Pjaca: "Tökéletes este volt az első találatomhoz"

pjaca_marko_golorom_elso.jpgA Juventus 21 esztendős horvát támadója, Marko Pjaca nyáron nagy reményekkel érkezett Torinóba, azonban torinói pályafutása nem indult zökkenőmentesen, s egészen az FC Porto elleni mérkőzésig kellett várni, hogy megszerezze első találatát a csapat mezében,

"Úgy gondolom, hogy ez tökéletes este volt arra, hogy megszerezzem az első gólomat a Juventusnál." - mondta Pjaca a találatról a La Gazzetta dello Sport munkatársának nyilatkozva.

"Nagyon boldog vagyok, remélem, hogy ez csak egyike lesz annak a rengeteg találatnak, amelyet ebben a mezben szerzek majd. Nem is tudom, csak továbbra is keményen kell dolgoznom minden egyes edzésen és a mérkőzéseken is."

A Juventus mestere, Massimiliano Allegri korábban többször is azt vallotta, hogy a szezon legnagyobb felfedezettje válhat Pjacából, az utóbbi hetekben mégis bírálta a hozzáállását, most azonban elégedetten beszélt játékosáról az FC Porto elleni diadalt követően.

"Ő a főnök, nekem pedig azt kell tennem, amit kér tőlem. Próbálom ezt minden nap, s azt szeretném, ha elégedett lenne velem, s ugyanezt szeretném a csapattársakkal és a szurkolókkal is. Országot és bajnokságot váltottam, s egy nagy klubhoz érkeztem, természetesen időre van szükség a beilleszkedéshez.

Szerintem komolyan gondolja, mikor arról beszél, hogy ideje felébrednem. Fejlődök, rengeteget tanulok, keményen dolgozom, s úgy gondolom, hogy még rengeteget fejlődhetek. Tudok játszani középen vagy a jobb oldalon is, de továbbra is meg vagyok győződve arról, hogy a legjobb pozíció számomra a bal oldalon van."

Mindeddig csupán két alkalommal kapott lehetőséget kezdőként, vajon több lehetőségre számított, amikor a Juventust választotta?

"Ezt a kérdést Allegrihez kellene címezni. Keményen dolgozom, s bízom benne, hogy a jövőben annyit játszhatok, amennyit csak lehetséges. Még fiatal vagyok, számos területen tovább fejlődhetek. Kiváló játékosoktól tanulok. Talán fejlődhetek a védekezés terén."

Vajon milyen jutalmat helyezett kilátásba az első találat után a honfitárs Mandžukić, aki segíti a fiatal játékos torinói beilleszkedését.

"Nem tudom, majd meglátjuk. Talán elviszem majd ünnepelni."

Hogyan halad Pjaca a nyelvtanulással, s vajon az olasz nyelv vagy a beilleszkedés a Juventusnál jelenti-e a nagyobb feladatot?

 "Jól haladok. Tanulok, értem a nyelvet, de beszélni már nehezebb. Az olasz nyelv a nehezebb."

A csapattársak mindig méltató szavakkal szólnak Pjacáról, akinek fényes jövőt jósolnak. 

"Ez nagyon fontos számomra. Ösztönzőleg hat rám, hogy tudhatom, a nagy bajnokok bíznak bennem, s ez arra sarkall, hogy még jobb teljesítményt nyújtsak."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr8612286767

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rocky80 2017.02.24. 13:10:31

Igazi jolly joker volt, remélem ugyanígy folytatódik.

Watakuki 2017.02.24. 19:40:33

Ősszel is jöhetett volna, de így is tökéletes. :)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9859) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4124) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4152) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása