Allegri: „Korántsem dőlt még el a scudetto sorsa”

allegri_massimiliano_sajtotajekoztato_uj_logo_adidas.jpgA Juventus mestere, Massimiliano Allegri az Atalanta elleni meccs előtt még kedden arról beszélt, hogy a Napoli továbbra is nagyszerű esélyekkel rendelkezik a bajnoki cím tekintetében, bár egy szerdai győzelem révén a Juventus négy pontra növelheti az előnyét a tabella elején.

„Meglátjuk, hogy szerdán mi fog történni. Még csak pár napja vezetjük a tabellát, szóval jó lenne nem kiejteni a sajtot a szánkból. Lépésenként kell haladnunk, mivel a Napoli tényezőnek tekinthető, nagyszerű esélyük van a bajnoki cím begyűjtésére, hiszen még van egy közvetlen összecsapásunk.

Számos nehéz meccs vár ránk, ezért arra kell gondolnunk, hogy mi fog holnap történni, meg kell szereznünk a három pontot.

Az Atalanta azon csapatok egyike, amelyik fizikai szempontból rengeteg problémát tud okozni számunkra, illetve technikai tekintetben is.

Ezt követően majd foglalkozunk a szombati meccsel, de mindaddig megpróbálunk néhány pontot gyűjteni szerdán, hiszen a Napoli egyáltalán nincs mérföldekre lemaradva, jelenleg csak egy pont a hátrányuk. Ismétlem, a pontokat a szezon végén számolják.

Lépésenként kell haladni, mert egyszerűen értelmetlen ennél tovább tervezni. Először próbáljunk meg megküzdeni a holnapi meccsen a pontokért, nyerjünk, aztán készülhetünk szombatra, és azt követően lesz néhány megérdemelt szabadnapunk.”

Maurizio Sarrit az Inter elleni döntetlen után egy újságíróhölgy arról kérdezte, hogy a döntetlen megpecsételte-e a scudetto sorsát, a mester pedig azt mondta, hogy csak azért nem küldi el melegebb éghajlatra a kérdezőt, mivel hölgyről van szó

„Maurizio Sarri mondandójára nincs mit válaszolnom, mivel nem szoktam másnak a nyilatkozatait kommentálni.

Annyit mondhatok, és ezt a véleményt képviselem továbbra is, hogy nagyon büszkének kell lennie arra, amit a Napoli csapatával elért az elmúlt években. Neki köszönhetően a Napoli gyönyörű futballt játszik igazán látványos pillanatokkal. Mindeddig vezették a tabellát, most pedig itt a lehetőség, hogy a végsőkig harcban legyenek.

Tisztában vagyunk vele, hogy nehéz a végéig folyamatosan harcolni és nyerni, ezért az embernek le kell szegnie a fejét, nem engedhetjük, hogy egy esetleges holnapi győzelem után túl nagy legyen az öröm, mert a bajnokságnak egyáltalán nincs vége, a számok magukért beszélnek.

A Napoli jelenleg 69 ponttal rendelkezik. Hogy 70-nel? Igaz, hetvennel, és akár száz pontot is gyűjthetnek. Szóval jelenleg a scudetto kvóta 100 pont. Tehát messze még a vége. A Napoli képes megnyerni az összes meccsét, és amint Maurizio Sarri jogosan mondta, arra is fognak törekedni.

Tehát nagyon nehéz feladat vár ránk, ez azonban a srácok érdemeinek is köszönhető, hiszen mindhárom sorozatban még versenyben vagyunk.”

A mester a sérültek helyzetéről is beszélt, azonban a sajtótájékoztató után kiderült, hogy Benedikt Höwedes újabb izomsérülést szenvedett, így kereten kívülre került.

„Meglátjuk, hogy mi fog történni a sérültek vonatkozásában, hosszabb távon Juan Cuadrado és Federico Bernardeschi egészségügyi helyzete kérdéses.

Meglátjuk, hogyan érzi magát Alex Sandro, aki kicsit fáradt volt a minap, ezért a mai napon kiértékelem az állapotát. A többiek kiválóan érzik magukat.

Még nem döntöttem a szerdai csapatról, az egyetlen biztos visszatérő Gianluigi Buffon. A többiek tekintetében a mai napon döntök, főleg mivel figyelembe kell vennem a szombati meccset is. Azonban most csak a holnapra gondolunk.

Hogy visszatér-e Blaise Matuidi és Miralem Pjanić? Blaise Matuidi három meccset játszott egymás után a visszatérése után, ami kicsit korábbi volt, mint ahogy számítottuk. Ami Pjanićot illeti, 99,9%, hogy játszani fog. 

Az Atalanta ellen minden meccs nehéz, mivel a keretük nagyon kiegyensúlyozott, a játékosok pedig nagyon precíz jellemzőkkel rendelkeznek. Nagy tiszteletet kell mutatnunk az Atalantával szemben, ahogyan az Udinese elleni meccsen is rendkívül tiszteltük az ellenfelet. Meg kell szereznünk a három pontot egy technikailag, taktikailag és mindenekelőtt fizikailag kiélezett meccsen.”

A mestert ezt követően arról kérdezték, hogy miben más az idei Juventus, mint a tavalyi csapat.

„A jellemzők tekintetében kicsit más a csapat, azonban nem sokat változtunk a tavalyhoz képest. Blaise Matuidi érkezésével szereztünk egy temperamentumos játékos, aki sokat fut, és akinek a segítségével nagyobb nyomást tudunk helyezni az ellenfélre a pálya végső harmadában.

A szezon elején eredményeket értünk el két középpályással, talán egyesek ezt elfelejtették, de hat vagy hét győzelmet gyűjtöttünk, aztán Bergamóban hibáztunk egy tizenegyesnél a 95. percben két középpályásos rendszerben. A Lazio ellen három középpályás játszott első alkalommal a szezon során, és hazai pályán voltunk. Vannak pillanatok, amelyek elkerülhetetlenül megtörténnek a szezon során.

A Juventus erőssége abban rejlik, hogy mindenkinek az a célja, hogy a végső szakaszig jusson és hogy győzzön, ez pedig közös céllá válik így. Mindenekelőtt megvan a vágy annak ismételt bizonyítására, hogy mi vagyunk a legerősebbek, és ezen célok megvalósítása nem egyszerű, mivel nem normális dolog a folyamatos győzelem, hanem inkább kiemelkedő esemény.

Jelenleg a Juventus nem nyert még semmit, de le kell játszanunk az egy Olasz Kupa-döntőt, vezetjük a bajnokságot a Napoli ellen, és a Napolinak gratulálnom kell, mert nagyszerű szezont futnak. Ha ez nem így lenne, a szezon már lezárult volna. Ők is ugyanezt mondhatják rólunk, szóval csak elismeréssel szólhatok az ellenfélről, és ők végig harcban lesznek velünk.

Nehéz út van előttünk, mivel ott a BL-negyeddöntő, szerencsére, és azt szeretnénk, ha az elődöntőbe is bejutnánk, szóval sok meccs áll előttünk. Ez azt jelenti, hogy a teljes keretre szükség van, nem játszhatunk folyamatosan ugyanabban a rendszerben, mivel nem ugyanolyan jellemzőkkel rendelkezik az összes játékos.

Stefano Sturaro hasonlít Blaise Matuidire, azonban ő különbözik Sami Khedirától. Medhi Benatia mást képvisel, mint Daniele Rugani és Andrea Barzagli. Szóval attól függően, hogy ki lép pályára, különbözőképpen tudunk játszani, az én feladatom pedig az, hogy kihasználjam az összes futballista jellemzőjét. Azonban nem állíthatom be Paulo Dybalát a védelem valamelyik szélére, illetve box-to-box középpályást sem csinálhatok belőle, mivel azonnal elvennék az edzői engedélyem.”

Paulo Dybala kapcsán felmerült a kérdés, hogy az argentin csatár vagy Mario Mandžukić fog a bal oldalon játszani az Atalanta ellen?

higuain_gonzalo_golorom_dybalaval_1.jpg„Ki kell ezt még értékelnem, nem is annyira Paulo Dybala a kérdés, akinek meccsekre van szüksége, hanem inkább Mario Mandžukić és Gonzalo Higuaín közül kell választanom. Az argentin játékos rúgást kapott a végül gólt érő szabadrúgást megelőzően, míg Mario Mandžukić most tért vissza. Jó helyzet ez számunkra, mivel a következő meccset két nap múlva játsszuk.

Az egyetlen játékos, aki jelenleg túlórázni kényszerülhet, az Douglas Costa, azonban ma még meglátom, hogyan teljesít, és nem zárható ki, hogy a meccsnap reggelén mégis a pihentetése mellett döntök.

Mario Mandžukić kivételes, fontos játékos számunkra például a fejelőképessége miatt, a fizikai ereje miatt, a technikai képzettsége miatt… A horvátok bámulatos tulajdonsággal rendelkeznek, minden megvan bennük, amelyik bármelyik sportághoz szükséges. Fizikailag és technikai tudás tekintetében, ezt nemigen találja meg az ember más országban. Mario fontos volt számunkra tavaly, fontos számunkra idén, és fontos lesz a szezon záró szakaszában.

Mindenkire szükségem van, ezért olykor fontos, hogy pihenőt kapjanak egyesek.

A védelem? A mai napon dönteni fogok. Medhi Benatia jól van, Andrea Barzagli jól van, Daniele Rugani jól van, Benedikt Höwedes jól van, illetve Mattia De Sciglio és Kwadwo Asamoah is jól van. Az egyetlen játékos, akinek a kapcsán kérdőjelek vannak, az Alex Sandro, de a mai napon megvizsgálom a helyzetét. Meg látnom kell, hogyan érzi magát Giorgio Chiellini, ha felépült, akkor játszhat, ellenkező esetben pihenőt kap. Ha nem tévedek, Giorgio Chiellini nem játszott Rómában.”

Gonzalo Higuaín büntetőt hagyott ki az Udinese ellen is, miután a Tottenham ellen is hibázott, ezért a mester egyértelműsítette, hogy ki fogja elvégezni mostantól a tizenegyeseket.

„A meccs után kitettem egy táblát, amire hatalmas betűkkel kiírtam, hogy Paulo Dybala végzi a tizenegyeseket. Amennyiben a meccs során változna a tizenegyeslövő kiléte, arról én döntök. Vagy ha valaki más akarja lőni, akkor nekem kell jelezni, és én döntök. A tizenegyeslövőnk Paulo Dybala.

Gonzalo Higuaín kivételes futballista, aki nagyszerű a helyzetek befejezése tekintetében, illetve a támadásépítési szakaszban is. Technikai minőséget jelent, és valóban a világ legjobbjainak az egyike, szóval amit csak tesz, az természetes. Azt is mondhatná az ember, hogy nem sok mindent tett, mivel többet várunk tőle.”

Massimiliano Allegrit arról is kérdezték, hogy képes-e a Juventus megdönteni saját, 102 pontos rekordját 104 pont megszerzésével.

„Nem, nem, egyáltalán nem érdekel. Nem érdekel a 102 pontos rekord. Ha valaki azt mondja nekem, hogy 81 pont elég a bajnoki címhez, akkor az én boldogságomhoz elég, ha megszerezzük az ehhez szükséges győzelmeket és kész.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr713737058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jeneiPALI 2018.03.14. 09:10:04

Ne rugjon tizit higany nem az ö müfüfaja! enyi!

Sztovicska 2018.03.14. 09:19:55

Ilyen egy korrekt nyilatkozat tisztelt Sarri. Komolyan elgondolkodtató hogy milyen tiszteletlen agyatlan nyilatkozatai vannak Sarrinak és mégis Allegri milyen tisztelettel beszél róla. Respect

Tom40 2018.03.14. 10:11:51

Azt hiszem ha eddig nem is, most biztosan eldölt a német sorsa...
Sajnálom. Nem lett volna hátrány a tudása, a tapasztalata. Szerintem ezzel az újabb sérüléssel lement a redőny...

Gyori_Juventino 2018.03.14. 10:15:12

Játszon középen Rugani-Barza papa .
Ha fáradt Alex Sandro nem szabad kockáztatni és nyugodtna játszon Asa , legalább formába lendül egyre jobban.
Higuain-t sem kéne feltétlenül eröltetni, ha vannak gondok a lábával Mandzsu nyugodtan kezdhet.

Il Principino 2018.03.14. 14:00:32

Igazából Higu és Paulo is gyakorolja csak a tiziket,sajnos muszáj nekik!!!

alexGicamo 2018.03.14. 14:18:19

@Gyori_Juventino: Egyetértek !

Ami Höwedest illeti, nem is értem, hogy hogyan lehet élsportoló egy ilyen hiper sérülékeny ember ? Emlékszik valaki, hogy mennyit is látta pályán, amióta itt van nálunk ?
Jó bő lére eresztett nyilatkozat ... de korrekt, mint mindig .
A Napolit agyondicsérte,Mario-t és Higanyt nemkülönben .

Pjanics miért ne lőhetné a tiziket ? Ok, hogy Dybalababa a király,végülis rajta feszít a tízes mez ... de ,na !

FORZA JUVENTUS PER SEMPRE !!!

alexGicamo 2018.03.14. 14:21:31

Vagy hozzuk vissza a CAPITANO-t vagy Maestro Pirlo-t és rúgják ők felváltva a büntetőket . Úgy ezen a ponton mi lennénk a legjobbak ! Ismét ! ;)

FeriGjuve 2018.03.15. 15:46:04

@Tom40: Höwedes jól van ez van a nyilatkozatban.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1850) bajnokság (3373) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (856) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1646) játékosokról (9898) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2426) meccsek (4141) mercato (4134) nyilatkozat (7424) Olasz Kupa (321) összefoglaló (407) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása