Allegri: „A BL-döntőt célozzuk meg”

allegri_massimiliano_kispadon_amerika.jpgMassimiliano Allegri véleménye szerint a cél jövőre ismét a BL-döntőbe jutás, de a szakember szerint a bajnoki csata is el fog kissé nyúlni, és várhatóan csak az utolsó meccsnapon dől majd el a scudetto sorsa.

„A bajnoki menetrend? Az összes közvetlen párharc a végén lesz, és ebben az évben olyan fog történni, ami eddig soha: az utolsó meccsnapon fog döntés születni.

Megpróbáljuk megnyerni sorozatban a hetedik bajnoki címet, a különbséget pedig a motiváció fogja jelenteni. Emelnünk kell a szintet, és meg kell tennünk mindent, hogy ismét eljussunk a BL-döntőig, és ezúttal talán nyerjük is meg.”

A mester a PSG elleni 3-2-es meccs után beszélt a sajtótájékoztatón, és a szakember szerint jó gyakorlat volt a találkozó.

„Az első és a második félidőben voltak jó játékszakaszok. Javítanunk kell az állapotunkon, fejleszteni kell a labdakezelést, az ellenfél harmadában jobban kell teljesítenünk, de van időnk felkészülni az Olasz Szuperkupára.

Örülök, hogy Carlo Pinsoglio jó teljesítményt nyújtott, illetve a csatárok mögött Claudio Marchisio is jól játszott.

Rodrigo Bentancur jól játszott a kétszemélyes középpályán, azonban karakteresebben kell futballoznia, mivel megvan a szükséges technikája ahhoz, hogy komoly jövő álljon előtte.

Paulo Dybala és Gonzalo Higuain kicsit nehezen szoktak össze az elmúlt év elején, de mostanra már jobban megértik egymást.

Elégedett vagyok azzal, hogy a védekezési szakaszban a játékosok készek áldozatokra, jól teljesítettünk annak ellenére, hogy nem álltunk a legjobban a lábainkon. Mindenkinek az áldozatkészségére van szükség ahhoz, hogy a szezon végéig eljussunk, és hogy a céljainkra koncentrálhassunk.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr5712693653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Drughi Di Bianconeri 2017.07.27. 14:43:15

Drága Maxi, megint jókora feladat áll előtted...
Kapott egy jóval bővebb és minőségibb támadósort, de a védelem sokkal többet gyengült az áruló+dani eladásával,mint vártam.
A védelem jobboldala, bármilyen konstrukcióban is legyen: egy katasztrófa.
DS,Benatia,Barzagli,Lichtsteiner maximum a bajnokság alsóháza ellen jelenthetnek megoldást.

Mister, ha kérhetem,ha már BL-döntőbe jutnánk,akkor ne "talán",hanem mindenképpen nyerjük meg.De inkább jussunk csak max elődöntőig, akkor nem kell újabb megaláztatást átélni.

Egyébként elképzelhető,hogy direktebb,támadóbb focit fog játszatni. Örülnék,ha a játékunk látványosabb, gördülékenyebb lenne.
Na meg ilyen lassú és bizonytalan védőkkel,mint a fenti 4es, nem is lehet nagyon hátulról építkezni, pláne,hogy nincs is ball-playing defenderünk.

Knob 2017.07.27. 15:06:35

Összességében egyet értek mindennel, inkább csak hozzá tennék a fent leírtakhoz. Lichti mindig is ezt hozta, mint az elmúlt 1-2 évben, csak sajnos nem volt hasonlítási alapunk. Ezzel a nagyon gyenge jobb oldallal is nyertük a bajnoki címeket, és bár nem ismerem annyira részletesen DS játékát, hiszem, hogy annyit tud hozni, mint Lichti. Annyit nem nehéz, kis túlzással még Dybala is tudna annyit jobbhátvédként. Középen, a védelemben szívesen látnám Chiellinit és Ruganit tartósan, szerintem működne. Ruganiban megvan ami ehhez kell, szerintem. Nagyon fájó pont nekem, hogy Marchisio csak epizodista lesz idén is, mivel csak 2 középpályásunk van a felállásban, azok meg kezdő szinten foglaltak. És igen...inkább ne jussunk be a BL döntőbe, ha nem tudjuk megnyerni, bár tavaly még is elhittem, hogy meg lesz! Tévedtem! :(

.Bulldeo 2017.07.27. 15:36:58

@Drughi Di Bianconeri: kicsit belefájdult a szívem a soraidba, néhol olyan, mint egy érett kisgyerek levele a Jézuskához.

Sztovicska 2017.07.27. 15:42:00

@Drughi Di Bianconeri: továbbra is azt mondanám hogy várjuk meg ds mit alkot nálunk. Mert folyamatos a kritika úgy hogy nem tudhatjuk mire képes

Rikoo 2017.07.27. 15:48:50

@Sztovicska: Te láttad már őt játszani?

Drughi Di Bianconeri 2017.07.27. 15:51:39

@.Bulldeo:
Sajnálom, nem akartam senkit elszomorítani :D
Én így látom jelenleg a helyzetet, aztán majd meglátjuk mi lesz.

@Sztovicska:
De.Tudjuk mire képes.Tudom,hogy a tegnapi meccs,csak egy felkészülési hakni-bohóckodás volt és általában én mondom,hogy ilyen meccsek után ne ítéljünk meg komolyabban semmit, de pontosan azt hozta,amit vártam tőle,sőt még talán azt is alulmúlta.

Persze lehet azt is várni tőle,hogy simán feledteti majd dani alvest,csak akkor még nagyobb lesz a csalódás...

Az a baj,hogy akár DS akár Stefi játszik, az felér az öngyilkossággal,pláne , ha mellettük Barzagli papa vagy Benatia játszik.

Sztovicska 2017.07.27. 15:55:30

@Rikoo: a juventusban még nem. Lehet nem mutatott sokat a milanba. De van pár játékosunk akik az előző klubjukban gyengébben teljesitettek és nálunk fejlődtek nagyot

Rikoo 2017.07.27. 16:02:28

@Sztovicska: Akkor szerencsés vagy. Bárcsak én se láttam volna ezt a 2 meccset.

2017.07.27. 16:37:07

Gyerünk Max!

@Drughi Di Bianconeri: +1
@.Bulldeo: hááát...én 1996 óta az összes buktàt IS láttam, úgyhogy megértem a kollégát. Mitöbb én ezen már 3 hónapja is gondolkodtam, hogy jobb egy elődöntő, mint egy döntő-bukta.

FeriGjuve 2017.07.27. 16:51:49

@Knob: Ha Marci visszanyeri a koràbbi formàjàt(màrpedig jó úton halad)akkor nem epizódszerepet fog kapni szvsz.

.Bulldeo 2017.07.27. 17:26:32

@FeriGjuve: szerintem Marchisio sajnos nem annyira illik egy két középpályással felálló csapatba. A keret egy jó középpályással alkalmas lehetne a 4-3-2-1re is, abban sokkal inkább meg lenne Marchisio helye, mint a 4-2-3-1ben.

FeriGjuve 2017.07.27. 17:44:24

@.Bulldeo: Igen,sajnos úgy tűnik-legalàbbis az igazolàsok alapjàn-hogy maradunk a 4-2-3-1 formàciónàl,ami egyèbkènt nem baj,a (3 vèdős felàllàst remèlem vègleg dobja Max) a szèlek megerősìtèse egyèrtelműen arra mutat,hogy Mandzukic visszatèrhessen a sajàt posztjàra,feltehetően Higu vàltójakènt,ìgy levève a terhet róla.Csakhogy ez valószìnűleg Marci kàràra,mert ìgy neki sem lesz fix helye a kezdőben.De ki tudja mivel lep meginket a màjsztro,vàrjuk ki a vègét.

Goku06 2017.07.27. 19:08:20

@Drughi Di Bianconeri: Teljesen egyetértek.. A védelem gyengülését nem szabad félvállról venni.
A beugró meg új fiatalok lefuthatnak egy k*rvajó szezont, de attól még pont azok az 1-1 meccsek kellenek majd a BL-ben ahol ők mint kis óvodások fogják szembetalálni magukat azokkal a nagyfiúkkal akik évek óta a legmagasabb szinten edződnek. Pont ide kellett volna egy vezér a védelembe is. Barza öreg, Chiellini kiszámíthatatlan.. velük szemben itt volt az ereje teljében lévő Bonucci, aki olyan pluszt adott a csapatnak mint senki más..

Tavaly minden posztunk jó volt, de kár hogy Pogba elment.. Vele talán megnyertük volna a döntőt és nem esünk szét.
Idén minden poszt nagyon durván megerősödik.. De a védelem legfontosabb és legmegbízhatóbb láncszeme kiesett.
Baljós előjelek (ha BL döntőt akarunk nyerni. sima scudetto+BL elődöntőhöz jók vagyunk)

GGábr81 2017.07.27. 21:55:38

@Drughi Di Bianconeri: Eddig mindenki Ruganit követelte a csicska helyére. Lement 2 meccs amin ő nem is játszott és máris temetjük az egész védelmet. Lesz jobb. De ha elől nem vagyunk meg, akkor látod mire megyünk a Bl-döntőben a fantasztikus védelmünkel 3-at 4-et kapunk. Formaidőzítés, rotálás a döntő kulcsa. A real addigra lett kirobbanó formába, mi addigra fulladtunk ki. 3-4 héttel előtte kb pont fordított eredmény lett volna szvsz. Pedig a bajnokságban nekünk volt nyugottabb a helyzet, a Bl sorsolásunk Barca kivételével jobb volt. De mégis elfogytunk, sérülésekkel, amúgy is rövidebb kispaddal, de szerintem Max nem jól sáfárkodott a csapat energiájával. A bajnokságban jóval előbb lehetett, kellett volna több játékost pihentetni.

GGábr81 2017.07.27. 22:04:00

@GGábr81: Jah és a lényeg, hogy előre nem volt cserénk. Az most lesz. Majd mindig egyel többet kell rúgni alapon játszunk, ha már a védelmünk nem lesz olyan erős. Bár az olaszok még szar védőkkel is simán megszervezik a védekezést. Ha kell Higany jön vissza 16-ra hehe. Amúgy, lehet, hogy egy bomba vkp többet érne, mintha bcsicskát akarnánk pótolni. DS jajj én sajnos többet vártam, nagyon remélem, javulni fog.

Drotkoszoru 2017.07.28. 00:27:53

Én azért még bízok benne, hogy érkezik egy jobb hátvéd. Cancelót mondják nagyon, elvileg 17 millió € + Lemina az ajánlatunk érte, ami elég lehet. Nem mondom, hogy hibátlan a srác védekezése, de sokkal több potenciál van benne, mint a vak DS-ban valaha lesz. Ha ő érkezik, akkor Lichti távozhat (az érdemeire való tekintettel gondolom szokás szerint ingyen :D). Úgy azért már megint másképp fest ez a védelem, ha az olaszt max. alsóházi csapatok ellen kell nézni a Serie A-ban. Emellett nem tartom kizártnak, hogy érkezik egy középső védő is (látva az eddigi eseményeket, lehet nem ellenezném már annyira Manolaszt sem). Ha nem érkezik oda senki, akkor meg bízzunk benne, hogy Rugani felnő a feladathoz (és megkapja az esélyt), mert Barzagli és Benatia ehhez már valóban kevesek egy egész szezonra (főleg, ha folyamatosan sérültek). A Buffon - Cancelo, Manolasz/Rugani, Chiellini, Alex Sandro - Matuidi/Khedira/Machisio, Pjanic - Bernardeschi, Dybala, Douglas Costa - Higuaín kezdő 11 azért nem mutatna rosszul. De a Szczęsny - De Sciglio, Benatia/Rugani, Barzagli, Asamoah - Marchisio, Bentancur - Cuadrado, Pjaca, Keita - Mandzukic/Kean "cseresor" sem. Tudom, ehhez még igazolni kell pár embert, de kis foltozgatással elég pofás keretet lehetne összehozni, amire azért még van esély szeptember 1-ig. Persze lehet nem érkezik ennyi játékos, csak arra céloztam, hogy felesleges már most biztosan temetni a csapatot, még szerintem Allegri sem tudja, hogy mi lesz a valódi kezdőnk, nemhogy mi.

2017.07.28. 09:17:15

Úgy veszem észre h Max számít Bentancurra sztem már idéntől az első csapatnál. Bízom benne h Mandragorából nem próbálunk meg belső védőt faragni Marotta balfaszsága miatt, miután Bonuccit elengedtük occcsóért.
Am az h Spinazzolát még mindig próbáljuk visszarángatni, sztem Asamoah-t lehet h vissza szeretnénk dobni belső kp-ra.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (911) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9907) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4149) mercato (4136) nyilatkozat (7434) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4166) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása