Allegri: „Jól kezdtük a szezont”

allegri_massimiliano_oltony_bl-sajtotajekoztato.jpgMassimiliano Allegri a Sporting elleni torinói meccs előtt arról beszélt, hogy a Juventusnál jó a hangulat a szombati vereség ellenére.

„A hangulat jó a csapatnál.” - mondta a mester a BL-meccset megelőző sajtótájékoztatón.

„Vissza kell nyerjük az egyensúlyt. Nem eshetünk depresszióba azért, mert Bergamóban döntetleneztünk, és amiért a Laziótól elszenvedtünk otthon egy vereséget: a döntetlenek és vereségek a játék részét képezik.

A futballban vannak időszakok, amikor jól mennek a dolgok, máskor kevésbé mennek jól a dolgok, olykor jó ellenfelekkel kerül szembe a csapat, máskor kevésbé jó ellenfelekkel.

Természetes, hogy dolgoznunk kell a vétett hibák kijavításán, de a hibák csak a figyelem és a játékmenet kezelésének a tekintetében fordultak elő, ez történt a Lazio elleni meccs nyolc perc alatt.

A Juventus jól kezdte a szezont. Jelenleg a jelentős dolgokat megvalósító csapatok sorába tartozik a Napoli, hiszen nyolc meccset nyertek sorozatban, azonban jelenleg nem jelenthető ki, hogy megnyerték volna a bajnoki címet.

Nagyon hosszú szezonnak nézünk elébe, ez szép és izgalmas év lesz, mivel nagyszerű a menetrend, az év végén lesznek összecsapások a közvetlen riválisokkal, szóval nagyon feszült végjáték lesz, és szerintem nagyon izgalmas is.

Már arra az időszakra gondolok, amikor márciusban az utolsó öt fordulóval foglalkozunk, a nyomással, a meccsek előkészítésével, az nagyon szórakoztató időszak lesz.

Most a holnapi meccsre kell figyelnünk, mivel holnap bonyolult mérkőzés vár ránk egy nagyon jól védekező csapat ellen, az edzőjük pedig a tapasztalt Jorge Jesus, aki jeleskedik az ilyen meccsekre való felkészítésben.

A Barcelona ellen tulajdonképpen egy nagyon jó meccset játszottak. Ezért nagyon türelmesnek kell lennünk, illetve elengedhetetlen a megfelelő mentalitás, mivel a következő két meccsen jó esély mutatkozik a csoportból való továbbjutásra. Ha nem sikerül, akkor pontokat kell szereznünk a Barcelona ellen, illetve idegenben Görögországban. 180 perc vár ránk, két meccs, és készen állunk.

Amint szombaton láthattuk, sok minden történhet nyolc perc alatt, a futballban bármi elképzelhető, és ez teszi nagyszerűvé ezt a sportot.

Ha az adott helyzetben Higuaínnak odapasszoljuk a labdát 100 alkalommal, szerintem 110-szer betalál, de el kell fogadnunk, hogy ezúttal egy fizikai tényező miatt nem sikerült. Dolgoznunk kell az apró hiányosságainkon most, a védekezési fázison és a meccskezelésen.”

Ezt követően azt kérdezték az újságírók a mestertől, hogy mit vár a holnapi meccstől.

„Amint mondtam, egy nehéz meccsre számítok, egy BL-meccsre. A Bajnokok Ligájában másfajta meccsekre szokott sor kerülni.”

A Lazio ellen Paulo Dybala büntetőt hibázott, ezért felmerült, hogy talán változtatni kellene a tizenegyest elvégző játékos személyén.

„Beszéltem vele tegnap, és kiegyensúlyozott állapotba kell kerülnie. Az első néhány meccs után Messihez hasonlították, most viszont a tizenegyesek miatt már nem foglalkozik senki ezzel a hasonlattal. Ő fiatal játékos, és kiemelkedő futballista, ezek a dolgok erősebbé fogják tenni, és lehetővé fogják tenni, hogy kiegyensúlyozottabbá váljon. Nem szabad abba a hibába esni, hogy egy Sassuolo elleni mesterhármas nyomán már a felhők között kell éreznie magát, miközben sorozatban két elhibázott tizenegyes után már a pokolba kívánja magát.

Ugyanez a helyzet Federico Bernardeschivel, aki szépen lassan beverekedi magát a csapatba. Minden tiszteletem mellett ki kell mondani, hogy más a Fiorentinánál futballozni, és más a Juventusnál játszani.

Hogy Dybala fogja-e elvégezni a tizenegyeseket a jövőben? Mindig ő. Ez kizárt, hogy változzon.”

A kezdőről is szó esett természetesen, és néhány dolgot megerősített a mester a Sporting ellen pályára lépő csapat kapcsán.

„A jobb szélen két lehetőségem van, Stefano Sturaro vagy Andrea Barzagli. Nem annyira a Sporting jellemzői döntenek ebben a kérdésben, hanem inkább az, hogy ki győz meg jobban arról, hogy megfelelő megoldást jelent. Stefano Sturaro játszott pár jó meccset szélső hátvédként, és szerintem ebben a szerepkörben egyértelműen képes jó teljesítményre.

Látnom kell a mai és a holnapi edzést, de lehet, hogy lesznek bizonyos változások a csapat vonatkozásában. Ma döntök néhány kérdésben, de mindenki jól érzi magát. Miralem Pjanić visszatért, és Sami Khedira is bevethető, csak Claudio Marchisio hiányzik, aki azonban jól halad, ugyanez mondható el Mattio De Sciglio esetében, Benedikt Höwedesről, illetve Marko Pjacát fokozatosan építjük vissza a keretbe.

Miralem Pjanić játszhat, pihent állapotban van, és meglátom a mai edzésen, hogy fog-e kezdeni holnap. Viszont az bizonyos, hogy Miralem jól érzi magát, nincs probléma az állapotát tekintve.”

Massimiliano Allegrit arról is megkérdezték, hogy a Napoli BL-meccse miatt hozta előrébb a sajtótájékoztatót.

„Miért, délután hatkor játszanak? Azt mondták nekem, hogy délben van a sajtótájékoztató, és én ennek megfelelően itt vagyok. Inkább nektek szívesség ez, srácok, hiszen így láthatjátok a City-Napoli meccset.”

Ezt követően az olasz mestert arról kérdezték, hogy a Sporting elleni meccs kihúzhatja a kisebb krízist megélő csapatot a pácból.

„A Juventusnál egyáltalán nincs krízishelyzet. Olyan szakaszt élünk meg, amelyben egy pontot szereztünk két meccsből, de a szezon még hosszú. Ez a Bajnokok Ligája, itt másképp játszanak a csapatok.

A bajnokság tekintetében van elég idő a javításra, azt mondtam, hogy márciusban kell a megfelelő helyzetben lennünk, hogy harcoljunk a bajnoki címért, mivel a szezon nagyon szépen fog véget érni a bajnoki címért versengő csapatok közötti számos közvetlen összecsapással.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr6213002730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Juventino86 2017.10.17. 15:00:04

Nem az én tisztem, és világos, hogy a mester sokkal jobban ért hozzá, de én most elhagynám legalább erre a meccsre a jelenlegi felállást, és inkább felállnék egy 4-4-2-vel, Higut pedig padoztatnám. Buffon, Sturaro (kényszerből), Barzagli, Chiellini, Alex Sandro - Cuadrado, Pjanic, Matuidi, Bernardeschi - Mandzu, Dybala. A gond az, hogy a védelem még így is gyenge lenne sajnos, mert sajnos öreg és lassú már a két belső védőnk, de a rutinjuk miatt nekik kellene kezdeniük holnap. Be kell darálni őket, Forza Juve!

m.martin91 2017.10.17. 15:07:51

"A jobb szélen két lehetőségem van, Stefano Sturaro vagy Andrea Barzagli."

Nem. A jobb szélen NINCS lehetőséged. Ezt megköszönheted saját magadnak, meg Marotta haverodnak. Ha ezek a játékosok lehetőségnek számítanak ezen a poszton, akkor Szczesny vagy Mandzukic is az.

2017.10.17. 15:56:57

@m.martin91: szomorú, de így igaz. Azért néha bosszantóak az ilyen dolgok fényében Marotta "tökéletesen kész a keret" nyilatkozatai.

2017.10.17. 16:02:31

@Juventino86: esetleg egy 4-3-2-1? (ilyen gyenge védelem esetében én tartanék attól, hogy az egy szem Matuidi kevés lenne, aki igazán védekezni is tud a középpályán)
Buffon - Sturaro, Barzagli, Chiellini, Sandro - Bentancur, Pjanic, Matuidi - Bernardeschi/Costa, Dybala - Mandzukic

patrik1112 2017.10.17. 16:10:27

@Juventino86: amit leirtal az lenyegeben veheto a szokasos 4-2-3-1-nek is, a jatekosok ugyanazok es a feladatuk is ugyanaz lenne.
@Dr. Grant: szerintem nem kene eroltetni ezt a 3 tagu kp-t, siralmasak voltunk eddig mindig amikor igy alltunk fel. A 4-2-3-1et kene tokeletesiteni, tavaly Khedira volt Matuidi helyen es ugy is eleg sikeres volt, most ittvan vegre a francia aki mellett Pjanic is jobb teljesitmenyre kepes.

2017.10.17. 16:34:05

@patrik1112: én támogatom, ha ott folytatjuk, ahol Pjanic utolsó meccsén abbahagytuk. De ha Pjanic nem tud játszani (vagy még nem bír annyit), vagy Mandzu nem hajlandó odatenni magát védekezésben, vagy akár Matuidi helyett más kezd, akkor nagy baj is lehet ebből a felállásból. A 3 tagú középpálya kényszermegoldás. Én nem csak a felállást hibáztatnám az előző meccsekért. A Lazio ellen 1 SZEM KREATÍV JÁTÉKOSUNK volt a pályán + a védelem összetétele sem klappolt + a hozzáállás is sokszor nem volt az igazi. Azelőtt is voltak ilyesmi problémák is.

Juventino86 2017.10.17. 16:48:04

@patrik1112: Hasonlít a kettő első ránézésre, de vannak különbségek azért. Az általam felvázolt ötlet esetében két vonalszélsővel játszanánk. Nem annyira a befele cselezés kerülne előtérbe, hanem Berna és Cuad belőhetnék a labdákat Mandzura, vagy visszaadhatnák a tizenhatos előterében lévő Dybalának. Támadásban tehát ez máshogy nézne ki.@Dr. Grant: Nekem még ez is tetszene.

patrik1112 2017.10.17. 16:57:03

@Dr. Grant: tény hogy Pjanicnak nincs alternatívája sajna, max. Marci aki lényegében tudná helyettesíteni ha formában lenne és ugye nem lenne sérült. A Lazio ellen leírtakban egyetértek, ott is jobban örültem volna ha Khedira helyett Berna kezd Dybala helyén, ha már egyszer van elég alternatíva az első 4 posztra használjuk is ki..

@Juventino86:Cuadradonak még talán feküdne ez a poszt, de Berna szerintem nem tud vonalszélsőt játszani, ő a tipikus befele cselező (vagy belül játszó) kreatív ember inkább

Juventino86 2017.10.17. 17:01:03

@patrik1112: Igen, lehet, hogy DC alkalmasabb arra a felállásra. Valamiért benne nem bízom egyelőre, pedig nagyon örültem, amikor leigazoltuk:(

BigP86 2017.10.17. 21:20:00

Most kéne egy tökös klub elnöknek behívni marottacskát hogy édes fiam ugyan magyarázd már el, mi a bánatos faxért állunk úgy jhv és khv poszton mint egy gyengébb középcsapat??

babo0410 2017.10.17. 23:39:48

@BigP86: Miért úgy állunk? Ahogy Allegri is mondta, Sturaro jól teljesít jhv-ként, khv-nek meg ott lesz hamarosan Höwedes, jelenleg meg van egy Rugani, akinek csak lehetőség kéne Barza helyett.

Juventino86 2017.10.18. 08:07:59

@babo0410: Rugani sajnos nem elég tökös. Az ő posztjára egy Monteróhoz hasonló vadállat kellene.

Watakuki 2017.10.18. 09:06:03

@babo0410: Höwedesről jelenleg semmit se tudunk, hogy hogyan fog teljesíteni, lutri egyelőre, Rugani pedig eddig tényleg nem azt hozza amit várni lehet tőle.

Marad Barzagli, Chiellini és Benatia, első kettő rengeteget hibázik, az utolsó pedig röhej. Jobbhátvédként pedig ne hidd már el, hogy Sturaro jól játszik, csak mert a mester azt mondta... :)

Tényleg elég rosszul állunk hátul, ezt kár vitatni.

Juventino86 2017.10.18. 10:23:09

@babo0410: Tudod, én becsülöm benned, hogy mindig véded a csapatot. Ezt én is meg szoktam tenni. De ne mondjuk a feketére azt, hogy fehér! Hátul sajnos tényleg bajok vannak. :(

mpite 2017.10.18. 12:00:14

@Juventino86: Pls ne hívjátok már Douglas Costát DC-nek, én még mindig mindig De Cegliére asszociálok és kell 1-2 másodperc, mire rájövök, hogy nem róla van szó :D

m.martin91 2017.10.18. 12:06:22

@BigP86: Ettől a halvérű szerencsétlentől nem hiszem, hogy el lehetne várni ilyesmit. Bár az tény, hogy ha a jegyek értékesítéséről van szó, akkor előkerülnek a tökei.

Tomy81 2017.10.18. 12:50:07

Na jól van most már ne röhögtessetek..Attól tényleg nem lesz rendben a JH poszt hogy Allegri azt mondja jól teljesít ott Sturaro, de az is vicc hogy szerintetek azért mert elment Bonucci, és a kis cigó már egyből az egész védelemből mindenki kétballábas szar.Hiányzik nagyon egy klasszis a jobb szélről ez tény.Ha DS, és Höwedes játszhatna nem lenne akkora a baj.DS-t még korai leírni.
Nem kell beparázni.Ha végig a régi kezdővel álltunk volna fel(kivéve a két hátvédet) akkor lehet hogy nem veszítettünk volna pontot mi sem.Rotálva még nagyon akadozik a gépezet.Costa, és Berna azt se tudják melyik bolygón vannak amikor a pályán vannak.A védelem nincs összeszokva.De az idő nekünk dolgozik, a keret szerintem erős, és jó lesz ez nagyon.Csak idő....

BellaDona 2017.10.18. 12:58:46

Mik az előrejelzések a mai BL meccsel kapcsolatosan? Tudja valaki?

mpite 2017.10.18. 13:22:33

@BellaDona: Elvileg 4-2-3-1, mégpedig így:

Buffon - Sturaro, Benatia, Chiellini, Alex Sandro - Pjanic, Matuidi - Cuadrado, Dybala, Mandzukic - Higuain

mpite 2017.10.18. 13:24:27

@BellaDona: ha az eredményre voltál kíváncsi, azt nem tudom :D

BellaDona 2017.10.18. 13:47:23

Mindkettőre lettem volna kíváncsi, annyira nem ismerem a Sportingot, bár most a 2.helyen vannak. Persze az eredményt nem lehet előre tudni...

2017.10.18. 17:10:32

@mpite: Legyen 3-1-es Juve győzelem mondjuk. Nem túl jó a védelmünk, ne mondjuk 3-0-t. :-P

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9859) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4124) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4152) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása