Del Piero: „Hamarosan eljön az igazság pillanata”

del_piero_alessandro_oltonyben.jpgAlessandro Del Piero szerint a Juventus számára az igazság pillanata közeleg, hiszen a következő néhány meccs kulcsfontosságú a Juventus számára.

A menetelés Torinóban kezdődik november 26-án a Crotonével, december 1-jén a Napolihoz látogat az Öreg Hölgy, december 5-én az Olimpiakosz lesz az ellenfél Athénban várhatóan sorsdöntő BL-meccsen, majd az Inter látogat Torinóba december 9-én.

„Hogy a Barcelona elleni döntetlen kudarc volt-e? Igen, de kiszámított kudarcnak voltunk szemtanúi szerdán.” - nyilatkozta a Juventus legendája a La Gazzetta dello Sport újságírójának.

„Hallottam, hogy sokak szerint a döntetlen és a vereség ugyanaz, de ez nem igaz: most a Sportingnak nyernie kell, míg a Juventusnak ez nem kötelező.

A pont kulcsfontosságú volt a csapatmorál számára, illetve a csoportbeli helyezés tekintetében is, bár a Barcelona jó ideje dominálta ezt a kiírást.

Egy korszak vége? Az elégedettség tudatalatti érzete rémálom bármelyik mester vagy játékos számára nagyon sok sikert követően. A könyörtelenség és versenyképesség könnyebben elérhető vereségek után, azonban a Juventustól mindig rendkívüli elkötelezettséget láttam.

Csak öt gól öt meccs alatt? Ez az egyik probléma, amivel Massimiliano Allegrinek meg kell küzdenie. Ez a Juve arra született, hogy több gólt szerezzen, mint az ellenfél, nem pedig arra, hogy eggyel kevesebbet kapjon, mint az ellenfél. Talán csak időre van szükség ahhoz, hogy az új játékosok letehessék a névjegyüket.

Olykor az embernek egy alagúton kell átjutnia ahhoz, hogy majd egy széles úton találja magát. Nem ez az első eset, hogy a Juve botladozik ősszel, azonban formába kerülni tavaszra kell. Ezért számítok továbbra is arra, hogy a Juventus vezető szereppel bírjon Olaszországban és Európában.

A Napoli, az Olimpiakosz és az Inter révén következik az igazság pillanata? Igen, és a Juventusnak szüksége van egy ilyen döccenésre. Két vagy három meccsre van szükség, hogy azt érezhessék, hogy visszatértek a megfelelő pozícióba. Massimiliano Allegri erre a pillanatra vár.”

Az Öreg Hölgy ikonját arról kérdezték, hogy milyen tanácsokat adna a sokak szerint nehezebb időszakot megélő Paulo Dybalának.

„Paulo Dybala? Nagyon jól játszott a Barcelona ellen, és ő volt az egyetlen, aki valami különlegesebbet nyújtott. Megtartotta a labdát, szabálytalanságokat harcolt ki, és majdnem gólt szerzett a meccs végén. Egyre inkább emeli a szintet, és meg fogja találni a megfelelő egyensúlyt ahhoz, hogy olyan formába lendüljön, amelyet a szezon elején mutatott.”

Az egykori csatár a keserű múltat is megidézte, amikor a csapatát az olasz szövetség a másodosztályba száműzte.

„Atombombához tudnám hasonlítani a döntés hatását, ezzel a futballunk összedőlt. És nem csak a Juventusra gondolok. Ezt követően nagyszerű bajnokok távoztak külföldre, és más országokban exponenciális előrelépés volt tapasztalható.

A Premier League robbanásszerűen fejlődhetett köszönhetően a vezetők különböző márkák világszintű menedzselését illető képességeinek, illetve hála a televíziós közvetítési jogok okos elosztásának.

A Real Madrid és a Barcelona is előrelépett a nagyvállalati irányelveiknek köszönhetően, Németország pedig a végére jutott annak az útnak, amelyen elindult akkor, amikor megkapta a 2006-os világbajnokság rendezésének a jogát. Emellett pedig Franciaországba komoly befektetők érkeztek, amelyek átformáltak csapatokat, így a PSG és Monaco együttesét.

Ezzel szemben Olaszországban a futball összeomlott, viszont a Juventus megkezdte a felzárkózást, és a Napoli is fontos útra lépett.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr6713367501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

babo0410 2017.11.24. 15:29:17

Nagyon jól megfogalmazta a dolgokat, mint mindig. Nagyon egyetértek vele mindenben.

2017.11.24. 17:58:59

Capitano. Mint minden szava ebben a nyilatkozatban.

alexGicamo 2017.11.24. 18:25:14

Imádat ! Örökre! :) A mi örök Capitanónk!

FORZA JUVE PER SEMPRE !!!

Thug6Life 2017.11.25. 09:10:06

Minden szava arany.szükség lenne rá és Buffonra is a vezetőségben.látszik hogy tisztában van az olasz határokon túli futballal is,nem olyan korlátolt mint Marotta

Ámok 2017.11.28. 10:05:44

Ha a következő 2 meccsünket bukjuk - Napoli, Inter - akkor akár kezdhetjük is építeni a jövő csapatát.
Egyedül Buffont sajnálnám....
Se VB, se scudetto, se Bl ......

pedronegroo 2017.11.28. 11:04:30

@Ámok: kíváncsi leszek hogy beszari Allegri mit akar játszani ezeken a meccseken mert most elvileg a három pontért kellene menni mindkét meccsen. Én azt mondom ezen a két meccsen ennek a Juventusnak 4 pont a minimum amit meg kel szerezni papíron mindkét gárdánál jobbak vagyunk játékosállományt tekintve.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3376) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (857) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9900) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2427) meccsek (4145) mercato (4134) nyilatkozat (7426) Olasz Kupa (321) összefoglaló (408) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása