig is imádtam, de ez a nyilatkozata megmutatta, hogy egy igazi úriember. Megigérte, ezért marad.
Lehetne tanulni tőle. Pedig aztán nem kis kihívás lenne a Real kispadja.

2018.06.14. 08:39:23

Akkor mindkét klub szerződtetni akarta...

2018.06.14. 08:40:17

@babo0410: Vannak furcsaságai a játékosok felé (meg lehet hogy szakmailag is), de azt eddig is tudtuk, hogy úriember.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9859) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4124) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4152) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása