Nedvěd: "Még túl korai megítélni a Juventust"

nedved_pavel_oltonyben.jpgPavel Nedvěd úgy gondolja, még nagyon korai megítélni a Juventus nyári mercatóját és több időre van szükség ahhoz, hogy a csapat megtalálja a megfelelő egyensúlyt.

A cseh legenda a ceskatelevize.cz oldanak adott nyilatkozatot, még a Barcelona elleni 3-0-ás BL-vereség előtt.

"Úgy gondolom, korai még ítélkezni az átigazolási időszak felett, de a célunk az volt, hogy megfiatalítsuk a csapatot.

A tavalyi, igen sikeres szezon után tudtuk, hogy nem lesz egyszerű megismételni azokat az eredményeket. Jelenleg még mindig abban a fázisban vagyunk, hogy megtaláljuk a megfelelő egyensúlyt a védekezésben és a támadásban egyaránt.

Annak ellenére, hogy megnyertük az idény első három meccsét, még sok olyan dolgot tapasztaltunk, amiben fejlődnünk kell.

Bonucci csapatunk egyik oszlopa volt, ő egy olyan olasz játékos, akinek elképesztő szezonjai voltak nálunk. Természetesen, az ő kívánsága volt, hogy távozni szeretne, te pedig nem kényszeríthetsz arra egy játékost, hogy maradjon. Ezért elég hamar megállapodásra jutottunk és tudjuk, hogy távozása nagy veszteség számunkra, de ilyen a futball, mi pedig megpróbáljuk ismét összekapni a csapatot."

Nedvěd honfitársa, Patrik Schick szinte már a Juventus játékosa volt, azonban tisztázatlan egészségügyi probléma miatt az üzlet meghiúsult, s a játékos végül az AS Roma csapatában kötött ki.

"Úgy gondolom, remek lehetőség állt Schick előtt, hogy csatlakozzon hozzánk, de a játékos és az ügynök akarata eltért egymástól, így ez lett a végső döntés, ami szerintem sajnálatos, ugyanakkor a legjobbakat kívánom neki. Az ára tényleg nagyon magas volt, amit mi végül nem tartottunk elfogadhatónak."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr4412827738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

venember83 2017.09.14. 08:37:40

Tehát akkor végül az ügynök kavart be a játékos akarata ellenére? Szép.

Á la Real 2017.09.14. 08:53:51

Az a nagy baj, hogy a Real tavaly négyet rúgott a döntőben, most meg a Barcelona hármat. Ezzel a Juve be lett árazva. Allegri persze mi mást mondhatna, mint hogy jól játszott a csapata, csak nem kéne elfeledni, hogy két meccsen kaptak hét gólt a spanyol bajnokság legjobbjaitól (igaz, előtte a Barcát sikerült kiejteni). A visszavágó és a Juve további nemzetközi meccsei majd megmutatják, hol tart a csapat, de meggyőződésem, hogy a BL-döntő kifutott eredmény volt, amit nem fog tudni megismételni évekig.

Mitya10 2017.09.14. 09:03:17

Számomra teljesen elfogadhatatlan h kamu szívproblémákkal lettünk hitegetve. Ez nem játék am is sokallta mindenki az árát mi lett volna nehéz abban ha elmondják h már annyit akarnak h kiszállunk. Am Nedved is tudja h a védelmet elb.szták teljesen dehát mit tud mondani csak h hàtha később jobb lesz...

steven.h 2017.09.14. 09:11:36

@Á la Real: 3 éven belül két BL döntő nyilván kifutott eredmény, menj vissza inkább a Real oldalra okoskodni... Be lett árazva, mikor a Barca kapott egy hetest a Bayerntől ők is be lettek árazva? Vagy akkor a PSG is be lett árazva tavaly mert kapott 6-ot a barcától?!

Ádám.84 2017.09.14. 09:31:03

@Á la Real: köszönjük szépen, ezért kár volt idetrollkodnod. Biztosan nagy kihívás lehet a Realnak szurkolni...

mrdel 2017.09.14. 09:35:24

A vereséggel eldőlt, hogy max. a 2. hely lehet meg a csoportban, valamint vért kell izzadni a Sporting ellen a továbbjutáshoz. (2. vagy 3. hely várható)
A Roma bravúros döntetlenje hazai pályán az Atletico ellen is helyre tette a fővárosiakat. A Chelsea és az Atletico mögött reálisan 3. helyre jók. (3. v. kis szerencsével 2. hely várható)
A Napoli ukrajnai zakójával szintén eldőlt, hogy max. a 2. helyre lehetnek jók a Man City mögött, de ahhoz is meg kell szenvedniük. (Realitás 2. v. 3. hely)

Az első kör után eldőlt, hogy csoportelsőségben lényegében egyik olasz csapat sem reménykedhet és benne van a pakliban három 3. hely. - felkészülés az Európa Ligára. Legjobb esetben három 2. hely lehet, realitás két 2. hely és egy 3. hely.)

pedronegroo 2017.09.14. 09:45:09

@Á la Real: Teljesen rendben van amit írtál, de itt nagy divat leugatni azt aki másképp látja a dolgokat. A Juve-nak egyébként a kieséses szakasz az erőssége, a csoportmeccseken nem vagyunk elég koncentráltak és a játék amúgy se az erősségünk. További előnyünk hogy nekünk a bajnokságba nem kell megszakadni így tavaszra is marad erőnk pláne most hogy viszonylag hosszú és megfelelő a cserepadunk is. Simán benne van hogy idén is BL döntőt játsszunk, nincsenek most abszolút esélyesek a BL-ben.

Tomy81 2017.09.14. 09:52:34

Szerintem nem meglepő kikapni idegenben a Barcelonától.Főleg a tavalyi év után ők nagyon akartak bizonyítani.Nekem nem meglepetés hogy nem szereztünk pontot.Valószínűleg sokan vannak az oldalon akiknek igen.Bár ezen nincs mit csodálkozni mert itt még az adminok is folyamatosan temetik a csapatot, és örök pesszimisták :) .Ami nem tetszik annyira hogy 3 góllal kaptunk ki, és nem lőttünk egyet sem,bár a kezdőcsapatot látva, és hát azt hogy megint sok embert kell majd beépíteni ez sem annyira meglepő.mint már mondtam nekem tetszettek az első félidőben látottak, és a jövőbe tekintve(tavasz) nagyon bizakodó vagyok.Azt se mondanám hogy az első hely eldőlt mert még a Barca nem volt Torino-ban.

2017.09.14. 10:05:39

@Á la Real: "...igaz, előtte a Barcát sikerült kiejteni..." - ez a tény, amit itt nagyon elharaptál, az az előtte 10 évig "világ legjobb csapatának" tartott együttes sima legázolása volt. Ez nem kis eredmény. Ráadásul a meccs előtt egyik "pénzes szakértő" sem tartotta elképzelhetőnek. Akinek van Barca drukker ismerőse - mint pl nekem - annak ez is akkor felbecsülhetetlen élmény volt.
Ja, és mielőtt elfelejteném, előtte 2 évvel "az nagy Realt" is azért csak sikerült kiejteni, ha nehezen is. Ezek a dolgok elegek arra, hogy azért olyan nagyon magyarázkodni ne kelljen. Az, hogy mégis megteszik, azt jelenti, hogy innen is tovább akarnak lépni. Ha csak 2020-22 körül tesszük fel a pontot az i-re, akkor akkor. Az ilyen Arsenal-féle szerencsétlenségek mellett eredményekben máris úgy elmentünk, mint amikor a "beszívott BMV-s" előzi a szerencsétlen trabantot.
"...meggyőződésem, hogy a BL-döntő kifutott eredmény volt, amit nem fog tudni megismételni évekig." - Kár, hogy ezt írtad, mert addig nagyjából reális volt, amit írtál. Ez meg egy minden alapot nélkülöző "jósnősködés". A legtöbben ezt mondták a 2 évvel ezelőtti döntő után is.
Bár egy még nem összeszokott és alapembereket nélkülöző csapatra azt írni, hogy be lett árazva...hát mondjuk úgy, hogy látszik, hogy Spanyol csapatnak szurkolsz.

Attila F 2017.09.14. 11:50:13

@mrdel: Ugyan miért dőlt volna el, hogy legfeljebb másodikak lehetünk? Mert a Barcelona garantáltan megnyeri az összes meccsét? Vagy esetleg mi nem tudunk nyerni ellenük 3-0-ra?
Egy meccs ment le, de itt már tudják a csoportok végeredményét is, páratlan. Remélem, nagy tételekben fogadsz.

És mit tudunk még? Szerintem a bajnokságot már biztos megnyerjük, hiszen eddig 3-ból 3-at nyertünk, úton vagyunk egy 38/38 felé. Rajtunk kívül persze az Inter és a Napoli is meg fogja nyerni, ez van.

rob1 2017.09.14. 11:59:44

Mindenesetre a csapat megfiatalítása jól sikerült. Ja nem.

babo0410 2017.09.14. 12:46:27

@Á la Real: Bezzeg a 3-0-ás barca verés, majd az idegenbeli 0-0 nem árazta be a Juventust, vagy az, hogy a döntőig kapott a csapat összesen 3 gólt?
Bezzeg, hogy két meccsen nem úgy ment, az már be is árazza?
Majd tavaszra lendül formába a csapat, majd akkor megtudod!

The king of alibis 2017.09.14. 13:25:10

Kivel fiatalítottatok? A kulcsposztra érkező 30 éves Matuidivel és Höwedessel?

m.martin91 2017.09.14. 13:40:56

@Sas Jóska: A hatalmas tehetség De Sciglióval.

Génmanipuláltházikecske 2017.09.14. 15:20:29

@babo0410: Szerintem várjunk még az ilyen kijelentéssel. Addig akármi lehet.

GabeTR 2017.09.14. 15:43:54

<Közhely szótár bekapcsol> A csoportból tovább kell jutni. Ez a feladat, nem számít milyen pozícióban, nem számít hogyan. A nagy csapatoknak a szezon tavasszal kezdődik <Közhely szótár kikapcsol>
DE:
- Ilyen 2. félidőt nem akar senki látni, mint a keddi. A Nou Campban ki lehet kapni, de erre a tanácstalan összevisszaságra nem lehet sok pozitív reakciót adni. De persze optimisták vagyunk, mivel imádjuk a csapatot!
- A szezonvég, ha (remélem!) állunk még a BL elődöntőig, betyár nehéz lesz. A bajnokságban "testhossz előnnyel" kell fordulnunk, mert húzós meccsek lesznek.
- Ezért a fél év alatt meg kell találni a kerethez legjobban passzoló felállást (ismét), ki kell alakítani egy állandó és összeszokott védelmet, meg kell szervezni a középpályás védekezést, rá kell jönni hogyan tudnánk több gólt rúgni mint kapni (a barcelonai lőlap nem fordulhat elő újra)

Szép feladat! Hajrá Allegri! Forza Juve!

2017.09.14. 17:38:06

@Sas Jóska: Rugani kis túlzással kb. már több meccsen volt kezdő, mint tavaly a bajnokságban, ahol 3 meccsen 10 gólt rúgtunk. Döcög még a játék, elismerem, de valahol el kel kezdeni. Mindenki bonuccival szokott példálózni, úgyhogy én a 2009-2010-es gyenge bonuccival példálózok. Meg Bernardeschi, aki előbb-utóbb valószínűleg bizonyítani fog. Bentancur ahhoz képest, mennyi idős helytállt. Nem volt nagyon jó, de a barkasz ellen a legtöbb ennyi idős sokkal jobban leszerepelt volna. Ez már 3 fiatal reményteljes játékos. Caldarát nem említem, mert az a 2 éves kölcsönnel el lett b******a. A jobbszél Conti nem megvétele) még inkább. Van gond, nem is kevés, de fény is van abban a bizonyos alagútban. Még nagyon korai megmondani, hogy vonat-e, vagy pedig kiérünk belőle. Potenciál az van a csapatban, kérdés, hogy mi jön ki és mikor.
@GabeTR: ez mind igaz. Röviden csapatot kell építenie. Ejj, de déjá vu-m van...

Il Principino 2017.09.14. 19:57:05

A 2 db döntőbe vezető úton egyszer a Realt,egyszer a Barcat búcsúztatta a Juve,de be lett árazva :D
Tavasszal kezdődik a szezon érdemi része,addig csak tűzközelben kell maradni!

Juveing 2017.09.15. 07:26:35

@mrdel: Hát azért egy meccs alapján még nem temetném az olasz csapatokat. A Napoli pl. mindig is otthon volt igazán jó. Az első kör után megmondani, hogy 2. vagy 3. hely...
Ami minket illet, persze elképzelhető, hogy a Sportinggal meccselünk a 2. helyért, de az ugyanennyire benne van a pakliban, hogy az első helyért megyünk a Barcával. Ahogy áprilisban, úgy most is nyerhetünk Torinoban ellenük.
A Barca is kikapott tőlünk 3:0-ra, meg ki is estek a BL-ből, de ott nem volt olyan világvége hangulat még akkor sem, mint most itt.

Juventino86 2017.09.15. 09:18:21

Ha a jövőben valóban tehetséges fiatalokat akarunk igazolni,akkor nagyon fontos, hogy az Atalantával megmaradjon a jó viszony. Onnan lehet szemezgetni. Tegnap elég rendesen megcsapták az Evertont. :D
Nekem pl.Freuler játéka tetszik onnan. 25 éves, szerintem a legjobb korban van. Kiegészítő embernek nem volna rossz nálunk.

ToTTy-Juve 2017.09.16. 21:39:59

@Dr. Grant: Gratulálok, nagyon szépen, finoman és stílusosan próbáltad meg a tudtára adni, hogy egy BAROM!!! :) De mivel az, szerintem pontosan ezért nem jut majd el neki, így hátha ide le is olvas majd (már ha lesz képe visszajönni). :D
Egyébként meg nem ér annyit az ilyen, hogy akár csak reagáljunk egy betűvel is rá, nem kell ide szoktatni a piaci legyeket! :D

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (911) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9907) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4149) mercato (4136) nyilatkozat (7434) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4166) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása