Az FIGC ügyésze színt vallott

pecoraro_giuseppe_mosolyog.jpgAz olasz labdarúgó-szövetség ügyészének a szavai nemrégiben kisebb vihart kavartak, miután az FIGC hivatalnoka beismerte, hogy szívesen venné, ha idén a Napoli nyerné a scudettót.

Giuseppe Pecoraro Nápolyban született, és nehéz elmenni szó nélkül amellett, hogy ő volt az, aki egyéves eltiltást rótt ki a Juventus elnökére Andrea Agnellire, miután a klubvezető bűnösnek találtatott jegyüzérkedés vádjában.

„Hogy melyik csapatnak szurkolok? Vasárnaponként a szívem csapata a Napoli.” - mondta a szövetségnél szerepet vállaló hivatalnok a Rai 1 műsorában.

„Más napokon mindegyik csapat egyenlő az én szememben. Hogy megnyeri-e idén a scudettót a Napoli? Reméljük. Mi nápolyiak ebben reménykedünk.”

A nyilatkozatot követően a közösségi médiában sokan bírálták a szakembert, továbbá érdekellentét miatt többen lemondásra is felszólították.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr7813627088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rikoo 2018.02.02. 16:54:29

Én amondó vagyok itt az ideje, hogy az EXOR komolyabban beszálljon a klub pénzügyeibe, mert megrekedt a fejlődés egy kicsit és túl sok az ellenség.
Átigazolási összegek, fizetések túl alacsonyak a mostani trendekhez képest és a bevételi oldal, marketing is nagyon messze van a legjobb klubokhoz.
Ez az önfenntartó dolog nem fog örökké működni főleg úgy, hogy Olaszországban mindenki a Juventus bukását várja és tesznek is ezért. 2006-ban már 1x szétb@szták a klubot, megkockáztatom simán megtudják majd tenni még 1x, főleg a mostani kaotikus helyzetet figyelembe véve..
Nagyobb hatalom kell.

TYUKI 2018.02.02. 17:06:25

Ilyen szarrágók miat tart ott az Olasz foci ahol tart! Egy csapat van aki kiemelkedik az meg a JUVE, és ez fáj mindenkinek! Amugy a vezetőség tudatosan teszi,hogy igy igazol nem örületes vagyont szór mert különben abba bele kötnének és megint mehetünk a levesbe ilyenek miat akik nyilvánosan utálják a csapatott! Szarháziak ...

babo0410 2018.02.02. 17:30:39

@Rikoo: Szerintem meg pont az önfentartó klubmodell lesz az ami miatt mi ilyen múlt nélküli City, meg PSG-ket is túl fogunk élni. És miért gondolják azt egyesek, hogy csak az lehet sikeres, aki két lapáttal szórja a pénzt? Szerintem mi okosan építkezünk, és így is ott vagyunk az elitben. Allegrivel eddig nagyon jól szerepeltünk, és a két elbukott BL döntőnk nem az igazolási politikán múlott. Szerintem Hamarosan fricskát fogunk mutatni a millárdokat szóró csapatoknak.

Egyébiránt igen szerencsétlen nyilatkozat volt ez. Ha tettekkel nem párosulna, akkor nem lenne vele gond. Csak az a baj, hogy Agnelli eltiltásánál már megmutatták, hogy nem tudnak elvonatkoztatni minden esetben a klubszimpátiától.
Szerintem olyan elnököt úgyse találnának, aki nem érez valamit a klub iránt, legyen ez gyűlölet, vagy akár szimpátia. Esetleg olyat lehetne találni, aki el tud valamennyire vonatkoztatni ettől.
De a megoldás nem az lenne, hogy minket próbálnak minden erővel gáncsolni, hanem a szabályokat kellene úgy átalakítani, hogy a többi csapat tudjon hozzánk felnőni. Pl. mondjuk a tv-s jogdíjakat lehetne arányosabban elosztani.

Rikoo 2018.02.02. 17:42:24

@babo0410: Az önfenntartó projekt nagyon jó, de az EXOR segítsége nélkül hosszútávon erősen kétlem, hogy komolyabb szinten versenyképes lesz a klub, főleg a mostani gazdasági helyzetet figyelembe véve.

babo0410 2018.02.02. 17:58:50

@Rikoo: Szerintem a most rengeteget költő klubok, a tulaj csecsét szopók fognak hamarosan nagyot koppanni. Szerintem az a modell fentarthatatlan. És azért a mi bevételeink is szépen növekednek. Szerintem lesz egy idő, amikor a leggazdagabb klubok nem fognak tudni tovább nőni. Ez puszta gözgáz. A végtelenségig nem lehet növekedni, pénzt szórni. Ennek lesz még bőjtje. És ha okosan nyúlunk majd a fiatal, még nem befutott tehetségekhez, akkor szerintem simán meg lehetne oldani, hogy a gazdasági lemaradásunkat ne érezzük meg.
Szerintem pont a mi klubmodellünk az, ami igazán működik. És mikor végre megnyílik a Continassa, ahol szálók, konferenciatermek is lesznek, akkor a bevételeink nagyot fognak nőni.

Rikoo 2018.02.02. 18:12:25

@babo0410: Ez már világtrend. Nem 1-2 csapat csinálja ezt, hanem pl. a komplett Premier Leauge. Még egy PL középcsapat(pl. Everton) is képes 200 millió eurót elkölteni.
Ezt a Continassát legalább 3 éve hozd fel példának, de még hírt sem lehet olvasni róla hónapok óta.

babo0410 2018.02.02. 18:20:51

@Rikoo: A klub székháza már ott van. És hamarosan a többi is elkészül.

Rikoo 2018.02.02. 18:24:03

@babo0410: És ettől már közelebb kerül a klub gazdaságilag és marketingben a Barcelonához vagy Real Madridhoz?

babo0410 2018.02.02. 18:32:07

@Rikoo: Ha a szálloda és a konferencia központ is elkészül, akkor közelebb kerülhetünk.

2018.02.02. 18:32:17

Az az igazsag, hogy az elitben ott vagyunk szo sem rola, csak jo lenne ezt vegre igazolni, mert a 2 elvesztett BL donto marhara fajo.
Viszont sem gazdasagilag, sem penzugyileg nem tudunk versenyezni a tobbi orszag csapataival. Emellet amit meg unok Marotta szajabol hallani h sztarok erdeklodeset keltettuk fel a korabbi jo eredmenyeinkkel, de az igazsag nem ezt mutatja. Inkabb nevelunk sztarokat majd adjuk el oket par even belul.
Jelenlegi klubmodell pontosan addig lesz jo, mig lesznek Pjanicok akiket alacsony kivasarlasi ar mellett hozhatunk el, vagy Bernardeschik akik kiharcoljak 1 eves szerzodessel h eladjak stb. Az utanpotlasunk egy kalap truttyot nem er es ezaltal sulyos penzert kell mashonnan embereket venni.

Alex8610 2018.02.02. 18:37:59

@Rikoo: Én most baboval értek inkább egyet nyilván az általad említett csapatokkal nem versenyezhetunk de nem a pénzen múlt pl a tavalyi BL döntő sem.Igyis sikeres A Juventus odahaza egyeduralkodo és Európában is évről évre bizonyít. Az atigazolasi politika változtatni kéne de azért beszédes hogy a közelmúltban az intert és a Milant is kénytelenek voltak eladni.Hosszu távon nagyon is jó ha egy klub önfenntartó és nem fugg a befektetoktol azok a csapatok akik pénzzel próbálnak történelmet vásárolni maguknak nem fogjak a végtelenségig bírni a Chelsea sem költ már eszetlenul 200milliok egy játékosert? Szerinted ez meddig mehet?

Rikoo 2018.02.02. 18:42:12

@Alex8610: Utolsó kérdésre válaszolva azt mondanám ameddig nem szabályozzák ezt.(jelen állás szerint a végtelenségig..)
Tegyük hozzá, hogy Allegri nagyban hozzájárult a sikerességhez illetve az olasz taktikus foci mindig versenyképes a keret erejétől függetlenül.
Conte válogatottja az EB-n azt hiszem nagyon jó példa erre. De a múltban is számos példát lehet találni.

Alex8610 2018.02.02. 19:39:46

@Rikoo: Abban egyetértünk hogy mind Conte mind Allegri vastagon benne van abban hogy itt tartunk.Utobbi megjobban.

west30 2018.02.02. 19:49:21

Sohasem leszunk kozelebb ezekhez a csapatokhoz,ha nincsenek olyan jatekosain akik miatt az embrek leulnek a tv ele,vagy eppen hajlandoak kiadni penzt a mezeikre.Lehet itt akarmilyen jol kifundalt marketing strategia,ha nincs mit eladnia a csapatnak.Ide komoly jatekosok kellenek,nem pedig megvenni 25 fiatal jatekost minden atigazolasi idoszoakban,akikbol soha az eletnem nem fog egy sem palyara lepni a Juventus mezeben.

GGábr81 2018.02.02. 22:42:31

@west30: Azért vettünk már meg nagyon kis összegért olyan fiatalt akit utána 100 millió körüli összegért vett meg az MU. És akiket megveszünk mondjuk 1-2 vagy akár 10- 15 milláért, majd kölcsön adogatjuk őket, a végén azért mindnek szépen felmegy az ára. 1-2 milla nem sok a Juvénak, de szép kis haszon összességében. Gondolhatják azt is, ha még egy Pogba, vagy csak egy Kingsley Coman bejön a 25 olcsó fiatalból, már jól jártunk. Ebben is van azért biznisz. Olyan srácokon is keresünk pár milliót akiknek a nevét sem tudom, úgy kell "rágugliznom".
De ezeken túl azt gondolom, hogy abban igazad van, hogy jöhetne komolyabb összegért nagy név is. Mert bár jöttek igazi sztárok is, nagy nevek olcsón, ingyen (Tevez, Pirlo, Dani Alves...) De egy nagy név jelentős beruházással mégis azt jelezné mindenkinek, hogy komolyak a szándékaink és számolni kell velünk. Egyfajta erődemonstráció. Minden évben várom a nagy bejelentést.
A gazdasági stratégiát illetően pedig azt gondolom, hogy növelni kell a Juve marketing értékét, hogy önfenntartóként is az elitbe tartozhassunk, azaz építeni kell a "brand-et". De ehhez kellene most még egy nagyobb tőke-injekció, sztárokra fizetésekre. Ami után már várhatók a nagyobb bevételek és az önfenntartás.

ForzaJuve12 2018.02.02. 22:42:41

@Alex8610:@Rikoo:@babo0410: Srácok, nem lehetne egy kicsit mind2? Mondjuk az Exor megemelné a csapat alaptőkéjét, hogy kicsit nagyobb fizetéseket tudjunk adni és meg tudjunk szerezni 1-2 sztárt, majd az így keletkezett marketingbevétel többletből a csapat továbbra is eltartaná magát?

west30 2018.02.02. 23:01:49

@GGábr81: Nem fog bejonni meg 1 Pogba vagy Coman ezekbol a fiatalok,mivel nem olyan szintu fiatalok.Remek hogy osszejott ez a 2 uzlet,de ez a 2 jatekos sokkal jobb kepessegu azoktol akikre mostanaban elszorjuk a penzt.Ez a mostani a fiatalokra koncentralas egyszeruen ido es eroforras pazarlas.Nem mellesleg elgtobbjuk ugy jatszik kisebb csapatokban kolcson,hogy emg a fizetesuket is a Juventus allja.Arrol nem is beszelve,hogy a legtobb esetben ezeket a jatekosokat bevonjuk olyan uzletekbe,ahol egy ujabb fiatalt veszunk(mivel sok kiscsapatnak meg 1-2 millioja sincsen),magyarul penzt nem latunk beloluk csak lecsereljuk oket egy masikra.

Juvegaspy 2018.02.03. 00:10:43

@babo0410: ezzel a puszta kozgaz szoveggel csak az a gond hogy szerintem itt mindenki szeretne megelni hogy a klub az elitben marad, ahhoz pedig penz kell...tobb penz

delpi0823 2018.02.03. 11:00:11

Az eszetlen koltekezes nem mindig vezet eredmenyre,teljesen jo pelda erre mondjuk a man united,elkoltenek egy raklap penzt de nemhogy eredmeny de meg football sincsen,undorito a jatekuk is,a tottenham is a heten ugy lefocizta oket hogy orom volt nezni.Sanchez meg keresi heti 400ezer fontot...........nevetseges.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3373) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (856) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9898) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2427) meccsek (4141) mercato (4134) nyilatkozat (7424) Olasz Kupa (321) összefoglaló (407) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása