A Napoli egykori erőnléti edzője nem aggódik Higuaín miatt

higuain_gonzalo_golorom_uj_mez.jpgA múltban a Napolinál is megfordult erőnléti edző, Corrado Saccone véleménye szerint a Juventus csatára, Gonzalo Higuaín nem tekinthető lustának, azonban gyakran túlságosan támaszkodik a tehetségére.

Az argentin csatárnak az idei szezonban több kritikával kell szembenéznie például a Barcelona, a Sassuolo és a Fiorentina ellen nyújtott teljesítménye miatt, illetve természetesen nem múlnak a túlsúllyal kapcsolatos megjegyzések sem.

„Véleményem szerint ő a világ legtehetségesebb játékosainak az egyike, egy igazi bajnok.” - mondta a jelenleg Mark Iuliano mellett a Partizan Tirana csapatánál dolgozó Corrado Saccone a TuttoJuve munkatársának.

„Jelentős játékosokat láttam a Napolinál és az olasz futballban, de senki nem közelítette meg az ő tehetségének a szintjét. Óriási tehetséggel rendelkezik, és ő ezt tudja, és azt tudom mondani, hogy túl sokszor támaszkodik erre. Azonban egyértelműen kijelenthetem, hogy a játékos nem lusta.

Amikor az ember tudja, hogy jobb a többieknél, akkor nem dolgozik mindig 100%-osan. Ő igazi bajnok a tulajdonságainak köszönhetően, és olyan környezetre van szüksége, amelyben a lehető legjobban kamatoztatni tudja a tehetségét.

Amikor Gonzalo Higuaín a helyes úton jár, akkor megállíthatatlanul különbséget jelent a csapata számára, és ezt már meg is mutatta Torinóban az első évben, amikor megnyerte a scudettót.

Nem arról van szó, hogy túlsúlyos lenne, egyszerűen az edzésterhelésről van szó, aminek ki van téve a Juventusnál, azonban nyilvánvalóan én nem tudom, hogy milyen edzésmunkát végez a klubnál.

Előfordulhat, hogy jelenleg adott szinten alul teljesít, azonban biztos vagyok benne, hogy végül azt a Gonzalo Higuaínt látjuk majd, akit mindannyian ismerünk, és aki különleges és egyedi varázslattal tud játszani.

Egy ilyen pillanatban csak egy apró momentumra van szükség a gátak feloldására. A 36 gólos szezonban az első találatot talán a hátával szerezte, ha nem tévedek, s mindannyian tudjuk, hogy mi történt ezt követően!

Ha a Juventus szurkolója lennék, nem aggódnék, mert eljön majd Gonzalo Higuaín ideje.



Figyelemre méltó egyensúlyérzékkel rendelkezik, és képes az ellenfelet kibillenteni az egyensúlyából, tisztán találja el a labdát, és kivételes perifériás látással rendelkezik, a hátánál lévő csapattársat is képes észrevenni.

Egyedülálló a gondolkodási sebessége. Kicsit furán fest, de egyáltalán nem túlsúlyos. Ő egyszerűen ilyen, és a labdával a lábainál képes négy embert átverni egy ámen ideje alatt, vagy le tud fordulni róluk. Ez az ő szintje.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr3312884388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nathas 2017.09.22. 09:13:11

"Óriási tehetséggel rendelkezik, és ő ezt tudja, és azt tudom mondani, hogy túl sokszor támaszkodik erre."
"Amikor az ember tudja, hogy jobb a többieknél, akkor nem dolgozik mindig 100%-osan."

A legnagyobb troll evör :D

Drughi Di Bianconeri 2017.09.22. 09:28:12

Meglepő egy ilyen részletekbe menő elemzés egy olyan szakembertől,akinek már semmi köze Higuainhoz, a Juventushoz meg nem is volt.

Ezek alapján, tehát van egy 90 M-s, luxus-Vucinicünk xD :D

Ez,hogy az olasz bajnokság legtehetségesebb játékosa lenne óriási túlzás: nálunk és a Napoliban is vannak tőle sokkal tehetségesebb játékosok, igaz, nem 9es poszton.

Ez,hogy valaki tehetséges,nem kibúvó,sokkal inkább felelősség, na meg most komolyan, vessük már össze Batistutával, Ronaldoval, Henryval,Trezeguetvel vagy Eto'oval,de,hogy ennyire ne is menjünk régre mondjuk Zlatannal...
Hol van Pipita hozzájuk képest tehetségben ?

Higany egy sima 9es, nem bója,de nem is az, aki "A" támadójátéka egy csapatnak, ahhoz túl lúzer-típusú.
Félreértés ne essék, kedvelem amúgy Pipita-t,már akkor örültem volna neki igazán,mikor eljött a Realtól és szó is volt róla, meg, hát az a helyzet,hogy így is bőven TOP 10,jobb napjain TOP 5 center a világon, az elmúlt 5 évet figyelembe véve.

Engem nem is zavar a túlsúlya,minden idők -számomra-legjobb befejezője,a brazil Ronaldo 100 kilósan, szanaszétment térdekkel is oktatott,alázott.

Higanyból mostanság hiányzik az energia, a mindent elsöprő győzni akarás, ez a lusta,tunya,sétálgatás bénázás komolyan sokkal rosszabb,mint,amikor Vucinic primadonnáskodását néztük,mert tőle nem pattantak méterekre a labdák és le tudta passzolni pontosan, na meg nem 90M/évi 7.5 M volt itt...

Remélem gyorsan összekapja magát, fogalmam sincs mi tenne neki jót,elég primadonna,de talán egy Conte-féle leüvöltés tudná motiválni,ha már az Allegri-féle ZEN "dícsérjük,védjük" módszer egyelőre nem működik.
Bízom benne,hogy sikerül,mert a bajnokságban nagy szükség lenne a góljaira.

Juventino73 2017.09.22. 09:35:48

Nagyon örülök ennek a posztnak, mert visszaigazolást nyertem, hogy én sem vagyok túl kövér, hiába látszom annak... :-)

En7ex 2017.09.22. 09:43:59

Legnagyobb baj hogy nincs verseny helyzetben akkor is kezdo ha szarik az egeszre es csak boklaszik en jovore hoznek valakit melle hogy kuzdjon a kezdoert... lehet sokan savazni fognak de en nagyon orulnek egy balotellinek ugy tunik hogy vegre felnott agyilag franciaorszagban es raadasul olasz is

Tomy81 2017.09.22. 10:05:03

Nekem semmi bajom még vele egyenlőre.Van ilyen hogy pár meccsen nem jön ki a lépés.

Dellar Zsolt 2017.09.22. 10:11:41

@En7ex: Teljesen egyetértek,hogy jó lenne neki is a verseny helyzet és Kean ahhoz még túl fiatal lett volna.Ő és Dybala helye fix mindig a kezdőben.Balotelli jó játékos,de mindig agyatlan marad,franciáknál se nagyon változott.legalábbis néztem pár meccset,ő sose fog felnőni,alázattal játszani,akkora arca van, hogy elfoglalja a 16-os területét.Én Duvan Zapatat elnéztem volna cserének mögötte,csak vitte sajna a Samp vagy Babacart a Fióból,túl sokat mellőzik,pedig ő se olyan rossz kis játékos.

Rocky80 2017.09.22. 10:14:45

Ennél már csak jobb lehet...

En7ex 2017.09.22. 10:20:28

@Dellar Zsolt: lehet hogy pont balotelli nagy arca kene nem pedig pipita remego laba a bl mecseken meg a donton

Dellar Zsolt 2017.09.22. 11:14:03

@En7ex: Marottáék hamar elküldenék másik éghajlatra.Az öltözőben meg csak feszültséget szítana.Itt nem lenne akkora király arc,mint a Nice-be, be kéne állni a sorba,ami neki nem menne,a válogatottba megmutatta mennyire megy.

2017.09.22. 11:37:55

Higu a Juve történelmének legnagyobb baklövése. Horror áron vettük és majd örülünk, ha egy marék szotyiért valaki elviszi. Kb 9 millióért (sem) dolgozott meg eddig...

biancineri101 2017.09.22. 11:38:05

Emlékszem amikor Higuain megérkezett és egyből gólt lőtt. Mindenki azt mondta, hogy Mandzunak nincs többé helye klasszis különbség van közöttük. Most változott a helyzet és Higu fikázás lett újra divat itt nálunk.
A súlyáról meg annyit, hogy ha egy center gyors és eredményes játékos, még a súllya ellenére is akkor az egy főnyeremény! Nem vicc, egy olyan poszton ahol folyton poziciót kell fogni a tömeg elég fontos tényező, ha pedig ez nem megy a gyorsaság rovására (Pl Ronaldo, Maradona, Puskás) akkor az adott játékos egy igazi kincs lehet.
Azért azt ne feltételezzük, hogy a Juve stábja képtelen volt 14 hónap alatt leszedni róla 5KG-ot, csupán csak ez nem volt cél

Drughi Di Bianconeri 2017.09.22. 11:59:17

@biancineri101:
Szvsz. nem cáfolata a tavalyi Higany vs Mandzu összevetéseknek Pipita rossz formája,a horvát soha életében nem volt Top 5,se Top 10 csatár, a harcosságától függetlenül

.Bulldeo 2017.09.22. 12:50:54

@biancineri101: "Emlékszem amikor Higuain megérkezett és egyből gólt lőtt. Mindenki azt mondta, hogy Mandzunak nincs többé helye klasszis különbség van közöttük."

Mandzukicsot jobbá tette ez a bizonyítási vágy, és szemmel láthatóan hálás is annak, hogy nem kellett továbbkullognia valamilyen török csapatba. Szerintem az első év Mandzukicsa lehetett volna egy átutazó, ha akkor eladjuk, kb. zárójeles lábjegyzetben szerepelne a Juve történetében. Nem így lett. Az meg megint csak egy normális dolog, hogy ennek a csapatnak a játéka lépésről lépésre kristályosodott ki. Jelenleg a taktika szempontjából Mandzukic kulcsember, Higuain meg nagyon nem az.

"ha egy center gyors és eredményes játékos, még a súllya ellenére is akkor az egy főnyeremény!" De hát Higuain nem gyors. Borzasztóan lassú.

En7ex 2017.09.22. 13:26:53

Nem a sulya miatt gyenge ronaldo tobszorosen serult terdel sulyfproblemakkal a vilag egyik legjobb centere volt es megmerem kockaztatni hogy meg mindig nem volt jobb

En7ex 2017.09.22. 13:29:56

Mandzurol meg annyit lehet hogy soha nem volt se top5 se top10 de amint nalunk hajt es kuzd a csapat egyik legmeghatarozobb jatekosava teszi akinek a hianyat nagyon megerzi a csapat ha nincs... sokan irjatok hogy nem jo szelsonek mert keves golt rug stb... de tobbet vedekezik mint pjanic es khedira egyutt egy mecsen

Rikoo 2017.09.22. 13:39:37

@En7ex: Illetve majdnem az összes fejpárbaját megnyeri és gyakorlatilag az összes labdát megtartja amit felpasszolnak rá.

Drughi Di Bianconeri 2017.09.22. 13:54:05

@En7ex: +1

@Rikoo: Igaz, de ezzel együtt SEM TOP 10 csatár, szvsz. akkor sem volt az,mikor a Bayern játékosaként triplázott.

En7ex 2017.09.22. 14:04:36

Nem volt es mar nem is lesz.... en debodnam balszelre costat higu helyere dabylat jobbra berna mogejuk pjanic kozepre meg matuidit meg mandzut mint vedekezo kozeppalyas ott aztan tudna blokkolni meg megallitani az ellenfelet

Sztovicska 2017.09.22. 14:39:23

@Drughi Di Bianconeri: egykét meccs a cserepadon pikkpakk észhez térítené

Quentin_KR 2017.09.22. 15:24:00

Mi sem az erőnlétén aggódunk, hanem azon hogy olyan lassú mint ha nb1-ben játszana

Rikoo 2017.09.22. 15:35:36

@Quentin_KR: NB1-ben bőven vannak gyorsabb játékosok nála.

Bbenj 2017.09.22. 15:50:55

Engem az zavar Higuainnal kapcsolatban leginkàbb,hogy az elmúlt meccseken úgy jàtszik mint Matri kb.Az,hogy pàr meccsen nem talàlt be duzzogva elmegy,igaz egy 90milliós csatàrnak be kène vàgni azokat a ziccereket amiket mostansàg kihagy Gonzalo.A mezőnybeli jàtèka aggasztó nagyon,rossz passzok,lelassul miatta a tàmadàs stb stb...

gomorra21 2017.09.22. 16:41:44

@Bbenj: szerintem nem is az elmaradozó gólok az aggasztóak. Ha felpasszolják rá a labdát, és még nincsen a 16oson belül, keresztet lehet rá vetni. Baromira lelassult, és mintha ezt nem tudná. Ha nem pattan el egyből a labda, tesz két lépést, és játszva elveszik tőle.

epaska 2017.09.22. 16:56:05

Pipita jelenleg sem labdát megtartani sem lepasszolni sem kapuralőni nem tud, összjátékban teljesen hasznavehetetlen, cselezni nem tud. Lassú, körülményes és könnyen elnyomják. 90 millós játékos. Soha nem csíptem és nem is fogom.
Örülhetünk, hogy Dybala egyelőre hozza a gólokat. Az lenne igazán nagy baj, ha ő is társulna Higanyhoz.

Shyr Kahn 2017.09.23. 15:15:17

Azta :) Milyen negativok vagytok sokan vele szemben. Komolyan nem ertelek benneteket. Attol meg hogy veszek egy egy millio forintos Petrus-t es iszok mellette egy 20k HUF-os Brunello-t attol meg nem fogom elvarni, hogy az elobbi 50-szer jobb legyen, mint a Brunello. Sot! Pontosan tudom, hogy a ketto baromira kozel all egymashoz es elobbinel a brand es a tortenelem jelenti a kulonbseget. El kell fogadni, hogy manapsag az arak elszalltak es a szorzok nem jelentik azt, hogy a jatekos linearisan annyival jobb mint barki mas a posztjan. Higuain a posztjan a vilag egyik legjobbja. HA tetszik, ha nem. Ez nem jelenti azt, hogy minden merkozesen fossa a golokat. Ha jol emlekszem tavaly annyit szedett ossze, amennyire legutobb Trez, vagy DP volt kepes. Ez azt hiszem beszedes adat. Iden sem hiszem, hogy megall 25 gol alatt. Csak turelmesnek kellene lenni sracok, de ez latom baromira nem erenye a tobbsegnek itt.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (910) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9905) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2429) meccsek (4149) mercato (4135) nyilatkozat (7433) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4165) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása